ΟΚ
η μακέτα σου δεν είναι και πολύ μικρή.... Ιδίως για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Καλό είναι να βλέπεις τα τρένα να κινούνται αλλά προσπάθησε να αφήσεις χώρο και για μανούβρες και αλλαγές των βαγονιών κλπ.
Εγώ επηρεασμένος από τα αμερικάνικα και αγγλικά περιοδικά που διαβάζω (και λόγω έλλειψης χώρου) πήγα στην άλλη όχθη... Φτιάχνω ένα switching layout 2.40 Χ 35 (έως 40) εκ. Θα είναι ράφι στον τοίχο. Στο μέλλον μπορεί να επεκταθεί σε όσο μήκος τοίχου έχει κανείς μέχρι και γύρω γύρω σε όλο το δωμάτιο.
Δε θα μπορώ (τουλάζιστον επί του παρόντος) να παρακολουθώ τρένα να κινούνται μόνα τους αλλά θα έχω πολύ ρεαλιστική λειτουργία.
Θα υπάρχουν 5 σημεία με εμπορικά βαγόνια (1 αποθήκη καυσίμων, ένα σιλό δημητριακών, μία αποθήκη εμπορευμάτων, ένα εργοστάσιο τυποποοίησης φρούτων και ακόμη 1 που δεν αποφάσισα).
Θα εμφανίζεται ένα τρένο από μη ορατό σημείο δίπλα στη μακέτα, θα αφήνει κάποια βαγόνια, θα παίρνει κάποια άλλα και θα φεύγει. Μετά θα έρχεται ένα άλλο κλπ. Αυτά θα τα χειρίζομαι εγώ ή αλλος και θα χρειάζονται αρκετές μανούβρες για να γίνει το τρένο με τα βαγόνια στη σειρά που πρέπει. Τα βαγόνια θα πρέπει να πηγαίνουν σε συγκεκριμένες θέσεις το καθένα.
Στο μέλλον αν επεκταθεί, θα είναι μία μικρή πόλη κατά μήκος μίας μεγαλύτερης γραμμής.
το σχέδιο της μακέτας

και μεγαλύτερο σχέδιο στο
http://www.railimages.com/gallery/kiriakoskalampoukas/aadκαι αρχίζει να μου την σπάει.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν έχω αρχίσει ακόμη και όλο σκέφτομαι τι άλλο να προσθέσω και πωσ να μεγαλώσω το σχέδιο.
Τελικά είναι καλύτερα κάτι μικρό για αρχή γιατί αλλοιώς μπορεί εύκολα να πελαγώσει κάποιος ειδικά αν είναι αρχάριος.
Κυριάκος