Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 26859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:10:38 μμ »
Εισαι κορυφη.Να σαι καλα.Απορια.Αν αυτο ειναι εποχης γιατι οταν ημουν στο στρατο και μαλιστα πρωτη γραμμη(Εβρος) που υποτιθεται οτι σπρωχνουνε ολη την τεχνολογια, και τα δικα μας καπως ετσι ητανε?Ασε που αυτο πρεπει να ειναι καλυτερο γιατι τα δικα μας εχουν και μανιβελα :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:11:40 μμ »
Τωρα ειδα τη μανιβελα και σ αυτο.Απογοητευτηκα :x :x :x

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:35:47 μμ »
Εισαι κορυφη.Να σαι καλα.Απορια.Αν αυτο ειναι εποχης γιατι οταν ημουν στο στρατο και μαλιστα πρωτη γραμμη(Εβρος) που υποτιθεται οτι σπρωχνουνε ολη την τεχνολογια, και τα δικα μας καπως ετσι ητανε?Ασε που αυτο πρεπει να ειναι καλυτερο γιατι τα δικα μας εχουν και μανιβελα :D :D :D
Μην υποτιμάς τις απλές και λειτουργικές λύσεις. Η επικοινωνία μεταξύ πυροβόλου και ΚΔΠ δεν απαιτεί τίποτα το εξεζητημένο, απλή μεταφορά φωνής μέσω καλωδίου το οποίο συνήθως είναι ορατό άρα και επιτηρήσιμο σε όλο το μήκος του. Αρα κάτι φτηνό, απλό και δοκιμασμένο κάνει τη δουλειά μια χαρά. Και λόγω μανιβέλας δεν απαιτεί και παροχή ισχύος, άρα δεν έχεις και δευτερογενή εκπομπή κανενός είδους ανιχνεύσιμης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Και αρκετά άλλα πλεονεκτήματα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:37:16 μμ »
Πολυ ωραια και σχετικα γρηγορη κατασκευη ::icon_thumright::

Αληθεια τι κωδικος ειναι το κιτ :?: :?:
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:51:10 μμ »
Παράθεση
Μην υποτιμάς τις απλές και λειτουργικές λύσεις. Η επικοινωνία μεταξύ πυροβόλου και ΚΔΠ δεν απαιτεί τίποτα το εξεζητημένο, απλή μεταφορά φωνής μέσω καλωδίου το οποίο συνήθως είναι ορατό άρα και επιτηρήσιμο σε όλο το μήκος του. Αρα κάτι φτηνό, απλό και δοκιμασμένο κάνει τη δουλειά μια χαρά. Και λόγω μανιβέλας δεν απαιτεί και παροχή ισχύος, άρα δεν έχεις και δευτερογενή εκπομπή κανενός είδους ανιχνεύσιμης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Και αρκετά άλλα πλεονεκτήματα...

Για τη συγκεκριμενη δουλεια ειναι οτι χρειαζεται εχεις δικιο.Ομως εμεις εχουμε απλωμενα χιλιομετρα καλωδιων που συνδεουν κι αλλες καταστασεις τα οποια σε τετοια μηκη δεν ειναι ευκολα επιτηρησημα αρα και πολυ ευκολα σαμποταρονται και υποκλεπτεται το σημα τους απλα με ενα καλωδιο και δυο ακουστικα.Και το γαμωτο ειναι οτι αν γινει κανα σκηνικο τα μονα που θα δουλευουν θα ειναι ο ερμης και αυτο το ενσυρματο δικτυο.Κι εχω δει την επικοινωνια πολλων νευραλγικων σημειων να βασιζεται στις μανιβελες.Δεν υποτιμω το συστημα αλλα τους ιθυνοντες που κατα τη γνωμη μου το χρησιμοποιουν παραπανω απο οσο θα επρεπε.Ενταξει κουβεντα να γινεται.Παντως η φωτο ειναι πρωτη ::icon_thumright::
Με τις; παραθεσεις τα εχω κανει μανταρα μου φαινεται

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 05, 2008, 12:34:13 πμ »
Πολυ ωραια και σχετικα γρηγορη κατασκευη ::icon_thumright::

Αληθεια τι κωδικος ειναι το κιτ :?: :?:
Το κιτ ειναι το 6287 της Dragon.Με μια λεξη εγω θα το χαρακτηριζα χορταστικο μοντελο.Βαζεις και βαζεις και ποτε δεν τελειωνει.Και οταν το 75% των μοντελων που εχεις φτιαξει ειναι matchbox,airfix kai heller γιατι μονο αυτα μπορουσες να βρεις τουτο εδω φανταζει στολιδι

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 12, 2008, 08:00:02 μμ »
Ενεκα της αεργιας του Αυγουστου η κατασκευη προχωραει αρκετα γρηγορα για τα προσωπικα δεδομενα.Οποτε ειπα να ποσταρω καμμια φωτο απο τη συνεχεια.

Ωρα να εξαφανιστουν τα σημαδια απο τις ενωσεις που δεν ειναι και λιγα μιας και το κιτ εχει αμετρητα κομματια.Τα εργαλεια μας λυχνια,κερακι,λεκρον,καλσον.(τη χρηση του πολυ ψιλου ντουκοχαρτου στη συγκεκριμενη τεχνικη την ανακαλυψα κατι μερες μετα)

απλωμα του κεριου και μετα το ξυσιμο του...

ασταρωμα και ετοιμο για βαψιμο...

το ασπιδιο εφαγε μια σχετικη ταλαιπωρια για να υποδυθει το χυτευμενο μεταλλο και ακολουθησε τοποθετηση και βαψιμο των επιμερους κομματιων

Shading με τον αερογραφο δεν εγινε γιατι απλα δεν ηξερα που να το πρωτοκανω.Θα γινει με λαδια ζωγραφικης στο επομενο σταδιο και μετα θα αρχισει το... παρτυ της μπιχλας.
Πασα κριτικη δεκτη και επιθυμητη και ακομα περισσοτερο οι συμβουλες και για το μετα αλλα και για το πριν ετσι ωστε να εφαρμοστουν στο επομενο μοντελο ή και εδω αν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση
 ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 12, 2008, 11:04:21 μμ »
Φίλε μου η κατασκευή σου βαίνει από το καλό στο καλύτερο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μια απορία. Αν κατάλαβα καλά, το κερί το λιώνεις και το απλώνεις στις ενώσεις αντί για στόκο;;

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 12, 2008, 11:15:05 μμ »
Φίλε μου η κατασκευή σου βαίνει από το καλό στο καλύτερο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Μια απορία. Αν κατάλαβα καλά, το κερί το λιώνεις και το απλώνεις στις ενώσεις αντί για στόκο;;
Σ ευχαριστω πολυ nino για τα καλα σου λογια.Οσο για το κερι και επειδη τους επρηξα ολους πριν απο μερικες μερες με την πολυλογια μου ριξε μια ματια εδω www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=9348.0

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 12, 2008, 11:53:07 μμ »
Πάρα πολύ ωραίο βγαίνει!

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 13, 2008, 01:14:05 πμ »
Το βάψιμο στα ξύλα σου είναι τέλειο.
Μπορείς να μας πεις πως τα έβαψες?
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 13, 2008, 09:20:29 πμ »
μα αρεσει που εκανες και ναζια μια χαρα το πας  ::award_1:: ::good_job_smilie::

να χαιρεσε και τον μπεμπη κουκλος ειναι

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 13, 2008, 09:23:52 πμ »
πολύ καλό φίλε καλή συνέχεια   ::salut:: ::salut:: ::salut::
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 13, 2008, 09:24:59 πμ »
Ωραία δουλειά.
Καλή συνέχεια.
Δεν είναι υπερβολή η "ανώμαλη" επιφάνεια στο ασπίδιο?
Οι Γερμανικές μέθοδοι σιδηρουργίας έβγαζαν σαφώς πιο λείες επιφάνειες (προσωπική μου άποψη)
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 13, 2008, 11:32:01 πμ »
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια.Πιστεψτε με οταν τα μοντελα καποιου τα βλεπουν κυριως ανθρωποι ασχετοι με το αθλημα και καποια στιγμη ερχεται η ωρα και του λενε δυο καλες κουβεντες ανθρωποι που κατεχουν σοβαρα το αντικειμενο,ειναι μεγαλη ενθαρρυνση. :D :D :D :DΗφαιστε σε ευχαριστω και για τον μπεμπη και για τις παροτρυνσεις. ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 13, 2008, 11:58:34 πμ »
Γιωργο τα ξυλα  ηταν πολυ απλη υποθεση.Τα εβαψα με 118 Humbrol και αφου στεγνωσαν εκανα το εξης:Επαλειψα με ελαχιστο λινελαιο την επιφανει και επειτα αραιωσα αρκετα αλλα οχι σε επιπεδο wash λαδι raw umber και εκανα με πολυ λεπτο πινελο γραμμες απο την κορυφη προς τη βαση.Στη συνεχεια με ακομη λιγοτερο αραιωμενο χρωμα εβαψα ουσιαστικα την περιοχη κατω απο το μεταλλο για 1-2 χιλ και με ενα αλλο καθαρο πινελακι επαιρνα το χρωμα απο εκει και το κατεβαζα προς τα κατω με ακανονιστες γραμμεςΣιγουρα παιρνει βελτιωση μιας που κι εγω δεν το εχω κανει αρκετες φορες.Αν βρω και κατι αλλο θα το γραψω

Σταυρο οσον αφορα το ασπιδιο θα σου ακριβως τι συμβαινει.Βατηρας ηταν το συγκεκριμενο πυροβολο που ηταν και το μοναδικο που μπορεσα να βρω τοσο κοντινες φωτο και να εχει και το ασπιδιο.

Και επειδη δε βρηκα κατι αλλο να διασταυρωσω την εκταση της τραχυτητας της χυτευμενης επιφανειας εκανα περιπου αυτο που εβλεπα...ισως και λιγο παραπανω μαλλον :oops: :oops: :oops:Το παθημα μαθημα μαλλον.Ευχαριστω ειλικρινα για τη διευκρινηση

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 13, 2008, 01:24:14 μμ »
Έχω την εντύπωση πώς το ασπίδιο δέν ήταν χυτό αλλά "κανονική" χοντρή λαμαρίνα - διελασμένο φύλλο μετάλλου δηλαδή... Η υφή της φωτογραφίας κατα πάσα πιθανότητα προέρχεται απο την διάβρωση που υπέστη μέχρι να αποκατασταθεί και να μπεί στο μουσείο.
Γενικά ο κανόνας είναι πώς τα μουσειακά εκθέματα δέν είναι καλές πηγές για μοντελιστική αναπαράσταση...

Κατα τ'αλλα συνέχισε την όμορφη δουλειά σου! ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 13, 2008, 01:43:47 μμ »
Κοινως την πατησαμε μαλλον με το ασπιδιο.Και δεν μπορω και να μην το βαλω ετσι οπως τα εχει κανει η Dragon.Αυτο για τα μουσειακα εκθεματα ειχα καταλαβει για χρωματα θεματα συντηρησης κτλ αλλα σε διαβρωσεις και τετοια δεν εφτασε το μυαλο μου.Την αλλη φορα να φυλαγομαι καλυτερα.Ευχαριστω wildcat. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 13, 2008, 01:56:54 μμ »
Δυστυχώς κι εγώ δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω ότι ο "αγριόγατος" έχει δίκιο. Αν δεν το'χεις κολλήσει ακόμα και μπορείς τράβα του ένα στοκαρισματάκι και θα είσαι ΟΚ  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 13, 2008, 02:07:30 μμ »
Μαλλον κατι τετοιο θα κανω η που θα τροποποιησω την κυριως κατασκευη για να μην το βαλω καθολου.Θα δουμε τωρα οτι με παιρνει.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 13, 2008, 02:26:43 μμ »
Συναδελφοι τη βοηθεια σας:Πως μπορω να αναπαραστησω το γρασσο στις μεταλλικες κινουμενες επιφανειες?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• MC crew
  • Scale 1/35
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 13, 2008, 02:31:12 μμ »
Νομίζω ότι με λίγο Smoke X-19 της Tamiya ανακατεμένο με λίγο γυαλιστερό βερνίκι θα κάνεις τη δουλειά σου. :roll:
Περίμενε όμως και καμμιά άλλη ιδέα, μη σε πάρω στο λαιμό μου, καθότι ... αυτοσχεδιάζουμε τώρα  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 17, 2008, 10:38:18 μμ »
Μιας και η αεργια καλα κρατει καλα κρατει και το μοντελαρισμα.Το πυροβολο προχωρησε αρκετα, εγινε fading(η οπως αλλιως λεγεται) με λαδια ζωγραφικης ακολουθησε chipping,περαστηκαν φιλτρα και απο δυο χερια wash και στεγνο πινελο και σφραγιστηκαν ολα με ματ βερνικι για να ακολουθησουν τα pigments

και η κλασσικη πλεον οικογενειακη φωτογραφια

Το ασπιδιο τελικα μετα και απο την προτροπη των συναδελφων πηρε μεταθεση για Βερολινο.Προτιμηθηκε τελικα να μην μπει καθολουΣχολια και κριτικες οπως παντα επιθυμητα και σεβαστα

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #48 στις: Αυγούστου 24, 2008, 01:22:35 μμ »
Το 88αρι τελειωσε με σκονισμα και καποιες ξεραμενες λασπες στα σημεια που μαζευοταν απο την χρηση.Ενα τελικο ελαφρυ περασμα με pigments θα γινει αφου φτιαχτει η βαση στα χρωματα της.

Αν φτασουμε μεχρι εκει δηλαδη :D :D :D.Γιατι τωρα ειναι που αρχιζουν τα δυσκολα.Και για να μην σας τρελανω στις ερωτησεις ειπα να ριξω ενα καλο διαβασμα σε οτι μπορουσε να φανει χρησιμο μεσα στο φορουμ.Κατεληξα λοιπον στο εξης συμπερασμα(να αρχισω το κρικετ :D :D :D).Να φτιαξω το σκελετο του κτιριου απο μακετοχαρτο και επειτα να απλωσω γυψο επανω και με την πρασινη πλευρα ενος σφουγγαριου να του δωσω την υφη του σοβα και του ασβεστη.Σας το γραφω τωρα μηπως αυτο που εχω σκεφτει και καταλαβει ειναι λαθος ωστε να με σταματησετε τωρα που ειναι νωρις.ευχαριστω για το χρονο σας

Υ.Γ.Υπαρχει κατι που πρεπει να κανω για να βγαινουν στις φωτο  τα χρωματα πιο σωστα?Γιατι ουτε σωστα βγαινουν και με διαφορα η μια φωτο απο την αλλη.

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #49 στις: Αυγούστου 24, 2008, 01:28:34 μμ »
Μια χαρα ωραιο με το σκονισμα τις ξεραμενες λασπες κ.τ.λ.

Spoiler (hover to show)
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Tags: