Παιδιά φωτογραφίες έχει τραβήξει ο Λέκκας Γ. αφού είναι expert και αυτού του είδους

και έχει την πλέον κατάλληλη φωτογραφική μηχανή για λήψεις στον κακό φωτισμό του εκθεσιακού κέντρου του Telford. Για τον λόγω αυτό έχω ενδεικτικά κάνει post ένα site με φώτο. από τα εκθέματα, όπως έχουν καταχωρηθεί και τα υπόλοιπα των συναδέλφων.
Προσωπικά είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό στο Telford και οι εντυπώσεις και εμπειρίες για κάθε μοντελιστή που συμμετέχει εκεί είναι πέρα των προσδοκιών του. Καταρχήν μπαίνοντας στον εκθεσιακό χώρο «χάνετε» το μάτι σου στα αμέτρητα τετραγωνικά του χώρου με εκατοντάδες κόσμου να περιφέρεται μέσα σ΄αυτόν. Ο χώρος του διαγωνιστικού τμήματος είναι αποκομμένος από την υπόλοιπη αίθουσα του εμπορικού χώρου, με όμορφα παράλληλα τραπέζια να είναι στημένα κατά μήκος του χώρου. Η συμμετοχή εκθεμάτων κατά τη γνώμη μου, για τέτοιου μεγέθους έκθεση ήταν σχετικά μικρή

, αλλά καλύτερη από πέρσι.

Από το είδος των εκθεμάτων υπάρχουν τα πάντα: βινιέτες, διοράματα, άρματα, πλοία, μοντέλα what if, αλλά τα αεροπλάνα έχουν την τιμητική τους σε ποσότητα, με αναλογικά μέτρια ποιότητα, χωρίς να λείπουν όμως και τα «διαμαντάκια» που μετά πας για κολλύρια στα μάτια. Στη στιγμή της κριτικής ο χώρος κλίνει για τους επισκέπτες και καμιά πενηνταριά κριτές

αναλαμβάνουν έργο για τουλάχιστον τρις ώρες.
Η μεγαλύτερη απόλαυση ωστόσο είναι και το εμπορικό τμήμα της έκθεσης αφού ενδεικτικά για να την γυρίσεις και να την ψάξεις θέλεις δύο μέρες

. Ότι δεν έχετε δεί από εργαλεία, kit, βελτιωτικά, σήματα η ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας σε είδος μοντελισμού, το βρίσκεις εκεί. Οι τιμές είναι «τσουχτερές» και η πιστωτική κάρτα για όποιον δεν έχει αυτοέλεγχο, είναι απαγορευτική

.
Το κλίμα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από καλό και συναδερφικό, με επισκέψεις σε αεροπορικά μουσεία, πρίν και με το πέρας της έκθεσης, μπίρες, φαγοπότι

και γέλιο

απίστευτο

, περνώντας η ομάδα έτσι ευχάριστα όλες τις μέρες του ταξιδιού μας στην Αγγλία

.
Εύχομαι και του χρόνου να πάμε εκεί, γιατί είναι πραγματικά μεγάλη εμπειρία για κάθε επιπέδου μοντελιστή, με περισσότερες συμμετοχές και με μεγαλύτερες διακρίσεις, προβάλλοντας έτσι και διεθνώς ότι ο Ελληνικός μοντελισμός είναι παρόν