Λοιπόν ας πούμε λίγο τα πράγματα με το όνομά τους που λένε και ας μιλήσουμε με αριθμούς.
Οι συμμετοχές φέτος ήταν μόνο 70 άτομα, από αυτά τα 14 ήταν από το εξωτερικό (Σερβία και Βουλγαρία). Οι υπόλοιποι ήταν από Αθήνα, Χαλκίδα, και άπό άλλα μέρη της Βόρειας Ελλάδας και φυσικά και από Θεσσαλονίκη. Και καλύτερα να μη αναλύσω το πόσοι από τους Έλληνες ήταν από Θεσσαλονίκη γιατί θα απογοητευθούμε όλοι.
Τα εκθέματα ήταν μόνο 176 από τα οποία τα 47 ήταν από τα άτομα που ήρθαν από Σερβία και Βουλγαρία. Αριθμός πολύ μικρότερος από άλλες χρονιές. Το μόνο που έσωσε την κατάσταση ήταν η σχετικά ύψιλή ποιότητα των μοντέλων.
Από οργανωτικής πλευράς έγιναν φυσικά πολλά λάθη. Λάθη τα οποία τα περισσότερα δεν δικαιολογούνται από το γεγονός ότι αυτή δεν ήταν η πρώττη έκθεση που διοργάνωσε ο ΠΗΓΑΣΟΣ και θα έπρεπε να τα είχαμε (βάζω και τον ευατό μου μέσα γιατί αποτελώ κι εγώ μέλος του και άρα έχω κι εγώ ένα μερίδιο ευθύνης) αποφύγει. Όπως πχ αυτό που έγινε με τα χαρτάκια, τις φόρμες που συμπλήρωναν οι συμμετέχοντες και το γεγονός ότι δεν μπήκε μετά την κρίση δίπλα στα μοντέλα που βραβεύθηκαν, το τι βραβείο πήρε το καθένα. Οπως και μερικά ακόμα λάθη ίσως λιγότερο σημαντικά.
Για τον φωτισμό τα είπε πιο πάνω ο Πέτρος και οφείλεται απολκειστικά στην εγκατάσταση της αίθουσας στην οποία εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε και φυσικά δεν υπήρχε και η δυνατότητα να έρθει κάποιος από τον Δήμο Θεσσαλονίκης Σάββατο πρωί για να διορθώσει την κατάσταση.
Θεωρώ ήταν μια πολύ κακή έκθεση η φετινή. Από πλευρά οργάνωσης, συμμετοχής μοντελιστών και αριθμού εκθεμάτων. Το τι έφτεξε για όλα αυτά φυσικά θα συζητηθούν στην επόμενη συνέλευση και θα πρέπει να πάρουμε κάποιες πολύ σοβαρές απφάσεις, αν θέλουμε να υπάρξει ξανά έκθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ.
Όσο για την εσωσυλλογική κόντρα (συγνώμη Λάμπρο, αλλά πρέπει να αναφερθώ δημόσια γι' αυτό), ΝΑΙ υπάρχει και γι' αυτό είναι υπεύθυνοι κάποιοι οι οποίοι δυστυχώς συνεχίζουν με τις ενέργείες τους να προκαλούν και να δημιουργούν καταστάσεις που χαλάνε την εικόνα του συλλόγους που λέγεται ΠΗΓΑΣΟΣ με αποτέλεσμα να απαξιώνουν κάποιοι να συμμετέχουν στις εκθέσεις που διοργανώνει.
Θα ήθελα να πω κάτι προς αυτούς που δεν είναι στον σύλλογο είτε γιατί δεν είναι πλεόν μέλη του είτε είναι μέλη άλλων συλλόγων είτε είναι μεμονομένοι μοντελιστές :
Το να βγαίνει κάποιος, που είναι ΑΠΛΟ μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ και να λέει ορισμένα πράγματα τα οποία προκαλούν με το περιεχπόμενό τους, δεν σημαίνει ότι αυτά είναι και η θέση του συλλόγου. Δεν εξουσιοδοτήθηκε κανένας να κάνει τέτοιες ενέργειες και επομένως ότι έχει γραφτεί ή έχει ειπωθεί εκφράζουν αποκλειστικά και μόνο τις δικές του θέσεις και απόψεις και όχι τις θέσεις και τις απόψεις του συλλόγου. Και κάποια στιγμή αυτός ή αυτοί θα κλιθεί/ούν να δώσει/ουν λόγω για τις ενέργειές του/ους.
Τέλος εγώ, σαν ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ, ως μέλος του ΠΗΓΑΣΟΥ και ως μέλος της ομάδας που διοργάνωσε την έκθεση, θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από όλους όσους, για τον οποιοδήποτε λόγω δυσαρεστήθηκαν από την όλη διοργάνωση, από την παραλαβή μοντέλων μέχρι και την απονομή των βραβείων. Θέλω να πιστεύω ότι ότι έγινε φέτος έγινε για ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ και ότι θα δούμε πολύ σοβαρά ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ και του χρόνου θα έχουμε μια όσο το δυνατόν άψογη έκθεση.