Επιστροφή στα αρματικά θέματα, με τι άλλο? Ενα King Tiger της Dragon, στο οποίο χρησιμοποίησα τα Ρ.Ε. της Grffon και τις ερπύστριες της Friul.
Πρόκειται για το άρμα με serial number Fgst.Nr.280404, το οποίο βγήκε από το εργοστάσιο της Henschel στο Kasel τον Γενάρη του 1945. Σε αυτό το άρμα δοκιμάστηκαν οι πρόσθετες θωρακίσεις στο πίσω μέρος, πάνω ακριβώς από τις σίτες του κινητήρα.
Η παραλλαγή που έβαψα έχει ως βασικό το red-oxide και από πάνω έχει ψεκασμένα patches με dunkelgelb και dunkelgruen, συνδυασμός που χρησιμοποιήθηκε για λίγο διάστημα και με αμφισβητούμενες ακόμα επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι όντως ίσχυε κάτι τέτοιο. Εμένα πάντως μου άρεσε σαν patern και το έβαψα έτσι.
Η κατασκευή δεν παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο, η εφαρμογή είναι πάρα πολύ καλή, όπως επίσης και η λεπτομέρεια του κιτ.

Μετά την συναρμολόγηση, ακολούθησε το αστάρωμα με το γνωστό Hycote:

Στη συνέχεια έκανα post-shading με το μαύρο ματ της Air Vallejo:

Και ψέκασα το βασικό χρώμα, το οποίο η Air Vallejo μπορεί να το λέει Rust, εμένα όμως μου έκανε περισσότερο σε red-oxide:

Στη συνέχεια ψέκασα τα δύο υπόλοιπα χρώματα, με το Dunkelgelb να προέρχεται από την Gunze και το πράσινο από την σειρά της Air Vallejo:

Οση ώρα στέγνωνε το χρώμα, έκανα μπάνιο τις ερπύστριες στο Blaken-It (είναι ένα υγρό το οποίο οξειδώνει ταχύτατα το μέταλο και δίνει ένα ωραίο μαυρο-καφέ χρώμα):

Σε λίγο η συνέχεια...