Αποστολέας Θέμα: F-84F /148 Kinetic, Ελληνικό SN 36689 (ΤΕΛΟΣ)  (Αναγνώστηκε 7324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
Απ: F-84F /148 Kinetic, Ελληνικό SN 36689 (ΤΕΛΟΣ)
« Απάντηση #50 στις: Αυγούστου 24, 2008, 06:46:47 μμ »
Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν προσωπικά για τα καλά σας λόγια :oops: , χαίρομαι που σας αρέσει όσο αρέσει και σε εμένα. ::salut::

Γεια όσους έχουν απορία ποιο θα είναι το επόμενο προς το παρόν το μόνο που μπορώ να γράψω είναι ότι  απλώς όπως λένε και οι φίλοι μας εδώ, failure is not an option  ::pop::, αλλά πάντα βιετνάμ 8).

Περικλή : Το chipping  έγινε ως εξής,  πρώτα πέρασα wash στις γραμμώσεις  και στα πριστσίνια που ήθελα με steel τις humbrol το οποίο είναι πολύ αραιό  με πυκνότατα  νερού (τουλάχιστον αυτό που έχω εγώ). Πριν στέγνωση τελείως σκούπισα με βαμβακερό ύφασμα ποτισμένο με διαλυτικό το περίσσευμα  (προσοχή το υπόστρωμα πρέπει να είναι βαμμένο με ακρυλικά χρώματα γιατί αλλιώς θα φύγει όλο το χρώμα) με αποτέλεσμα να ξεχωρίζουν έντονα και αφύσικα  οι γραμμώσεις. Στην συνέχεια με πολύ ψιλό πινελάκι, το ίδιο με πριν, ξεκίνησα να τονίζω τα σημεία που ήθελα στις ακμές των γραμμώσεων και σε συγκεκριμένα πριτσίνια με steel τις humbrol έτσι άρχισαν να φαίνονται και τα ξεφλουδίσματα. 
Μετά πηρα μια παλιά οδοντόβουρτσα στην οποία έχω κόψει σχεδόν όλες τις πίσω τρίχες, έχει μείνει δηλαδή μια λεπτή λωρίδα στο μπροστινό μέρος. Αφού τη ακούμπησα στο καπάκι του steel της humbrol  στο οποίο υπάρχει κάποια ποσότητα χρώματος , την χτύπησα 1-2 φορές σε κάποια επιφάνεια να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα και με απαλά χτυπήματα στα συγκεκριμένα σημεία που ήθελα δημιούργησα στο εφέ του chipping  στην άτρακτο και όπου αλλού.
Πέρασμα με γυαλιστερό  βερνίκι  και μετά wash με raw  umber  με το οποίο τονίστηκαν και οι υπόλοιπες γραμμώσεις του κιτ, ενώ αυτές  που γυάλιζαν έντονα εξαιτίας του steel απέκτησαν μια φυσική θαμπάδα που τις έφερε ποιο κοντά στην κλίμακα. Τέλος το ματ βερνίκη βοήθησε να φαίνονται όλα ποιο φυσικά και επίπεδα.

Θανάση : Το μονωτικό στην καλύπτρα και το αλεξηνέμιο  είναι λεπτές λωρίδες από ταινία μασκαρίσματος τοποθετημένες πρώτα και μετά βαμμένες με κάποιο trainer yellow

Να΄στε καλά. ::salut:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #51 στις: Αυγούστου 25, 2008, 07:12:50 πμ »
Κώστα,δεν έχω λόγια για το ταλέντο σου!!!
Υπέροχο μοντέλο,με τρομερό βάψιμο,που κάνει ένα απλό OOB κιτ να δίνει απίστευτα!
Μου άρεσαν ιδιαίτερα να ελαφρά ξεθωριάσματα με τον αερογράφο στα βασικά χρώματα και γενικά η όλη εικόνα του μοντέλου!
Για την παραλλαγή δεν συζητάμε!!!! Πραγματικά πέτυχες να είσαι μέσα στην κλίμακα και κάτι παραπάνω...!
Το μόνο που θα ζήταγα,είναι λίγες παραπάνω φθορές στο κάτω μέρος!
Tip:αντί για οδοντόβουρτσα,δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα κομμάτι από το πράσινο σφουγγαράκι της Scotchbrite(αν υπάρχει εκεί που είσαι!)
Είναι ιδανικό για chipping!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #52 στις: Αυγούστου 25, 2008, 10:22:37 πμ »
Σε ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια και το τιπ!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος ΣΜΗΝΑΡΧΟΣ(Ι)ΚΑΚΑΛΟΣ

• at Ormond VOR, radial 260, 3500ft...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Daytona Beach
  • Παντέλας
    • http://www.airclub-larissa.gr
« Απάντηση #53 στις: Αυγούστου 25, 2008, 04:08:22 μμ »
 ::award_1:: ::1st:: Εξαιρετική και αληθοφανέστατη δουλειά Κώστα, συγχαρητήρια!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος χρηστος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #54 στις: Αυγούστου 25, 2008, 09:27:59 μμ »
Πολύ όμορφο μοντέλο Κώστα :!: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πολλά μπράβο :!:             ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #55 στις: Αυγούστου 26, 2008, 07:30:57 μμ »
Κώστα θερμά συγχαρητήρια και από μένα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Πραγματικά έχεις φτιάξει ένα από τα ομορφότερα και εντυπωσιακότερα μοντέλα που έχω δει τον τελευταίο καιρό... :shock: :shock: :shock:

Πρέπει οπωσδήποτε να το κατεβάσεις σε έκθεση!!! ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #56 στις: Αυγούστου 27, 2008, 02:46:05 πμ »
Καλα,φανταστηκο εγινε Κωστα.Θερμα συγχαρητηρια Μπραβοοοοοο ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #57 στις: Αυγούστου 27, 2008, 03:34:31 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια  :oops: πραγματικά δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση, τι να πω, χαίρομαι που σας αρέσει. ::thanx:: ::thanx::

::arrowred:: mmaker  : μμμμμ σφουγγαράκι εεε, δεν το είχα σκεφτεί, οψόμεθα  ::icon_thumright::

Πρέπει οπωσδήποτε να το κατεβάσεις σε έκθεση!!! ::icon_thumright:: ::salut::
Αν μου πεις ένα τρόπο να το στείλω από Αμερική, χωρίς να φτάσει  "στα εξ ών συνετέθει"  θα το κάνω  :mrgreen:

Να΄στε καλά  ::salut:: ::avgreekflag5pn::

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #58 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 01:09:09 μμ »
...κωστα να περιμενεις ανταποκριση για καθε δουλια...και ιδιαταιρα για μια τοσο καλη δουλια... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Tags: