Αποστολέας Θέμα: Φίλτρα ΜIG και τοποθέτηση τους  (Αναγνώστηκε 1759 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μεταμόρφωση, Αττικής
Φίλτρα ΜIG και τοποθέτηση τους
« στις: Μαΐου 25, 2008, 11:15:24 μμ »
Γεια χαρά σε όλους. Πήρα τα έτοιμα φίλτρα του ΜIG  έχω μερικές απορίες για την τοποθέτηση τους. Έκανα μια δόκιμη σε ένα μοντέλο που το έχω για πειραματισμούς είχε διάφορα αλλά φοβάμαι ότι πιο πολύ σαν wash παρά σαν φίλτρο φάνηκε. Αφού στέγνωσε πάνω στο μοντέλο σε κάποια σημεία είχε βρωμιές. Έτσι πρέπει να φαίνετε;

1) Το πινέλο πρέπει να είναι νοτισμένο ή μουσκεμένο με το φίλτρο ;

2) Πως τα τοποθετούμε πάνω στο μοντέλο και κυρίως στις κάθετες επιφάνειες του πήγματος και του πύργου (δηλαδή τι κινήσεις κάνουμε με το πινέλο κάθετες οι οριζόντιες );

Ευχάριστο προκαταβολικά και ελπίζω να μην κούφανα με τις ερωτήσεις :oops:  ::salut::

Υ.Γ.  Έψαξα μέσα στο forum αλλά δεν βρήκα κάτι ώστε να μου λύσει τις απορίες για αυτό άνοιξα καινούργιο θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Φίλτρα και τοποθέτηση τους
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 26, 2008, 12:14:55 πμ »
Καλησπερα Εμίλιε,

Αν και προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τα φίλτρα του Μιg καθότι κάνω τα δικά μου χαρμάνια με λάδια θα προσπαθήσω να σου δωσω καποιες πληροφορίες σχετικά με τα ερωτήματα σου.

Τα φίλτρα είναι εξαιρετικά διαλυμμένα χρώματα (κυρίως με λάδια αλλα και με enamel ή στην περίπτωση σου έτοιμα) τα οποία έχουν ως σκοπο να δημιουργήσουν ενα σχετικό βάθος στο χρώμα έτσι ωστε να σπάσει η μονοτονία.. Είναι εξαιρετικά χρήσιμα σε βαψίματα που εχουν παραλλαγή διότι βοηθάνε στην οπτική εξομάλυνση και δέσιμο των διαφορετικών χρωμάτων "σβήνοντας" τα όρια μεταξύ των διαφορετικών τόνων.

Σχετικά με τα ερωτήματα σου:

1. Το πινέλο πρέπει να είναι μουσκεμένο με το φίλτρο του Mig καθότι το μίγμα του είναι έτοιμο πρός χρήση.

2.  Να σου πώ την αλήθεια δεν νομίζω οτι έχει σημασία στα φίλτρα (στο wash εχει).. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς κάθετες κινήσεις που σου επιτρέπουν περισσότερο έλεγχο (προσωπική άποψη και έτσι βαφω εγώ)

3. Οι βρωμίες ή λεκέδες οφείλονται κυρίως στο ότι:

a. Μάλλον χρηστιμοποιησες πολύ ποσότητα στο σημείο εκείνο και έτρεξε.
 β. Δεν το κατένειμες ισόποσα στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να μείνει παραπάνω απο το επιτρεπόμενο.
 γ. Το πινέλο σου ή η επιφάνεια ήταν σκονισμένη.
 δ. Δεν είχες ανακατέψει καλά το υγρό.

ΑΡΑ:

α. Δοκίμασε με ένα πινέλο φαρδύ και σχετικά μεγάλο (εγώ χρησιμοποιώ Νο5 για αυτή την δουλειά)
 β. Μην μπουκωνεις πολύ το πινέλο με ποσότητα απο το μπουκαλάκι (το οποίο το ανακατεύεις καλά). Πάρε μια ποσότητα και σκούπισε λίγο στα χείλη του μπουκαλιού.
 γ. "Σκόρπισε το καλά" πάνω στο μοντέλο σου.
 δ. Αν χρειαστεί αφου στεγνωσει πέρνα και 2ο χερι.

Καλή συνέχεια.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 26, 2008, 12:32:17 πμ »
Ευχάριστο πολύ για την απάντηση Γρήγορη ήταν πολύ σαφής . Βεβαία πρέπει να το δω και στην πράξη... :mrgreen:  ::icon_thumright::

Aιμιλιος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 26, 2008, 12:36:57 πμ »
Φίλε Emilie, χωρίς να ξέρω ακριβώς την χρήση των φίλτρων ακριβώς θα σου πώ ενα τρόπο που τα χρησιμοποιώ εγώ (ΔΕΝ ξέρω εαν είναι ο σωστός επαναλαμβάνω)
 Επειδή τυγχάνει να "δουλεύω" και 'γώ τα έτοιμα του Mig κάνω τα εξής.....
Πρώτα, αφού βάψω όλο το άρμα, μ' ενα φαρδύ μαλακό πινέλο "περνώ" όλο το άρμα κάνοντας συνήθως κάθετες κινήσεις. Αυτό δίνει "βάθος" μιας και "μπαίνει" σ' όλες τις εσοχές αλλά και η κάθετη φορά αφήνει κάτι κάθετα σημάδια χρώμματος που φαίνονται σαν υπολλείματα μπογιάς μετά απο βροχή  :roll: :roll:
 Έπειτα αφού στεγνώσει, παίρνω ενα άλλο πινέλο - πάλι μαλακό - και αφού το "βρέξω" απλά ακουμπώ σε κάποιες οριζόντιες επιφάνειες ώστε να απλώσει το υγρό ΚΑΙ δεν το ξανα πειράζω  :!: :!: Αυτό "απλώνει" και όταν στεγνώσει κάνει μια στρώση λίγο πιο σκούρη και φαίνεται σαν "λεκές" απο ξεραμένη σκόνη και νερό
 Τέλος σε ελάχιστα σημεία, κυρίως μεγάλες εσοχές π.χ. πίσω στο μοτέρ ή στι θυρίδες του πύργου ψεκάζω το ίδιο φίλτρο ή κάνω κάτι σαν pin wash αλλά με το φίλτρο......

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 26, 2008, 12:58:06 πμ »
Αιμίλιε τόσο ο Γρηγόρης όσο και ο Παναγιώτης ήταν κατατοπιστικότατοι.
Γενικότερα βασική αρχή με τα φίλτρα είναι το πινέλο σου να είναι αρκετά βρεγμένο όχι όμως τόσο πολύ ώστε να τρέχει γεμίζοντας και "πνίγοντας" τα πάντα όταν έρθει σ'επαφή με την επιφάνεια του μοντέλου. Πρέπει να καλύπτει παντού ομοιόμορφα χωρίς να τρέχει στις γραμμώσεις κάτι που δεν το θες γιατί το κάνεις με το wash.
Για να το θέσω ακόμα πιο απλά φαντάσου ότι βάφεις κανονικά με πινέλο, απλά το χρώμα σου είναι πολύ αραιωμένο.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 26, 2008, 01:19:03 πμ »
Greg Filos, Raw_Shooter και Νικο σας ευχαριστο για τις απαντισεις καλύψατε πλήρως τις απορείες που είχα.  ::icon_thumright:: :D     

Tags: öéëôñá