Αποστολέας Θέμα: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2008  (Αναγνώστηκε 25661 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: ΕΚΘΕΣΗ ΠΗΓΑΣΟΥ 2008
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:02:38 μμ »
είναι μοιραίο τα αποτελέσματα κάθε τέτοιας διοργάνωσης - είτε στην Ελλάδα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα - σε σχέση με τα μετάλλια να είναι αντικείμενο συζήτησης και να εκφέρονται διαφορετικές προσωπικές απόψεις

και το θεωρώ φυσιολογικό μια και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μια κρίση είναι απόλυτα αντικειμενική και αλάνθαστη

το ευχάριστο βέβαια των απόψεων που διατυπώνονται είναι ότι η ποιότητα των μοντέλων που εκτέθηκαν το 2007 είναι υψηλή και ας ελπίσουμε ότι το ίδιο - με τη βοήθεια όλων -- θα συμβεί το προσεχή Νοέμβριο

Από τα καλύτερα σχόλια που έχουν γίνει σε αυτό το forum.  ::eusa_clap::

Εκεί που κι εγώ θα διαφωνήσω είναι στην απονομή του χρυσού αλλά και γενικότερα όλων των μεταλλίων. Πιστεύω ότι το χρυσό δεν προορίζεται για κάποιο έκθεμα το οποίο είναι τέλειο και αψεγάδιαστο και άρα δύσκολο να δοθεί. Το χρυσό πάει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ακόμα και αν αυτό δεν είναι τέλειο. Έτσι αυτό θ'αποτελέσει και ένα παραπάνω κίνητρο για όλους, την επόμενη φορά να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερα ποιοτικά μοντέλα για να το "κτυπήσουν"  :wink: Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το ασημένιο, το χάλκινο, τους επαίνους και όλες τις διακρίσεις.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:15:37 μμ »

Εκεί που κι εγώ θα διαφωνήσω είναι στην απονομή του χρυσού αλλά και γενικότερα όλων των μεταλλίων. Πιστεύω ότι το χρυσό δεν προορίζεται για κάποιο έκθεμα το οποίο είναι τέλειο και αψεγάδιαστο και άρα δύσκολο να δοθεί. Το χρυσό πάει στο ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΩΝ ακόμα και αν αυτό δεν είναι τέλειο. Έτσι αυτό θ'αποτελέσει και ένα παραπάνω κίνητρο για όλους, την επόμενη φορά να παρουσιάσουν ακόμα καλύτερα ποιοτικά μοντέλα για να το "κτυπήσουν"  :wink: Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και για το ασημένιο, το χάλκινο, τους επαίνους και όλες τις διακρίσεις.

...μα είναι αυτονόητο...και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Νικόλα!

Τι δηλαδή; Στην Ολυμπιάδα δεν θα δίναμε χρυσό στον τελικό των 100μ επειδή δεν έγινε παγκόσμιο ρεκόρ;;; (άσε που τα ξήλωσε όλα ο μπαγάσας...   ) στις καταδύσεις επειδή δεν έγινε η τέλεια βουτιά... στο Euro επειδή η ομάδα νίκησε μόνο 1-0 κλπ...κλπ

Το χρυσό πάει πάντα στον καλύτερο της δεδομένης στιγμής, το αργυρό επίσης...κ.ο.κ.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:29:19 μμ »
θεωρώ πολύ χρήσιμες τις απόψεις σας

θα τις μεταφέρω στη συνάντηση των μελών της 9ης Σεπτεμβρίου, εν όψει της διοργάνωσης της έκθεσης του Νοεμβρίου

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:30:32 μμ »
Εγώ δε θα διαφωνήσω με το να μην υπάρχει χρυσό, αρκεί οι προδιαγραφές για το χρυσό να είναι σαφώς ορισμένες και να μην περιέχουν ίχνος υποκειμενικότητας. Αν κάποιος το καταφέρει αυτό, τότε συμφωνώ και εγώ να μην υπάρχει χρυσό.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ανθρωπίνως αδύνατο, ειδικά για το μοντελισμό, τότε οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο, και, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο philio, δικαιούμε το χρυσό ακόμα και αν κάνω τα 100m σε 3 λεπτά.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:32:12 μμ »
Λογικό είναι κάθε χρόνο να κρίνονται τα μοντέλα που συμμετέχουν. Δεν νομίζω οτι επιβραβεύοντας με χρυσό ένα μοντέλο, συνεπάγεται οτι είναι το καλύτερο μοντέλο που έχουμε δεί, αλλά οτι είναι το καλύτερο που υπάρχει στην διοργάνωση. Εαν επικρατούσε η αντίθετη άποψη, θα είχαμε ως αναφορά ένα μοντέλο του Τσώνου, και κάποια στιγμή κάποιο από τα παιδιά μας θα έπαιρνε το επόμενο χρυσό. Η ο Ολυμπιακός που είναι κάθε χρόνο και χειρότερος δεν θα έπρεπε να έχει πάρει το στέμμα του πρωταθλητή τα τελευταία 5 χρόνια  ::glossa:: Και αν υπάρχουν 3 συμμετοχές που να αξίζουν το χρυσό, να παίρνουν και οι 3 το πρώτο βραβείο ανά κατηγορία.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:41:32 μμ »
και μια και η κουβέντα για χρυσά

Κατηγορία Στρατιωτικά Οχήματα STANDARD

του Νίκου Ξανθόπουλου - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:52:40 μμ »
είναι μοιραίο τα αποτελέσματα κάθε τέτοιας διοργάνωσης - είτε στην Ελλάδα, είτε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα - σε σχέση με τα μετάλλια να είναι αντικείμενο συζήτησης και να εκφέρονται διαφορετικές προσωπικές απόψεις

και το θεωρώ φυσιολογικό μια και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι μια κρίση είναι απόλυτα αντικειμενική και αλάνθαστη

το ευχάριστο βέβαια των απόψεων που διατυπώνονται είναι ότι η ποιότητα των μοντέλων που εκτέθηκαν το 2007 είναι υψηλή και ας ελπίσουμε ότι το ίδιο - με τη βοήθεια όλων -- θα συμβεί το προσεχή Νοέμβριο

....το παραπανω σχολιο με βρισκει και εμενα απολυτα συμφωνο...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 12:57:04 μμ »
Εγώ δε θα διαφωνήσω με το να μην υπάρχει χρυσό, αρκεί οι προδιαγραφές για το χρυσό να είναι σαφώς ορισμένες και να μην περιέχουν ίχνος υποκειμενικότητας. Αν κάποιος το καταφέρει αυτό, τότε συμφωνώ και εγώ να μην υπάρχει χρυσό.

Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, ανθρωπίνως αδύνατο, ειδικά για το μοντελισμό, τότε οι προλαλήσαντες έχουν δίκιο, και, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο philio, δικαιούμε το χρυσό ακόμα και αν κάνω τα 100m σε 3 λεπτά.
...
....σπαμ....πλαλα πλακα σε ποσα το κανεις το 100αρι....?... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
.......παντως οταν δημιουργιες μπαινουν στην διαδικασια να διαγωνιζονται χρυση τομη δεν νομιζω οτι υπαρχει....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 02:26:36 μμ »
Η περσινή έκθεση στη Θεσ/νίκη ήταν μπορώ να πώ πολύ καλά οργανωμένη και με αξιολογότατα μοντέλα. Μακάρι η φετινή να είναι ακόμα καλύτερη και με ακόμα πιο "αξιόλογα" μοντέλα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::   Βέβαια ομολογώ οτι με ξάφνιασε το γεγονός οτι κάποιες δημιουργίες "αρκέστηκαν" στο ασημένιο...εγώ προσωπικά τα "έβλεπα" για χρυσό αν οχι "Best of the Show", αλλά όπως ορθά ειπώθηκε είναι καθαρά υποκειμενικό και προσωπική άποψη του καθ' ενός  8)   Εύχομαι και 'γώ καλή επιτυχία σ' όλους τους συμμετέχοντες αλλά και στους διοργανωτές  ::eusa_clap:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Κώστας Α.Β.

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μαρούσι
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 03:30:15 μμ »
Απορία: γιατί σε μια έκθεση που διοργανώνετε στην Ελλάδα από ελληνικό σύλλογο, "Συλλόγου Μοντελιστών Βορείου Ελλάδος ΠΗΓΑΣΟΣ", τα βραβεία που δίνονται είναι στα ξένα,στα αγγλικά,The Welling Model Club Best Figure Award 2007 Pegasus Model Club.........

Δεν είμαι κάποιος από αυτούς που πιστεύουν ότι τα πάντα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην γλώσσα μας,αλλά δεν μου αρέσει και αυτή η υπέρμετρη ξενομανία μας......

::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 04:23:41 μμ »
Απορία: γιατί σε μια έκθεση που διοργανώνετε στην Ελλάδα από ελληνικό σύλλογο, "Συλλόγου Μοντελιστών Βορείου Ελλάδος ΠΗΓΑΣΟΣ", τα βραβεία που δίνονται είναι στα ξένα,στα αγγλικά,The Welling Model Club Best Figure Award 2007 Pegasus Model Club.........
Δεν είμαι κάποιος από αυτούς που πιστεύουν ότι τα πάντα πρέπει να είναι μεταφρασμένα στην γλώσσα μας,αλλά δεν μου αρέσει και αυτή η υπέρμετρη ξενομανία μας......

The Welling Model Club
 Best Figure Award
2007

Pegasus Model Club

The Welling Model Club είναι Κλαμπ Μοντελιστών της Αγγλίας ( με το οποίο ο ΠΗΓΑΣΟΣ είχε συνεργασία) , το οποίο και αθλοθέτησε το συγκεκριμμένο τρόπαιο για να απονεμηθεί στην καλύτερη φιγούρα της έκθεσης του ΠΗΓΑΣΟΥ του 2007

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 05:06:41 μμ »
Αυτό που μου έμεινε από την περσινή έκθεση του Πήγασου είναι το πόσο ωραία περάσαμε με τα μέλη του MC, το γέλιο που ρίξαμε, τον χαβαλέ που κάναμε, οι συζητήσεις περί μοντέλων και πολλών άλλων. Στάθηκε και η αρχή μιας πάρα πολύ καλής φιλίας τον philio ο οποίος είχε ανέβει και περάσαμε μαζί του ένα πανέμορφο ΣΚ!

Τώρα το ποιος πήρε χρυσό ή ασημένιο, το πόσα χρυσά δόθηκαν ειλικρινά δεν με απασχολεί και πολύ..

Η έκθεση του Πήγασου (όπως και αυτή της IPMS) θα είναι μια καλή ευκαιρία να συναντήσω ξανά πολύ καλούς φίλους και να περάσω ένα ωραίο ΣΚ μακριά από τα καθημερινά άγχη.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 05:19:47 μμ »
Αυτό που μου έμεινε από την περσινή έκθεση του Πήγασου είναι το πόσο ωραία περάσαμε με τα μέλη του MC, το γέλιο που ρίξαμε, τον χαβαλέ που κάναμε, οι συζητήσεις περί μοντέλων και πολλών άλλων. Στάθηκε και η αρχή μιας πάρα πολύ καλής φιλίας τον philio ο οποίος είχε ανέβει και περάσαμε μαζί του ένα πανέμορφο ΣΚ!

Τώρα το ποιος πήρε χρυσό ή ασημένιο, το πόσα χρυσά δόθηκαν ειλικρινά δεν με απασχολεί και πολύ..

Η έκθεση του Πήγασου (όπως και αυτή της IPMS) θα είναι μια καλή ευκαιρία να συναντήσω ξανά πολύ καλούς φίλους και να περάσω ένα ωραίο ΣΚ μακριά από τα καθημερινά άγχη.  ::icon_thumright::

Εμένα ακόμα πονάει η κοιλιά μου απο τά γέλια!
Μακάρι να προλάβω να τελειώσω το Μ59 να το εκθέσω εκτώς συνανγωνισμού!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 06:32:22 μμ »
Στάθηκε και η αρχή μιας πάρα πολύ καλής φιλίας τον philio ο οποίος είχε ανέβει και περάσαμε μαζί του ένα πανέμορφο ΣΚ!

Στάθηκε και η αρχή μιας πάρα πολύ καλής φιλίας τον philio ο οποίος είχε ανέβει και περάσαμε μαζί του ένα πανέμορφο ΣΚ!

Εμένα ακόμα πονάει η κοιλιά μου απο τά γέλια!

...γιατί νομίζετε ότι φέτος θα μου γλυτώσετε;;;; για ετοιμαστείτε να βγάλετε πρόγραμμα  :lol: :lol: :lol:
...αφήστε που θα έρθει και άλλος Αθηναίος μαζί, με τον οποίο δεν θα μας μείνει άντερο...κανονίστε για επιφυλακή εντατικής μονάδας ανάκαμψης...

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 06:41:56 μμ »
Ξεκινάω πρόγραμμα κοιλιακών απο....ΤΩΡΑ!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 10:14:24 μμ »
μην τα βαζετε με τους καημενους τους κριτες  :oops: :oops:

ημουν και εγω ενας απο τπυς πεντε :D
και οχι μονο ηταν πολυ δυσκολη δουλεια γιατι ηταν ολα τα μοντελα για
μεταλιο αλλα οπως ειπαμε και παραπανω καναμε μια δοκιμη για να δουμε ακομα
καλυτερες δουλειες οπως σε πολυ μεγαλες εκθεσεις του εξωτερικου
αν πετυχε το πειραμα δεν ξερω θα δειξη
θελουμε μεταλια η πιο καλη δουλεια
αυτο θα φανει απο την προσελευση των μοντελων
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 10:24:57 μμ »
μην τα βαζετε με τους καημενους τους κριτες  :oops: :oops:
....

Αγαπητέ φίλε Κώστα κανείς δεν νομίζω ότι έχει την παραμικρή διάθεση να τα βάλει με τους κριτές. Εποικοδομιτική συζήτηση προσπαθούμε να κάνουμε ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα και χρυσές τομές που μόνο καλό θα κάνουν στο χόμπυ μας.  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 10:29:32 μμ »
σορυ νινο :oops:
αλλα το εγραψα σαν καλαμπουρι
ισως να αλλαξω τα σμαιλις και να βαλω αυτα  ::glossa:: ::glossa::
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 12:22:03 πμ »
αυτό που παραλείπει να πει ο Κώστας, είναι και το πόσο δουλειά έκανε για την οργανωτική επιτυχία της έκθεσης - όπως και ο Liverpool : που είναι;

πέρα από το "βάρος" της συμμετοχής  του στη κριτική επιτροπή

( κι αν κάποιος θεωρεί ότι το να συμμετέχεις σε κριτική επιτροπή, αποτελεί μια μορφή "εξουσίας" δεν έχει παρά να συμμετέχει σε αυτή στον επόμενο διαγωνισμό, οποιουδήποτε κλάμπ)

βέβαια και αυτά που λέει ο nino και τα άλλα ...παιδιά, θα βοηθήσουν στην επόμενη διοργάνωση

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 08:49:55 πμ »
Κατηγορία Στρατιωτικά Οχήματα MASTERS

του Στέλιου Τζουγανάτου - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

του Ivan Ricic - ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

του Στέλιου Τζουγανάτου - ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 07:23:56 μμ »
Στρατιωτικά οχήματα Standard

του Δημήτρη Φιλίππου ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

του Δημήτρη Φιλίππου ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ( 1/48)

του Νίκου Λεοντσίνη

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 12:07:54 πμ »
κατηγορία Πολιτικά Θέματα

του Θανάση Πολίτη - ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 07:31:33 μμ »

Οπως αποφάσισαν τα μέλη του ΠΗΓΑΣΟΥ θα απονέμονται μετάλλια κάθε κατηγορίας στα ΚΑΛΥΤΕΡΑ μεταξύ των ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΩΝ κάθε φορά στο διαγωνισμό.

Αυτό φυσικά θα ισχύσει στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό του Νοεμβρίου.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #48 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 10:17:43 μμ »
Να επισημάνω κι εγώ (ίσως έχει γραφτεί) ότι το περισνινό ήταν απλά ένα "δοκιμαστικό", για να δούμε πως θα πάει, μιας και τα δύο τελευταία χρόνια το επίπεδο των εκτιθέμενων μοντέλων ήταν πραγματικά πολύ υψιλό και δίνονταν πόλλά μετάλλια σε όλες τις κατηγορίες. Το μόνο που παραμένει είναι το ότι και φέτος θα υπάρχει μια ενιαία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από πέντε μέλη και όχι τριμελής σε κάθε κατηγορία όπως γινόταν πριν.
Το κάθε μέλος της κριτικής επιτροπής θα "ειδικεύεται" κατά κάποιο τρόπο σε κάτι συγκεκριμένο. Δηλαδή ένα μέλος που σχολείται περισσότερο με φιγούρες, ένα μέλος που ασχολείται περισσότερο με άρματα, άλλο με αεροπλάνα κλπ. Και όπου υπάρχει διαφωνία η κρίση του θα μετράει περισσότερο, εφόσον βέβαια την τεκμηριώσει.

Πάντα προσπαθούμε κάθε χρόνο να λάβουμε υπόψη μας τα λάθη που γίνονται κάθε φορά, όχι ηθελημένα βέβαια, ούτως ώστε κάθε χρόνο η έκθεσή μας να γίνεται όλο και καλύτερη. Από τα σχόλια των συμμετοχόντων φαίνεται ότι κάθε χρόνο πηγαίνουμε καλά. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και πάντα είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προτάσεις.

Επίσης όσοι θέλουν να γίνουν ενεργά μέλη του συλλόγου μας, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #49 στις: Σεπτεμβρίου 04, 2008, 10:31:36 μμ »
πάντα ήμουν υπέρ των κριτικών επιτροπών στους διαγωνισμούς,
εφόσον αποτελούνται απο έμπειρους γνώστες  και όχι από "ξερόλες".
μια συμβουλή εάν μου επιτρέπετε (σε περίπτωση που δεν το έχετε ήδη σκεφτεί ή εφαρμόσει):

1. χρησιμοποιήστε φόρμες για την επιμέρους βαθμολογία σε κάθε κατηγορία, για κάθε έκθεμα χωριστά (πχ. συναρμολόγηση, βάψιμο, φθορές, αυθεντικότητα κ.ο.κ.), με βαση μια συμφωνημένη, ενιαία κλιμακα, πχ. απο το 1 (κακό) έως το 10 (άριστα)
2. κάθε κριτής να βαθμολογεί μόνος του (ο όχλος ή η ομάδα πολλές φορές παρασύρει), κεκλεισμένων των θυρών (για αποφυγή ...σχολίων)
3. στο τέλος βραβεύεται το έκθεμα με τη μεγαλύτερη βαθμολογία (και οι φόρμες βαθμολόγησης, αιτιολογούν το αποτέλεσμα)
4. η γνώμη του "ειδικού" (κριτή) κάθε κατηγορίας, μετράει σε περίπτωση ισοβαθμίας και συμβουλευτικά εάν  ερωτηθεί απο κάποιο άλλο κριτή για θέμα που δεν γνωρίζει καλά.
5. η κριτική επιτροπή, καλό είναι να γνωστοποιείται εκ των προτέρων.

το ανωτέρω σύστημα λειτουργούσε επιτυχώς για αρκετά χρόνια στην έκθεση της IPMS Ελλάδος αλλά τελικά εγκαταλείφθηκε λόγω των αιώνιων παραπόνων των (συνήθων) "ριγμένων".
με το άλλο σύστημα ( της ψηφοφορίας των ίδιων των συμμετεχόντων κάθε κατηγορίας και μόνο) τουλάχιστον δεν υπάρχουν δικαιολογίες ή παράπονα για "μιλημένους" κριτές.

καλή επιτυχία.
θα προσπαθήσω φέτος να είμαι εκεί και οπωσδήποτε θα συμμετέχω με μοντέλο

Σ.Σ.

Tags: