Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 27396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #150 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 12:21:10 πμ »
Το αντιθετο δλδ απο αυτο που λεω,ετσι?
Η βαση σου μενει κρατοντας τις πετρες και γυψος απο πανω.
Το προβλημα που μπορει να αντιμετωπισεις εδω ειναι η δυσκολια να φερεις τις πετρες "προσωπο".
Καθε πετρα εχει και διαφορετικο υψος και διαφορετικο πλατος στο τελικο τους υψος οποτε δεν θα βγουνε ομοιομορφες...
Αλλες θα ειναι μεσα κι αλλες εξω,αλες μυτερες κι αλλες φλατ!!
Και θα φανει και στον αρμο οπου αλλου θα ειναι στενος και αλλου θα ειναι μεγαλυτερος καλυπτοντας μεγαλυτερο μερος της πετρας(το ιδιο ακριβως επαθα και στο σπιτι μου που εκανα αρμολγηση στην πετρα και πριν μπει ο διακοσμητικος αρμος ηταν κουκλα..τωρα.. ::glossa::....)
Ενω με τον αλλον τροπο αναγκαστικα φερνεις τις πετρες προσωπο πιεζοντας τις ολες με το φαρδυτερο μερος τους και δεν αφηνεις τον αρμο να παει πιο βαθεια απο εκει που θελεις. :roll:
Για να μην μιλαμε υποθετικα ομως,θα το δοκιμασω και θα σου πω! ::icon_thumright::
Αυτο στην περιπτωση που θελεις να κρατησεις τις πετρες αθικτες.
Αν δεν σε ενδιαφερει αντι να τρεχουμε με τα πετραδακια,γιατι δεν κανεις αυτο που λες χωρις να κρατησεις τις πετρες?
Πιεσε τις δλδ πανω στο ακρυλικο με το πλατυ μερος τους χωρις να τις αφησεις μεχρι να πηξει το ακρυλικο (αλλα ουτε και να αποτυπωνεις μια και να την βγαζεις γιατι η διπλανη θα σου χαλασει το σχημα της προηγουμενης απο την πιεση)και κανε το ιδιο το ακρυλικο αποτυπωμα!!!
Γυψος λεπτορευστος και εισαι ετοιμος!!
Και αμα θελεις φαρδυ αρμο πριν αποτυπωσεις τις πετρες,παρε μια σκληρη οδοντοβουρτσα/συρματοβουρτσα κοκ και χτυπα το ακρυλικο ετσι ωστε ο τελικος αρμος να μην ειναι λειος αλλα να δινει την υφη ειτε του χωματος ειτε του τσιμεντου(οτι θελεις το βαφεις :wink:)
Χμμμμ....
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #151 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2008, 12:59:12 πμ »
Λοιπον φιλε δεν εχεις και αδικο σε οσα λες.Απλα για να μην το πολυλογουμε χωρις να το εχουμε δοκιμασει λεω να φτιαξουμε δειγματακια μικρα με διαφορους τροπους και γιατι οχι να τα βαλουμε στις τεχνικες και εκει το συζηταμε και εκτενεστερα μιας που μιλαμε για πολλων ειδων τοιχους πλεον.Και μια προταση ακομη.Αν βαλεις πλαστελινη και πιεσεις πανω το φαρδυτερο σημειο απο τις πετρες τοτε προς τα μεσα αυτες θα μικραινουν,θα δημιυργουν υποκειμενες οι οποις θα κρατησουν σιγουρα την πλαστελινη ή το μπλου τακ ή την πολυβινυλ μεσα.Νομιζω οτι βρηκα τη λυση στο προβλημα.Μαλακο οδοντιατρικο κερι(Νατος παλι ο περιεργος με τα κερια).Πιεζεις μεσα τις πετρες ριχνεις τη γυψο και τα λοιπα και στο τελος καυτο νερακι και το κερι γινεται αερας και σου αφηνει κενο αυτο που ηθελες εξαρχης κι ας εχει και υποκειμενα σημεια κι ας μην εβλεπες καν οτι εκει εχει κρυφτει κερι.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #152 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 10:56:02 πμ »
Update στο διοραμα μιας και το θεμα με την ξερολιθια(ετσι μου ειπανε πως λεγεται)προχωρησε αλλα μαζι με αυτη προχωρησε ολο το διοραμα.Καταρχην αποφασιστηκε το εκκλησακι να ειναι λιγο σε ψηλοτερο σημειο,οποτε κοπηκε ενα κομματι dow πανω στο οποιο αφου καλουπωθηκε φτιαχτηκε η βαση για τον προαυλιο χωρο.

Επειτα και μετα τις συμβουλες των συναδελφων προχωρησε το τοιχιο που θα περιεβαλε το χωρο.Το κακο ειναι πως οσο και αν εψαξα πετραδακια-πλακες που θα αναπαραστησουν αυτο

δεν βρηκα σε ποσοτητες ικανες και για να μην φαω τα νιατα μου  :mrgreen: :mrgreen:ψαχνοντας,κατεφυγα στη μεθοδο που διαβασα καποια στιγμη μεσα στο φορουμ,την οποια ειχε προτεινει ο Τασος(dedalos)αλλα δεν θυμαμαι καθολου σε ποιο θεμα.Να στρωσω δηλαδη γυψο πανω σε εφημεριδα και αφου πηξει να τη σπασω και να βγαλω τα πετραδακια που θελω.Ετσι λοιπον και εγινε

Και επειδη περισσεψε πολυ πραμα απο πλακες λεω και το πλακοστρωτο που θελω να φτιαξω εξω απο την εκκλησια να το κανω οπως το πραγματικο,να στρωσω δηλαδη τις πλακες και επειτα να περαστει μετο πινελο αραιωμενη γυψος αναμεσα τους.Ιδωμεν.

Ευχαριστω πολυ για το χρονο και τις συμβουλες σας μεχρι εδω  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #153 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:10:10 πμ »
...τώρα εσύ περιμένεις να σου πούμε κάτι...  :shock: :shock: :shock:
ε! δεν μου έρχεται...ΑΦΩΝΟΣ...φίλε το προχωράς πολύ-πολύ ωραία, χαράς την υπομονή με την ξερολιθιά.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #154 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 11:27:36 πμ »
Φεύγω για Θιβέτ... ή Νεπάλ, όπου βρω πτήση. Πρωτού πάθω εγκεφαλικό και μείνω φυτό (ξέρετε, παχύφυτο, πχ κάκτοι κτλ).

Να δείτε που τελικά δεν είναι μοντέλο, φωτό από το χωριό του μας δείχνει, δεν εξηγείται αλλιώς...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 12:25:24 μμ »
 ::arrowred::Φιλιππε να σαι καλα.Εχεις και εσυ σημαντικο μεριδιο στη συγκεκριμενη κατασκευη,μιας που δινεις τις συμβουλες σου απο την αρχη της, οποτε η γνωμη σου εχει σημασια. ::salut:: ::salut::Τωρα οσο για την υπομονη για την ξερολιθια,αν και ειμαι γαιδαρος στην υπομονη και την επιμονη.ετουτο το πραμα με εβαλε σε δοκιμασια.(δυο μοντελα ακομη εχω ξεκινησει σ αυτο το διαστημα για να χαλαρωνω τα νευρα μου που ειχαν γινει τσαταλια :D :D)
 ::arrowred:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Γιωργο δεν παλευεσαι με τιποτα.Να σαι καλα ρε φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 12:28:37 μμ »
Γιώργο η δουλειά που κάνεις είναι απίστευτη.  ::eusa_clap::   ::eusa_clap::

Αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο, θα σου έλεγα ότι δύσκολα θα βρεις εκκλησάκι με τόσο μικρό προαύλιο χώρο. Λογικά το τοιχάκι θα το έκαναν στις άκρες του βράχου.
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 01:25:52 μμ »
Γιωργο ::salut:: ::salut:: βασικα με αυτο που βλεπεις εχεις απολυτο δικιο.Δε θα αφηνε κανεις το ισιωμα αριστερα και δεξια να μην το κανει προαυλιο.Απλα ισως τα κανω με λαθος σειρα αλλα η σκεψη ειναι το dow γυρω απο το εκκλησακι να βασανιστει :lol:,να κατεβει σε υψος και επανω να μπουν διαφορα βραχακια ετσι ωστε να φαινεται οτι ο ογκος αυτος καταληγει στο εκκλησακι(κατι σαν ακροπολη :mrgreen: αλλα σε μικροτερες διαστασεις και πιο ομαλη πλαγια).Η κατι τετοιο τελωσπαντων.Οποτε και καλα η αυλη ειναι μικρη γιατι μεχρι εκει μπορουσε να τη φτιαχτει(και γιατι ηδη το διοραμα εχει παρει μεγαλες διαστασεις και δεν θα εχω που να το βαλω σε λιγο).Τωρα εγω μπορει να λεω οτι να ναι, αλλα εαν μπορεις να φανταστεις αυτο που περιγραφω, θα την ηθελα τη γνωμη σου για τα νεα δεδομενα

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 02:02:19 μμ »
Ο Χ Ι   Λ Ο Γ Ι Α   Μ Ο Ν Ο
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 03:03:53 μμ »
Τι λες τώρα... :shock:  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γιώργο έχω ένα κτήμα στην Σπάρτη που πρέπει να το περιφράξω.. Πότε αδειάζεις?  :lol:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 07:05:59 μμ »
 ::arrowred::Λευτερη να σαι καλα φιλε.Ευχαριστω και για την ενθαρυνση και για τη βοηθεια ::salut:: ::salut::
 ::arrowred:::Siva στην Καρδιτσα οταν φερνουμε μαστορα να μας κανει τετοιες δουλειες του βγαζουμε και φαγητο.Αν δεν εχετε τετοιο εθιμο δεν ερχομαι,αν εχετε σε συμφερει καλυτερα να παρεις 5-6 εργατες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Να σαι καλα φιλε ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος πυροβολητηςΜ48

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 11, 2008, 08:43:51 μμ »

πολυ καλη δουλεια ::icon_thumright::
ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
             355 ΕΜΑ

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:30:57 πμ »
Εεεεεεεε,μάστουρα......Τέλεις τσιράκι γκια ντουλειά στο γκιαπί;Eκω και προπερυσία ντύο κρόνια........
Φανταστικό φίλε μου,χαίρομαι να βλέπω τέτοιες δουλειές.... ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 08:12:58 μμ »
Σας ευχαριστω παρα πολυ παιδια,να στε καλα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 08:45:59 μμ »
Γιώργο πολύ ωραίο, για άλλη μια φορά μας στέλνεις αδιάβαστους.!!! Πολύ ωραία η ξερολιθιά το μόνο που θέλει τώρα είναι και ένα ωραίο βάψιμο και θα είναι κομψοτέχνημα  ::icon_thumright::  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 09:23:22 μμ »
Nino να σαι καλα.Και μιας που το ανεφερες για το βαψιμο εδω εχω κι αλλη απορια.Ενταξει ειναι λιγο νωρις ακομα αλλα με προβληματιζει το βασικο χρωμα της πετρας(γιατι θα εχει και πολλες το διοραμα).

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:20:44 μμ »
..εάν πρόκειται να της δόσης το χρώμα όπως στη φωτό της πραγματικής ξερολιθιάς που έχεις δημοσιεύσει πιο πρίν, εγώ θα άρχιζα με ένα  σκούρο γκρι και μετά θα έκανα wash με λάδια raw umber & burnt siena και τέλος θα έκανα στεγνό πινέλο με ένα λίγο σπασμένο λευκό. Δοκίμασε πάντως πριν το πλακώσεις όλο μαζί   

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:42:19 μμ »
Πώπωωωωω πολύ καλή δουλειά φίλε μου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::good_job_smilie:: ::101::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #168 στις: Οκτωβρίου 12, 2008, 11:59:30 μμ »
Γιώργο όπως σου είπε και ο Φίλιππος. Ξεκίνα με ένα πολλύ σκούρο γκρι ως μαύρο ή κάποιο panzer grey (πχ 67 Ηumbrol) και στην πορεία ξάνοιγε με γκρι - λευκά διάφορα ανοιχτόχρωμα γαιώδη  ... washes etc etc.  ::icon_thumright:: είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχεις.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #169 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:08:46 πμ »
Με την πείρα απο φωτογραφίες που έχω "τραβήξει" σε νησιά των Κυκλάδων, και οχι σαν μοντελλιστής (εννοώ τεχνικές  :oops: ) θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με σκούρα χρώμματα λόγω ηφαιστειακής προέλευσης των πετρωμάτων και σιγά - σιγά να "ανοίγεις" με αλεπάλληλα drybrushing με "γκρίζα" πιο "ανοιχτά" μέχρι να "φθάσεις" και στο payne grey (μ' αυτό τις αιχμές - "κοψιές" της πέτρας  :wink: ) Καλή συνέχεια φίλε μου  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #170 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:09:48 πμ »
εγώ θα πρότεινα

ένα "γκρί" με ανάμειξη μαύρου- καφέ και άσπρου ( αν απαιτηθεί) - κάνει διαφορά από τα κλασσικά ασπρόμαυρα γκρι

wash  με raw umber
drybrush  με Humbrol 72
more drybrush με Humbrol 72 + white

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #171 στις: Οκτωβρίου 13, 2008, 12:33:01 πμ »
Οι συνηθεις υποπτοι ξαναχτυπουν :D ::salut:: ::salut:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::.Να στε καλα ρε παιδια ολοι.Απ οτι καταλαβαινω πανω κατω η βασικη αρχη ειναι ιδια και μετα αυτο που μενει ειναι  να δοκιμαστουν οι διαφορες αποχρωσεις αν και πιστευω οτι με ολες καλα θα παει.Οποτε κατοχυρωθηκε και αυτη η τεχνικη. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος christos_p

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #172 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 11:47:47 πμ »
Ώρες-ώρες νιώθω ότι διαπράττω ιεροσυλία να γράφω σε θέματα του forum, πόσο μάλλον όταν σε αυτό υπάρχει ένα εξωκλήσι που νομίζεις ότι θα ακούσεις τον παπά από μέσα να ψέλνει.  :lol: :lol:Πολύ καλή...και πολύ δουλειά gtets.  ::eusa_clap::

Αν περιμένεις προτάσεις από εμένα...σώθηκες.

Συνέχισε ακάθεκτος. ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #173 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 01:29:49 μμ »
Πο-Ποοοο  :shock: :shock: :shock: :shock: τι βλέπουν τα ματάκια μου. είναι φοβερό ετσι απλα
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #174 στις: Οκτωβρίου 14, 2008, 03:04:52 μμ »
Μαλιστα...
Τελικα ετσι γινεται!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Πολλα μπραβο κι απο εμενα αδερφε,πρωτα απ'ολα για το κουραγιο σου και την υπομονη σου :shock: :shock:,αλλα και για το αποτελεσμα φυσικα!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Tags: