Ηρθε η ωρα να μπω κι εγω στον κοσμο των διοραματων η μαλλον να κανω μια δευτερη πιο σοβαρη προσπαθεια.Καταρχην να σας πω οτι στην 1/35 να εχω φτιαξει το πολυ 10-12 θεματα.Συμπερασμα:Χρειαζομαι βοηθεια.Εως πολλη βοηθεια.Και εχω αποριες.Πολλες αποριες.Κι επειδη ειδα οτι ολοι βοηθατε οποιον το χρειαζεται, πιστευω οτι αυτο που εχω στο μυαλο μου και επι χρονια πιστευα πως δεν θα το καταφερω με τιποτα με τη δικια σας βοηθεια κατι θα καταφερω.Ακομη ομως και το θεμα σηκωνει κουβεντα.Αν γινεται και αν φτιαχνεται.Ηθελα να φτιαξω μια σκηνη περισσοτερο μαλλον συμβολικη παρα πραγματικη απο την ¨επομενη μερα¨ της αποχώρησης των Γερμανων απο την Ελλάδα.΄Έκατσε και το καταπληκτικο θεμα "Η Γερμανικη κατοχη στις Κυκλαδες" που συνέπεσε με την αγορα του flak 37 απο την dragon και ήρθε και εδεσε το γλυκο. Σκεφτομουν λοιπον ενα ακρως ελληνικο σκηνικο με μια κυκλαδιτικη εκκλησια εξω απο την οποια θα ηταν στημενο το πυροβολο. Στον ιστο εξω απο την εκκλησία θα κυματιζει η γαλανολευκη ενω κάπου πεταμενη παραμερα θα ειναι η σημαία με την σβάστιγκα.Αν μπορουσα τωρα να βαλω και μια φιγουρα ενος ορθοδοξου ιερεα εξω απο το εκκλησακι θα ηταν ευχης εργο αλλα ξερω οτι ζηταω πολλα.Και ξεκιναω με τις αποριες:
Στεκει σαν θεμα ή ειναι υπερβολικα συμβολικο για διαφορους λογους?Ενας που μπορω να σκεφτω ειναι οτι μαλλον δε θα τοποθετουσε κανεις ενα αντιαεροπορικο διπλα σε μια κατασπρη εκκλησια αλλα πως αλλιως να τονισουμε την ελληνικοτητα του χωρου?
Αυτα που σκεφτομαι(εκκλησακια,ιερεις,σημαιες κτλ)γινονται η θα λαλησω στη μεση της κατασκευης?
Κι αν τα παραπανω ειναι ενταξει απο που ξεκιναμε πρωτα απο το πυροβολο που ενταξει κουτσα-στραβα θα τελειωσει ή απο τα πολυ δυσκολα ετσι ωστε αν δεν πετυχουν να μην ταλαιπωριεμαι παραπερα?
Κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι αρκετά μελοδραματική η ιδέα σου και γενικά, καλό είναι να μην προσπαθούμε να πούμε πολλά πράγματα σε ένα και μόνο διόραμα.
Από την άλλη βέβαια,γιατί να μην το προσπαθήσεις,μιας και φαίνεται να έχεις ενθουσιαστεί με την ιδέα!
Από κατασκευαστικής άποψης τα πάντα γίνονται και σου εγγυώμαι οτι θα ....λαλήσεις σίγουρα!

Τώρα όσον αφορά την ...σκηνοθεσία,εαν μου επιτρέπεις,εγώ θα σου πρότεινα το εκκλησάκι να είναι μισοκατεστραμένο,όπως και το Flak,από κάποιο συμμαχικό βομβαρδιστικό.
Με αυτόν τον τρόπο ,τα ερείπια και η μαυρίλα της φωτιάς,θα κρύψουν τυχόν κατασκευαστικές ατέλειες και θα δώσουν περισσότερο δυναμισμό στο διόραμα.
Ο παπάς,με σταυρωτά φυσεκλίκια στο στήθος και κρατώντας ένα Enfield, στέκεται όρθιος,στην μέση της καταστροφής.
Πιο πέρα φαίνονται να έρχονται μια γυναίκα και δύο άντρες,αντάρτες όλοι τους,ξεδιπλώνοντας μια Ελληνική σημαία,για να διατηρήσουμε και το μελοδραματικό στοιχείο

Βρώμισε Τζέιμς Πάρις το τόπικ!!