Καλησπερα Εμίλιε,
Αν και προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τα φίλτρα του Μιg καθότι κάνω τα δικά μου χαρμάνια με λάδια θα προσπαθήσω να σου δωσω καποιες πληροφορίες σχετικά με τα ερωτήματα σου.
Τα φίλτρα είναι εξαιρετικά διαλυμμένα χρώματα (κυρίως με λάδια αλλα και με enamel ή στην περίπτωση σου έτοιμα) τα οποία έχουν ως σκοπο να δημιουργήσουν ενα σχετικό βάθος στο χρώμα έτσι ωστε να σπάσει η μονοτονία.. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε βαψίματα που εχουν παραλλαγή διότι βοηθάνε στην οπτική εξομάλυνση και δέσιμο των διαφορετικών χρωμάτων "σβήνοντας" τα όρια μεταξύ των διαφορετικών τόνων.
Σχετικά με τα ερωτήματα σου:
1. Το πινέλο πρέπει να είναι μουσκεμένο με το φίλτρο του Mig καθότι το μίγμα του είναι έτοιμο πρός χρήση.
2. Να σου πώ την αλήθεια δεν νομίζω οτι έχει σημασία στα φίλτρα (στο wash εχει).. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς κάθετες κινήσεις που σου επιτρέπουν περισσότερο έλεγχο (προσωπική άποψη και έτσι βαφω εγώ)
3. Οι βρωμίες ή λεκέδες οφείλονται κυρίως στο ότι:
a. Μάλλον χρηστιμοποιησες πολύ ποσότητα στο σημείο εκείνο και έτρεξε.
β. Δεν το κατένειμες ισόποσα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να μείνει παραπάνω απο το επιτρεπόμενο.
γ. Το πινέλο σου ή η επιφάνεια ήταν σκονισμένη.
δ. Δεν είχες ανακατέψει καλά το υγρό.
ΑΡΑ:
α. Δοκίμασε με ένα πινέλο φαρδύ και σχετικά μεγάλο (εγώ χρησιμοποιώ Νο5 για αυτή την δουλειά)
β. Μην μπουκωνεις πολύ το πινέλο με ποσότητα απο το μπουκαλάκι (το οποίο το ανακατεύεις καλά). Πάρε μια ποσότητα και σκούπισε λίγο στα χείλη του μπουκαλιού.
γ. "Σκόρπισε το καλά" πάνω στο μοντέλο σου.
δ. Αν χρειαστεί αφου στεγνωσει πέρνα και 2ο χερι.
Καλή συνέχεια.