Αποστολέας Θέμα: JAGDPANTHER LATE VERSION - TAMIYA 1/35  (Αναγνώστηκε 4328 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
JAGDPANTHER LATE VERSION - TAMIYA 1/35
« στις: Μαΐου 11, 2008, 11:40:51 πμ »

Ο δεκανέας α' τάξης Βάλτερ Χόρμαν ευθυγράμμισε το σκοπευτικό του πυροβόλου των 88mm με το προπορευόμενο Τ 34 φέρνοντάς το στην κορυφή του σκοπευτικού του σε απόσταση περίπου 1200 μέτρων ψελίζοντας, « Ατέλειωτοι είναι και σήμερα οι Ιβάν..». Χωρίς να χάσει χρόνο πυροδότησε το όπλο και σε μερικά δευτερόλεπτα  μια έκρηξη συγκλόνησε τον πύργο του Σοβιετικού θηρίου καταστρέφοντας το. Το πλήρωμα του Jagpanther δεν είχε χρόνο για επεφημίες και πανηγυρισμούς, με γρήγορες κινήσεις ο στρατιώτης Γιόχαν Κρανκλ ξαναγέμισε το πυροβόλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και το ετοίμασε για την επόμενη βολή η οποία ακινητοποίησε άλλο ένα Τ 34.  Η μάχη κράτησε 20 λεπτά περίπου, τα Τ34 κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις Γερμανικές θέσεις  όπου δέχτηκαν και πυρά από τους ατομικούς εκτοξευτές panzerfaust σχεδόν εξ επαφής. Η μάχη ήταν τιτάνια, αλλά τα Σοβιετικά άρματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν για άλλη μια φορά, τρίτη στη διάρκεια της ημέρας, αφήνοντας στο πεδίο της μάχης αρκετές δεκάδες κατεστραμμένα άρματα. Το Jagdpanther της επιλαρχίας καταστροφέων αρμάτων, που είχε σταλεί για να υποστηρίξει τις θέσεις του Γερμανικού πεζικού είχε καταστρέψει σχεδόν τα μισά από αυτά.

Η παραπάνω ιστοριούλα ,καθώς και τα ονόματα δεν είναι πραγματικά. Μια τέτοια ιστορία όμως, καθώς και άλλες παρόμοιες, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε υπάρξει στα πεδία των μαχών του ανατολικού μετώπου, με πρωταγωνιστή το jagdpanther, στην απεγνωσμένη προσπάθεια του Γερμανικού στρατού να συγκρατήσει το Σοβιετικό χείμαρο στην πορεία του προς την καρδιά της Γερμανίας.

Το Jagdpanther λοιπόν, θεωρείται από πολλούς (και όχι άδικα) ο καλύτερος καταστροφέας αρμάτων του ΒΠΠ .  Βασισμένο στο σκάφος του πιο ισορροπημένου άρματος του πολέμου του panther διέθετε το μακρύκανο πυροβόλο pak 43 των 88mm και επικλινή θωράκιση. Κατέφερε να συνδιάζει ικανοποιητικά την ευκινησία την ισχυρή θωράκιση και την ισχή πυρός. Παρ όλο που το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα ήταν ανώτερο από τα αντίστοιχα ρωσικά αλλά και συμμαχικά δεν κατάφερε, τόσο αυτό όσο και άλλα προχωρημένα και σύγχρονα για την εποχή τους όπλα, να αναστρέψει την δυσμενή κατάσταση που είχε περιέλθει η Γερμανία κατά τα τελευταία χρόνια του πολέμου.

Το κιτ της Tamiya είναι πολύ καλό, κινείται στα γνωστά υψηλά επίπεδα της εταιρείας και παρέχει όλα τα απαραίτητα για την κατασκευή του Jagdpanther late version. Αποτελείται από τέσσερα πλαίσια μπέζ πλαστικού, ένα πλαίσιο μαύρο για τα ανταλλακτικά πέδιλα των ερπυστριών. Οι ερπύστριες δίνονται μονοκόμματες (χρησιμοποιήθηκε το σετ της friulmodel) . Η εταιρεία επίσης παρέχει ένα κομμάτι λεπτό χαλκόσυρμα καθώς και μια καρτέλα σημάτων για τρία διαφορετικά οχήματα.
Το συγκεκριμένο κιτ λοιπόν  σε συνδιασμό με το βελτιωτικό PE σετ της Eduard no 35 337 και το σετ της friul, θα προσπαθήσω να αναπαρασήσω ένα όχημα που έδρασε στο ανατολικό μέτωπο στα τέλη του 1944.

Οι εργασίες φίλοι μου είναι ήδη σε προχορημένο στάδιο , η κατασκευή δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, η εφαρμογή είναι πολύ καλή και οι οδηγίες της Tamiya είναι αρκετά κατατοπιστικές. H τοποθέτηση των PE κομματιών όμως με δυσκόλεψε πολύ καθώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία στη χρήση βελτιωτικών με PE κομμάτια.
Τις επόμενες ημέρες θα ανεβάσω κάποιες φωτός από την κατασκευή.

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: JAGDPANTHER LATE VERSION - TAMIYA 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 11, 2008, 05:16:22 μμ »
Καλή αρχή φίλε  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Μιλάμε για "λουκούμι" μοντέλο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 11, 2008, 05:49:36 μμ »
...και φωτογραφίες από την πρόοδο των εργασιών...δεν μας χαλάνε  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 12, 2008, 10:54:26 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα.
Σήμερα ανεβάζω μερικές photos απο την κατασκευή του jagdpanther μου. Η διαδικασία συναρμολόγησης του μοντέλου καθώς και της τοποθέτησης των PE κοματιών της Eduard ήταν αργή, απαιτούσε αρκετή δουλειά καθώς έπρεπε να αφαιρέσω πλαστικό απο τα κομμάτια που έδινε το κιτ για να τα αντικαταστήσω με αυτά της Eduard,  και μετα απαιτούσε τρίψιμο κλπ κλπ. μου πήρε κανα μήνα περίπου.

Για τη συναρμολόγηση της ερπύστριας της Friulmodel ακολούθησα της οδηγίες της ετεραίας. Η συναρμολόγηση δεν παρουσιάσε ιδιάιτερα προβλήματα αφού η ποιότητα των κοματιών απο μεταλο που δίνει η εταιρεία είναι πολύ καλή.

Οιι ερπύστριες του κιτ χρήσιμεψαν ως οδηγοί για το μήκος των μεταλλικών, αφού απέκτησαν το επιθυμητό μήκος τοποθετήθηκαν στο μοντέλο.

......Πρόβλημα με το ImageShack... Δε μου ανεβάζει τις φωτογραφίες...

Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να ανεβάσω κι άλλες....

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 12, 2008, 11:22:53 μμ »
καλη κατασκευη γιωργο!!αναμενω λεπτομερειες της κατασκευης με ενδιαφερον και ιδιαιτερα του βαψιματος.... ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 14, 2008, 11:34:38 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου, ποστάρω σήμερα μερικές ακόμα fotos απο την κατασκευή του jagdpanther μου καθώς το πρόβλημα με το imageShack που είχα (δε μου ανεβαζε φωτογραφίες) λύθηκε.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 15, 2008, 11:55:56 πμ »
Πολύ ωραία μέχρι τώρα φίλε  ::icon_thumright::  ...

Ενα ωραίο βαψιματάκι και είσαι αρχηγός!!

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 15, 2008, 12:52:39 μμ »
Μια χαρά το πας!!!!
Δώσε καλό βαψιματάκι όπως λέει και ο ψαράς από πάνω και θα είσαι όντως αρχηγός!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 15, 2008, 09:57:08 μμ »
Πολύ ωραία και καθαρή κατασκευή μέχρι τώρα, σε ένα πολύ ωραίο κομμάτι. Καλή συνέχεια με τα βαψίματα  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 15, 2008, 10:30:54 μμ »
Μια χαρά το πας!!!!
Δώσε καλό βαψιματάκι όπως λέει και ο ψαράς από πάνω και θα είσαι όντως αρχηγός!

Ασε ρε το ψάρεμα ήσυχο... Ζηλιάρογατε  ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 18, 2008, 10:29:00 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα,
Έφτασα αισίως στα αρχικά στάδια βαψίματος του μοντέλου.
Αφού πέρασα όλο το μοντέλο με το  surface primer της Tamiya και το άφησα να στεγνώσει, ψέκασα τους τροχούς, τα κάτω μέρη καθώς και τις γωνίες του άρματος με μάυρο ματ no 33 της Humbrol.
Στο επόμενο στάδιο ψέκασα το βασικό χρώμα Dark green XF 61 της Tamiya σε ολόκληρο το μοντέλο. Με το ίδιο χρώμα ψέκασα τους τροχούς πανω από το μάυρο χρησιμοποιώντας εναν αδηγό για κύκλους για να αναπαρασταθούν τα ελαστικά των τροχών. Το βασικό πράσινο ξανοίχτηκε με 20% λευκό XF 2  περίπου και ψεκάστηκε στα κεντρικά σημεία των επιφανειών του άρματος,
Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Θα ακολουθήσει το βάψιμο της παραλλαγής με dark yellow και red brown.
Ευχαριστώ για την προσοχή σας

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 18, 2008, 11:00:57 μμ »
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Ωραίος...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 18, 2008, 11:15:32 μμ »
Ωραία το πας, μελετημένα στάδια βαφής & αναλυτική παρουσίαση  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 27, 2008, 09:29:47 μμ »
Καλησπέρα φίλοι μου
Εδώ και μερικές μέρες υπάρχει πρόοδος στην κατασκαυή του Jagdpanther Της Tamiya.

Κατ αρχην ολοκληρώθηκε το σχήμα της παραλλαγής ψεκάζοντας τα άλλα δυο βασικά χρώματα red brown XF64 και dark yellow XF60 όλα της Tamiya.

Στη συναίχεια ξανοίχτηκαν εκ νέου και τα τρια χρωματα της παραλλαγής για να αποδοθεί λιγο το βάθος στο χρώμα προσθέτοντας στο βασικό χρώμα 20% περιπου flat white XF2. Ετσι, το σχήμα της παραλλαγής δείχνει όπως στις πιο κάτω φωτογραφίες.

Στο επόμενο στάδιο όλο το άρμα περάστηκε με πινέλο με υγρή παρκετίνη Long shine. Οταν στέγνωσε η παρκετίνη τοποθετήθηκαν τα σήματα με τη βοήθεια του βελτιωτικού της gunze. Ακολούθησε το chipping με λεπτό πινέλο 5/0 και ακρυλικό german gray της vallego και σε καποιοα σημεία χρησιμοποίσα μαυρο μαρκαδόρο 0,7mm. Μετά απο αυτά το μοντέλο δείχνει κάπως έτσι.

Επόμενο στάδιο, σε όλο το μοντέλο έγινε wash με λαδια raw umber, burnt sienna. Μετα, στο αρμα τοποθετήθηκαν βούλες απο διαφορα λάδια κοκκινα κιτρινα ασπρα και καφε τα αποία απλώθηκαν με την προσθήκη μπόλικου white spirit.

Τέλος, το μοντέλο περάστηκε άλλο ενα καφε φίλτρο απο τη σειρα της mig productions. Βάφτηκαν τα εργαλέια και οι βοηθητικές ερπυστριες, ενώ εγιναν και καποια Pin wash με λαδια burnt sienna κ vandyke brown. Μετά από όλες αυτές τις ταλαιπωρίες το άρμα μου δείχνει καπως έτσι.

Στα επόμενα στάδια σκέπτομαι να κάνω καποια στεγνά πινέλα σε κάποιες λεπτομέριες, διαφορα τρεξίματα του χρώματος με λάδια, το τελικο σκόνισμα του αρμάτος με pigments και φυσικά την τοποθέτηση των μεταλλικών ερπυστριών.
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 27, 2008, 10:30:48 μμ »
Ωραίο αποτέλεσμα!
Λίγο το chipping με panzer-gray χτυπάει στο μάτι, αλλά διορθώνεται αν περάσεις ένα πιο σκούρο γκρι από πάνω του.
Με το σκόνισμα πάντως θα γίνει super!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 27, 2008, 10:52:48 μμ »
Spoiler (hover to show)
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:27:03 πμ »
Ωραίο αποτέλεσμα!
Λίγο το chipping με panzer-gray χτυπάει στο μάτι, αλλά διορθώνεται αν περάσεις ένα πιο σκούρο γκρι από πάνω του.
Με το σκόνισμα πάντως θα γίνει super!
ALEX_SSGTi Ευχαριστώ για τα σχόλια σου, Για το chipping που αναφέρεις, ισως αν περάσω μάυρο με ελάχιστο ξανοιγμα με γκρι να είναι καλύτερα.

Spoiler (hover to show)
gkontog ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ναι η παραλλαγή είναι free hand με χρώμα αραιωμένο κατα 50%, ψεκασμένο από πολύ καντινή απόσταση, με πολύ λεπτή δέσμη στον αερογράφο  και  πολυ χαμηλή πίεση. Μερικές απο τις φωτός όντως γιαλύζουν.

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:37:37 πμ »
Πάρα πολύ καλή δουλειά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: περιμένουμε και τις ερπύστριες και τα τελικά σκονίσματα για να το απολαύσουμε και ολοκληρωμένο.

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 28, 2008, 09:20:45 πμ »
Free hand παραλλαγή: √
Ξανοίγματα: √
Wash : √
Pin wash : √
Φιλτρα : √

Ωραιότατος και καλή συνέχεια √

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 28, 2008, 05:44:15 μμ »
Πολύ ωραίο :!:
Καλή συνέχεια.
 ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:16:43 μμ »
nino1969, philio, leopard παιδιά σας ευχαριστώ πολυ για τα καλά σας λόγια.
Μου δίνετε κουράγιο για τη συναίχεια.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 28, 2008, 07:49:16 μμ »
Φίλε μου συγχαρητήρια ΠΑΡΑ πολύ καλό έγινε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος Emilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μεταμόρφωση, Αττικής
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:01:19 μμ »
Μπράβο Γιώργο πολύ ωραίο και πολύ καλές φθορές.  ::icon_thumright::Καλά τελειώματα  :D ::salut::

Αποσυνδεδεμένος agaida

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: AΘΗΝΑ
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 28, 2008, 08:07:45 μμ »
Δεν ξέρω αν ασχολησε καιρό με τον μοντελισμό και πόσο έμπειρος είσαι αλλά το,αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ. ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια. ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 29, 2008, 10:37:06 πμ »
Φίλε Raw_Shooter, Emilie, agaida σας ευχαριστώ για τα λόγια σας.

Δεν ξέρω αν ασχολησε καιρό με τον μοντελισμό και πόσο έμπειρος είσαι αλλά το,αποτέλεσμα μου αρέσει πολύ. ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια. ::icon_thumright::

Με το μοντελισμό ασχολούμουν όταν ήμουν μικρός στο σχολείο. Αργότερα παράτησα το χόμπυ τελείως για πααααρα πολυ μεγάλο διάστημα πανω απο 10-12 χρόνια. Πάντα βεβαια ο μοντελισμός βρίσκονταν κρυμένος στο "πισω μέρος" του μυαλού μου.
Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο αποφάσισα να ασχοληθώ ξανά και πολυ πιο σοβαράμε χόμπυ με  διαθεση για πειραματισμό και βελτίωση.

Tags: