Αποστολέας Θέμα: ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ  (Αναγνώστηκε 4367 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΜΟΛΩΝ_ΛΑΒΕ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
« στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 07:59:54 μμ »
Καλησπέρα σε όλο το forum. Εδώ και καιρό προσπαθώ να βρω πλαστικές βάσεις στήριξης για αεροσκάφη που φτιάχνω, με κλειστά τα σκέλη, πλην όμως τα καταστήματα με plexiglas που επισκέφθηκα μου ζήτησαν πολλά χρήματα για μια,κατά τα άλλα, απλή κατασκευή. Οι βάσεις που ψάχνω είναι σαν και αυτές της deagostini που χρησιμοποιεί για να στηρίζει τα μοντέλα αεροπλάνων που περιέχονται στα περιοδικά της. Ελπίζω κάποιος μοντελιστής να έχει ψαχτεί λίγο περισσότερο ή έστω να στάθηκε πιο τυχερός και να έχει βρει κάτι σχετικό και κυρίως οικονομικό, μιας και υπάρχει έλλειψη στην αγορά με μοντελιστικά είδη.
Ελπίζω να έχω σύντομα απαντήσεις σας.

Αποσυνδεδεμένος igp

• Don't Forget
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • check six! The way of Greeks!
    • My Scale Models
Απ: ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 08:03:52 μμ »
me too  :(

Αποσυνδεδεμένος stelios2000

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 28, 2008, 08:08:00 μμ »
παλαιοτερα ειχα χρησιμοποιησει μια βαση για 1/72 αεροπλανα (απο μοντελιστικο καταστημα αγορασμενη) για 1/48 αεροπλανο. Σταθηκε μια χαρα.
Αργοτερα "εφυγε" για τον καλαθο των αχρηστων μαζι με το αεροπλανο.
Ηταν αρκετα φθηνη απο οτι θυμαμαι 3-4EUR.
Αν σε ενδιαφερει μπορω να ριξω μια ματια και να σου πω αν εχει.
So many things to do, and so little time .....

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 11:50:40 πμ »
Πολύ φοβάμαι ότι η βάση στην 1:72 δεν θα κρατήσει το μοντέλο λόγω βάρους. Το πρόβλημα είναι ιτι όσα καταστήματα επεξεργάζονται πλέξιγκλας κοπανάνε τις τιμές στα αυτιά ακόμα και για μια απλή κατασκευή, επικαλούμενοι........... την άνοδο του πετρελαίου. Τι να πω. Αισχροκέρδεια σε όλο της το μεγαλείο.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 02:28:10 μμ »
Επειδη εψαχνα κι εγω διαφανους κυλινδρους για να τους χρησιμοποιησω βαζοντας τους μεσα στα ακροφυσια, μετα απο λιγο ψαξιμο ειδα οτι ειναι πανακριβοι και δεν αξιζαν. Υπαρχουν βεβαια ετοιμες βασεις νομιζω στα μοντελιστικα καταστηματα απο πλαστικο. Για ψαξτο. Και δεν πρεπει να ειναι πολυ ακριβες.
Νώντας

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 03:20:28 μμ »
΄Εχω ψάξει σε όλα τα γνωστά μοντελιστικά καταστήματα της Αθήνας. Δεν υπάρχει τίποτα. Όλοι μου πρότειναν ιδιοκατασκευή. Είναι κρίμα πάντως να υπάρχουν τόσα πολλά θέματα στην αγορά και να μην υπάρχει το αυτονόητο. Μία βάση δηλαδή για αεροσκάφη, όπως έβαζε παλιά η matchbox τα κιτ της, η οποία επιβάλλεται μάλιστα όταν το αεροσκάφος είναι με κλειστά σκέλη. Τι να πω.................?

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 10, 2008, 02:18:34 πμ »
Είναι ένα θέμα που με απασχολεί και εμένα.Εχω σκεφτεί για χοντρό σύρμα όπου θα λογιστεί σε ανάλογο σχήμα να αγκαλιάζει το αεροσκάφος στην κοιλία.
β) καμία πιο κομψή κατασκευή με μεταλλικές ράβδους από τη βάση στο αφος.Οι ράβδοι μπορεί να είναι καρφιά
   β2) μια βάση να έρχεται πιο ψηλά από το πλάνο και πετονιά θα κρέμεται από κάποια σημεία.
γ) Μια έτοιμη μεταλλική βάση από κεράκια για ρεσό από τα μαγαζιά Jumbo.(ισως και κατάλληλα τροποποιημένη)
δ) http://www.scalespot.com/ στα references.

δ)Κάτι που το έχω κάνει και δεν είναι πολύ άσχημο.2 παράλληλες γραμμές από πετονιά acrross the wall όπου πάνω σε αυτή θα κρεμοντε τα μοντέλα

ε)Nα πω και τηv sci-fi  idea για να γελάσουμε? Ένας μηχανισμός αντιβαρύτητας να μας κρατεί το πλάνο εναέρια

Αποσυνδεδεμένος igp

• Don't Forget
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • check six! The way of Greeks!
    • My Scale Models
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 10:33:28 πμ »
Μετά από βαθειά περισυλλογή... ::glossa::
κατέληξα στην λύση της φωτό...

είναι από κρεμάστρα!!! Η βάση είναι κλασσικό κομμάτι ξύλου η οποία τρυπήθηκε με διάμετρο κρεμάστρας(!) όπως και το εσωτερικό του ακροφύσιου. Σε μικρά μεγέθη φαίνεται καλό, ωστόσο δεν είναι και κόσμημα! Πάντως μετά από photoshop μπορεί να γίνει και avatar :D

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:04:50 πμ »
έχω φτιάξει αρκετά μοντέλα αεροσκαφών 1/48 σε βάση.
πάντα με κλειστά συστήματα και καλύπτρα, πιλότους κλπ.
τη βάση τη φτιάχνω απο πλακέ ξύλο λουστραρισμένο ή όταν υπάρχει οικονομική άνεση για κάτι πιο καλό,
από αναμνηστικό θυρεό της μοίρας που επιθυμώ (δηλ. ξύλο κομμένο στο σχήμα του θυρεού, με χρωματιστό μεταλλικό θυρεό πάνω, βαμμενο με αμάλτα. προσωπικά τα αγοράζω απο τον Καλαιτζάκη στο Βύρωνα, κατόπιν παραγγελίας, γυρω στα 12-15 ευρώ το καθενα)
πάνω στη βάση κολλάω κάθετα ένα μεταλλικό στέλεχος (πχ. απο μεταλλική κρεμάστρα όπως προαναφέρθηκε).
δυστυχώς, πάντα κάνω μια τρύπα στην κοιλιά του αεροσκάφους, συνήθως μερικά χιλιοστά δίπλα απο τη centreline και με τετοια γωνία ώστε το αεροσκάφος να "στέκεται" με μια ελαφρά άνοδο (10-15 μοίρες) και μια ελαφρά αριστερή κλίση (έως 30 μοίρες).
εαν ο τρύπα γίνει ακριβώς όση η διάμετρος του μεταλλικού άξονα, το μοντέλο θα έχει και δυνατότητα περιστροφής, οπότε με τη στάση που προανέφερα θα μπορείς να βλέπεις τόσο το πάνω μέρος, όσο και το κάτω με τα φορτία κλπ.
μπορεί η τρύπα στην κοιλιά του μοντέλου να είναι άσχημη αισθητικά αλλά δεν βρισκω άλλη λύση για κάτι σταθερό.
 ::salut::
Σ.Σ.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:20:28 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες παιδιά. Είναι γεγονός πάντως ότι και εγώ έχω καταλήξει σε κάποια ιδιοκατασκευή με παχύ σύρμα γιατί όλα τα καταστήματα που επεξεργάζονται πλέξιγκλας ζητούν τιμές εξωφρενικές. Λες και χρησιμοποιούν χρυσό όχι παράγωγο πετρελαίου!!!!!!    ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:24:42 μμ »
Βρε εσεις.Μου ειρθε μια ιδεα τωρα για βαση φτιαγμενη απο φυλα μπάλσατ.Ετσι λέγοντε; Αυτα τα ψιλλα φυλλα ξυλου.Αν κοπουνε σε 3 σχηματα ωστε να δενουν μεταξυ του και να στηριζουν το μοντελο ειναι μια καλη λυση.

Αποσυνδεδεμένος stelios2000

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά Κρήτης
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 15, 2008, 10:47:39 μμ »
ριξε μια ματια εδω....μια πολυ καλη αλλα κυριως ΦΘΗΝΗ λυση
http://www.arcforums.com/forums/air/index.php?showtopic=147794&st=0
So many things to do, and so little time .....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 12:53:17 μμ »
καλημερα σας.
Κάτι που ειχα δει πριν χρόνια στον ηλεκτρικό σταθμό Βικτωρίας ήταν σε ενα γωνιακό παιχνιδάδικο...το οποιο είχε κάτι μοντέλα της  REVELL στην 1/144 και το μοντελάκι ειχε κάτι με μαγνήτες και μπορούσε και πετούσε... χωρις στιριγματα και χωρις οτιδήποτε αλλο.
Τώρα σε μεγαλύτερα μοντελα...δεν γνωρίζω αν γίνεται παντως ήταν έτοιμα μοντελα... και απλα τα εβαζες πανω στην βάση.
Τωρα απο εκει και περα δεν αγορασα....αλλα και γενικα δεν μπηκα στην διαδικασια να κοιτάξω για μεγαλύτερα μοντελα.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 16, 2008, 06:48:22 μμ »
Ναι, οντως αυτα με το μαγνητη ειναι ωραια. Νομιζω ομως οτι τα δενεις απο κατω και με τη βαση με ενα σχοινακι για να μπορει να στεκεται εντος περιοχης το μοντελο. Και δινεται πλασματικη εικονα εδαφους μαζι για να την βαλεις στη βαση και να φαινεται οτι οντως πεταει.
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:10:43 πμ »
Το θέμα ειναι να υπάρχει και σε μεγαλύτερες κλίμακες......και να υπαρχει τρόπος

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 03:03:27 πμ »
Τυχαια διαβασα το θεμα αυτο και μου ηρθαν στο μυαλο μερικες ιδεες.......
Εφ'οσον χρειαζεσται κατι διαφανες και ακαμπτο θα μπορουσατε να χρησιμοποιησετε στενομακρα κομματια τζαμι!
Μπορειτε να κανετε μια βολτα σε εναν τζαμα και να του ζητησετε τα ρεταλια απο τα τζαμια που κοβει! :wink:
Μια αλλη λυση ειναι και ο...Μπακακος!!!
Για οσους δεν το γνωριζουν,ειναι το μεγαλυτερο φαρμακειο στην Αθηνα!
Εκει μπορειτε να ζητησετε τζαμακια για μικροσκοπιο(απιστευτα λεπτα,φαρδος περιπου 2 εκατοστα και μηκος περιπου 7..αν θυμαμαι καλα)
Ενα 72αρι το κραταει ανετα
Για μεγαλυτερες κλιμακες ζητηστε να σας δειξουν τους δοκιμαστικους σωληνες(πολλα μεγεθη και ηδη) και τις γυαλινες πιπετες ::icon_thumright::
Ευαισθητα αντικειμενα τα παραπανω..αλλα σαφως λιγοτερο ευαισθητα απο ενα μοντελο!! ::icon_thumright::
Και μια προχειρη και οικονομικοτατη λυση(αν και οχι τοσο διακριτικη οσο το λεπτο γυαλι) ειναι τα διαφανα στυλο!
Πολλα απο αυτα ειναι αρκετα διαφανη και κυλινδρικα!
Αυτα προς το παρον... :roll:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Tags: