Αποστολέας Θέμα: British Universal Carrier MKII 1/35 Tamiya  (Αναγνώστηκε 2857 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
British Universal Carrier MKII 1/35 Tamiya
« στις: Ιουλίου 31, 2008, 11:11:09 μμ »
Γεια χαρά και πάλι ,

Μετά από μια σοβαρά αποτυχημένη απόπειρα με ένα swordfish του οποίου την δημιουργία (η ακριβέστερα ανάσταση έτσι που το έκανα) την αναβάλω,  έπιασα κάτι τελείως διαφορετικό και στα μάτια τα δικά μου πιο εύκολο, για να επανέρθω στο μοντελίσμό μετά από δεκαετή απουσία.....  το μοντελάκι αυτο της Tamiya  μου τράβηξε την προσοχή για καθαρά αισθητικούς λόγους (δεν γνωρίζω πολλά για τα "γαλόνια¨του στο θέατρο των επιχειρήσεων κάπου στα μέσα του 40... το μόνο που γνωρίζω είναι πως ουσιαστικά αποτελεί ένα όχημα αναγνώρισης , φέρει 3μελές ή 4 μελές πλήρωμα (οδηγό, πολυβολυτή 1, ασυρματιστή και πολυβολιτή 2 (προαιρετκός). Είναι ο απόγονος του Brenn Carrier MK I. Ιστορικά δεν έχει κάτι το άξιο αναφοράς από το λίγο που έψαξα .... Το μοντέλο είναι κατά 90% ολοκληρωμένο, κάτι μερεμετάκια μένουν. Προς το παρόν παραθέτω κάποιες λίγες φωτό ( λίγες αρχικές και λίγες προς το τέλος) . αύριο ή μεθάυριο θα βγάλω αρκετές τελικές και θα τις ανεβάσω. Περιμένω παρατηρήσεις για διορθώσεις και οποιοδήποτε σχόλιο ... ευχαριστώ για τον χρόνο σας

ΥΓ . Το ότι ξεκίνησα από διπλάνο και το αμέσως επόμενο ήταν αρματοειδές είναι αυτό που κάνουν τα αγοράκια στην εφηβεία όταν παίζουν τον γιατρό με τις κόρες της γειτόνισας... Ψάχνονται....

1. Ευκολο στην συναρμολόγηση κιτ και καλη εφαρμογή:
[imgt]http://www.imageshack.gr/files/b2dduytodv0soucfcmoy.jpg[/imgt]

2.Εδώ  συναρμολογημένο και ασταρωμένο 
[imgt]http://www.imageshack.gr/files/t0q5gamzo1yfxlj3dp8p.jpg[/imgt]

3.Εδω με ένα χέρι του βασικόυ χρώματος....
[imgt]http://www.imageshack.gr/files/8n151lkjrb5xc57ck8c2.jpg[/imgt]

4. Πριν γίνει οποιαδήποτε φθορά , απλά πρόσθεσα το brenn και τον ασύρματο
[imgt]http://www.imageshack.gr/files/whe43ywykglwuaezi01y.jpg[/imgt]

5. Μια οπτική του σχεδόν τελειωμένου οχήματος με φθορές και άλλα που έμαθα διαβάζοντας εδώ μέσα (να στε καλα παιδιά για τις οδηγίες). κάποια τα εφάρμοσα ακριβώς και κάποια κατα το δοκούν περισσότερο λόγω απειρίας....
[imgt]http://www.imageshack.gr/files/z3en9x1tcxjmyy8b4bxd.jpg[/imgt]

αυτά για τώρα , ίσως και αύριο να ανεβάσω φώτο από άλλες οπτικές γωνίες του κιτακίου . περιμένω διορθώσεις και ξανά ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλες που δίνεται σε εμάς που μοντελιστικά δεν έχουμε βγάλει ούτε χνούδι ακόμα , στο γνωστό σημείο... τις φιγούρες μετά από κόπο τις έφτασα σε ένα καλό επίπεδο αλλά η οργάνωση μου που θα έκανε ακόμα και δημόσια υπηρεσία του εμπόλεμου Ιρακ να κοκκινήσει από ντροπή εξαφάνισε 2 χεράκια από 2 διαφορετικές φιγούρες.....

[modbreak]Oι φωτογραφίες διορθώθηκαν από τον Admin για σωστή προβολή τους στο forum[/modbreak]
Αγκάλιασε τη ζωη και πήδα στο κενό
στη θάλασσα που απλώνεται μπροστά σου
στη θάλασσα που είναι ένα όνειρο τρελλο
στ'ασπρόμαυρο να βρείς τα χρώματα σου

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: British Universal Carrier MKII 1/35 Tamiya
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 31, 2008, 11:18:36 μμ »
2 παρατηρήσεις μόνο!Το χρώμα του brenn είναι πολύ ανοιχτό...Εγώ τα όπλα και γενικά τα μεταλλικά τα βάφω μαύρα και μετα κάνω drybrash με μεταλλικό...Στον ασύρματο πρόσθεσε κανενα κοκκινακι στα κουμπια ή καννα κιτρινάκι... ::icon_thumright:: ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2008, 12:04:50 πμ »
να σαι καλα φίλε μου.... για το brenn σημερα είδα κάποιες φωτο που με προβληματισαν για αυτό ακριβώς τον λόγο και το είχα στα υπ'όψην αλλά περισσότερο λόγω έλλειψης βεβαιότητας ήθελα πρώτα να ποστάρω εδώ . θα τα διόρθώσω τα brenn καθώς επίσης και τα τουφέκια (enfield)... και μια ερώτηση.... μήπως και το κάφέ των όπλων θέλει λίγο πιο σκούρο? χρησιμοποίησα το red brown που λένε οι οδηγίες  αλλά μου φάινεται πολύ ανοιχτό... τον ασύρματο εσκεμμένα τον άφησα έτσι γιατί φαντάστηκα ότι το 40 δεν είχαν φωτάκια και τέτοια πράγματα αυτά τα μηχανήματα ... (για κάποιο λόγο μέσα στο μυαλό μου έχω συνδέσει τα λαμπάκια με την τεχνολογία) σε ευχαριστώ και πάλι για τον κόπο σου να μου απαντήσεις...

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 01, 2008, 12:10:57 πμ »
Τίποτα συν-μοντελιστή ::glossa::....Κοίτα για τον ασύρματο το λέω επειδή ο πατέρας μου είναι συλλέκτης και έχει έναν τέτοιο  ::icon_thumright:: Καλό θα ήταν να δείς fotos...Τα lee enfield είχαν ένα χρώμα μουσταρδί αλλα έχω προσέξει και άλλα χρώματα...Προσωπικά εγώ τα βάφω με ένα sand σμάλτο και μετα με λάδια...Απο εκεί και πέρα αποφασίζεις μόνος σου... ::icon_thumright:: Κοίτα fotos και πειραματίσου.Εγώ αυτό έκανα  ::glossa::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 01, 2008, 12:16:53 πμ »
ok φίλε μου, θα το ψάξω για τον ασύρματο να δω τα χρώματα... για τα σμάλτα και τα λάδια λέω να το αφήσω και απλα να περάσω ένα διαφορετικό σμάλτο μόνο γιατί ακόμα δεν είμαι εξοικειωμένος για τα δευτερα.  και πάλι ευχαριστώ για την βοήθεια....

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 01, 2008, 12:18:22 πμ »
Όπως σου είπα πειραματίσου...Μόνο έτσι θα βρείς αυτό που θές... ::icon_thumright::    ::salut::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 01, 2008, 06:28:04 πμ »
Πέρα από όσα είπε ο φίλος, Syzygy, δες λίγο και την αριστερή ποδιά, μιας και φαίνονται δαχτυλιές... Είναι κρίμα όταν έχεις κάνει τόσο καλή δουλειά στο χρώμα και την φθορά...

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 01, 2008, 05:35:08 μμ »
φιλε μέλπα, με πρόδοσαν οι φωτο.... από κοντά δεν τις έβλεπα...    πώς μπορώ να τις εξαφανίσω? με ξηρό παστέλ και μεταφορά με τηλεπάθεια  8) για να μην το αγγίξω γίνεται δουλειά?

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 01, 2008, 05:51:34 μμ »
Ειναι το πρωτο σου αρμα :?: :?:

Μου αρεσει αλλα συμφωνω με τα αρνητικα σχολια των υπολοιπων ::icon_thumright:: ::salut:: ::salut::

Παρακαλα για διοραμα :wink:
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 01, 2008, 07:30:32 μμ »
Γεια σου φίλε,  Είχα φτιάξει πρίν καμια 10 χρόνια ένα Bradley. Αλλά ουσιαστικά διαπιστώνω πως με τα χρόνια είανι σαν να ξεκινάω από την αρχή... δυστυχώς....

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 01, 2008, 08:37:15 μμ »
είναι σαν να ξεκινάω από την αρχή... δυστυχώς....

Γι'αυτό στρώσου στην δουλειά :twisted:     ::glossa::
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 01, 2008, 10:54:35 μμ »
σήμερα εργάστηκα μανιωδώς αλλά το site που ανεβάζω τις φωτο μου έκανε τσαλίμια ..... ελπίζω το ΣΚ να το τελειώσω.... Πάντως για να πω την αμαρτια μου κάνω σαν την χήρα στο κρεβάτι... Ψιλογουστάρω που μου φαίνονται όλα σαν την πρώτη φορά ...το ξέρετε φαντάζομαι και όλοι εσείς που έχετε αυτό το μικρόβιο μέσα σας.....   και ξαναμαναπάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας, νιώθω πολύ ωραία που ασχολείστε με το μοντελάκι μου ενώ υπάρχουν τόσα τρομερά πράγματα να δει κανείς εδώ μέσα....   επιφυλάσομαι για φωτο τελικές συντομα....

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 02, 2008, 09:49:07 πμ »
φιλε μέλπα, με πρόδοσαν οι φωτο.... από κοντά δεν τις έβλεπα...    πώς μπορώ να τις εξαφανίσω? με ξηρό παστέλ και μεταφορά με τηλεπάθεια  8) για να μην το αγγίξω γίνεται δουλειά?

Θα σε γελάσω, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος... Κανένας παλαιότερος ας μας βοηθήσει λίγο... Αν είναι στα παστέλ είναι λογικά εύκολο, απλά το καθαρίζεις και το ξαναπερνάς. Αν είναι στο βασικό χρώμα, τρίψε με εξαιρετικά ψηλό ντουκόχαρτο, και ξαναπέρασε από πάνω τις φθορές...

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 02, 2008, 03:55:39 μμ »
Το ενδεχόμενο να είναι στο βασικό χρώμα που πάγωσε το αίμα.... θα δοκιμάσω σήμερα .....

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 03, 2008, 06:29:45 μμ »
Γειά σας και πάλι, με 3 καινούριες φωτο.... μένει ακόμα πολύ λίγο για να το τελείωσω.....

1. Ακόμα ατελές,  λείπουν πράγματα από το εσωτερικό (κουτια τουφέκια ένα brenn ακόμα τα οποία αφαιρέθηκαν για κάποιες διορθώσεις)

2.ουσιαστικά ίδια φώτο με την 1 αλλά από άλλη γωνία... θα γίνουν πιο εκτεταμένες φθορέσ (άλλο τρόπο να διώξω τις δακτυλιές δεν βρίσκω). κάποια αντικείμενα στο όχημα (όπως το κουτάκι μπροστά και δεξια είναι πιο ανοιχτόχρωμα επειδή δεν "Βρωμίστηκαν" ακόμα

3. Πάλι το ίδιο άλλα (ξανά) άλλη γωνία

Περιμένω να στεγνώσουν κάποιια βαψιματα που έχω κάνει και όταν τα κολλήσω πάλι θα βάλω και πιο κοντινές φωτό με λεπτομέρειες ελπίζοντας πως δεν θα δείχνει σαν σπίτι μετά από διάρηξη λόγω των δακτυλικών αποτυπομάτων....

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 04, 2008, 08:54:10 μμ »
Εδώ παραθέτω τις τελικές φωτο. Κάποιες δακτυλιες κατάφερα να τις κάνω μη ορατές αλλά σχεδόν καμία δεν εξαφάνησα δυστυχώς....

1. Η θωράκηση και λίγο από το εσωτερικό του οχήματος. για chipping δοκίμασα ένα κάρβουνο(λευκο-γκρί-ασήμι).δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα , μου φαίνεται κάπως χοντροκομένο για "ξεφλούδισμα" ...την άλλη φορά θα δοκιμάσω κάτι άλλο

2. Το πλαινό μπροστά μέρος του οχήματος....

3. Η δακτυλιά στο αριστερό φτερό κάνει αρμένικη βίζιτα και δεν ξεκολλάει με τίποτα..... Έκανα και μια τρύπα στην κάνη του brenn  η οποία όμως δεν φαίνεται καλα.

4. Η Πίσω όψη.... το φλάσ από την κουβέρτα καθώς και το ξέπλυμα του wash είναι σαμποτάζ του super macro της φωτ. μηχανής.... με γυμνό μάτι δεν φαίνεται αλλά βαριέμαι ομολογώ να το ξεκολήσω και να το διορθώσω

5. Το μέσα του οχήματος κοιτώντας προς τα μπροστά...μια και οι φιγούρες μετά των ακρωτηριασμό τους που ανέφερα παραπάνω ζοχαδιασμένες πλέον δεν συμετέχουν στην φωτο είπα να κοτσάρω τα κράνη δώθε κείθε διεσπαρμένες σαν το μούσι άτριχο ακόμα έφηβου , έτσι για ντεκορ

6. Η Θέση του πολυβολυτή... ισχύει ό,τι και στην 4 για το wash που ξεχυλίζει σαν τη φρεσκάδα του Cassolinne

7 Τα πλαινα του οχήματος....

και 3 τελικές φωτό στο ράφι μου πλέον...

παρακαλώ πολύ για τα σχόλια σας.... δεν θα τα αξιοποιήσω σε αυτό το μοντελάκι αλλά σε μελλοντικά ....  λόγω έλλειψη χρόνου μου πήρε κοντά 4 μήνες  και κάπου μπούχτησα.... όπως και να έχει ευχαριστώ για τον χρόνο σας....

υγ.

BONUS MATERIAL: Ζητώντας συγγνώμη από το μοντελάκι για όλες τις βρισιές που του έριξα κατα την διάρκεια της κατασκευής

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 04, 2008, 09:00:53 μμ »
Μορε εσυ ποτε το αρχισες και ποτε τελειωσες.Μπραβο ωραια κατασκευει,ατε και σε ανωτερα.Αλλα κανε μου την χαρη και παρε αμα θελεις εκεινο το συρματοσχινο του Μ-113 και βαλε κανενα αλλο που τεριαζει με την εποχη. :wink:Ααα.. και κατι δακτυλιες πηρε το ματι μου ::eusa_whistle::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 04, 2008, 09:30:34 μμ »
για το συρματοσχοινο έχεις δίκιο, το μοντελάκι δεν είχε και έλεγε να φτιάξω μόνος ... αλλά που..... δανείστηκα από το spare box μου....για τις δαχτυλιες ειλικρινά φίλκε μου dj anas  δεν μπόρεσα να τις διώξω τελείως αλλά πλέον έμαθα ότι απαγορέυεται το αγγιγμα πριν περάσει ένα 24ωρο από το βάψιμο. Πρώτος αερογράφος...καταλαβαίνεις.... θέλει η που.....α να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.... σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου...

την προέλευση του σχυρματόσχοινου την πέτυχες και σου βγάζω το καπέλο Τάσο....

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 04, 2008, 09:39:48 μμ »
Το ιδιο παθενω και εγω με τις δαχτυλιες.Δοκιμασε με το βασικο του χρωμα εαν μπορεις να τις καλυψεις αμα θελεις.Παντος  μπραβο και  ::keep_mod::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:30:51 μμ »
Κύριε Δαντέλα, δαντελένιο  :lol: το carrier σου.  ::eusa_clap::
Όσο για τις δαχτυλιές, δοκίμασε κι ένα ελαφρύ wash στα συγκεκριμένα σημεία και ελαφρύ τρίψιμο (αφού στεγνώσει καλά) με ένα πινέλο σκληρό και τίποτα σκόνες, ή και με το βασικό όπως λέει και ο Τάσος. Επίσης στο επόμενο μια καλή ιδέα θα ήταν (εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω) να κάνεις μια τρυπούλα στον πάτο και να περάσεις μια αυτοσχέδια χειρολαβή με βίδα για χειρισμό σε όλα τα ακροβατικά που θα επακολουθήσουν.  :wink:  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:45:10 μμ »
να σαι καλα νινο για τις συμβουλές....όπως είπα δεν θα ξαμαγγίξω αυτό το μοντέλο....δεν με τραβάει πια.... στο επόμενο θα το δοκιμάσω...ευχαριστώ για την προσοχή σου.....

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:59:46 μμ »
Μπραβο ρε δαντελα.Αντε και εις ανωτερα και απο εμενα.Ασχετο.Το δαντελας απο που βγαινει.Μηπως απο κανενα λαφυρο απο το πεδιο της μαχης καποιων διακοπων?

Αποσυνδεδεμένος Dantelas

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 05, 2008, 03:02:58 μμ »
είνια πολυδιάστατη η ένοια....
1.Φετιχ
2.υπάρχει μια έκφραση που "πας κάποιον δαντέλα" (απειλή)
3. αν φας σε ερημική ταβέρνα που έχει να δει πελάτη από την μεταπολιτευση και ξεστοκάρει τότε μετά σε "παει δαντελα"

μου φαίνεται αστειο το 2, 3 το 1 όπως είπα φετιχ...

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 05, 2008, 03:32:37 μμ »
Εεεεεεεεεετσι. :D ::icon_thumright:: ::angel4::

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 06, 2008, 12:45:41 μμ »
Δοκίμασες τεχνικές, άλλες σου πέτυχαν άλλες όχι... Σημασία έχει ότι το χάρηκες, και ότι στο επόμενο δε θα επαναλάβεις τα ίδια λάθη...

Tags: