Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 26894 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2008, 11:12:56 μμ »
Φιλε nino νομιζω οτι τελικα η συμβουλη σου ειναι αυτη που θα ακολουθησω.Μιλαμε για ενα θεμα που δεν εχει μονο μια αυστηρη πτυχη αλλα πολλες παραλλαγες.Το εκανα καπως πιο ψιλο το σοφατισμα και θα το αφησω εκει αφου οπως λες το βρισκω ικανοποιητικο.Και εγω να μην παιδευομαι και εσας να μην σας πρηζω.Παντως με την ευκαιρια,και μιας και το εκκλησακι αναπαυεται για να στεγνωσουν τα λαδια,θελω να σας ευχαριστησω ολους,και εκεινους που συμμετειχαν στο θεμα αλλα και εκεινους που δεν το εκαναν γιατι με ερωτησεις αλλα και με καλο διαβασμα των δουλειων που εχετε φτιαξει βρηκα τροπους να φτιαξω πραγματα που ποτε δεν πιστευα οτι γινοταν. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sliatiris

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: χαιδαρι
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 02:41:02 μμ »
Φιλοι μου καλημερα.Επικοινωνω πρωτη φορα μαζι σας με αφορμη το διοραμα του φιλου gtets.Ειμαι λατρης των πλοιων [φτιαχνω τον τιτανικο]αλλα βλεποντας αυτο το διοραμα εδωσα...ρεστα.Μπραβο και παλι μπραβο φιλε μου.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 02:55:22 μμ »
...φιλε gtets τωρα καταφερα να δω το συνολο των posts σου......η δουλια σου εως τωρα ειναι απιθανη και το θεμα σου εξισου...... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 07:08:01 μμ »
Πωωωωωωωωω! Ενθουσιάστηκα!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 12:49:15 πμ »
Το έγραψα νωρίτερα σε post μου το γράφω και τώρα : εξαιρετικό το ξωκκλήσι  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: 
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 01:21:32 πμ »
Sliatiri,starfighter και cncman να στε καλα για τα καλα σας λογια.
Raw shooter τι να πω αυτο θα πει πληροφορηση.Τα λογια ειναι περιτα και να θελω δεν εχω και κανενα επιχειρημα να σε αντικρουσω.Κοινως για ολα αυτα δεν ειχα ιδεα.Δυο ερωτησεις.Υπαρχει τροπος να αναπαρασταθει αυτο το μειγμα σουβα με στοκο και μαλιστα ξεφλουδισμενο?και δευτερο αν θεωρησουμε οτι το παρεκκλησι δεν βαφοταν με ασβεστη για τεσσερα χρονια αυτο που θα φαινοταν απο κατω θα ηταν μπετον η παλια στρωματα σουβα?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 01:34:52 πμ »
Φίλε μου καμμία "αντίκρουση"  :wink: ::icon_thumright:: Δεν "βάζω το χέρι μου στην φωτιά" οτι δεν μπορεί να υπήρξε και "Μυκονιάτικο" σε παρεκκλήσι  :wink: :wink: :wink: Εμένα προσωπικά με εντυπωσίασε η όλη ιδέα καθώς και υλοποίηση του ναού  8) 8)
 Τώρα σχετικά με αυτά που με ρωτάς....Ναι μπορεί να το αναπαραστήσεις και μάλιστα πολύ πολύ εύκολα  ::arrowred:: με κάποιο τρόπο κάνε "κυμματισμούς" στους τοίχους σαν καρούμπαλα κάτι αλλά οχι μικρά σαν μπαλάκια αλλά εκτενή...σαν να φούσκωσε ο τοίχος απο υγρασία  :wink: :wink: Έπειτα απλά πέρνα ενα παχύ στρώμα στόκου αλλά λείο και αφού στεγνώσει το βάφεις είτε άσπρο μάτ (παλιά βαμμένος) είτε άσπρο γυαλιστερό (φρεσκοβαμμένος)  ::icon_thumright:: 
 Εγώ προσωπικά λόγω εποχής (Κατοχή) δεν θα τον έβαφα γυαλιστερό αλλά μάτ (καταλαβαίνεις ο κόσμος πέθαινε απο την πείνα δεν νομίζω να "φρεσκάραν" την εκκλησία  :roll: :roll: ). Έτσι σου απαντώ και στο τί θα γινόταν άμα δεν το έβαφαν για χρόνια  :wink:  Το ξεφλούδισμα είναι πανεύκολο...ακολούθησε την τεχνική του καταστραμένου zimmerit δλδ εκεί που ξεφλούδισε κόλλα χαρτοταινία - πέρνα τον στόκο και μετά αφαίρεσε την χαρτοταινία  :wink: :wink: Απλά το μπετό απο κάτω δεν θα είναι απλά γκρί αλλά θα έχει υπολοίματα λευκού απο τον ασβέστη δλδ βάψε το γκρί και απο πάνω wash με πολύ αραιωμένο λευκό  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 01:55:10 πμ »
η ¨αντικρουση¨ ηταν σχημα λογου απλα για να δειξω πως δεν γνωριζα ολες αυτες τις λεπτομερειες.Ασε που δεν υπαρχει και λογος γιατι το ποσταρισμα σου για καλο ηταν και μαλιστα δικο μου ::icon_thumright:: ::icon_thumright::.Εβαλα τεσσερα χρονια αβαφτο ακριβως για το λογο που ειπες και εσυ.Δεν νομιζω οτι υπηρχαν τα μεσα για κατι τετοιο τη στιγμη που οπως καλα λες ο κοσμος πεθαινε απο την πεινα.
Τωρα στο τεχνικο θεμα ομορφα ακουγονται ολα αυτα και λογικα θα εχουν και καλο αποτελεσμα.Εφτιαξα στο μυαλο μου την τεχνικη και θα τη δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια.Ελπιζω να τα καταφερω.Θα εχω νεα συντομα.Παντως ησουνα σαφης και κατατοπιστικοτατος ::salut:: ::salut:: ::salut::Να σαι καλα

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 02:01:18 πμ »
Ορίστε και μερικές φώτο για ιδέες  :wink:
1. Να τί εννοώ με το ξεφλούδισμα του σοβά (το κάτω μέρος με το λευκό υπόστρωμμα)
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Mykonos6.jpg[/IMGt]

2. Τα "καρούμπαλα" στον τοίχο σαν υγρασία στο σοβά
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Mykonos1.jpg[/IMGt][IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Mykonos9.jpg[/IMGt]

3. Macro υφή του σοβά (ΔΕΝ είναι ο "Μυκονιάτικος" αυτός - αυτός είναι περασμένος με μυστρί ενώ ο "Μυκονιάτικος" είναι ξαναπερασμένος με τριφτό σαν σφουγγάρι ή φελιζόλ)
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/Mykonos22.jpg[/IMGt]

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 02:05:59 πμ »
Ε τωρα με εστειλες κανονικα :!: :!: :!: :!:Τα χιλια ευχαριστω φτανουν?

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2008, 02:09:40 πμ »
 ::handshake:: ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:31:27 μμ »
Να μαστε λοιπον με το εκκλησακι παλι.Σχεδον εχει τελειωσει(καποια ψιλα θα γινουν αφου μπει στη βαση).Καταρχην αλλαξε το αναγλυφο απο γαρμπιλι σε σουβα μετα την παρενεση των συναδελφων.Το αποτελεσμα ηταν πιο παλιακο πιο ταλαιπωρημενο,λιγοτερο "τουριστικο" οπως δηλαδη ακριβως το θελουμε για μια τετοια σκηνη.Φτιαχτηκαν πορτες παραθυρα καμπανα πεζουλια κτλ και αφου βαφτηκαν γιναν φθορες περισσοτερο με φιλτρα και παστελ και λιγο wash στα επιμερους σημεια.Και ιδου το αποτελεσμα της πρωτης μου κατασκευης εκτος κουτιου

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #112 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:35:50 μμ »
Θα σου πρότεινα να το βγάλεις σε μαζική παραγωγή και να το πουλάς στους παπάδες :!:
 :mrgreen:
Τύφλα να έχει η μονή Βατοπαιδίου....
Πέρα από την πλάκα, μου αρέσει πάρα πολύ.
Εξαιρετική δουλειά.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #113 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:36:58 μμ »
Εγώ αν δεν ήξερα τι είναι, θα στοιχιμάτιζα ότι είναι αληθινό. Καταπληκτική δουλειά.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #114 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 03:45:50 μμ »
Εγώ αν δεν ήξερα τι είναι, θα στοιχιμάτιζα ότι είναι αληθινό. Καταπληκτική δουλειά.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τι δεν είναι;  :mrgreen:

::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  ::salut:: ::salut::    ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #115 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:13:41 μμ »
...δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω...
Την πόρτα; την καμπάνα; τις φθορές; όλα μαζί;;;
Μπράβο βρε φίλε, συνέχισε έτσι και το διόραμά σου θα καταπλήξει  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
 ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #116 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:01:03 μμ »
ΤΕΛΕΙΟ!!!

Συγχαρητήρια......  :shock:  :shock:  :shock:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #117 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:03:26 μμ »
Το εκλησακι ειναι παρα πολυ καλο, αν το ειχα δει νωριτερα θα σου ελεγα καπια πραγματα περι σοβα (η δουλεια μου ειναι) αλλα τωρα δεν θελω να σε ταλαιπορησω.
Νομιζω ομως πως χρειαζεται ενα λοξο πλαινο τοιχιο αναμεσα στα δυο παραθυρα στις πλαινες μεριες.Αυτο το εφτιαχναν για στηριξη των πλαινων τοιχοων

Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #118 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:43:45 μμ »
Θα σου πρότεινα να το βγάλεις σε μαζική παραγωγή και να το πουλάς στους παπάδες :!:
Τύφλα να έχει η μονή Βατοπαιδίου....
Πέρα από την πλάκα, μου αρέσει πάρα πολύ.
Εξαιρετική δουλειά.
 ::icon_thumright::
Φανη...λες? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Σε ευχαριστω πολυ φιλε. ::salut:: ::salut::

Liverpool,Jet 72,Φιλλιπε και Γιωργο σας ευχαριστω πολυ. ::salut:: ::salut::Οπως λεει και ο nino τα λογια σας ειναι η ντοπα για τη συνεχεια.Μπορει απο το αληθινο και το τελειο να απεχει πολυ ακομα αλλα σιγουρα απο το πρωτο διοραμα ειναι ηδη πολυ καλυτερο ::salut:: ::salut:: ::salut::

Δημητρη(αν δεν σημαινει αυτο το αρχικο Δ διορθωσε με)σε ευχαριστω καταρχην για τα καλα σου λογια.Οσο για το πλαινο τοιχιο χωρις να ειμαι 100% σιγουρος(σε ντοκυμαντερ το εχω δει για πολυ πιο μεγαλους ναους) εφευρεθηκε και χρησιμοποιειται για να στηριξει τους πλαινους τοιχους απο το βαρος του τρουλου ωστε να μην "ανοιξουν" αυτοι προς τα εξω.Οποτε βαση αυτου στη φωτο σου σωστα υπαρχει τετοιο τοιχιο αλλα σε αλλες κατασκευες μπορει να χρησιμοποιουνταν για ασφαλεια αλλα χωρις να ειναι ο κανονας.Μηχανικος δεν ειμαι αλλα κατι τετοια ελεγε στο ντοκυμαντερ.Παντως και παλι να σαι καλα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #119 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:52:25 μμ »
Πραγματικά καταπληκτικό!! Μπράβο Γιώργο!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αναμένω την συνέχεια με τρομερό ενδιαφέρον! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #120 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:55:57 μμ »
Πολύ ωραίος  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: τελικά πιστεύω ότι το εκκλησάκι δείχνει όπως ΑΚΡΙΒΩΣ έπρεπε να δείχνει.  ::icon_thumright::
Κατόπιν αυτών, προχώρα να τα δούμε και όλα μαζεμένα  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #121 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:58:16 μμ »
είσαι απίστευτος .........  ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #122 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 07:58:40 μμ »
Εξαιρετικό το εκκλησάκι σου Γιώργο! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ʼν σου είναι εύκολο γράψε δυό λόγια για το "σοβάντισμα"! :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #123 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 08:06:08 μμ »
Φανταστικο Γιωργη!!!!!!!!!!!! ::icon_thumright::
Εχεις δωσει πολυ προσοχη και μερακι στις επιμερους λεπτομερειες και το τελικο αποτελεσμα μου αρεσει παρα πολυ!!!!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Η πορτα........ολα τα λεφτα!! ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Δωσε συνεχεια!!!!
(Η καμπανουλα?Ποθεν εσχες? :mrgreen:)
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #124 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 09:05:14 μμ »
Siva,nino,iman,wildcat και δαιδαλε σας ευχαριστω παρα πολυ ρε παιδια.Να στε καλα. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Wildcat για το σοβατισμα εβαλα σαν υποστρωμα υγρο στοκο.Ανοιχτηκαν διαγωνιες τρυπες σε ολη την επιφανεια ωστε να περασει μεσα το επομενο στρωμα για καλυτερη συγκρατηση.Το επομενο στρωμα λοιπον ηταν απο ακρυλικο στοκο και μπολικη ατλακολ και περαστηκε με σπατουλα και σε χοντρουλικο στρωμα παντου.Αφου περασε λιγη ωρα και χωρις να εχει πηξει με βρεγμενο δαχτυλο αρχισαν τα χτυπηματα σε ολη την επιφανεια.Οταν καποια στιγμη στεγνωσε εντελως κοπηκαν και τραβηχτηκαν τα κομματια οπου θα αναπαριστουσαν τα ξεφλουδισματα.
Τασο για την καμπανα ηταν η πρωτη μου μικροσκρατσια που λες κι εσυ.Δυστυχως ομως εχω μονο δυο φωτο απο την κατασκευη.Μετα με επιασε ανυπομονησια να δω αν θα την καταφερω και δεν τραβηξα αλλες

Στην πρωτη φωτο ειναι ενα κομματι οδοντιατρικης γυψου που τροχιστηκε σε αυτο το σχημα με σκοπο να καλυφθει με φωτοπολυμεριζομενη ρητινη(εσυ τασο το ξερεις το υλικο για αυτους που δεν το γνωριζουν ειναι οδοντιατρικη ρητινη που στην αρχικη της μορφη ειναι σε λεπτες πλακες και μαλακη σαν πλαστελινη και εαν αφεθει στο φως γινεται σκληρη πολυ περισσοτερο και απο τον εποξικο στοκο)και να μας δωσει το εσωτερικο της καμπανας.Γυαλιστηκε και με βερνικι για να μην πιασει πανω στη ρητινη απλωθηκε και λιγο λαδι ωστε να μπορει να βγει μετα απο το συνολο.Σκεπαστηκε με τη ρητινη και οταν αυτη σκλυρηνε τροχιστηκε στο επιθυμητο σχημα.Μπηκανε και δυο συρματακια για να αναπαραστησουνε τις οριζοντιες γραμμες(φωτο 2).Δυο χερια υγρο στοκο για να δεσει το συνολο και για να μην τα πολυλογω τα παραπανω μετα ειναι συρματα και μηκη πλαστικο.Βαφτηκε πρωτα με το 78 humbrol μετα με λιγο αραιωμενο gun metal για να φεγγιζει απο μεσα το πρασινο,ματ βερνικι και πρασινωπα παστελ για το οξειδωμενο μεταλλο.Και παλι ευχαριστω παιδια  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: