Αποστολέας Θέμα: Italeri 1/72 T-34/76 on ice  (Αναγνώστηκε 3047 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Italeri 1/72 T-34/76 on ice
« στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 11:42:52 πμ »
Παρά την ευρέως γνωστή κουλαμάρα που με δέρνει με τα διοράματα, αποφάσισα να δοκιμάσω να φτιάξω διόραμα με χιόνι. Πέραν από τα θέματα ψυχικής υγείας που θέτει μία τέτοια απόφαση, οπλίστηκα με θάρρος και πάνω από όλα με θράσος και ξεκίνησα. Η επιλογή του άρματος ήταν εύκολη, χιόνι = κρύο = χειμώνας = Ρωσσία, άρα κάτι σε Τ-34 κάνει τη δουλειά. Αγόρασα ένα της Italeri, στο κουτί γράφει Τ-34/76 και ειλικρινά οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν καμμία κρίση επί της πιστότητας του μοντέλου, οπότε το δέχομαι όπως είναι και ας κρίνουν οι γνωρίζοντες.

Η συναρμολόγηση ήταν απλούστατη και προχώρησε γρήγορα. Κύριος παράγοντας ήταν το ότι πολλά θα καλύπτονταν με χιόνι, οπότε τα γιγαντιαία κενά στον πύργο έμειναν όπως ήταν, αλλιώς θα απαιτούσαν ΠΟΛΥ στόκο. Οι ερπύστριες μου ξεκόλλησαν λίγο τα νεύρα, δεν ταίριαζαν με τίποτα, υπήρχαν 2 είδη πέδιλων, ένα με 4 "δόντια" και ένα με 5 "δόντια" τα οποία μπαίνουν εναλλάξ, αλλά τα "δόντια" δε χωρούσαν να μπουν το ένα μέσα στο άλλο με τίποτα. Ευτυχώς επειδή η ερπύστρια θα ήταν εκ των πραγμάτω και αυτή χιονισμένη, τα "δόντια" σε πολλές περιπτώσεις θυσιάστηκαν στο βωμό της γρήγορης κατασκευής. Επίσης στο πίσω μέρος έμπαιναν δύο μεγάλα κυδικά δοχεία καυσίμου (ή έτσι νομίζω τουλάχιστον) τα οποία η Italeri έχει καταφέρει και τα έχει καλουπάρει σε 4 κομμάτια :shock: που δεν ταιριάζουν με κανένα τρόπο. Εξω λοιπόν και αυτά, θύμα προηγούμενων εμπλοκών με τους ναζί ::glossa:: (Εσείς οι αρματάδες έχετε κάτι ευκολίες απίστευτες. Ακόμα και τα μισά κομάτια να μη βάλεις και πάλι σωστός είσαι! Αντε να το κάνεις αυτό σε αεροπλάνο...). Το μόνο που αλλάχτηκε ήταν το πολυβόλο το οποίο μάλλον για κανόνι των 37mm έκανε, οπότε ένα κομμάτι από βελόνα ινσουλίνης μπήκε στη θέση του. Το σύνολο βάφτηκε με ακρυλικό Humbrol 102 το οποίο μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Ερώτηση: Το λαστιχένιο δακτυλίδι των τροχών έχει γραμμώσεις σαν κανονικό λάστιχο φορτηγού :shock: Ηταν όντως έτσι :?: Και αν ναι τι εξυπηρετούσαν; Αν κάποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ γιατί μου έχει κάνει πολύ εντύπωση...

Και πάμε στη βάση. Δεν ήθελα τίποτα μεγάλο, αν και κάτι φωνούλες στο βάθος του μυαλού μου μου έλεγαν να προσθέσω και κάτι γερμανικό καμμένο και παρατημένο, αλλά αυτά είναι για άντρες και δεν είχα σκοπό να κάνω το ΣΚ μου κόλαση. Οπότε μία επιφάνεια 2-3 μεγαλύτερη από αυτή του άρματος μου έκανε μια χαρά. Κοιτώντας όμως τη βάση κατάλαβα πως μόλις την κάλυπτε το χιόνι θα φαινόταν γυμνή και ανούσια. Ισως στις απέραντες ρωσσικές πεδιάδες αυτό να είναι το φυσιολογικό, αλλά ήθελα κάτι να διακόπτει τη μονοτονία και αποφάσισα να προσθέσω μία κολώνα της ΔΕΗ (πως τη λένε στα ρώσσικα ρε παδιά; ) με τα καλώδια κομμένα να κρέμονται. Η ιδέα είναι 100% κλεμένη από το κατατοπιστικότατο video με τον αλλήθωρο ιάπωνα που μου έδωσε ο nino1969 (μαζύ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ υποστήριξη σε όλους τους τομείς και φυσικά ΚΟΛΟΣΙΑΙΑ υπομονή για να ανεχτεί. Ευχαριστώ ::proskino:: ). Ετσι λοιπόν με οδοντογλυφίδες σκάρωσα μία κολώνα και την έβαλα δοκιμαστικά στη βάση για να δω τι γίνεται. Επόμενο πρόβλημα το χρώμα της κολώνας. Κάτι σε ξύλο φυσικά, με τα νερά του ξύλου σκουρότερα. Ναι, σίγουρα, μόλις γίνω philio θα το κάνω. Σκέψη λοιπόν και ξαφνικά ΜΠΑΜ, ιδέα! Οι ξύλινες κολώνες είναι πισσαρισμένες για να μην τις διαλύσουν τα στοιχεία τις φύσης, τα έντομα και τα μανιτάρια. Οπότε η λύση απλή, η κολώνα θα γίνει μαύρη και λίγα λόγια! Ακολύθησε γενική επιθεώρηση της βάσης από όλες τις γωνίες. Για τα γούστα μου καλή ήταν οπότε πάμε για χιόνι, βάλτε τα μπουφάν σας!

Για υπόστρωμα έβαλα κόλλα για πλακάκια η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ατλακόλ αλλά όταν στεγνώνει γίνεται ματ και άσπρη. Αν ανακατευτεί με μαγειρική σόδα, δίνει ένα υλικό σα μαρμελάδα που απλώνει εύκολα και δίνει πολύ χρόνο στο να δουλευτεί. Ολη η βάση σκεπάστηκε με το υλικό αυτό και μετά πρωτού στεγνώσει πασπαλίστικαι με μαγειρική σόδα και ιδού το χιόνι μας! Μετά τη σόδα το άρμα πατήθηκε πανω στη βάση για να αφήσει τα ίχνη από τις ερπύστριες και τέλος η βάση κατά 95%. Η ίδια τεχνική ακολουθήθηκε και στο άρμα, με πινελάκι μπήκες κόλλα και μετά σόδα. Με το υλικό καλύφθηκαν και οι ερπύστριες και λερώθηκαν και οι τροχοί. Κατά την όλη διαδικασία έγιναν οι παρακάτω παραδοχές:

- Δεν χιόνισα το χώρο πάνω από τη μηχανή πέρα από ελάχιστα. Το σκεπτικό είναι πως με το άρμα εν κινήση, η ζέστη της μηχανής δεν επιτρέπει τη συσσώρευση χιονιού.
- Ο χώρος μπροστά από το σκέπασμα του οδηγού είναι άτσαλα χιονισμένος, σαν να έχει βγει κάποιος και τον έχει καθαρίσει με κάτι (φτυάρι; ) για να βλέπει ο οδηγός.

Ακούμπησα το άρμα στη βάση και ομολογώ πως έμεινα ικανοποιημένος παρά τις αρχικές μου προβλέψεις.

Οι μονωτήρες στην κολώνα είναι ζεσταμένο και τεντωμένο άσπρο sprue στο οποίο άνοιξα μία μικρή τρύπα. Τα καλώδια είναι χαλκόσυρμα από πολύκλωνο σύρμα τροφοδοσίας υπολογιστή. Τα σύρματα στην κολώνα έχουν κοπεί και κρέμονται. Τι στο διάβολο, μάχες έγιναν, της τρελλής γινότανε, κόπηκαν. Ασε που δε χώραγε και δεύτερη κολώνα :roll: (είμαι μεγάλη απάτη τελικά...).

Στη συνέχεια και καθ' υπόδειξη του nino1969, με παρκετίνη θα κάνω τρεξίματα νερών. Θα προσθέσω και 2 κόκκινα στέρια στον πύργο τα οποία ξέχασα :oops: Με παρκετίνη και από μακρυά θα ψεκάσω το χιόνι με παρκετίνη για να κλειδώσουν όλα, θα κάνω και κάποιες λεπτομέρειες στο άρμα (καπνιές κλπ) και τέλος.

Τη γνώμη σας συνάδελφοι. Φυσικά μόλις συνέλθετε από τα γέλια...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
Απ: Italeri 1/72 T-34/76 on ice
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 11:55:28 πμ »
Ωραία δουλειά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 11:59:46 πμ »
Όμορφη, απλή και γρήγορη δουλίτσα.

::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::

"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:08:18 μμ »
Λόγω ενδιαφέροντος βασικά είδα το χιόνι το οποίο είναι ΠΟΛΥ πετυχημένο. Αν βρω θα σου στείλω μία φωτό με αμερικάνικό F-4 (c ή d) το οποίο φαίνεται.... το μισό λόγω του χιονιού που έχει φαεί...!

Συγχαρητήρια και ίσως θα πρέπει να βάλεις κάπως το τόπικ στις τεχνικές.

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:25:54 μμ »
Πολύ ωραίο...   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Φτιάχνεις κάτι για να το απολαύσεις και όχι για να σε παιδεύει...   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Το κιτ όμως είναι το παλιό της Machbox στην 1/76...

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 12:42:52 μμ »
Τρομερό χιόνι Γιώργο!!!! Θα το δοκιμάσω και εγώ!!!
Φυσικά και το Τ34 είναι πολύ ωραίο!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:03:15 μμ »
Εσείς οι αρματάδες έχετε κάτι ευκολίες απίστευτες...

Και μόνο που δεν έχουν καλύπτρες... τί άλλο να πει κανείς...

::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:05:50 μμ »
ΔΙΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ μουυυυυυυυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω για το άρμα, ας πουν οι ειδικοί, αλλά η βάση είναι εκπληκτική. Και κυρίως ο απλός τρώπος με τον οποίο υλοποιείς αυτά που σκέφτεσαι.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:10:45 μμ »
ΔΙΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗ μουυυυυυυυ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν ξέρω για το άρμα, ας πουν οι ειδικοί, αλλά η βάση είναι εκπληκτική. Και κυρίως ο απλός τρώπος με τον οποίο υλοποιείς αυτά που σκέφτεσαι.

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Eιναι πολυ απλο,σκεφτεται μονο οτι μπορει να υλοποιεισει.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:11:35 μμ »
Πολύ ωραίο Γιώργο.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 01:25:58 μμ »
Πολύ καλό  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: πάει έπεσε και το οχυρό του χιονισμένου τοπίου.   ::icon_thumright::

Πέρασε όπως είπες και τα τρεξίματα και είσαι ΟΚ. Για τα σήματα που αναφέρεις ότι ξέχασες δεν τρέχει τίποτα, εξάλλου δεν έφεραν (συνήθως) κόκκινα αστέρια (τι το πέρασες αεροπλάνο;;;  ::glossa::) Πάρε ένα λευκό μαλακό μολύβι και γράψε ένα διψήφιο νουμεράκι ή κανένα σλόγκαν στα ρώσικα και θα είναι και πιο όμορφο  :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 02:45:26 μμ »
Εγώ τώρα συνήλθα από τα γέλια...χαράς για ότι βλέπω. :lol: :shock:
Το χιόνι σου είναι εντυπωσιακό και άψογο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η τεχνική καταγράφηκε και θα εφαρμοστεί σύντομα.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Στο άρμα λες για τις βελτιώσεις που υπολείπονται οπότε Ο.Κ.  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Η ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ότι θα πρέπει να βάλεις και λίγο χιονάκι και στα πλαϊνά κεκλιμένα του πήγματος αλλά και πίσω γύρω από τις εξατμήσεις, νομίζω ότι θα δείξει καλύτερα. Επίσης και λίγο στο κάθετο της κολώνας σε μία πλευρά, από εκεί που φυσάει όλο και λίγο χιονάκι θα καθόταν.  :oops: :oops: :oops: :roll:

...όσο για την αναφορά σου " Ναι, σίγουρα, μόλις γίνω philio θα το κάνω." απλά σου τονίζω ότι "είπε ο πετεινός το γάϊδαρο κεφάλα..."
 ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 04:11:44 μμ »
Γεώργιε, πραγματικά, συγχαρητήρια!!!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος indiana

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • Η αξία του ηττημένου, δίνει δόξα στο νικητή
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 05:02:19 μμ »
Αν και δεν έχω εμπειρία(γενικά και ειδικά στα άρματα),βλέποντάς το μου άρεσε πολύ και ακόμα περισσότερο η περιγραφή της κατασκευής.Συγχαρητήρια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 05:08:05 μμ »
       Βάλε κι έναν χιονάνθρωπο δίπλα καί τίναξες την μπάνκα...........

Πώς είχε κάνει ο philio με την φραγκοσυκιά............. :roll: :roll:

Ωραίο σύντροφε............. ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος NebelWerfer

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Riyadh
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 05:10:09 μμ »
Απλο και εντυπωσιακο το χιονι!

Μπραβο! ::icon_thumright::
Αλβινος
  [img]http://www.modelclub.gr/images/bob.jpg

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 05:15:13 μμ »
ωραία δουλειά Γιώργο, μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
2-3 παρατηρήσεις πολύ light:
-  οι τροχοί κλπ είναι πολύ καθαροί. εαν είναι έτσι σκόπιμα, στις παραδοχές να προσθέσεις ότι το άρμα έχει μόλις βγει απο το εργοστάσιο ή το βαφείο και διένυσε μερικά Χλμ στο χιόνι
-  για τα σήματα στα είπαν. βάλε κάποιο slogan καλύτερα.
-  το ίδιο και για τα πλαινά.
-  στα "πατήματα" της ερπύστριας στο χιόνι, δεν θα φανεί λίγη λάσπη?  εκτος κι αν θεωρούμε ότι προελαύνει σε "πατημένο" χιόνι χιονοδρομικού κέντρου που δε λασπώνει
-  τα πλαινά της βάσης θέλουν τρίψιμο και βάψιμο με κάποιο σκούρο χρώμα. Για να δείχνει βάση και όχι ένα κομμάτι απο DOW με ένα μοντέλο πάνω του.
κατα τ' άλλα,
και πάλι μπράβο για το όμορφο αποτέλεσμα  ::icon_thumright::
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 05:22:02 μμ »
Μπράβο ρε Γιώργη!!!
Πειραματίζεσαι και τα πετυχαίνεις μια χαρά!
Το κιτ είναι απ τα παλιά καλούπια της Esci 1/72!
Το Matchbox είναι τώρα σε επανακυκλοφορία απ την Revell
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 06:03:21 μμ »
Μπράβο, απλά, γρήγορα, όμορφα  ::eusa_clap::

Ειδικά το μάθημα για το χιονισμένο τοπίο το πιο σύντομο και ποιο περιεκτικό που παρακολούθησα τελευταία  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Το μόνο που δεν μου πολυάρεσε είναι η κολόνα που μου φάνηκε λίγο χοντρή, αλλά who cares.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 07:04:32 μμ »
Πολύ ωραίο Γιώργαρε!  ::icon_thumright::
Λίγο λέρωμα στα ίχνη όπως είπε και ο Σταύρος θέλει και ίσως να... ψηλώσεις τη κολώνα που μου φαίνεται κάπως κοντή!
Θα μπορούσες άν θές να βάλεις και κανένα κλαράκι ή υπολείματα φράχτη όπως είχε και το Matchbox στη βάση που έδινε! :wink:

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 07:59:12 μμ »
Φιλαράκι χάλια!  ::eusa_naughty:: Χάλια μιλάμε δεν βλέπεται!  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: Βασικά αν σου πω αυτό ακριβώς που αισθάνομαι θα πάρεις θάρρος και θα αφήσεις τα αεροπλάνα... ::glossa:: Μαύρα χάλια λοιπόν εε λάθος άσπρα... :lol:

Εντάξει και για να σοβαρευτούμε, μ' αρέσει πάρα πολύ!  ::icon_thumright:: Το χιόνι ρεαλιστικότατο!   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Αυτό που πραγματικά χαίρομαι σε εσένα είναι ότι δεν κολλάς πουθενά!  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2008, 09:12:44 μμ »
Λοιπόν περίμενα καθολικό κράξιμο...

Πάντως τη διασκέδασα την προσπάθεια και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Φτιάχνεις κάτι για να το απολαύσεις και όχι για να σε παιδεύει...   ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πάντα!

Το κιτ όμως είναι το παλιό της Machbox στην 1/76...
Matchbox με ερπύστριες κομμάτια και μήκη :?: :shock: Προσωπικά δε μου θυμίζει Matchbox!

Για τα σήματα που αναφέρεις ότι ξέχασες δεν τρέχει τίποτα, εξάλλου δεν έφεραν (συνήθως) κόκκινα αστέρια (τι το πέρασες αεροπλάνο;;;  ::glossa::) Πάρε ένα λευκό μαλακό μολύβι και γράψε ένα διψήφιο νουμεράκι ή κανένα σλόγκαν στα ρώσικα και θα είναι και πιο όμορφο  :wink:
Τα σήματα με τα αστέρια τα προτείνει η Italeri, αλλά δεν της έχω και πολύ εμπιστοσύνη... Ευτυχώς έχω και σήματα με συνθήματα. Τώρα τι λένε, μπορεί και να λένε ζήτω ο Δυναμό Μόσχας!

Η ταπεινή μου γνώμη πάντως είναι ότι θα πρέπει να βάλεις και λίγο χιονάκι και στα πλαϊνά κεκλιμένα του πήγματος αλλά και πίσω γύρω από τις εξατμήσεις, νομίζω ότι θα δείξει καλύτερα. Επίσης και λίγο στο κάθετο της κολώνας σε μία πλευρά, από εκεί που φυσάει όλο και λίγο χιονάκι θα καθόταν.  :oops: :oops: :oops: :roll:
Οι προτάσεις σας έχουν ήδη δρομολογηθεί.

...όσο για την αναφορά σου " Ναι, σίγουρα, μόλις γίνω philio θα το κάνω." απλά σου τονίζω ότι "είπε ο πετεινός το γάϊδαρο κεφάλα..."
Ε, ξέρεις, η γνωστή παροιμία είναι ανάποδα ::glossa::

Βάλε κι έναν χιονάνθρωπο δίπλα καί τίναξες την μπάνκα...........
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ευχαριστώ σύντροφε.

2-3 παρατηρήσεις πολύ light:
-  οι τροχοί κλπ είναι πολύ καθαροί. εαν είναι έτσι σκόπιμα, στις παραδοχές να προσθέσεις ότι το άρμα έχει μόλις βγει απο το εργοστάσιο ή το βαφείο και διένυσε μερικά Χλμ στο χιόνι
Εννοείς να τους χιονίσω και άλλο; Ή να τους λασπώσω; Το σκεφτικό είναι πως μετά από μερικά χιλιόμετρα χιόνι καθάρισαν από λάσπες κλπ και έμειναν μόνο χιόνια. Είναι εκτός πραγματικότητας;

-  για τα σήματα στα είπαν. βάλε κάποιο slogan καλύτερα.
Θα γίνει, έχετε δίκιο!

-  το ίδιο και για τα πλαινά.
Μάλλον θα εννοείς λερώματα. Αλλά με τι να τα λερώσω;

-  στα "πατήματα" της ερπύστριας στο χιόνι, δεν θα φανεί λίγη λάσπη?  εκτος κι αν θεωρούμε ότι προελαύνει σε "πατημένο" χιόνι χιονοδρομικού κέντρου που δε λασπώνει
Χμμμμ. Είναι απαραίτητο; Εχω δει ταινίες εποχής που το έδαφος δεν φαίνεται καν ακόμα και αν περνάει από πάνω το άρμα. Τώρα, αν κάνω τη λάσπη που φαίνεται, ένα απλό dark earth αρκεί ή πρέπει να φτιάξω πραγματική λάσπη;

-  τα πλαινά της βάσης θέλουν τρίψιμο και βάψιμο με κάποιο σκούρο χρώμα. Για να δείχνει βάση και όχι ένα κομμάτι απο DOW με ένα μοντέλο πάνω του.
Οπωσδήποτε! Δεν έχει τελειώσει ακόμα και επειδή ίσως προσθέσω σόδα κλπ θα το λερώσω ατζαμής γαρ, οπότε το αφήνω για τελαυταία στιγμή.

Πειραματίζεσαι και τα πετυχαίνεις μια χαρά!
Που να δείς όταν βγαίνουν καπνοί! ::glossa::

Το κιτ είναι απ τα παλιά καλούπια της Esci 1/72!
Το Matchbox είναι τώρα σε επανακυκλοφορία απ την Revell
Τώρα μάλιστα, ήμουν σίγουρος πως δεν είναι Matchbox! Ευχαριστώ για την πληροφόρηση!

Το μόνο που δεν μου πολυάρεσε είναι η κολόνα που μου φάνηκε λίγο χοντρή, αλλά who cares.
Λοιπόν και εμένα με προβλημάτισε το θέμα οπότε, πρακτικός γαρ, το έριξα στο μέτρημα. Η οδοντογλυφίδα έχει διάμετρο 2mm, άρα στην κλίμακα αναπαριστά ένα ξύλο το οποίο έχει διάμετρο

2mm Χ 72 = 144mm = 14.4cm

που τελικά ίσως για ξύλινη κολώνα, τουλάχιστον αυτές που εγώ έχω δειι, να είναι και λίγο. Πάντως δεν έχεις άδικο, πέρα από τις φυσικές διαστάσεις υπάρχουν και οι φαινόμενες, οπότε το μαύρο χρώμα με το λευκό φόντο μάλλον την κάνει να δείχνει παχουλούτσικη. Στο επόμενο διόραμα, λέμε τώρα, θα τον λάβω υπ' όψη μου τον παράγοντα αυτόν.

και ίσως να... ψηλώσεις τη κολώνα που μου φαίνεται κάπως κοντή!
Λοιπόν η κολώνα είναι 4cm και 1cm που χάνει λόγω πυκνής χιονόπτωσης, άρα 5cm, δηλαδή 3.60m ύψος, καλά δεν είναι; (σιγά μη και δεν εύρισκα δικαιολογία ::glossa:: )

Αυτό που πραγματικά χαίρομαι σε εσένα είναι ότι δεν κολλάς πουθενά!  ::icon_thumright::
Δηλαδή πιστεύεις πως υπάρχει κόλλα που να μπορεί να με κρατήσει; ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 12:12:37 πμ »
Με βάλατε και ψάχνω γέρον άνθρωπο αλλά δεν πειράζει, το ψάξιμο πάντα ωφελεί. Λοιπόν μετά από παρατήρηση πολλών φωτογραφιών εποχής με Τ-34 αλλά και άλλων σοβιετικών αρμάτων έχω καταλήξει στι συμπέρασμα πως το χειμώνα το βασικό, ίσως το μόνο, πράγμα πάνω στα άρματα, παντού, ερπύστριες, ρόδες, ήταν το χιόνι. Επίσης τα οχήματα, ακόμα και τα τέρατα όπως τα KV-2 μπορούσαν να κινηθούν πάνω στο χιόνι ανοίγοντας ένα αυλάκι αλλά χωρίς να φανεί το έδαφος από κάτω, έδαφος το οποίο είχε από πάνω του αρκετές δεκάδες ακόμα εκατοστά παγωμένου και σκληρού σα σίδερο παγωμένου χιονιού. Κατά την πολιορκία του Λένινγκραντ βαρέα οχήματα φορτωμένα με προμήθειες και πυρομαχικά διέσχιζαν την παγωμένη λίμνη Λατόνγκα σε μια προσπάθεια εφοδιασμού της πεινασμένης πόλης :shock:

Και τώρα οι φωτογραφίες

Αυτά για την ώρα, είναι και αργά... Γνώμες παρακαλώ!

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 12:14:57 πμ »
Γιώργο φιλαράκι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τόσο το Τ-34 όσο και η βάση με το χιόνι  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
 Λίγα χιονάκια και λασπούλες θέλει αλλά είμαι σίγουρος οτι σε 5' το 'χεις κάνει  :wink: :wink: ::icon_thumright::  Πολλά, πάρα πολλά σοβιετικά άρματα δεν είχαν απολύτως τίποτα "επάνω" τους με αποτέλεσμα οι σημερινοί ιστορικοί και ερευνητές να μην γνωρίζουν σχηματισμούς και μονάδες  :shock: :wink:
 Τώρα σχετικά με τις ρόδες...ναι ήταν σαν φορτηγού στα αρχικά μοντέλα (όπως και του BT-5 αλλά και των βρετανικών Crusader) και ο λόγος οτι οι αναρτήσεις τους ήταν αντιγραφή εκείνης του αμερικάνικου Christie το οποίο σε περίπτωση απώλειας των ερπυστριών συνέχιζε να κινείται με τους εδαφιαίους τροχούς σαν 6τροχο όχημα  :wink: :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2008, 09:35:41 πμ »
Η τρίτη φωτό της πάνω σειράς (με το Νο 3508) είναι ακριβώς η περίπτωσή σου...ΠΡΟΧΩΡΑ  :!: :!: :!:

Tags: