Φίλοι μου καλησπέρα

Πολύ ενδιαφέρουσα μια τέτοια πρόταση, να "προτείνουμε" σε κάποιες κατασκευάστριες εταιρείες μέσω των αντιπροσώπων τους εν' Ελλάδι, κάποια κιτ ως μελλοντικές κυκλοφορίες.......
Εγώ τώρα θα κάνω τον "δικηγόρο του διαβόλου".....καλοπρόαίρετα όμως πάντα
Ας σκεφτούμε λίγο ως Κος Tamiya ή ως εταιρεία Hasegawa ή Italeri ή Revell κτλ κτλ........Για την "διαμόρφωση ενός καλουπιού και την κυκλοφορία του μοντέλου, απαιτούνται κάποια χρήματα, οι "μεγάλες" εταιρείες όσα χρήματα και αν έχουν "κοιτάνε" να υπάρχει κάποιο κέρδος (φυσικό είναι

). Μιλάμε για εταιρείες με δις επενδύσεων σε οικήματα /μηχανήματα / προσωπικό κτλ. "Δυτικού μοντέλου" εταιρείες (Italeri + Tamiya κτλ) πρέπει να περάσουν "σκληροτάτους" ελέγχους.....Έτσι μετά απ' όλα αυτά κυκλοφορεί επιτέλους ενα μοντέλο "Χ" που κοστίζει πχ 50 - 60 ευρώ (τιμή πιστεύω για ενα 48αρι Tamiya ή Hasegawa ή 35αρι Dragon)....Πουλάει καλά......
ΑΛΛΑ.......
Μια κινέζικη ή πρώην σοβιετική εταιρεία ή ρουμάνικη κτλ το "κυκλοφορεί" και 'κείνη αλλά στα 20-30 ευρώ λόγω φθηνών εργατικών χεριών ή κάποιου άλλου παράγοντα...........
OK, θα μου πείτε αλλά η ποιότητα κατασκευής

:

:

: Σήμερα με την παγκόσμια οικονομία στο χάλι που είναι ο καθένας προτιμά να πληρώσει λίγα και έστω να ταλαιπωρηθεί ή να scrath-άρει......
Αν παρατηρήσετε ΟΛΕΣ πρπ οι μεγάλες "δυτικές" εταιρείες" έχουν 2 λύσεις......
1. Κυκλοφορούν μοντέλα με special κομμάτια (Dragon = ίδια μοντέλα αλλά με zimm ή superdetailed και νέα κομμάτια σαν Cyberhobby)(Hasegawa = ίδια κιτ με super σήματα και επετειακά ή πολύυυυ λίγα κομμάτια σαν secret items π.χ. Draken)(Tamiya = δεν ξέρω απο α/φ αλλά απο αρματικά τα τελευταία χρόνια έβγαλε κάποια τέλεια αλλά λίγα π.χ. Char B ή "μεταπήδησε" στην 48)
Οι Revell και Italeri "τόλμησαν" κάποια νέα (αρματικά) αλλά μετά απο πόσα χρόνια........
Σκεφτείτε λίγο τον ανταγωνισμό (που για 'μας είναι πολύ καλός).....τί μοντέλλα Dragon "βγήκαν" και "καπάκι" Trumpeter.....Γιατί να "βγάλει" η Tamiya ΤΑ-7C όταν η Hobby Boss "βγάζει" κάποια άλλη έκδοση του TA-7 και είναι "παιχνιδάκι" να "βγάλει" και το "-C".....και μάλιστα το πουλάει πολύ πιο φθηνό απο Tamiya

:

:

: Θα είναι "κίνηση χαρακίρι".....
Βέβαια κατι ανάλογο θα "παίξει" μετά απο χρόνια και για τις τώρα "φθηνές" εταιρείες, θα "γεννηθούν" νέες πιο φθηνές ίσως ρωσικές ή άλλες κινέζικες ή κορεάτικες......
Πάντα μιλώ καλοπροαίρετα και σαν μοντελλιστής αλλά και επιχειρηματίας

Και κάτι τελευταίο, βλέπω στα καταστήματα αλλά και στο net πολλά μοντέλα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα