Καλημερίζω την ομάδα του modelclub!
Νέος στο άθλημα από κάθε άποψη (1η μου επαφή με θέματα μοντελισμού, 1η μου φορά και στο forum) και θα ήθελα με το καλημέρα να περάσω σε ένα θέμα του οποίου σαφή απάντηση δεν έχω βρει ακόμη. Αγόρασα πρόσφατα τη μεγάλη συσκευασία 7kg (!!) της smooth-cast 325 από το ΑΒΙΟ, καθώς σε μια στιγμή που χρειαζόμουν ρητίνη "άμεσα" και μη γνωρίζοντας την ύπαρξη εναλλακτικών, ήταν η μόνη λύση (το ΑΒΙΟ δεν είχε συσκευασία του 1kg ενώ μόλις πριν 5' είδα πως ο Georgegrm φέρνει εξίσου καλή και πολύ οικονομική ρητίνη..).
Λόγω απειρίας όμως, δεν περίμενα αυτό που διάβασα στις οδηγίες χρήσης: λέει λοιπόν ότι το τμήμα Α της ρητίνης έχει πολύ περιορισμένη ζωή μετά το άνοιγμα της συσκευασίας. Ψάχνω από το πρωί να βρω πως μεταφράζεται αυτό σε χρονικό διάστημα. Έχω φτιάξει 6 καλούπια για το project μου* όμως θα ήθελα πριν συνεχίσω, να δω πόσο καλά τα έκανα στην πράξη - κοινώς, θέλω να χρησιμοποιήσω το πλαστικό! Φοβάμαι όμως πως αν ανοίξω τη συσκευασία και αδειάσω 1lt, μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Έχει κανείς εμπειρία για το πόσο σύντομα θα αρχίσει να "χαλάει" η smooth cast? Πήρα στο ABIO και ρώτησα και μου είπαν πως αν κλείσω την ανοιγμένη συσκευασία, θα αντέξει περίπου 1 μήνα. Δεν μου φάνηκαν όμως σίγουροι για την απάντηση τους.. Γνωρίζει κανείς;
* για το project ίσως ανοίξω ένα νέο topic κάποια στιγμή καθώς θα προχωράει, αν και δεν έχει να κάνει άμεσα με μοντελισμό..