Αποστολέας Θέμα: Χμμμ, αερογραφος + Κομπρεσερ  (Αναγνώστηκε 17903 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: Χμμμ, αερογραφος + Κομπρεσερ
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 17, 2008, 08:08:42 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Με βοηθανε πολυ για να καταλαβω καποια πραγματα για τους αερογραφους  ::icon_thumright::

::arrowred:: Ramfighter, τα κομπρεσερ διαφραγματος τι διαφορες εχουν με τα υπολοιπα που ειναι με αντλια ελαιου οσον αφορα την λειτουργια τους? Πιο θορυβωδη ισως?

Τα κομπρεσερ γυρω στα 140 ευρω οταν ζεσταθουν, μετα αργουν να κρυωσουν? Δηλαδη να το πω απλα, αξιζουν καθολου ή ειναι πεταμενα λεφτα?  :roll:

Αλλα θα μου πεις, 72αρια ειναι (τουλαχιστον σε αυτη τη φαση της ζωης μου), να βαφτουν με τη μια υποθετω θα ειναι δυσκολο γιατι θα πρεπει να στεγνωσουν τα χρωματα κτλ, ειναι και μικρα σε μεγεθος, οποτε το χρονικο πλαισιο λειτουργιας του κομπρεσερ ειναι καλο (?)

Νώντας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 18, 2008, 12:03:59 πμ »
Να ρωτησω κατι... Με 180 Ευρω περιπου βρισκεις κομπρεσερ με φιαλη? Ο Λαροζας ειχε ενα με περιπου τοσα χρηματα αλλα δεν θυμαμαι αν εχε φυαλι. Ξερει κανεις?
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 18, 2008, 12:23:56 πμ »
Τα κομπρεσερ διαφράγματος κοστίζουν πολύ φθηνότερα απο του ελαίου. Από την άλλη, απαρτίζονται από περισσότερα κινούμενα μηχανικά  μέρη, η δε συμπίεση του αέρα γίνεται δυναμικά και όχι ρευστομηχανικά, οπότε είναι αναμενόμενο να κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα ελαίου που έιναι αθόρυβα (το silair από το silent).
Πολλά μέλη του forum, είναι ευχαριστημένοι απο την λειτουργία τους. Τωρα εαν σταματουν να δουλεύουν λόγω υπερθέρμανσης, το θεωρώ καλύτερο από το να σου καεί το μοτέρ και να μείνεις Σάββατο βράδυ χωρίς αέρα. Το οτι είναι εκνευριστικό να σε διακόπτουν πάνω στο μοντελιστικό φόρτε σου, ναι είναι. Πόσο μάλλον να περιμένεις 20 λεπτά για να ξαναρχίσεις.
Ειμουν και εγώ ευχαριστημένος από το δικό μου κομπρεσεράκι διαφράγματος Werther One (100EUR), μέχρι που αποκτησα τον evolution. Οπως έχουν αναφέρει σε σχετικά topic και ο Greg  και ο Raw, οι H&B απαιτουν σταθερή ροή για να αποδώσουν σωστά. Το δικό μου κομπρεσέρ, με το που άδειαζε ο αεροθάλαμος του, άλλαζε και η πίεση του παρεχόμενου αέρα. Για τον λόγο αυτό και μόνο, ζήτησα απο ένα καλό φίλο να μου κατασκευάσει ένα αυτοσχέδιο, με αντλία ψυγείου και  με  αεροθάλαμο μεγαλύτερο από του ενός λίτρου που είχα. Το παλιό κομπρεσεράκι μου όμως δεν σκοπεύω να το αποχωριστώ.
Δεν ξέρω το βαλάντιο σου που κυμαίνεται. Πιστεύω οτι όποιον αερογράφο και να διαλέξεις, η εξάσκηση και η εξοικείωση μαζί του είναι που θα σου δώσουν τα καλύτερα αποτελέσματα και όχι εαν κανει ο αερογράφος 100, 150 ή 200 ευρώ. Στα  κομπρεσέρ αντίθετα, ότι πληρώσεις παίρνεις.
Tωρα και ο Λαρόζας και ο Καλφάκης και ο GEHOBBIES , για να αναφέρω τα 3 καταστήματα που πήγα τελευταία εχουν κομπρεσερ με αεροθάλαμο αλλά για τιμές δεν μπορώ να σε διαφωτίσω. Ο δε Λαρόζας θυμάμαι οτι είχε και κάτι φθηνούς αερογράφους, κατάλληλους μόνο για ακρυλικά χρώματα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 18, 2008, 12:29:29 πμ »
Για αερογραφο κατι εχω στο νου μου και πολυ καλο. Κομπρεσερ ειναι αυτο που εστιαζω πλεον την προσοχη μου και με φοβιζει. Ελεγα να εδινα περι των 150 ευρω αρχικα, αλλα αν αξιζει τον κοπο και βρω κομπρεσερ με φιαλη γυρω στα 180 τοτε θα το χτυπησω. Το werthel One το εχουν τα μοντελομαγαζα του τριγωνου? Ειναι μηπως το Χ1?
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 18, 2008, 12:31:27 πμ »
Νωντα μη κανεις "τσιγκουνιες" στο κομπρεσερ,παρε ενα καλο και τελος ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 18, 2008, 12:49:27 πμ »
Ειναι πολλα τα λεφτα για το Sil Air Λαμπρο  :( :( :(
Νώντας

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 18, 2008, 02:40:46 πμ »
O παλιός καλός μου werther one δεν εχει κύκλωμα θερμικής προστασίας, πόσο μαλλον σύστημα αυτόματης έναρξης/παύσης  λειτουργίας ανάλογα με την ζήτηση αέρα που έχουν ορισμένες σύγχρονες κατασκευές. Δινει ονομαστική μέγιστη πίεση παροχής μόλις 2 barr  :cry:   Ειναι μία τίμια κατασκευή αλλά δεν είναι για βαριά ή συνεχή χρήση  :oops:
Για μένα η καλύτερη λύση με 160 ευρώ και με υπερβολές (το θέλαμε μερακλήδικο  :!:) είναι το air-papaga που βλέπεις στην παρακάτω φωτό ( το μπουκάλι με το νερό το έβαλα για να καταλάβεις τα μεγέθη). Το werther έχει αεροθάλαμο 1ΛΙΤ , to air-papaga 4,2lit και είναι εφοδιασμένο με τα πάντα.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 18, 2008, 08:25:39 πμ »
Γιαννο, αυτο πιστευω ειναι και η καλυτερη και οικονομικοτερη λυση σιγουρα. Αλλα πρεπει να εχεις τα μεσα και το μερακι για να το φτιαξεις. Ολοι οι παπατζες μαζι βοηθησατε?
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 05, 2008, 07:51:35 μμ »
Λοιπον απεκτησα τον πολυποθετο συνδιασμο...

[imgt]http://i156.photobucket.com/albums/t38/felix337/IMG_4436.jpg[/imgt] [imgt]http://i156.photobucket.com/albums/t38/felix337/IMG_4437.jpg[/imgt]

Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Να κανω μια ερωτηση, εαν το κομπρεσερ ξεκιναει-σταματαει, ξεκιναει-σταματαει και ξανα και ξανα ενω εχεις ξεκινησει να ψεξαζεις με τον αερογραφο ειναι λογικο?
Ποιο μπορει να ειναι το προβλημα (αν ειναι προβλημα)?
Παντως ακομα και με αυτον τον τροπο λειτουργειας ψεκαζει. Μπορει να παθει τιποτα το κομπρεσερ?

(Υποψιν, αναφερομαι για ψεκασμα με μπεκ 0.2 mm)
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:20:14 μμ »

Να κανω μια ερωτηση, εαν το κομπρεσερ ξεκιναει-σταματαει, ξεκιναει-σταματαει και ξανα και ξανα ενω εχεις ξεκινησει να ψεξαζεις με τον αερογραφο ειναι λογικο?

φυσιολογικο ειναι,δεν εχεις προβλημα ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:22:32 μμ »
Σιγουρα Λαμπρο? Εννοω ξεκινημα-σταματημα του μοτερ ανα 1-2 δευτερολεπτα  :roll:
Νώντας

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:57:39 μμ »
Kαλορίζικα.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 05, 2008, 08:58:33 μμ »
Kαλορίζικα.  ::icon_thumright::

Ευχαριστω Γιαννο, να'σαι καλα  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Κωνσταντινος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Γαλάτσι/Αθήνα
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 05, 2008, 11:31:37 μμ »
Καλα βαψιματα!!!ποσο πηγε το πακετο?

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 06, 2008, 02:25:31 πμ »
Tερας. 8 bar (λες και τα χρειάζομε τεσπα) θέλει 1'24'' για να γεμίσει και όλος περιέργος είναι σχεδόν αθόρυβο. 150 ευρώ μαζί με υδατοπαγίδα και ρυθμιστή. Φυσικά εγγύηση και ανταλλακτικά. Το έχω 2 εβδομάδες βάφεις με τις ώρες με ένα γέμισμα. Έχω και το λάστιχο βάθω στο μπάνιο στο γραφείο στην βεράντα χωρίς να το κουνάω από την θέση του.

Ηλίας

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 06, 2008, 09:14:49 πμ »
Tερας. 8 bar (λες και τα χρειάζομε τεσπα) θέλει 1'24'' για να γεμίσει και όλος περιέργος είναι σχεδόν αθόρυβο. 150 ευρώ μαζί με υδατοπαγίδα και ρυθμιστή. Φυσικά εγγύηση και ανταλλακτικά. Το έχω 2 εβδομάδες βάφεις με τις ώρες με ένα γέμισμα. Έχω και το λάστιχο βάθω στο μπάνιο στο γραφείο στην βεράντα χωρίς να το κουνάω από την θέση του.

Kai made in germany. ::icon_thumright:: Εαν έχεις πολύ μακρύ λάστιχο, τώρα με τις ζέστες, σκέψου να προσθέσεις πριν τον αερογράφο μία δεύτερη μικρή υγροπαγίδα.

Αποσυνδεδεμένος χρηστος

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 06, 2008, 01:27:08 μμ »
Νώντα καλορίζικα και καλά βαψίματα :!:  ::icon_thumright::

Τι κομπρεσερ πήρες :?:                ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Keep modeling !
« Απάντηση #42 στις: Αυγούστου 07, 2008, 01:15:16 μμ »

Νωντα στο δικο μου εχει μεγαλυτερο διαστημα,δεν ειναι το ιδιο κομπρεσερ βεβαια,για παρε τηλ. το καταστημα που το αγορασες...
(προσωπικη μου εκτιμηση δεν εχεις προβλημα ::icon_thumright:: )

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #43 στις: Αυγούστου 07, 2008, 04:04:37 μμ »
Καταρχάς συνάδελφε καλορίζικα καί οαερογράφος καί το κομπρεσέρ.

Αν καταλαβά καλά από την φωτογραφία που έχεις βάλει πήρες τον WERTHER TC-108?

Πρός αυτήν την κατευθυνση-μοντέλο προσανατολίζομαι καί γω, αν καί θα προτιμούσα κάτι καλύτερο.

Καί πάλι καλορίζικα καί καλές δουλειές. ::icon_thumright::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Αυγούστου 07, 2008, 04:12:47 μμ »
Felix  τον ρυθμιστή πίεσης σε πόση πίεση τον έχεις βάλει να δουλεύει  :?:

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Αυγούστου 07, 2008, 04:31:45 μμ »
ʼντε βρε, καλορίζικο! Πιάσε τώρα να κάνεις κανένα Β΄ΠΠ Luft πιτσιλωτό 72αρι να σε δω να σε χαρώ...

Ή αλλιώς ένα F-102 48αρι σαν του Κάκαλου, έτσι για άαααααααπλωμα του χρώματος....

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #46 στις: Αυγούστου 12, 2008, 11:32:18 πμ »
Γιά δείτε λίγο εδώ: http://www.toolnet.gr/eshop/manufacturers.php?manufacturerid=30526&catid=20304020 Γιά άλλα έψαχνα και άλλα βρήκα!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #47 στις: Αυγούστου 14, 2008, 06:40:19 μμ »
Καθυστερημενα απαντω γιατι διακοπαρω  ::hlioskaytos:: ::stereo:: ::sleepy2:: ::icon_pidu:: ::Alcooli5:: ::burga:: ::eetsmakelijk:: ::gyros:: ::sex:: ::parbrud:: ::eusa_dance:: αλλα καλιο αργα παρα ποτε

Νώντα καλορίζικα και καλά βαψίματα :!:  ::icon_thumright::

Τι κομπρεσερ πήρες :?:                ::salut::

Ευχαριστω Χρηστο, να εισαι καλα. Το κομπρεσερ ειναι το werthel tc-108 ή μαλλον ενα αντιγραφο του. (δεν θυμαμαι να λεει πανω werthel)

Νωντα στο δικο μου εχει μεγαλυτερο διαστημα,δεν ειναι το ιδιο κομπρεσερ βεβαια,για παρε τηλ. το καταστημα που το αγορασες...
(προσωπικη μου εκτιμηση δεν εχεις προβλημα ::icon_thumright:: )

Τελικα κι εγω πιστευω οτι ετσι ειναι η λειτουργια του για ενα τοσο μικρο μπεκ. Λογικα με το πατημα της σκανδαλης απελευθερωνει τον αερα που ειναι ηδη στο σωληνα, ξεκιναει να δουλευει το κομπρεσερ, ο αερας δεν προλαβαινει να βγει απο το σωληνα με αποτελεσμα να σταματαει το κομπρεσερ και οταν η πιεση στο σωληνα μεταβληθει ξεκιναει ξανα το κομπρεσερ και το ιδιο επαναλαμβανεται ανα 2 δευτερολεπτα. Πιστευω να ειναι ενταξει, θα παρω και τηλεφωνο στο μαγαζι να ρωτησω παντως για να το σιγουρεψω ::icon_thumright::

Καταρχάς συνάδελφε καλορίζικα καί οαερογράφος καί το κομπρεσέρ.

Αν καταλαβά καλά από την φωτογραφία που έχεις βάλει πήρες τον WERTHER TC-108?

Πρός αυτήν την κατευθυνση-μοντέλο προσανατολίζομαι καί γω, αν καί θα προτιμούσα κάτι καλύτερο.

Καί πάλι καλορίζικα καί καλές δουλειές. ::icon_thumright::

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, να'σαι καλα. Να σου πω, προς το παρον εγω εχω καταβολευτει (οσο προλαβα τουλαχιστον ως τωρα), βαφω μικρες επιφανειες, οποτε δουλευει για μικρο χρονικο διαστημα και δεν ζεσταινεται. Για μεγαλες επιφανειες 1/48 και πανω θα προτιμουσα κι εγω κατι καλυτερο με φιαλη.

Felix  τον ρυθμιστή πίεσης σε πόση πίεση τον έχεις βάλει να δουλεύει  :?:

Γιαννο, το βαζω να δουλευει σε διαφορες πιεσεις 0.5 - 1 - 2 - 2.5 bar για να δω διαφορες. Παντου δουλευε ετσι. Μονο στο 0.2 μπεκ. Στο 0.4 δουλευε μονο οταν παταγα τη σκανδαλη, δηλαδη συνεχεια.

ʼντε βρε, καλορίζικο! Πιάσε τώρα να κάνεις κανένα Β΄ΠΠ Luft πιτσιλωτό 72αρι να σε δω να σε χαρώ...

Ή αλλιώς ένα F-102 48αρι σαν του Κάκαλου, έτσι για άαααααααπλωμα του χρώματος....

Ευχαριστω πολυ βρε Γιαννη, να'σαι καλα. Ειναι τελικα μαγικο εργαλειο ο αερογραφος  ::icon_thumright::
Β' ΠΠ  ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: ::eusa_naughty:: Ποτεεεεεεεεεεεεεεε, τζετ και παλι τζετ. Τα περιεργα θα τα κανω στις διαφορες παραλλαγες των τζετ των χωρων του Ανατολικου Μπλοκ  8)

Αυτο ειναι οντως τερας. Δεν κανει ομως αρκετο θορυβο? Το εψαξα και για τετοιο κομπρεσερ αλλα μου φανηκαν αρκετα πιο θορυβοδη απο αυτο που τελικα πηρα  :roll:
Βεβαια εχει φιαλη που οντως αξιζει  ::icon_thumright::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 08:12:39 μμ »
Νώντα, κατόπιν εορτής εντελώς, αλλά πόσο σου πήγε το πακέτο;

Αποσυνδεδεμένος nasos79

• Scale 1/35
  • *
  • Mind the wrench...
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 05, 2009, 08:14:23 μμ »
Και καλορίζικο!  :oops: (Γιατί δεν μπορώ να κάνω τροποποίηση;;; )

Tags: