Αποστολέας Θέμα: Type 1 "Ho-Ni"  (Αναγνώστηκε 3391 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Type 1 "Ho-Ni"
« στις: Ιουλίου 02, 2008, 07:39:44 μμ »
 Φίλοι μου καλησπέρα. Σήμερα καθαρίζοντας το εργαστήριο μου απο το γενικό μπάχαλο που επικρατεί  :mrgreen: :mrgreen:  βρήκα κάτω απο μια στοίβα Shermans αυτό το παλιό κιτ της Tamiya.
Click to see the original size.
 Θυμάμε το είχα αγοράσει μιας και μ' αρέσει πολύ το σχήμα του, λέγοντας οτι κάποια στιγμή θ' ασχοληθώ μαζί του αλλά.........."πλάκωναν" συνέχεια γερμανικά και αυτό "θάφτηκε" μαζί με τ' άλλα "οχι γερμανικά"  :oops: :oops: :oops: Οπότε ευκαιρεία για κάτι διαφορετικό απο τα panzers......
 Βασικά πρόκειται για μια μετασκευή με "βάση" το "πανταχού παρόν" Type 97 "Chi-Ha", που έφτιαξε καταπληκτικά ο φίλος Nino  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: .  Οι ιάπωνες αναζητούσαν απελπισμένα ενα άρμα ικανό να μπορεί να καταστρέψει τα αμερικάνικα Shermans και τ' άλλα θωρακισμένα αποβατικά τύπου "Alligator" κτλ. Τ' άρματα που είχαν ήταν ανίσχυρα απο μεγάλες αποστάσεις και εύκολος στόχος για τ' αμερικάνικα. Παρατήρησαν οτι το πεδινό πυροβόλο Type 90 των 75mm που διέθεταν ήταν το μόνο ικανό να καταστρέψει Sherman, αλλά ήταν βαρύ και δυσκίνητο λόγω ακατάλληλων μεταλλικών τροχών.
Έτσι προέκυψε το Type 1 "Ho-Ni". Αφαίρεσαν απλά τον πύργο του "Chi-Ha" και στην θέση του έβαλαν το πυροβόλο Type 90 των 75mm. Το "Χωνί" άρχισε να δρά το 1944 στις Φιλλιπίνες και παρόλλο που ήταν πλέον "αργά" να αλλάξει κάτι στο ρού του πολέμου, αποτελούσε "φόβο και τρόμο" για τους αμερικάνους. Θεωρούταν ισάξιο αν οχι καλύτερο απο τα Sherman. Το μόνο μειονέκτημα του ήταν οι απροστάτευτοι γεμιστής / πυροβολητής του στα εχθρικά πυρά του πεζικού.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Type 1 "Ho-Ni"
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2008, 08:55:43 μμ »
Μπα τί έγινε :?:
Θα φτιάξεις πλαστικό μοντέλο :?:
 :mrgreen:
Καλό ξεκίνημα.
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 02, 2008, 08:58:30 μμ »
Και δεν θα του βάλεις καθόλου ρητίνη???

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 02, 2008, 09:11:32 μμ »
Έλα μην παριστάνεις τον... Κινέζο! Θα έχει καθόλου ρητίνη το μενού?  ::glossa::

Πάντως εξαιρετική επιλογή θέματος. Καλή συνέχεια φιλαράκι!  ::icon_thumright::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2008, 12:46:55 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Τώρα πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να σου πω ότι έκανες ωραία επιλογή θέματος  :lol:
Παναγιώτη πραγματικά θα το ευχαριστηθείς το ΧΩΝΙ,  :lol: :lol: τουλάχιστον κατασκευαστικά. Αν μάλιστα μπεις και στον παραπάνω κόπο να βελτιώσεις κάποια πραγματάκια (κυριότερο οι εξατμίσεις του άντε και αλλαγή ερπύστριας γιατί οι ΤΑΜΙΥΑ είναι απαράδεκτες - εντάξει αυτό λόγω σχεδίασης ίσως να απαιτήσει και κάτι παραπάνω σε εσωτερικό) θα έχεις ένα ακόμα πολύ ωραίο κομμάτι στην συλλογή σου. Το παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί το ομολογώ ότι με "τσίγκλιζε" να το πιάσω και αυτό.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 03, 2008, 02:15:52 πμ »
Ρητίνη  :?: :?: :?: χμμμμμμ  :roll: :roll: :roll: ΜΗΝ με κολάζετε  :mrgreen: :mrgreen: Οχι δεν θα υπάρχει ρητίνη, μόνο p.e. ίσως (άμα βρώ κανα σετάκι  :roll: :roll: ). Νίκο περιττό να σου πώ οτι θα έχω το δικό σου σαν "οδηγό" για οτι βελτιώσεις χρειάζονται (ιδίως τις εξατμίσεις  ::icon_thumright:: ).
 Το κιτ είναι πειρασμός για φιγούρες και διόραμα  ::077devil:: ::077devil:: Οπότε 1000% θα "πάει" σε διόραμα......Απο το πρωί σκεφτόμουν τί να κάνω...και ξάφνου  ::smilieinbox:: ο αδερφός μου μού έφερε κάτι κόμικς ιαπωνέζικα, τύπου Κράνος - Μάχη άμα τα θυμάστε, σε άπταιστα ιαπωνέζικα βέβαια  :twisted: :twisted: αλλά μια σκηνή ήταν αρκετή να μου δώσει  ::sign::  :wink:  Έτσι έχοντας στο μυαλό μου ήδη ξεκαθαρίσει τί θα κάνω, απο αύριο ξεκινώ το "Χωνί" μου......

Μια παράκληση μόνο....φίλοι μου οτι φιγούρα ή βελτιωτικό ιαπωνέζικο δείτε ή ακούσετε Αθήνα p.m. me παρακαλώ  ::eusa_pray:: ::proskino:: ::proskino::

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 03, 2008, 08:11:03 πμ »
Spoiler (hover to show)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 09, 2008, 09:07:33 μμ »
Ωραια επιλογη! Τωρα για φιγουρες υπαρχουν 2 σετ τις Fine Molds γιαπονεζοι αρματιστες αρκετα καλοι και σε σωστες σωματικες αναλογιες, γιατι της ταμιγια ειναι μαλλον ψιλοι. Ο.κ ειναι ανοικτο αρμα και τους παιρνει, αλλα γενικα η πλειοψειφια των Ιαπονικων αρματων ηταν μαλλον τανκετες και οντος επρεπε να ηταν κοντοι οι χειριστες.Εχω και απο CMK 2 γιαπονεζους μηχανικους!!! αλλα ειναι στην 1/32 και αυτοι ειναι ωραιοι αλλα ψιλοι οντος. αρ. κιτ F32082. τωρα εγω εχω αγορασει τα παραπανω απο το διαδυκτιο οπως και ολα τα Ιαπονικα αρματα της Fine molds. Για ελλαδα δεν ξερω αν υπαρχουν, τουλαχιστον στην Θεσ/νικη που ειμαι. Αν θελεις ειμαι στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις για τα ομορφα πραγματα που κανεις.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 11, 2008, 09:41:11 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου......
Φίλε Jagdpanther σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες  ::icon_thumright:: Όντως της CMK είναι "γίγαντες"  :mrgreen: βασικά έχω βρεί κατιτίς σε ιάπωνες 35αρηδες αλλά να δούμε γιατί είναι απο "Αμέρικα" πλευρά......
 Τώρα μιας και το διόραμα, σαν βάση, έχει τελειώσει και απομένει μόνο η σκεπή, ώρα να ξεκινήσω σιγά - σιγά το "Χωνί"......Κια ορίστε οι 2 πρώτες ερωτήσεις μου....
1η Το εσωτερικό (οδηός κτλ) πώς ήταν βαμμένο  :?: Off white όπως στο καταπληκτικό "Chi-Ha" του Νίκου  :?: :roll: :roll:
2η Το "άλλο" εσωτερικό των πλαινών ασπιδίων ήταν μονόχρωμο ή συνέχιζε η παραλλαγή  :?: :?: :roll: :roll: Και μονόχρωμο τί χρώμμα  :?: :?: :roll: :roll:
 Sorry άν σας κουράζω αλλά δεν έχω τπτ απο αυτό το άρμα  :cry: :cry: :cry:

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 11, 2008, 10:48:14 μμ »
Καλά ρε Παναγιώτη, γιατί δεν μιλάς;;;  :?: :?: :?:
Το χρώμα και για να μην "χτυπά" στο μάτι, καθότι σχεδόν όλο ήταν σε κοινή θέα, τόσο στο εσωτερικό (διαμέρισμα οδηγού) όσο και στο διαμέρισμα μάχης, συμπεριλαμβανομένων του πυροβόλου αλλά και των πλαϊνών ασπιδίων εσωτερικά, ήταν ΠΑΝΤΟΥ khaki.

Δες λίγο και τα πμ σου ... και άντε ξεπέτα το, σ'αυτό θα κωλόσουμε τώρα;  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 12, 2008, 07:38:07 πμ »
Καλά ρε Παναγιώτη, γιατί δεν μιλάς;;;  :?: :?: :?:
Το χρώμα και για να μην "χτυπά" στο μάτι, καθότι σχεδόν όλο ήταν σε κοινή θέα, τόσο στο εσωτερικό (διαμέρισμα οδηγού) όσο και στο διαμέρισμα μάχης, συμπεριλαμβανομένων του πυροβόλου αλλά και των πλαϊνών ασπιδίων εσωτερικά, ήταν ΠΑΝΤΟΥ khaki.
Ο Νίκος έχει απόλυτο δίκιο, με την αεροπορική υπεροχή να έχει ανεπιστρεπτί περάσει στους αμερικανούς από τις αρχές του 1943, τα πάντα έπρεπε να μπορούν να γίνονται ένα με τη βλάστηση. Ως εκ τούτου το λευκό εσωτερικό μπορεί να ήταν έτσι με το που έβγαινε το άρμα από το εργοστάσιο, μόλις το παρελάμβαναν σε μονάδες πρώτης γραμμής σίγουρα του άλλαζαν χρώμα ώστε να δένει με το περιβάλλον, Για τον ίδιο λόγο καταλήξαμε να έχουμε όλες τις παλαβές παραλλαγές πάνω στα ασημένια Ki-61 και Ki-43.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 12, 2008, 10:48:20 πμ »
Νίκο + Γιώργο  ::thumbleft:: ::proskino:: ::proskino:: σας ευχαριστώ για την βοήθεια....οπότε κύριοι διακαιολογίες πια δεν υπάρχουν....βούρ στο ψητό  :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Corto

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: San Mateo, CA
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 13, 2008, 11:31:05 μμ »
Πάνo, ίσως οι φίλοι αρματιστες στο έχουν ήδη αναφέρει αλλα για σιγουριά η πολύ καλή φωτoσυλλογή της Ampersand Publication 'Allies-Axis - Issue 7' έχει εκπληκτικές φωτογραφίες του Type 1 Ho Ni:
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/books/allied-axis/a-a07.htm

Επίσης από την ιστοσελίδα του τοπικού μου IPMS club φωτογραφίες του άρματος που φτιάχνεις από το Aberdeen Proving Ground:
http://svsm.org/gallery/Type1
Να'στε πάντα καλά,
Γιάννης (IPMS Hellas 594 - IPMS USA 44615)

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 14, 2008, 12:40:34 μμ »
14 Ιουλίου σήμερα και ακόμα φωτό από το κουτί;;; γιατί βρε Παναγιώτη;;;  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 14, 2008, 02:39:51 μμ »
Πάνω ρίξε μια ματιά εδώ:http://www.farposst.ru/phpBB2/viewtopic.php?t=3827 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Jagdpanther

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νικη
  • Για τους φιλους RED DRAGON
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 15, 2008, 12:45:15 πμ »
Λοιπον δεν ξερω πως ειναι το διοραμα, με το χο νι να περιμενει τα Sherman η τα LVT η το χο νι να ηγειται μιας αντεπιθεσης προσπερνοντας το θυμα του[ οι γιαπονεζοι της Dragon που εφορμουν ειναι μια αποψη] ,αλλα πιστευω κατα την ταπεινη μου αποψη, οτι πρεπει να ριξεις μια ματια στο TYPE 92 Heavy machine gun της Plus model κοδ. 296. Ειναι πολυ καλο με κασσες πυρομαχικων και γεμιστηρες!!!!!!. Βλεπεις δυστυχως για του πεζικαριους ολου του κοσμου, παντα υπαρχει ενα βαρυ πολυβολο κοντα τους για να τους κανει να αναθεωρουν την σχεση τους με τον Θεο.
Πραβινος Δημητριος
Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 15, 2008, 01:13:49 πμ »
ωραίο θέμα φίλε, βλέπω ο nino1969 άνοιξε το δρόμο (και την όρεξη) για κάτι διαφορετικό από ακόμα ένα panzer!
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:48:20 μμ »
 Φίλοι καλησπέρα....ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ γιά την πολύτιμη βοήθεια σας  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Αφού λοιπόν η βάση μισοτελείωσε και "περιμένει" το Cho-Ni να μπεί στην θέση του, σήμερα επιτέλους και αφού μάζεψα όσες πληροφορίες μου στείλατε, ξεκίνησα το Cho-Ni.
 Λόγω του οτι περιμένω κατι φιγούρες απο ιάπωνες αρματιστές + αξιωματικό απο Αμερική αλλά δεν ξέρω αν φθάσουν αλλά και πώς θα "στηθούν", άφησα ενα ενδεχόμενο να γίνει εγκατελειμένο και να το περιεργάζονται αμερικανοί....θα δούμε.....Μ' αυτές τις σκέψεις αλλά και βλέποντας πολλές φώτο εποχής, "σκανδαλίστηκα" και αποφάσισα να ανοίξω τις θήκες των βλημάτων που υπήρχαν στο πάτωμα, ενώ άλλαξα την γρίλλια του κινητήρα στην πλάτη του θερμο-τοίχου με ψιλή σίτα της Royal....Τα καπάκια απο τις θήκες του πατώματος άλλες θα είναι ανοιχτές και άλλες κλειστές...
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/ChoNi2.jpg[/IMGt]
 σύμφωνα με τις original φώτο έβαλα και τους μοχλούς οδήγησης και τον λεβιέ των ταχυτήτων......ενώ "άδειασα" την πλάτη απο μασίφ καρέκλα της tamiya ώστε να μπεί η χαρακτηριστική σίτα-πλάτη....
[IMGt]http://i238.photobucket.com/albums/ff283/panafan/ChoNi1.jpg[/IMGt]
 βέβαια κάνοντας ενα πρόχειρο dry-fit διαπίστωσα οτι τπτ απο αυτά δεν θα φαίνεται ατο τέλος  :cry: :cry: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 15, 2008, 10:57:48 μμ »
Πάνω το βιβλίο της AJ-Press κάνει θαύματα ε;Ελπίζω να μας αφήσεις πάλι άφωνους,καλή συνέχεια ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #19 στις: Ιουλίου 22, 2008, 07:33:43 πμ »
Μικρή συνέχεια στο Cho-Ni  :wink:
 πρώτα απ' όλα άρχισα να τρίβω με λίμες και pads τους λασπωτήρες μιας και της Tamiya είναι αρκετά παχείς
στην συνέχεια, το προηγούμενο εσωτερικό δεν μου άρεσε μιας και τα "home made" p.e. ήταν *#@*#  :mrgreen: :mrgreen:   Έτσι πήρα μερικά μήκη απο p.e. που "έμειναν" απο άλλα κιτ και ξαναέκανα τον "σταυρό" στην σίτα και τα γείσα στα ανοιχτά κουτιά. Αφού ασταρώθηκε πάλι, έβαψα όλο το εσωτερικό με το Giallo Mimetico και το Giallo Sabbia της lifecolor σε αναλογία 30% - 70%.  Έπειτα έκανα chipping με panzer grey και στο τέλος "μαύρισα" (λόγω λαδιών - καυσαερίων - φθορών απο μπότες κτλ) με Shoot απο την σειρά των παστέλς της Tamiya. Αφού στέγνωσαν για καμμιά βδομάδα  :oops: :oops:  :mrgreen:  έκανα ενα pin wash με Raw Umber στις ενώσεις του κιβωτίου ταχυτήτων....
μπήκε και η καρέκλα αφού "καθαρίστηκε" με ψιλή φρέζα η "πλάτη" και αλλάχθηκε με αλλουμινόφυλλο τσιγάρων....
 Αφού μένουν κάποια p.e. κομμάτια για να ολοκληρωθεί το εσωτερικό, είδα σε φώτο οτι η "γέφυρα" δλδ η δοκός αντιστρέβλωσης του σασί (λόγω της μετατροπής σε "cabrio" του type 97) που τοποθέτησαν οι ιάπωνες, δεν ήταν μασίφ όπως τη "δίνει" η tamiya αλλά υπήρχαν κενά...έτσι φρεζούλα στον ταχυτροχό και "άδεισμα"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος CNCman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Der Panzerfahrer
« Απάντηση #20 στις: Ιουλίου 23, 2008, 11:48:16 πμ »
Δεν υπάρχει αμφιβολία και το πιστεύω πως θα βγεί απίθανο Παν!
Δεν υπάρχει η λέξη " ΑΔΥΝΑΤΟΝ " στο λεξιλόγιό μου και το εννοώ!
Βασίλης μόνον για του φίλους.

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #21 στις: Ιουλίου 24, 2008, 01:43:10 μμ »
Παω για χαρακιρι.Μπραβο και καλη συνεχεια φιλε ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #22 στις: Ιουλίου 27, 2008, 10:23:26 πμ »
Καλημέρα σας φίλοι μου  :wink: 
  Βασίλη - Τάσο  ::thanks_smilie:: για την "υποστήριξη"  :wink: :wink:  Αφού τελείωσα με το εσωτερικό του "Ho-Ni" επόμενο "βήμα" ήταν να ενώσω το κάτω μέρος του πήγματος με το "καπάκι" του  :wink:   Αφού κόλλησαν τα 2 "μισά", ασταρώθηκε όλο το άρμα με Hycote και αφέθηκε να στεγνώσει.....
 Στην συνέχεια έκανα preshadding με Mud (Gunze) και στην συνέχεια "πέρασα" το "βασικό" χρώμα που είναι όμοιο μ' έκεινο του εσωτερικού..Δυστυχώς λόγω βιασύνης μου  :oops: :oops: κάπου "νέρωσε" και αναμίχθηκε με το Mud του preshadding, αλλά ευτυχώς μόνο στο πίσω μέρος του άρματος (που θα μπιχλιαστεί και αναλόγως  :wink: :mrgreen: )
 Έπειτα ήθελα να δοκιμάσω πόσο λέπτη δέσμη μπορώ να "βγάλω" με τον infinity.....έτσι με Russian Green + ελάχιστο Pale Green της Air Vallejo και "ελεύθερο χέρι", ψέκασα το "πράσινο" της παραλλαγής ακουλουθώντας το σχέδιο που "δίνει" η Tamiya. Ομοίως ακολούθησε το "καφέ", τ' οποίο είναι ανάμιξη Dark Earth + λίγο Red Brown της Tamiya. Τοποθέτησα πρόχειρα και τα πλαινά + εμπρόσθιο ασπίδια της υπερκατασκευής ώστε να "ακολουθήσουν" τα χρώμματα της παραλλαγής.....
 Αφού στέγνωσαν μια νύχτα τα χρώμματα, ώστε να μην ξανακάνω την @@ρια με το preshadding  :mrgreen: , στο "αρχικό" χρώμα του "πράσινου" και του "καφέ" πρόσθεσα Buff (Tamiya) και ψέκασα μ' οσο πιο λεπτή δέσμη γινόνταν, σε μερικά σημεία τους ώστε να "ξεθωριάσω" το "αρχικό" χρώμα τους.....Αφού έγινε και αυτή η διαδικασία, "πέρασα" όλο το άρμα με το φίλτρο του Mig (Ochre για Dessert Yellow) μ' ενα φαρδύ μαλακό πινέλο, με φορά πάντα κάθετη (προς το έδαφος) ώστε να "ξεθωριάσουν" τα χρώμματα και να "μείνουν" γκριζωπές γραμμές που να αναπαριστούν την ξεπλυμένη σκόνη - άμμο....(τα πλαινά και το μπρός ασπίδιο ΔΕΝ έχουν περαστεί με τπτ είναι στα "αρχικά" χρώμματα της παραλλαγής)
Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
 το εσωτερικό των ασπιδίων, αφού βάφτηκε, το "πέρασα" με Shoot (σκόνη Tamiya) σ' ορισμένα σημεία με την βοήθεια μιας μπατονέτας...
το ίδιο έκανα και στις γρίλλιες του κινητήρα (αν και η κάτω πλευρά θέλει πολλά "περάσματα" ακόμα  :wink: :wink: ) αλλά και στους λασπωτήρες όπου θα "καθίσουν" οι εξατμίσεις...
 συνεχίζεται  :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Ιουλίου 27, 2008, 10:33:10 πμ »
Έπειτα ήθελα να δοκιμάσω πόσο λέπτη δέσμη μπορώ να "βγάλω" με τον infinity...
Και τα κατάφερες μια χαρά! Πολύ μου αρέσει το αποτέλεσμα.

Παναγιώτη στη μέσα μεριά του ασπιδίου φαίνονται κάποια pin marks. Στο τελικό θα είναι καλυμμένα;

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #24 στις: Ιουλίου 27, 2008, 10:40:38 πμ »
 Γιώργο φίλε μου σ' ευχαριστώ  :wink:  Ναι στο τέλος δεν θα φαίνεται σχεδόν τπτ  :cry: :cry: μιας και το Ho-Ni έχει απο "πάνω" μια λεπτή οροφή που καλύπτει το 50% σχεδόν της ανοιχτής υπερκατασκευής  :cry: :cry: :cry:

Tags: