Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35  (Αναγνώστηκε 17157 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Κατασκευή Panther G της Cyber-Hobby στην 1/35
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 09:09:28 μμ »
Λοιπόν! αφού αυτό το άτιμο σαράκι χτύπησε ξανά μετά κι εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είπα να κάνω κι εγώ ένα μοντέλο για να θυμηθώ τα παλιά. Αν και το βασάνισα αρκετά το θέμα μέσα στο μυαλό μου για το τι και ποιο θα είναι το όχημα που θα κατασκεύαζα (είτε με την χρήση ενός απο αυτά που εχω στην παλιά κάβα, είτε με αγορά νέου) , κατέληξα στο smart-kit ενός PANTHER G EARLY VERSION απο την  Cyber-Hobby :

σύντομα θα κάνω και μια παρουσίαση στα ενδότερα του κιτ (το οποίο είναι πληρέστατο!) καθώς και την συναρμολόγηση , απλά για το μόνο που έχω σχεδόν καταλήξει (χωρίς αυτό να με δεσμεύει) , είναι η τελική μορφή ενός PANTHER G στην Γαλλία , τέλη του 1944 (την φωτό μπορεί κανείς να την βρεί και μέσα στο Panzer Colours):

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
Απ: Κατασκευή Panther G early version της Cyber-Hobby στην 1/35
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 09:57:27 μμ »
Τι παει να πει smart kid?

Ποια η διαφορα απο τα κλασσικα?

Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:14:50 μμ »
είναι η έκδοση με photo etched (συμπεριλαμβανομένου του πάνω μέρους του πύργου), πυροβόλο απο αλουμίνιο,vision ports σε όλες τις θυρίδες   απο διαφανές πλαστικό, magic tracks, μεταλλικά side skirts και ένα σωρό άλλα καλούδια , ουσιαστικά απο την Dragon... 

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 10:42:35 μμ »
μαλιστα δηλαδη εκδοση με βελτιωτικα..

εγω νομιζα ετσι οπως γραφεται smart kit οτι και καλα εχει ευκολιες στην συναρμολογιση.Ετοιμα κομματια που απλα τα ενωνεις

Προχωρα!
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 11:06:18 μμ »
μαλιστα δηλαδη εκδοση με βελτιωτικα..

εγω νομιζα ετσι οπως γραφεται smart kit οτι και καλα εχει ευκολιες στην συναρμολογιση.Ετοιμα κομματια που απλα τα ενωνεις

Προχωρα!
"smart kit" Νομίζω οτι είναι ακριβώς το αντίθετο.
Η συγκεκριμένη sειρά της Dragon είναι κιτ με πολύ περιοσρισμένο αριθμό PE κοματιών (μονο τα άκρως απαραίτητα) καθώς η εταιρεία χρησιμοποιόντας τη νεα τεχνολογία  μπορεί και αποδίδει  την υπερλεπτομέρεια με πλαστικά κομάτια χωρίς να είναι απαραιτητη η χρήση Photo etched κοματιων. Ετσι απλουστέυεται η κατασκευή.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 08:16:51 μμ »
υπομονή παιδιά και σύντομα θα κατεβάσω φωτογραφίες από όλα τα μέρη που αποτελούν το κιτ. ...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 08:29:38 μμ »
θα συμφωνήσω με τον Γιώργο
"Smart Kit" είναι η σειρά με όσο το δυνατόν λιγότερα κομμάτια.
"απάντηση" στην σειρά των "κιτ των 1000 κομματιών", που έχουν "εξωπραγματική" λεπτομέρεια αλλά δυσκολεύουν αρκετά την κατασκευή λόγω πολυπλοκότητας.
διατηρούν την εξαιρετική λεπτομέρεια της Dragon αλλά αποφεύγουν τις ...υπερβολές (πχ. πλήρως λειτουργικές αναρτήσεις, εδαφικοί με χωριστά λάστιχα κ.ο.κ.)
επίσης διαθέτουν και μεταλλικά ή p-h κομμάτια αλλά με "μέτρο".
δεν πρέπει να συγχέεται με τη σειρά "Premium" που είναι παλαιότερα κιτ με πολλές "βελτιώσεις"
 ::salut::
Σ.Σ.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:21:17 μμ »
έχετε δίκαιο. τα photo etched κομμάτια περιορίζονται στις γρίλιες των αεραγωγών στο μέρος του κινητήρα, στα side skirts και σε μία διπλή "πλάκα" στο πάνω μέρος του πύργου.Υπάρχουν μεταλλικά μέρη (απο λευκό μέταλλο) που αφορούν τους γάντζους στο πλάι του πύργου για τα spair tracks καθώς και τα συρματόσχοινα.

ορίστε και μερικές φώτο:

..τα δε σήματα αφορούν έναν πάνθηρα που ανήκε στο Pz.Rgt26 που έδρασε στην Ιταλία το 1944:

Τέλος να επισημάνω ότι υπάρχουν αρκετά κομμάτια μέσα τα οποία σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις έναν Panther G σε late version (σαν την δεύτερη φωτό  που έχω δημοσιεύσει παραπάνω με την ambush παραλλαγή), όπως το ασπίδιο του πυροβόλου με την κάθετη (απο την κάτω μεριά) πρόσοψη,τους υπερυψωμένους αεραγωγούς του κινητήρα κ.α.

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2008, 11:12:38 πμ »
Πάντως είναι πολύ ωραίο κίτ!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2008, 02:47:47 μμ »
   Παιδιά το συγκεκριμένο κιτ είναι μάλλον περιορισμένης κυκλοφορίας (όπως συνήθως τα κιτ της Cyber-Hobby ). Με αυτό μπορείτε να φτιάξετε άρματα της συγκεκριμένης μονάδας στην Ιταλία, αλλά δίνονται και έξτρα κομμάτια με τα οποία μπορεί να γίνει και late version. Πάντως οι εναλλακτικές επιλογές που προσφέρει για αρκετά κομμάτια μπορεί να μπερδεύουν λίγο και όσως χρειάζεται περισσότερο ψάξιμο στην βιβλιογραφία για το πως ήταν το συγκεκριμένο άρμα που θα φτιάξετε.  Ειδικά για τα άρματα για τα οποία προσφέρει σήματα ψάξτε το Internet για review ή online builds γιατί κάποιο από αυτά (μάλλον αυτό του εξώφυλλου) είχε zimerit.

Και μια παρατήρηση: παρά την εξαιρετική ποιότητα του κιτ, τα δύο ασπίδια που δίνει (early, late) δεν πιάνουν τη χυτή επιφάνεια του πραγματικού. Αυτά των κιτ της Tamiya τόσα χρόνια πριν είναι πολύ καλύτερα!

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2008, 05:33:22 μμ »
GRmodeler με κολάζεις βλέπω! το παίδεψα πολύ στο μυαλό μου για zimmerit αλλά είπα να μην το προχωρήσω. Θα ψάξω καλα στην βιββλιογραφία και εαν βρώ κάτι που να αξίζει (ειδικά με το"μπακλαβοτό" patern) θα το κάνω.Ειδάλλως θα παραμείνω στο αρχικό σχέδιο με την ambush.

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 12:12:17 πμ »
Θα ηθελα να σχολιασω, για τα ασπιδια {Mantlet] ,μεταξυ TAMIYA  Vs  DRAGON ενεκα οτι εχω αρκετα και απο τα δυο. Κατα την προσωπικη μου αποψη, της TAMIYA ειναι πιο γλυκια η χυτευση, χωρις αυτο ομως να σημαινει οτι ετσι ηταν. Της DRAGON ειναι πιο ...αγρια η επιφανεια και ισως, λεω, ισως με δεδομενη την ποιοτητα μεταλλικης κατεργασιας των Γερμανων καπως εντονη.  Παντως αν και αγαπαω την TAMIYA προτιμω της DRAGON. Βεβαια οι φωτο πολλες για να δουμε πως ηταν, αλλα ηταν πολλοι οι πανθηρες, και σιγουρα τα καλουπια δεν μπορει να ηταν ιδια. {δυστυχως οχι τοσοι πολλοι οσο θαπρεπε... Αν δεν υπηρχε αεροπορια.... ::tsekouri::] Θαθελα να δω γνωμες επι του θεματος Ασπιδια. ::salut::
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 09:59:02 μμ »
GRmodeler με κολάζεις βλέπω! το παίδεψα πολύ στο μυαλό μου για zimmerit αλλά είπα να μην το προχωρήσω. Θα ψάξω καλα στην βιββλιογραφία και εαν βρώ κάτι που να αξίζει (ειδικά με το"μπακλαβοτό" patern) θα το κάνω.Ειδάλλως θα παραμείνω στο αρχικό σχέδιο με την ambush.

φίλε σε κάποιο ξένο φόρουμ με on-line κατασκευή είδα τα περί zimmerit, δυστηχώς δεν θυμάμαι ποιό. Κάνε ένα ψάξιμο με τίτλο Panther G Italian ή παρεμφερές να δεις τι θα βγάλει.
Κοίτα αυτό το review στο missin-lynx, νομίζω λέει αρκετά:
http://www.network54.com/Forum/477322/message/1152867951/Kit,+DML+6268,+Sd.Kfz.171+Panther+G+Late+Production+%93Smart+Kit%94

Φίλε Jagdpanther το early mantlet της Tamiya έχει δύο κυκλικά "ίχνη" που παλιά νόμιζα ότι έιναι ελλάτωμα του κιτ αλλά αν δεις το σχέδιο στο Achtung Panzer #4: Panther είναι ακριβώς ίδιο. Προσωπικά θα προσπαθήσω να τα βγάλω καλούπι για να τα βάλω στο κιτ της Cyber-Hobby (όταν ξεκινήσει...)

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 10:49:48 μμ »
Ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό βρήκα εδώ

http://anonymous-generaltopics.blogspot.com/2007/12/50-panther-pictures-1.html

και σχόλιο περί zimmerit εδώ

http://www.militarymodelling.com/forum/forummessages.asp?UTN=726&SP=332935698466344455408&V=4

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2008, 11:50:18 μμ »
Αμαν  ::eusa_wall::και γω που εριξα υγρη κολλα και προσπαθησα να τα αλλαξω υφη  ::bat:: πολυ ενδιαφερον αυτο. θα ξαναψαξω τα  βιβλια μου ::book::  Α! επι τι ευκαιρια, εχω παρει τον πυργο της εταιριας ZITADER made in Japan ριτινατο NARROW TURRET "RHEINMETAL" απο οτι διαβαζω, δεν προχωρησε περα απο τα σχεδια. Μηπως κανενας ξερει για καμμια φωτο καπου ::eusa_pray:: { η εταιρια αυτη βγαζει γενικα, ολα τα σχεδια και τα ονειρα των Γερμανων.... εχω παρει κανη των 10,5 cm /L 68 kwk για το Tiger II........  ::proskino::]  δεν φταιω εγω, οι Ιαπονες φταινε :mrgreen:
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2008, 02:07:28 μμ »
φίλε abozinis χίλια συγνώμη, λάθος review σου έστειλα. Αυτό είναι το σωστό :

http://www.network54.com/Forum/477322/message/1201998952/Kit%2C+Cyberhobby+6267%2C+Sd.Kfz.171+Panther+G+Early+Production%2C+Pz.Rgt.26+Italian+Front%2C+Smar

Διάβασε προς το τέλος για τα σήματα, νομίζω ότι καλύπτει το θέμα zimmerit πολύ καλά. Ευχαριστώ για τα links. Στο δεύτερο το σχόλιο περί zimmerit δεν είναι απόλυτα ακριβές όπως θα δεις στο review που σου στέλνω.

Παιδιά κοιτάξτε τις φωτός από το πρώτο link του abozinis και συγκρίνετε τα mantlets Cyber-Hobby, Tamiya και πραγματικού. Νομίζω ότι η υπερβολική υφή του Cyber-Hobby/Dragon δεν υπάρχει πουθενά.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 11:27:47 μμ »
Πολύ καλό link! όντως αναφέρει για zimmerit..είμαι στα τελικά στάδια συναρμολόγησης και για να είμαι ειλικρινής ακόμη αμφιταλαντεύομαι για Panther με zimmerit (ουσιαστικά έκδοση που να έχει βγεί απο το εργοστάσιο πρίν τον Σεπτέμβριο του 1944 -όπου και σταμάτησαν να τοποθετούν zimmerit-)  ή χωρίς (και άρα έκδοση αρκετά μεταγενέστερη)...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 03:53:27 μμ »
Ξεκίνησα λοιπόν την συναρμολόγηση

με αρχική παρέμβαση στην κάννη του πυροβόλου η οποία (παρά το μονοκόμματο πλαστικό πυροβόλο του κίτ) αλλάχτηκε με αντίστοιχο της Jordy Rubio με κάποια όμως παρέμβαση γιατί η συγκεκριμένη κάννη αφορούσε το αντίστοιχο κιτ της Tamiya... και δεν εφάρμοζε άμεσα σε αυτό της Cyber - Hobby...

οι ράβδοι στρέψης περάστηκαν μια - μια με την απαραίτητη κλίση. Σε αυτό το σημείο μπορεί κανείς να δώσει ότι κλήση θέλει στην ανάρτηση ειδικά λόγου χάρη όταν θέλει στο διόραμα του κανείς να τοποθετήσει το άρμα του σε κάποια εδαφική έξαρση (την οποία θα "ακολουθεί" και η ανάρτηση)για περισσότερο ρεαλισμό...

Σύντομα με περισσότερες photo απο την συνέχεια...

Αποσυνδεδεμένος Αγιος Δημητριος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Θεσσαλονικη
  • Ουκ εν τω πολλω το ευ.
    • Agioplanes
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 03:58:57 μμ »
Μπραβο ρε Θαναση, χαιρομαι ιδιεταιρα που το ξεκινησες, ομορφη δουλεια και καθαρη, περιμενω με ανηπομονησια την συνεχεια. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 04:13:35 μμ »
ευχαριστώ ρε μήτσο!...Να σημειωθεί για αυτούς που τους ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κίτ ότι η λεπτομέρεια και η εφαρμογή είναι άριστη, γεγονός που δεν θα δυσκολέψει κανέναν (άπειρο και έμπειρο) μοντελιστή  καθώς οι περιπτώσεις ανάγκης στοκαρίσματος είναι σχεδόν ανύπαρκτες...

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 09:39:55 μμ »
Η ανάγκη κατασκευής ενός μοντέλου λίγο έξω απο τα συνηθισμένα σχέδια (δηλαδή by the book  :?) με οδήγησε στην αρχική επέμβαση στο πίσω μέρος του πάνθηρα με αφαίρεση ενός απο τα δυο κουτιά αποθήκευσης  και την εκ νέου κατασκευή των βάσεων όπως ήταν στο πραγματικό άρμα...όπως επίσης αποφάσισα να μην εγκαταστήσω τον κατα τα άλλα πολύ λεπτομερή γρύλο (ο οποίος αποτελείται απο 8 κομμάτια παρακαλώ! :shock: ) τοποθετώντας εκ νέου τίς βάσεις στήριξης του.
Αυτό έγινε με φύλλα πλαστικού και μικρές λωρίδες απο φύλλο χαλκού οπως φαίνεται στίς φωτό

...όπως και άλλαξα τον πίρο στην βάση ρυμούλκησης αντιγράφοντας το πλαστικό κομμάτι του κιτ με χαλκοσωλήνα και λεπτό σύρμα χαλκού ...η παρακάτω φωτό δείχνει τα δύο αυτά κομμάτια

και φυσικά τοποθετημένο στην θέση του...

http://i371.photobucket.com/albums/oo158/abozinis/100_0610.jpg

...να με συγχωρέσετε που αργώ στο όλο project αλλά τα ωράρια στην δουλειά είναι θανατηφόρα!! :cry: 

Σύντομα με την πρόοδο της συναρμολόγησης...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 18, 2008, 11:15:58 μμ »
Πλάκα μας κάνεις... Κάνε δουλειά σου άνθρωπέ μου και εμείς θα κάνουμε όση υπομονή χρειαστεί, αν είναι να βλέπουμε τέτοια...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 09:08:14 πμ »
Απλά το θαυμάζω.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 11:12:54 πμ »
Κάτι μου λέει ότι θα δούμε μια πολύ ωραία κατασκευή. Καλή συνέχεια  ::icon_thumright::

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 19, 2008, 04:27:54 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια!...Αυτά είναι που μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και το εννοώ!!...

Tags: