Αποστολέας Θέμα: Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και χρήσεις!  (Αναγνώστηκε 2549 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και χρήσεις!
« στις: Μαΐου 16, 2008, 11:55:12 πμ »
Δείτε μια πολύ καλή ιδέα,για χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας στα μοντέλα μας!
Με λίγη φαντασία,μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες χρήσεις,όπως γυάλισμα καλυπτρών με οδοντόκρεμα ή αλοιφή γυαλίσματος! http://www.modellversium.de/tipps/1-werkzeuge/1-elektro-zahnbuerste-zum-schleifen-und-bohren.html
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα και χρήσεις!
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 16, 2008, 12:24:10 μμ »
Από το αποτέλεσμα και μόνο φαίνεται πετυχημένο ως σύλληψη!

ʼιντε μου έβαλες και ιδέα, μπας και μετατρέψω το κουζινο-μπλέντερ σε τόρνο...

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 18, 2008, 07:43:44 μμ »
Μπράβο Γιώργο, το χρησιμοποιώ ήδη από τότε που πρωτοβγήκε, και λόγω του μακρύ και λεπτού ρύγχους είναι ένα πολύ χρήσιμο και φθηνό εργαλείο για κάθε μοντελιστή επίσης με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να λειτουργήση και με συνεχές ρεύμα μέσω βέβαια ενός μετασχηματιστού χωρίς μπαταρίες  :wink:
Σε χαιρετώ φιλικά Γιάννης   Χανιά...  ::salut::
Υ.Γ. Χαθήκαμε όμως.... :(
IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 18, 2008, 08:50:29 μμ »
Καλησπέρα.
Πάρα πολυ καλή ιδέα.
Εγω το χρησιμοποιώ όταν θέλω να καθαρίσω ενα στοκάρισμα.... απο το περιτό..... αλλα δεν ειχα σκεφτεί ποτέ να το χρησιμοποιήσω σαν Μίνι τριβείο...
ευχαριστούμε.
Κάτι ακόμα... επειδή δεν γνωρίζω γερμανικά..... αύτό που είναι σαν κύλινδρος που κόλησε απανω στην οδοντόβουρτσα είναι λαστιχένιο ή απο κάποιο άλλο υλικό?

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 18, 2008, 11:37:49 μμ »
Καλησπέρα.
Πάρα πολυ καλή ιδέα.
Εγω το χρησιμοποιώ όταν θέλω να καθαρίσω ενα στοκάρισμα.... απο το περιτό..... αλλα δεν ειχα σκεφτεί ποτέ να το χρησιμοποιήσω σαν Μίνι τριβείο...
ευχαριστούμε.
Κάτι ακόμα... επειδή δεν γνωρίζω γερμανικά..... αύτό που είναι σαν κύλινδρος που κόλησε απανω στην οδοντόβουρτσα είναι λαστιχένιο ή απο κάποιο άλλο υλικό?

Καλησπέρα, χωρίς να γνωρίζω τι χρησιμοποίησε ο φίλος ο Γιώργος θα σου συνιστούσα ο κύλινδρος να μην είναι από σκληρό υλικό για καλύτερα αποτελέσματα ιδίως κατά την τριβή, μπορής να
χρησιμοποιήσης ως PAD ένα κομμάτι θερμοπλαστικής κόλλας σηλικόνης ή την γόμα  που υπάρχη σε κάτι μεγάλα μολύβια για παιδιά (κοίταξε σε κανένα βιβλιοπωλείο ή στό JUMBO), εξ΄άλλου και
στα πραγματικά περιστροφικά τριβεία τo PAD που στερεώνεται το ντουκόχαρτο ή υαλόχαρτο είναι εύκαμπτο.
Χαιρετώ Γιάννης   Χανιά... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 18, 2008, 11:42:16 μμ »
αν καταλαβα καλα εχει κολλησει το ντουκοχαρτο με ταινια διπλης οψης? δε θα φευγει με τη παλινδρομικη κινηση ?

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 19, 2008, 08:15:30 μμ »
Οχι δεν φευγει με τιποτα και στα τρβιακια με διπλης οψης κολιεται :!:
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος prokroust

• H.A.F. Fanatic
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σαλαμίνα
  • Η Ελλάς πρέπει να Ζήσει κ θα Ζήσει..(Χ. Τρικούπης)
    • ModelMania
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 05, 2008, 03:59:56 μμ »
ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!!

Τρέχω να πάρω!
Κρουστάλλης (Πάκης) Προκόπης

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:05:24 πμ »
Καλησπέρα.
Πάρα πολυ καλή ιδέα.
ευχαριστούμε.

Καλησπέρα, χωρίς να γνωρίζω τι χρησιμοποίησε ο φίλος ο Γιώργος θα σου συνιστούσα ο κύλινδρος να μην είναι από σκληρό υλικό για καλύτερα αποτελέσματα ιδίως κατά την τριβή, μπορής να
χρησιμοποιήσης ως PAD ένα κομμάτι θερμοπλαστικής κόλλας σηλικόνης ή την γόμα  που υπάρχη σε κάτι μεγάλα μολύβια για παιδιά (κοίταξε σε κανένα βιβλιοπωλείο ή στό JUMBO), εξ΄άλλου και
στα πραγματικά περιστροφικά τριβεία τo PAD που στερεώνεται το ντουκόχαρτο ή υαλόχαρτο είναι εύκαμπτο.

σε ευχαριστώ πολυ....

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 07, 2008, 12:07:29 πμ »
Καλησπέρα.
Πάρα πολυ καλή ιδέα.
ευχαριστούμε.

σε ευχαριστώ πολυ....

Αγαπητέ Δημήτρη γειά σου, και κάτι άλλο πολύ βασικό το ντουκόχαρτο που θα χρησιμοποιής θα είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι φανοποιοί πάνω από 600 βαθμούς και πάντοτε πριν να αρχίση να
τρίβης θα έχης ένα μικρό ψεκαστήρι (από κάποιο καθαριστικό τζαμιών π.χ.) γεμάτο με νερό και θα ψεκάζης μία φορά σε τακτά διαστήματα το σημείο που τρίβης μέχρι να έχης το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για καλό αποτέλεσμα χωρίς να μένουν ίχνη από το τρίψιμο και χωρίς σκόνη που δημιουργήται από το πλαστικό με το τρίψιμο.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 07, 2008, 01:24:50 πμ »
Καλησπέρα.
Πάρα πολυ καλή ιδέα.
ευχαριστούμε.

σε ευχαριστώ πολυ....

Αγαπητέ Δημήτρη γειά σου, και κάτι άλλο πολύ βασικό το ντουκόχαρτο που θα χρησιμοποιής θα είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι φανοποιοί πάνω από 600 βαθμούς και πάντοτε πριν να αρχίση να
τρίβης θα έχης ένα μικρό ψεκαστήρι (από κάποιο καθαριστικό τζαμιών π.χ.) γεμάτο με νερό και θα ψεκάζης μία φορά σε τακτά διαστήματα το σημείο που τρίβης μέχρι να έχης το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό για καλό αποτέλεσμα χωρίς να μένουν ίχνη από το τρίψιμο και χωρίς σκόνη που δημιουργήται από το πλαστικό με το τρίψιμο.

πολυ καλο αυτο..... εγω θα το βούταγα μεσα σε ποτηράκι με νερο...και συμπιεσμενο αερα απο τον αερογραφο για αν φευγουν τα υπολοιματα...
πολυ καλη ιδεα....
παντως αυτο που βλεπω.....οτι αμα μαζεψουμε το τι κολπα κανουμε ο καθενας....μιλαμε για γινει πανικος. οτι πιο τρελο μπορουμε να φανταστουμε θα ακουσουμε......
φαντασια θελει το πραγμα.
και παλι σε ευχαριστώ για τις συμβουλες σου.

Tags: