Αποστολέας Θέμα: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΠΕΛΑΣ (ΛΕΖΑΝΤΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΟΡΑΜΑ  (Αναγνώστηκε 3432 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΠΕΛΑΣ (ΛΕΖΑΝΤΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΟΡΑΜΑ
« στις: Μαρτίου 07, 2010, 06:16:22 μμ »
Γεια σας φιλοι μου....

αφου εχω τελειώσει το πρώτο μου διόραμα (σχετικά μπορείτε να δέιτε στην αντίστοιχη κατηγορία των διοραμάτων με τίτλο ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΟΡΑΜΑΤΟΣ) θελω να του προσθέσω και μια ταμπέλα-λεζάντα πάνω στην ξύλινη βάση στην οποία είναι τοποθετημένο.

Η λεζάντα αυτή προφανώς θα περιγράφει το θέμα του διοράματος.

Υπάρχει καμια ιδέα πως να την κατασκευάσω και πολύ περισσότερο να εμφανίζω πάνω της το κείμενο που θέλω???
Σκέφτηκα να καταφύγω και σε μαγαζί που χαράζει πλακέτες αλλά πάλι δεν ξέρω...

καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη για να δέσει το γλυκό και να ολοκληρωθεί το διόραμα απο κάθε άποψη.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΠΕΛΑΣ (ΛΕΖΑΝΤΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΟΡΑΜΑ
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 07, 2010, 07:09:10 μμ »
Φίλε μου εγώ προσωπικά θεωρώ την γρηγορότερη και εύκολη λύση,με πολύ καλά αποτελέσματα,την εξής!
Φτιάχνεις ότι θες με κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή,και τυπώνεις πάνω σε διαφάνεια,ώστε να διαβάζονται τα γράμματα ανάποδα,όπως εδώ

Ψεκάζεις την διαφάνεια απ την μεριά που είναι τυπωμένη,με ότι χώμα θες(χρυσό,μπρούτζο,ασημί,μαύρο)Ετσι απ την άλλη μεριά δεν θα κινδυνευει να ξεφτίσει το τύπωμα,ούτε το χρώμα!
Κόβεις όπως θες και κολλάς στην βάση σου,είτε σκέτη,είναι με βιδούλες,κεφάλια απο καρφίτσες,κλπ για να δώσεις την αίσθηση ότι είναι βιδωμένη!
Μπορείς ακόμη να κολλήσεις την ζελατίνα σε φύλλο πλαστικού ή μπάλσα,ώστε να δώσεις πάχος!
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι κάπως έτσι!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2010, 11:01:39 μμ »
Να σε ρωτήσω Γιώργο κάτι. Αναφέρες προηγουμένως οτι μπορούμε να κολήσουμε την ζελατίνα σε φύλλο πλαστικού για να δώσουμε πάχος. Η κόλληση θα εφαρομστεί προφανώς στην βαμμένη επιφάνεια της ζελατίνας. Χρειάζεται να παρουμε καμμιά προφύλαξη για να μην αλλοιωθεί το χρώμα  :?:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 07, 2010, 11:41:10 μμ »
Γιάννο,αναλόγως το χρώμα που θα βάψεις!Με σμάλτο που λογικά βάφουμε τα μεταλλικά,δεν έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα!
Αλλά και με απλή λευκή κόλλα,μιας που η ζελατίνα με το πλαστικό ή μπάλσα, θα έχει απόλυτη εφαρμογή,δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος chrisk

• Καραγιάννης Χρήστος
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Κόρινθος - Σέρρες Ξεχασμένος στον νότο γεννημένος αλλού
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 08, 2010, 10:52:59 πμ »
ισως και 1-2 στρώσεις πλούσιο βερνίκι πάνω από το χρώμα και εφαρμογή μετά ατλακόλ ή κόλλας να λύσει το πρόβλημα...
τι λέτε?

by the way, πολυ καλές οι συμβουλές!