ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Armor/AFV: Show room
M-60A3 Ε.Σ. Πράσινο
Θανάσης:
Μια Κυριακη βρεθηκα στο προσφατο παζαρι της IPMS στην οδο Αναστασεως. Εκει ψαχνοντας για καποιο μοντελο αεροποερικου περιεχομενου, ενεκα λατρης των αεροπορικων θεματων, αντικρυσα το συγκεκριμενο κιτ, το οποιο με πλυμμηρισε με αναμνησεις απο την θητεια μου στα τεθωρακισμενα, στον συγκεκριμενο τυπο, με ειδικοτητα πυροβολητη. Ετσι δεν μπορεσα να αντισταθω στον πειρασμο και το αγορασα. Στην συνεχεια ομως διαπιστωσα οτι ελειπαν οι οδηγιες :evil: και εδω θελω να ευχαριστησω το καλο μελος ονοματι nino1969, που με εξυπηρετησε ακαριαια! Ετσι λοιπον πηρα την αποφαση, να κατασκευασω το πρωτο και το τελευταιο μου αρμα, καθως με τις ερπηστριες με πιανει ''αλλεργια''!
Βιβλιογραφια δεν ειχα απο πουθενα, παρα μονο οτι ειχα κρατημενο στο μυαλο μου, γι'αυτο και οι περισσοτεροι αρματαδες απο εδω μεσα πιθανον να βρουν αναριθμητα λαθη.
Η κατασκευη ομολογω πως δεν με δυσκολεψε. Η κολλα Gunze με το κοκκινο καπακι και αρωμα λεμονι (!), εκανε θαυματα, γιατι παρολο που ειναι πολυ αργη, εχει την ταση να λιωνει το πλαστικο αρκετα, με αποτελεσμα να μην χρειαζεται στις ενωσεις καθολου στοκος. Ετσι τα μερη που στοκαριστηκαν ηταν ελαχιστα και περιοριστηκαν στα 3 κυρια μερη του πυργου.
Για την αποχρωση του πρασινου υπαρχουν πολλες αποψεις, επειδη ομως στην μοναδα που υπηρετουσα, οι αποχρωσεις του πρασινου στα περισσοτερα αρματα ηταν απο λαχανι μεχρι καφεπρασινο, πιστευω οτι το Νο 117 της Humbroll ειναι το πιο σωστο. Οι πανινες επιφανειες στην βαση του πυργου με το πυροβολο ψεκαστηκαν με το Olive Drab της Humbroll. Και τα 2 κυρια μερη ξανοιχτηκαν στην συνεχεια με ανοιχτοτερες αποχρωσεις με την τεχνικη του στεγνου πινελου.
Οι ερπηστριες ομολογω οτι ηταν το πιο δυσκολο κομματι της κατασκευης, σε τετοιο βαθμο, που σκεφτηκα ακομα και να εγκαταλειψω την κατασκευη... Κυριως με δυσκολεψε το γεγονος οτι τα πεδιλα δινονται ξεχωριστα και ουσιαστικα πρεπει να μαντεψεις την θεση τους. Παρολα αυτα αν και με πολλες δυσκολιες και λαθη, πιστευω οτι κατι καταφερα. Για το βαψιμο των ερπηστριων θελω να ευχαριστησω για τις ιδεες που ειχανε τα μελη: G gontog, Leopard και Melpas. Έτσι λοιπον, σε μια ''σουμα'' αυτων των αποψεων, οι ερπηστριες περαστηκαν με την παστα Steel της Agama, με την βοηθεια μιας μπατονετας. Στην συνεχεια ψεκαστηκαν με μαυρο ακρυλικο Humbroll, ενω ακολουθησε φθορα με σκονες της Agama σε Rust και Dust αποχρωσεις.
Κατοπιν σε ολο το σκαφος εγιναν επισης φθορες με σκονες της Agama, ενω εγινε τελειωμα με ματ ακρυλικο βερνικι της Gunze.
Για τυχον λαθη και παραλειψεις, παρακαλω ενημερωστε με!
Ευχαριστω
melpas1013:
Μας πέθανες στις μισές φώτο, μιας και είναι θολές... Έχεις κάνει παραπάνω από τα βασικά για ένα άρμα, κυρίως όντας αεροπλανάς, και δηλωμένα πώς δε θα ξαναπιάσεις άρμα... Εγώ μια χαρά το βλέπω και είναι σίγουρα καλύτερο από το πρώτο δικό μου(πολύ καλύτερο για την ακρίβεια...)
Θανάσης:
Συγγνωμη για τις θολες φωτο :oops: αλλα εχω μια παλιο hp και...
nino1969:
Φίλε Θανάση δεν το έχω μελετήσει το συγκεκριμένο άρμα τόσο πολύ για να ξέρω να σου πω αν έχεις κάνει κάποια λάθη ή όχι. Αυτό όμως που ξέρω και λαμβάνοντας υπόψη ότι είσαι αεροπλανάς με αυτό ν'αποτελεί το πρώτο και το τελευταίο σου άρμα, έχεις κάνει μια πολύ ωραία και τίμια κατασκευή. Μπράβο σου ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
leopard:
Με εξαίρεση κάποιες μικρολεπτομέρειες που έχεις παραλήψει, όπως πχ από τα μπιτόνια λείπουν τα χερούλια κατά τα άλλα είσαι και ο πρώτος.
Το έχεις ρε παιδάκι μου :!:
::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Και δε μπορώ να καταλάβω πώς ένα μαυροσκούφης κατέληξε να φτιάχνει αεροπλάνα.
:mrgreen:
Όσο για τη δική σου live φώτο είναι εξαιρετική :!:
Αν φτιάξεις ακόμη ένα άρμα θα τα πας πολύ καλύτερα.
ʼσε που το κιτ που διάλεξες, της ESCI, έχει τις δυσκολίες του :!:
:wink:
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση