Αποστολέας Θέμα: Κυκλαδες 1944  (Αναγνώστηκε 26881 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
Κυκλαδες 1944
« στις: Ιουλίου 28, 2008, 10:57:35 μμ »
Ηρθε η ωρα να μπω κι εγω στον κοσμο των διοραματων η μαλλον να κανω μια δευτερη πιο σοβαρη προσπαθεια.Καταρχην να σας πω οτι στην 1/35 να εχω φτιαξει το πολυ 10-12 θεματα.Συμπερασμα:Χρειαζομαι βοηθεια.Εως πολλη βοηθεια.Και εχω αποριες.Πολλες αποριες.Κι επειδη ειδα οτι ολοι βοηθατε οποιον το χρειαζεται, πιστευω οτι αυτο που εχω στο μυαλο μου και επι χρονια πιστευα πως δεν θα το καταφερω με τιποτα με τη δικια σας βοηθεια κατι θα καταφερω.Ακομη ομως και το θεμα σηκωνει κουβεντα.Αν γινεται και αν φτιαχνεται.Ηθελα να φτιαξω μια σκηνη περισσοτερο μαλλον συμβολικη παρα πραγματικη απο την ¨επομενη μερα¨ της αποχώρησης των Γερμανων απο την Ελλάδα.΄Έκατσε και το καταπληκτικο θεμα "Η Γερμανικη κατοχη στις Κυκλαδες" που συνέπεσε με την αγορα του flak 37 απο την dragon και ήρθε και εδεσε το γλυκο. Σκεφτομουν λοιπον ενα ακρως ελληνικο σκηνικο με μια κυκλαδιτικη εκκλησια εξω απο την οποια θα ηταν στημενο το πυροβολο. Στον ιστο εξω απο την εκκλησία θα κυματιζει η γαλανολευκη ενω κάπου πεταμενη παραμερα θα ειναι η σημαία με την σβάστιγκα.Αν μπορουσα τωρα να βαλω και μια φιγουρα ενος ορθοδοξου ιερεα εξω απο το εκκλησακι θα ηταν ευχης εργο αλλα ξερω οτι ζηταω πολλα.Και ξεκιναω με τις αποριες:
Στεκει σαν θεμα ή ειναι υπερβολικα συμβολικο για διαφορους λογους?Ενας που μπορω να σκεφτω ειναι οτι μαλλον δε θα τοποθετουσε κανεις ενα αντιαεροπορικο διπλα σε μια κατασπρη εκκλησια αλλα πως αλλιως να τονισουμε την ελληνικοτητα του χωρου?
Αυτα που σκεφτομαι(εκκλησακια,ιερεις,σημαιες κτλ)γινονται η θα λαλησω στη μεση της κατασκευης?
Κι αν τα παραπανω ειναι ενταξει απο που ξεκιναμε πρωτα απο το πυροβολο που ενταξει κουτσα-στραβα θα τελειωσει ή απο τα πολυ δυσκολα ετσι ωστε αν δεν πετυχουν να μην ταλαιπωριεμαι παραπερα?

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
Απ: Κυκλαδες 1944
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:25:05 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:25:52 μμ »
Ηρθε η ωρα να μπω κι εγω στον κοσμο των διοραματων η μαλλον να κανω μια δευτερη πιο σοβαρη προσπαθεια.Καταρχην να σας πω οτι στην 1/35 να εχω φτιαξει το πολυ 10-12 θεματα.Συμπερασμα:Χρειαζομαι βοηθεια.Εως πολλη βοηθεια.Και εχω αποριες.Πολλες αποριες.Κι επειδη ειδα οτι ολοι βοηθατε οποιον το χρειαζεται, πιστευω οτι αυτο που εχω στο μυαλο μου και επι χρονια πιστευα πως δεν θα το καταφερω με τιποτα με τη δικια σας βοηθεια κατι θα καταφερω.Ακομη ομως και το θεμα σηκωνει κουβεντα.Αν γινεται και αν φτιαχνεται.Ηθελα να φτιαξω μια σκηνη περισσοτερο μαλλον συμβολικη παρα πραγματικη απο την ¨επομενη μερα¨ της αποχώρησης των Γερμανων απο την Ελλάδα.΄Έκατσε και το καταπληκτικο θεμα "Η Γερμανικη κατοχη στις Κυκλαδες" που συνέπεσε με την αγορα του flak 37 απο την dragon και ήρθε και εδεσε το γλυκο. Σκεφτομουν λοιπον ενα ακρως ελληνικο σκηνικο με μια κυκλαδιτικη εκκλησια εξω απο την οποια θα ηταν στημενο το πυροβολο. Στον ιστο εξω απο την εκκλησία θα κυματιζει η γαλανολευκη ενω κάπου πεταμενη παραμερα θα ειναι η σημαία με την σβάστιγκα.Αν μπορουσα τωρα να βαλω και μια φιγουρα ενος ορθοδοξου ιερεα εξω απο το εκκλησακι θα ηταν ευχης εργο αλλα ξερω οτι ζηταω πολλα.Και ξεκιναω με τις αποριες:
Στεκει σαν θεμα ή ειναι υπερβολικα συμβολικο για διαφορους λογους?Ενας που μπορω να σκεφτω ειναι οτι μαλλον δε θα τοποθετουσε κανεις ενα αντιαεροπορικο διπλα σε μια κατασπρη εκκλησια αλλα πως αλλιως να τονισουμε την ελληνικοτητα του χωρου?
Αυτα που σκεφτομαι(εκκλησακια,ιερεις,σημαιες κτλ)γινονται η θα λαλησω στη μεση της κατασκευης?
Κι αν τα παραπανω ειναι ενταξει απο που ξεκιναμε πρωτα απο το πυροβολο που ενταξει κουτσα-στραβα θα τελειωσει ή απο τα πολυ δυσκολα ετσι ωστε αν δεν πετυχουν να μην ταλαιπωριεμαι παραπερα?

Κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι αρκετά μελοδραματική η ιδέα σου και γενικά, καλό είναι να μην προσπαθούμε να πούμε πολλά πράγματα σε ένα και μόνο διόραμα.
Από την άλλη βέβαια,γιατί να μην το προσπαθήσεις,μιας και φαίνεται να έχεις ενθουσιαστεί με την ιδέα!
Από κατασκευαστικής άποψης τα πάντα γίνονται και σου εγγυώμαι οτι θα ....λαλήσεις σίγουρα! :twisted:

Τώρα όσον αφορά την ...σκηνοθεσία,εαν μου επιτρέπεις,εγώ θα σου πρότεινα το εκκλησάκι να είναι μισοκατεστραμένο,όπως και το Flak,από κάποιο συμμαχικό βομβαρδιστικό.
Με αυτόν τον τρόπο ,τα ερείπια και η μαυρίλα της φωτιάς,θα κρύψουν τυχόν κατασκευαστικές ατέλειες και θα δώσουν περισσότερο δυναμισμό στο διόραμα.
Ο παπάς,με σταυρωτά φυσεκλίκια στο στήθος και κρατώντας ένα Enfield, στέκεται όρθιος,στην μέση της καταστροφής.
Πιο πέρα φαίνονται να έρχονται μια γυναίκα και δύο άντρες,αντάρτες όλοι τους,ξεδιπλώνοντας μια Ελληνική σημαία,για να διατηρήσουμε και το μελοδραματικό στοιχείο :mrgreen: :mrgreen:
Βρώμισε Τζέιμς Πάρις το τόπικ!!

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:26:00 μμ »

Λοιπον. Ιερεας της "καστομ ντιοραμικς". Καλυτερα πισω απο το αντιεροπορικο βαλε δυο αλεξιπτωτιστες του Ιερου λογχου (μετατροπες απο κιτ βρετανων αλεξιπτωτιστων) και τον Ιερεα που προανεφερα να τους "ασπαζεται" :wink:
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:30:27 μμ »
Κατ' αρχήν να σου πω ότι μόλις είδα το θέμα για το διόραμα που σκέφτεσει να κάνεις ανατρίχιασα (λόγω καταγωγής).

Και βέβαια να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Είναι πολύ ωραίο.
Κι αν θέλεις φωτό από εκκλησάκια ή πληροφορίες (τουλάχιστον για τη Σύρο έχω βρει αρκετές) ζήτα να σου δώσω.

Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Ξεκίνα...  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:42:27 μμ »
Ξεκινα κι εδω ειμαστε! :wink:
Οπως βλεπεις οι ιδεες και η φαντασια δεν λειπει απο κανεναν και προτασεις θα εχεις μπολικες!! ::icon_thumright::
Ενα εκκλησακι εχει φτιαξει κι ο Λεκκας και νομιζω ειναι σε καποιο τοπικ για να παρεις μια ιδεα..(αυτο το "-ακι" κι αν ειναι understatement οταν αναφερομαστε στην δουλεια του Λεκκα..  :roll:)
Οτι θελεις,απλα ρωτα! ::icon_thumright:: ::salut::
Ουτως η αλλως,με τον αερα που εχεις εσυ με τους γυψους και τις...μικροσκρατσιες( :wink: :mrgreen:)περιμενω αριστουργηματα!!
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 28, 2008, 11:51:23 μμ »
Δεν ειχα ιδεα οτι υπαρχει τετοια φιγουρα.Αν δεν συμμετειχα στο φορουμ θα επρεπε να την...ουτε να το πω δεν τολμαω.Phillio και  Nick Zour σας ευχαριστω πολυ.Εσεις ξερετε καλυτερα απο εμενα απο τι με γλυτωσατε.Κατι μου λεει ομως πως τις γνωσεις σας απο τη μοντελιστικη αγορα θα τις χρειαστω και στη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 29, 2008, 12:22:48 πμ »

Κατά την ταπεινή μου άποψη,είναι αρκετά μελοδραματική η ιδέα σου και γενικά, καλό είναι να μην προσπαθούμε να πούμε πολλά πράγματα σε ένα και μόνο διόραμα.
Από την άλλη βέβαια,γιατί να μην το προσπαθήσεις,μιας και φαίνεται να έχεις ενθουσιαστεί με την ιδέα!
Από κατασκευαστικής άποψης τα πάντα γίνονται και σου εγγυώμαι οτι θα ....λαλήσεις σίγουρα! :twisted:

Τώρα όσον αφορά την ...σκηνοθεσία,εαν μου επιτρέπεις,εγώ θα σου πρότεινα το εκκλησάκι να είναι μισοκατεστραμένο,όπως και το Flak,από κάποιο συμμαχικό βομβαρδιστικό.
Με αυτόν τον τρόπο ,τα ερείπια και η μαυρίλα της φωτιάς,θα κρύψουν τυχόν κατασκευαστικές ατέλειες και θα δώσουν περισσότερο δυναμισμό στο διόραμα.
Ο παπάς,με σταυρωτά φυσεκλίκια στο στήθος και κρατώντας ένα Enfield, στέκεται όρθιος,στην μέση της καταστροφής.
Πιο πέρα φαίνονται να έρχονται μια γυναίκα και δύο άντρες,αντάρτες όλοι τους,ξεδιπλώνοντας μια Ελληνική σημαία,για να διατηρήσουμε και το μελοδραματικό στοιχείο :mrgreen: :mrgreen:
Βρώμισε Τζέιμς Πάρις το τόπικ!!

Μωρε μπαρουτι βρωμισε το topic.Η ιδεα δεν ειναι κακη απλα εγω δεν νομιζω οτι μπορω να τα καταφερω.Για παραδειγμα αν κανω μισογκρεμισμενο το εκκλησακι θα πρεπει εσωτερικα να το αγιογραφησω :shock: :shock:...Κι αντε να πω στο γιο μου αυριο μεθαυριο γιατι με κλεισαν στο ψυχιατρειο.Τωρα οσο για το μελλοδραμα η αποψη σου ειναι σεβαστη αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.Γιατι αν εξαιρεσεις το Flak η σκηνη αυτη θα πρεπει να παιχτηκε σε οσους ιστους σημαιας θα υπηρχαν εκεινη την εποχη και το μελλοδραμα ειναι κατι που δεν ειναι αληθινο και προσπαθει να δημιουργησει συγκινηση με τεχνητους τροπους.Αλλα και μελλο να ειναι και να λεει πολλα για ενα διοραμα,εγω πιστευω πως ο μοντελισμος ειναι τεχνη και για μενα σε ολες τις μορφες τεχνης ισχυει το εξης.Οσο πιο πολλα νοηματα κρυβει μια και μονο πραξη τοσο πιο... τεχνη ειναι.Αν και δεν θεωρω πως η σκηνη που περιγραφω κρυβει πολλα νοηματα.Αποψη μου παντα.Παντως κραταω το ¨ολα γινονται¨.Θα το παλεψω

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 29, 2008, 09:09:02 πμ »

Μωρε μπαρουτι βρωμισε το topic.Η ιδεα δεν ειναι κακη απλα εγω δεν νομιζω οτι μπορω να τα καταφερω.Για παραδειγμα αν κανω μισογκρεμισμενο το εκκλησακι θα πρεπει εσωτερικα να το αγιογραφησω :shock: :shock:...Κι αντε να πω στο γιο μου αυριο μεθαυριο γιατι με κλεισαν στο ψυχιατρειο.Τωρα οσο για το μελλοδραμα η αποψη σου ειναι σεβαστη αλλα θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.Γιατι αν εξαιρεσεις το Flak η σκηνη αυτη θα πρεπει να παιχτηκε σε οσους ιστους σημαιας θα υπηρχαν εκεινη την εποχη και το μελλοδραμα ειναι κατι που δεν ειναι αληθινο και προσπαθει να δημιουργησει συγκινηση με τεχνητους τροπους.Αλλα και μελλο να ειναι και να λεει πολλα για ενα διοραμα,εγω πιστευω πως ο μοντελισμος ειναι τεχνη και για μενα σε ολες τις μορφες τεχνης ισχυει το εξης.Οσο πιο πολλα νοηματα κρυβει μια και μονο πραξη τοσο πιο... τεχνη ειναι.Αν και δεν θεωρω πως η σκηνη που περιγραφω κρυβει πολλα νοηματα.Αποψη μου παντα.Παντως κραταω το ¨ολα γινονται¨.Θα το παλεψω

Αρχικά να σου πω οτι δεν χρειάζεται να αγιογραφήσεις το εκκλησάκι,τα περισσότερα ξωκλήσια δεν ήταν αγιογραφημένα αλλά είχαν μόνο κάποιες εικόνες κρεμασμένες.
Εναν Προφήτη Ηλία είπαμε να κάνεις,όχι την Μητρόπολη!
Τώρα όσον αφορά το μελοδραματισμό στην ιδέα σου,δεν τον προκαλεί το Flak που τοποθετείς,όπως πιστεύεις, αλλά ο ιστός με τις σημαίες.Δεν υπήρχαν και πολλοί ιστοί σημαίας έξω από εκκλησάκια,τουλάχιστον όχι πριν από την Χούντα,και εάν υπήρχε,δεν νομίζω οι Γερμανοί που έστησαν το πυροβόλο εκεί, να ύψωναν και την σβάστικα!Αυτό το είναι το τεχνητό στοιχείο,το οποίο ,κατά τη γνώμη μου,χαλάει το σύνολο.

Χαίρομαι που αποφάσισες τελικά να ξεκινήσεις το διόραμα,αυτό είναι το πιο σημαντικό,και όλοι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σου ότι τεχνικό ή ...θεωρητικό πρόβλημα σου προκύψει  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 29, 2008, 09:10:53 πμ »
Πάρε μία ιδέα  ::arrowdown:: για εκκλησάκι
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2581.msg41864#msg41864
Ειναι το θαυμάσιο διόραμα του Λέκκα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 29, 2008, 09:16:08 πμ »
Δεν υπήρχαν και πολλοί ιστοί σημαίας έξω από εκκλησάκια...
Θα συμφωνήσω με τον Κώστα, ένα αντιαεροπορικό δε διαφημίζει τη θέση του και ένας ιστός με σημαία τραβάει την προσοχή και εκθέτει το όπλο αδικαιολόγητα.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Nick Zour

• Obergefreiter
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα-Χαϊδάρι
  • I'm a modeller
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 29, 2008, 10:12:36 πμ »
Επειδη το Φλακ-37 της "ντραγκον" ειναι σχετικα δυσκολο κομματι, και εφοσον δεν θα ειναι και το κεντρικο θεμα του διοραματος, καλυτερα να αγορασεις το σχετικα παλιο Φλακ-37 της ταμιγια. Πιο φθηνο με καλυτερη εφαρμογη και πιο ευκολο. Βρετανους αλεξιπτωτιστες(για τη μετατροπη τους σε αλεξιπτωτιστες του Ιερου Λογχου) εχει http://www.mbltd.info/3534.htm , http://www.mbltd.info/3533.htm :wink: ::salut:: ::salut::
Ob's stürmt oder schneit,
Ob die Sonne uns lacht
Der Tag glühend heiß
Oder eiskalt die Nacht  Bestaubt sind die Gesichter  Doch froh ist unser Sinn  Ist unser Sinn  Es braust unser Panzer  Im Sturm

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 29, 2008, 07:58:50 μμ »
Κατ' αρχήν να σου πω ότι μόλις είδα το θέμα για το διόραμα που σκέφτεσει να κάνεις ανατρίχιασα (λόγω καταγωγής).

Και βέβαια να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Είναι πολύ ωραίο.
Κι αν θέλεις φωτό από εκκλησάκια ή πληροφορίες (τουλάχιστον για τη Σύρο έχω βρει αρκετές) ζήτα να σου δώσω.

Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Ξεκίνα...  ::eusa_clap::  ::eusa_clap::
Συνονοματε και συναδελφε χαζομπαμπα(Εχω κι εγω ενα γιο 5 μηνων)

χαιρετω την απιθανη Συρο.(Θεωρω οτι η ερμουπολη και τα χανια ειναι οι δυο πιο ομορφες επαρχιακες πολεις στην Ελλαδα και εγω δεν ειμαι απο καμμια :x :x)Θα ηθελα πολυ τη βοηθεια σου με φωτογραφιες και οτι αλλο μπορεις γιατι αυτες που βρηκα απο το internet ειναι πολυ μικρες και ειναι περισσοτερο τουριστικες ενω αυτες που εχω απο διακοπες στις κυκλαδες στις περισσοτερες ειμαι εγω μπροστα και πιανω το μισο πλανο.(μπορεις να πεις οτι εχω... ενα δυο κιλα παραπανω).Η βοηθεια σου θα ειναι πολυτιμη και ελπιζω το αποτελεσμα να σε αποζημιωσει.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 29, 2008, 08:02:22 μμ »
Ξεκινα κι εδω ειμαστε! :wink:
Οπως βλεπεις οι ιδεες και η φαντασια δεν λειπει απο κανεναν και προτασεις θα εχεις μπολικες!! ::icon_thumright::
Ενα εκκλησακι εχει φτιαξει κι ο Λεκκας και νομιζω ειναι σε καποιο τοπικ για να παρεις μια ιδεα..(αυτο το "-ακι" κι αν ειναι understatement οταν αναφερομαστε στην δουλεια του Λεκκα..  :roll:)
Οτι θελεις,απλα ρωτα! ::icon_thumright:: ::salut::
Ουτως η αλλως,με τον αερα που εχεις εσυ με τους γυψους και τις...μικροσκρατσιες( :wink: :mrgreen:)περιμενω αριστουργηματα!!
Να σαι καλα ρε Τασο,απλα οσο αερα μου δινετε τοσο εγω θα σας τρελανω στις ερωτησεις.Αριστουργημα δεν ξερω αν θα γινει ειμαι ομως πεπεισμενος πλεον οτι θα ειναι πολυ καλυτερο απο το προηγουμενο και βατηρας για το επομενο.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 29, 2008, 08:45:34 μμ »

Αρχικά να σου πω οτι δεν χρειάζεται να αγιογραφήσεις το εκκλησάκι,τα περισσότερα ξωκλήσια δεν ήταν αγιογραφημένα αλλά είχαν μόνο κάποιες εικόνες κρεμασμένες.
Εναν Προφήτη Ηλία είπαμε να κάνεις,όχι την Μητρόπολη!
Τώρα όσον αφορά το μελοδραματισμό στην ιδέα σου,δεν τον προκαλεί το Flak που τοποθετείς,όπως πιστεύεις, αλλά ο ιστός με τις σημαίες.Δεν υπήρχαν και πολλοί ιστοί σημαίας έξω από εκκλησάκια,τουλάχιστον όχι πριν από την Χούντα,και εάν υπήρχε,δεν νομίζω οι Γερμανοί που έστησαν το πυροβόλο εκεί, να ύψωναν και την σβάστικα!Αυτό το είναι το τεχνητό στοιχείο,το οποίο ,κατά τη γνώμη μου,χαλάει το σύνολο.

Χαίρομαι που αποφάσισες τελικά να ξεκινήσεις το διόραμα,αυτό είναι το πιο σημαντικό,και όλοι είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μαζί σου ότι τεχνικό ή ...θεωρητικό πρόβλημα σου προκύψει  :mrgreen:

Mastora respect.Ετσι οπως τα λες μου φαινεται πως εχεις δικιο.Καταρχην δεν ηξερα οτι το συνηθειο με τον ιστο και τη σημαια μας το κολλησε η χουντα.Νομιζα οτι το ειχαμε απο συστασης...Οποτε εδω εχουμε το ψευτικο στοιχειο που λεγαμε και οι δυο αρα νατο το μελο.Ουτε και με τον gkontog θα διαφωνησω οτι με μια σημαια το παραδιαφημιζουμε το πυροβολο.Βεβαια και το εκκλησακι θα το διαφημιζει αλλα θα το περασω ως εμμεση διαφημιση :D :D για να το βαλω στο διοραμα.Και μη μου πειτε παλι οχι γιατι θα βαλω το 88αρι στην οροφη του...Παρθενωνα :shock: :shock:Πλακα κανω.Σοβαρα τωρα αρχιζω και εγκαταλειπω την ιδεα με τις σημαιες γιατι μου φαινονται πολυ λογικα ολα αυτα που μου γραφετε.Απλα το κατεστραμμενο εκκλησακι και πυροβολο δινουν στο θεατη εναν αλλο λογο που δεν υπαρχουν γερμανοι στρατιωτες στο σκηνικο και εγω θα ηθελα να φαινεται οτι ο λογος ειναι η αποχωρηση των γερμανων.οποτε αρχιζω και κλινω προς την ιδεα του Nick Zour οτι δηλ. οι γερμανοι τα παρατησαν και εφυγαν και κυριοι του νησιου ειναι παλι η Ελληνες.Να στε καλα και παλι

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:31:29 μμ »
Αν τα δούμε ιστορικά τα πράγματα ούτε αυτό παίζει (μάλλον)
Για παράδειγμα στη Σύρο, το τελευταίο τους απόγευμα, γέμισαν μία λάντζα με τα όπλα και τα πυρομαχικά που είχαν μείνει, την πήγαν στα ανοιχτά και την ανατίναξαν.
Από πολεμικό υλικό δεν άφησαν τίποτα. Τα ξημερώματα την "κοπάνησαν". Νύχτα έφυγαν...

Βέβαια εσύ μη μασάς. Φτιάξε αυτό που θέλεις και πιστεύω πως αν πετύχεις την εκκλησούλα τότε θα θαυμάσουμε Διαμάντι.  ::salut::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 29, 2008, 11:49:27 μμ »
Συμφωνω ρε γιωργο.το ειπα απο την αρχη πως σαν σκηνικο μαλλον δεν υπηρξε,αλλα σαν συμβολισμος μου φαινεται καλο.Δεν πειραζει εγω θα το φτιαξω σιγα σιγα.ηδη ξεκινησα το πυροβολο αν και ειναι λιγο παλουκι οπως λεει και ο NickZour θα περιμενω και απο εσενα καμμια φωτο που μου ειπες και οτι βγει.Ενα σκηνικο ειναι που ειχα στο μυαλο μου καιρο και με αρκετη βοηθεια απο εσας θα γινει διοραμα.

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 31, 2008, 06:06:25 μμ »
Ξεκίνα!!!! :twisted: Και fotos πολλές fotos :twisted:
Traceur for a life...

Αποσυνδεδεμένος Apostolis

• Always look the bright side of life......
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 31, 2008, 10:34:08 μμ »
Και μη μου πειτε παλι οχι γιατι θα βαλω το 88αρι στην οροφη του...Παρθενωνα :shock: :shock

:
πιιο ρεαλιστικο μου φαινεται αυτο !!!!!!!( θυμασται μια φωτο κλασσικη με το πυροβολο και τους γερμανους πανω στον ιερο βραχο με τη σβαστικα??)  :lol: :lol: :lol: :lol:

[img]http://i365.photobucket.co

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 04, 2008, 08:16:22 μμ »
Λιγο το οτι δεν δουλευω εδω και κατι μερες,λιγο το οτι πρεπει να καθομαι σπιτι αρκετες ωρες λογω του πιτσιρικα,λιγο το οτι θα φυγουμε ολοι για διακοπες σε λιγο και δεν θα εχω σε ποιον ρωτησω τις αποριες μου, η κατασκευη προχωρησε αρκετα γρηγορα για τα δικα μου δεδομενα.(Ενα κομματι κολλαω,μισο καφε και τρια τσιγαρα κανω :D)Τραβηξα και τις πρωτες μου φωτογραφιες απο την κατασκευη(Δεν εχω ξαναπαρει τοσο κοντινες φωτο οποτε συγχωρηστε με εκ των προτερων).Για την ωρα το 88αρι.Τα υπολοιπα ακομη βρισκονται στα χαρτια.Αν και ειναι σε πρωιμα σταδια το μοντελο καθε προταση,συμβουλη η και επισημανση μακακιας δεν ειναι απλα δεκτη αλλα και θεμιτη.Αλλωστε με το σκεπτικο της προσωπικης βελτιωσης ξεκινησε το ολο project.

Τωρα εγω εχω στο μυαλο μου κλεσιμο των κενων με κερι,προσθηκη καποιων λιγων οξυγονοκολλησεων που δεν υπαρχουν γιατι τις περισσοτερες τις εχει το κιτ και μετα ασταρωμα και βαψιμο εκτος και αν εχετε να προτεινετε και κατι αλλο.
Και εχω και καποιες αποριες:
-Με τι χωματα μπορει να ηταν βαμμενο ενα 88αρι στην Ελλαδα?Καπου διαβασα στο armorama νομιζω πως το εργοστασιο τα εβγαζε η tank grey ή sand και μετα ηταν στη διακριτικη ευχερεια του ¨δημιουργικου τμηματος¨καθε μοναδας τι θα κανουνε απο πανω.Ισχυει αυτο? κι αν ναι στην περπτωση μας τι γινεται?
-Στις λιγες φωτο που βρηκα κοντινες για 88αρι με ασπιδιο(www.primeportal.net/artillery/gunther_neumahr/flak_36/) το ασπιδιο ηταν σαγρε σαν επιφανεια γερμανικου αρματος.Επειδη ομως δεν μπορεσα να το επιβεβαιωσω απο αλλη φωτο χρειαζομαι την βοηθεια σας.Κι αν οντως ηταν ετσι καμμια αλλη τεχνικη απο την υγρη κολλα και το σκαλισμα με τον τροχο υπαρχει?
-Τα τεσσερα καρουλια με το καλωδιο τι δουλεια κανανε?Γιατι υπαρχει επιλογη να μην κολληθουν πανω στους προφυλαχτηρες αλλα για ποιο λογο?(Μηπως παρω καμμια ιδεα για το διοραμα λεω)
Σιγουρα εχω κι αλλες αλλα τωρα δεν θυμαμαι.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 04, 2008, 09:17:14 μμ »
Πολύ ωραία και καθαρή κατασκευή μέχρι τώρα στο πυροβόλο.
Καλή αρχή και κουράγιο και από μένα. Είμαι σίγουρος ότι αν κατορθώσεις να συλλάβεις και να αποδώσεις αυτό το απέριττο του μικρού ξωκκλησιού πάνω σ'ένα βραχώδες νησάκι, με το πυροβόλο παράμερα και προσθέσεις και την φιγούρα του ιερέα, θα θαυμάσουμε ένα απολαυστικό διόραμα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:19:49 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον nino1969 για την προσεγμένη και καθαρή κατασκευή μέχρι τώρα. Στην πάνω πλευρά των σκελών της βάσης μάλλον θες λίγο στοκάρισμα γιατί φαίνεται η ένωση.

-Τα τεσσερα καρουλια με το καλωδιο τι δουλεια κανανε?Γιατι υπαρχει επιλογη να μην κολληθουν πανω στους προφυλαχτηρες αλλα για ποιο λογο?(Μηπως παρω καμμια ιδεα για το διοραμα λεω)
Τηλεφωνικό καλώδιο, υπάρχει και σε μερικά σύγχρονα πυροβόλα, για επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου πυρός. Αν βρεις και μία τηλεφωνική στρατιωτική συσκευή εποχής την προσθέτεις στο διόραμα και θα είναι κουκλί!

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:33:01 μμ »
Πολύ ωραία και καθαρή κατασκευή μέχρι τώρα στο πυροβόλο.
Καλή αρχή και κουράγιο και από μένα. Είμαι σίγουρος ότι αν κατορθώσεις να συλλάβεις και να αποδώσεις αυτό το απέριττο του μικρού ξωκκλησιού πάνω σ'ένα βραχώδες νησάκι, με το πυροβόλο παράμερα και προσθέσεις και την φιγούρα του ιερέα, θα θαυμάσουμε ένα απολαυστικό διόραμα.  ::icon_thumright::
Ευχαριστω πολυ.Ακριβως ολο αυτο που λες ειναι για μενα η προκληση.Δεν εχω ξαναφτιαξει κτιριο κανενος ειδους,δεν εχω ξαναφτιαξει σοβαρη βαση για διοραμα,οι φιγουρες που εχω φτιαξει ειναι ελαχιστες δεν εχω ξαναφτιαξει καν πυροβολο.

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 04, 2008, 10:51:08 μμ »
Θα συμφωνήσω με τον nino1969 για την προσεγμένη και καθαρή κατασκευή μέχρι τώρα. Στην πάνω πλευρά των σκελών της βάσης μάλλον θες λίγο στοκάρισμα γιατί φαίνεται η ένωση.

Τηλεφωνικό καλώδιο, υπάρχει και σε μερικά σύγχρονα πυροβόλα, για επικοινωνία με το κέντρο ελέγχου πυρός. Αν βρεις και μία τηλεφωνική στρατιωτική συσκευή εποχής την προσθέτεις στο διόραμα και θα είναι κουκλί!
Ευχαριστω και σενα gkontong.Η γραμμη που βλεπεις ειναι υπαρκτοτατη αυτο που δε βλεπεις ειναι οι πολλες ακομα μικρογραμμες και μικροκενα που μαλλον τα κρυβει η φωτογραφια ή χανονται μεσα στο χαμο.Βεβαιως και θα κλεισει.Παντως αυτο ακριβως εννοω οταν λεω οτι βλεπετε να μου το λετε.Μπορει να το εχω στα υποψη,μπορει ομως και οχι.Κι οπως ελεγε και ο μεγαλος Γκιωνακης με το κορυφαιο του στυλ ¨μ αρεσουν οι παρατηρησεις..διορθωνομαι
Τωρα οσον αφορα το καλωδιο νομιζω οτι το καταλαβα.Δυο αποριες ομως παλι.Να σου πω πως το εχω καταλαβει να μου πεις μηπως κανω λαθος.2-3 καρουλια αδεια και αφημενα στο εδαφος και η συσκευη καπου αφημενη συνδεδεμενη με το καλωδιο το οποιο φευγει εξω απο το διοραμα?Και μηπως υπαρχει καμμια πληροφορια ή καμμια φωτο για αυτες τις τηλεφωνικες συσκευες?

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 04, 2008, 11:05:04 μμ »
2-3 καρουλια αδεια και αφημενα στο εδαφος και η συσκευη καπου αφημενη συνδεδεμενη με το καλωδιο το οποιο φευγει εξω απο το διοραμα?
Ακριβώς!!! Το έπιασες το νόημα, το ΚΔΠ είναι κάπου πιο πέρα και μέχρι εκεί πάει το καλώδιο. Ωρε τι έχουν να δουν τα μάτια μας... Αντε, συνέχα το!

Και μηπως υπαρχει καμμια πληροφορια ή καμμια φωτο για αυτες τις τηλεφωνικες συσκευες?
Μία φωτογραφία στα γρήγορα. Θα περιμένεις όμως γιατί υπάρχουν άλλοι πολύ πιο αρμόδιοι στο θέμα...

Tags: