Αποστολέας Θέμα: Bf-110 της Italeri στην 1/72  (Αναγνώστηκε 11715 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Bf-110 της Italeri στην 1/72
« στις: Απριλίου 15, 2007, 11:15:54 μμ »
Λοιπόν έπαθα Luftwaffeδίτιδα.
Luftwaffediae extremis!

Είχα στο stock 3 διαφορετικά Bf-110 της Italeri στην 1/72, εκδόσεις C, D και G, από διάφορες πηγές (φίλοι, δοκιμές δικές μου κλπ) και κανένα πλήρες όσον αφορά τα κομμάτια. Είχαν μπει πίσω-πίσω με σκοπό στην επόμενη εκκαθάριση να πάνε για πέταμα αλλά σήμερα προσεκτικότερος έλεγχος αποκάλυψε οτι μπορεί να φτιαχτεί ένα D με συνδιασμό κομματιών από τα 3 κιτ. Ετσι λοιπόν, αφού πρώτα είδα κάποιες φωτό, αποφάσισα να το φτιάξω και να κάνω ένα ταλαιπωρημένο σαμιαμιδέ winter 1942 camo, φθαρμένο μέχρι τα κόκκαλα!

Σε πρώτη φάση ενισχύθηκαν οι κολλήσεις του εσωτερικού των φωλεών των σκελών προσγείωσης με ένα γαζί κυανοακρυλικής.

Μετά κολλήθηκαν τα φτερά. Οπως μπορείτε να δείτε η εφαρμογή είναι τρέλα!

Πιάνω τώρα το cockpit. RLM02. Αν προλάβω θα ποστάρω και φωτό... Αν όχι, καληνύχτα σας, θα τα πούμε αύριο!  ::sleepy2::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2007, 01:42:08 πμ »
Και λίγη πρόοδος από εμένα με το ρημαδι το Bf-110. Τέλειωα σχεδόν το cockpit και θα κλείσω αύριο πρωί-πρωί στις 1130 την άτρακτο. Τα κιτ της Italeri είναι πολύ κακά από πλευράς εφαρμογής μέχρι τώρα...  :(

Το γκρίζο είναι Tamiya XF-22, το μαύρο Humbrol 33, οι ζώνες Tamiya masking tape βαμένη με Humbrol 93, τα όργανα λάδια που βάφτηκαν με οδοντογλυφίδα. Εγινε και ένα drybrush με Humbrol 64 για να δείχνει και λίγο ταλαιπωρία το σύνολο, παρκετίνη, λίγο wash με μαύρο Humbrol και τέλος. Δεν θα κάνω τίποτα παραπάνω γιατί η καλύπτρα είναι σαν θώρακας από Tiger και ελάχιστα θα φαίνονται τελικά.

Αντε, καληνύχτα!

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 22, 2007, 02:08:44 πμ »
Γιώργο πρόσεξε στο κλείσιμο της ατράκτου - τρίψε το πάτωμα δεξιά-αριστερά για να μην έχεις προβλήματα
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 22, 2007, 04:02:06 μμ »
Και η συνέχεια:
Η μύτη του αεροπλάνου έφαγε τo τρίψιμο της αρκούδας (sanding of the bear) γιατί ήταν 0.5mm πιο φαρδιά από την υπόλοιπη άτρακτο. Φυσικά η ανάγλυφη λεπτομέρεια πήγε υπέρ πατρίδος, κάτι που τελικά είναι κaλό γιατί οι γραμμώσεις θύμιζαν γαζί σε θωράκιση panzer και όχι panels!

H εφαρμογή των ατρακτιδίων των κινητήρων με το υπόλοιπο φτερό ήταν για κλάματα. Επεσε ξύσιμο με το κοπίδι και μετά ντουκόχαρτο και θα ακολουθήσει κυανοακρυλική ή/και στόκος.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλω και μπλέκω! Εχω το πολύ καλό Bf-110D της Fujimi και τραβιέμαι με τούτα εδώ. Να δεις που και τα σήματα θα είναι τσίγκινα  :(

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 22, 2007, 05:28:39 μμ »
to gkontog  ::glossa:: ... μ' αρέσεις πολύ ρε μπαγάσα  :mrgreen: :mrgreen: ξέρεις γιατί;;;
Γιατί παρ'ότι αεροπλανάς μου χρησιμοποιείς ορολογία αρματική.  :mrgreen:  :mrgreen:   :mrgreen:
"γιατί η καλύπτρα είναι σαν θώρακας από Tiger ", "γιατί οι γραμμώσεις θύμιζαν γαζί σε θωράκιση panzer"
Κατάσταση τραβεστί δηλαδή, για πρόσεξέ το λιγάκι  :mrgreen: και επί τη ευκαιρία κάνε και μια αυτοδιάγνωση της καταστάσεώς σου εις την λατινικήν  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 22, 2007, 06:19:35 μμ »
to gkontog  ::glossa:: ... μ' αρέσεις πολύ ρε μπαγάσα  :mrgreen: :mrgreen: ξέρεις γιατί;;;
Γιατί παρ'ότι αεροπλανάς μου χρησιμοποιείς ορολογία αρματική.  :mrgreen:  :mrgreen:   :mrgreen:
"γιατί η καλύπτρα είναι σαν θώρακας από Tiger ", "γιατί οι γραμμώσεις θύμιζαν γαζί σε θωράκιση panzer"
Κατάσταση τραβεστί δηλαδή, για πρόσεξέ το λιγάκι  :mrgreen: και επί τη ευκαιρία κάνε και μια αυτοδιάγνωση της καταστάσεώς σου εις την λατινικήν  ::glossa::

Amphimodelus anapofasistus kontogianii

Και είμαι και η μοναδική περίπτωση στα παγκόσμια χρονικά που η σφαιρική γνώση μου έδωσε και σφαιρική σιλουέτα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 23, 2007, 10:38:07 μμ »
Λοιπόν, για να δούμε που βρισκόμαστε:

Κολλήθηκαν τα φτερά μπρος πίσω και το πράμα αρχίζει να θυμίζει αεροπλάνο.

Παραδόξως οι πτέρυγες είχαν πολύ καλή εφαρμογή. Ευχαριστώ τους θεούς του μοντελισμού για αυτό γιατί με υπευψωμένη γράμμωση έτσι και χρειαζόταν στόκος θα είχαμε κλάματα... Μοναδικό πρόβλημα στο εμπρός της δεξιάς ημιπτέρυγας, αλλά μιλάμε για ελάχιστα πράγματα και λίγη κυανοακρυλική θα το καλύψει.

Δεν μπορώ να πω οτι η εικόνα ήταν ίδια και πίσω  :( Απαιτήθηκε καλούπωμα...

Και όταν μιλάμε για προβληματική εφαρμογή: Ακόμα και τα δύο μισά της ρόδας είχαν πρόβλημα και έπρεπε να επιστρατευθούν μανταλάκια και μάλιστα δύο ανά ρόδα  :shock: Ασε που στο τέλος το βλέπω να κλείνω τελικά το χαντάκι με κυανοακρυλική  :(

Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα δύο κάθετα σταθερά όπου τα πράγματα θύμιζαν Tamiya  :shock: Μιλάμε για πολύ διπρόσωπο κιτ! Βόμβες και δεξαμενές κολλήθηκαν και αυτές χωρίς προβλήματα. Ιδού η τελευταία εικόνα για σήμερα.

Στη συνέχεια πάμε για τις εξατμίσεις οι οποίες από ένα dry fit που έκανα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. Ασε που θέλουν τρελλό καθάρισμα γιατί το σημάδι από το καλούπι στην κλίμακα θα ήταν 30 cm τουλάχιστον. Αλλά αυτά αύριο! Πάω να ξεκουράσω το γραμμωτό και θηριώδες κορμί μου.  Παίδες καληνύχτα!!!  ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 24, 2007, 01:01:31 μμ »
Γιώργο το αντίστοιχο κιτ του νυχτερινού G4 έχει άψογες   ::icon_thumright:: χαλκομανίες.
Υποθέτω πως και αυτές που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι ισάξιες οπότε μην ανησυχείς.
Το κακό είναι πως πολύ σύντομα θα βρεθείς αντιμέτωπος με μία ακόμα θηριωδία του τότε γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος όπως πολύ εύστοχα είχες σχολιάσει, την καλύπτρα θερμοκήπιο  ::eusa_wall::
Επίσης δες μήπως αλλάξεις τις έλικες γιατί αυτές που δίνει θυμίζουν ανεμιστήρα οροφής!
Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 29, 2007, 12:45:27 πμ »
Ας επιστρέψω στα μοντέλα. Ψιλοπράγματα έγιναν με το 110, αλλά οτι έγινε έγινε με αίμα!

Καθαρίστηκαν και τρυπήθηκαν οι εξατμίσεις

Οπως βλέπετε είναι μικρές οι ρημάδες και σύνολο 24 τρύπες που έπρεπε να ανοιχτούν. Και φυσικά στην τελευταία τρύπα  ::brancard::

Τέλος πάντων, μικρό το κακό, έφυγε το τρελό αίμα που λέγαμε και πιτσιρίκια. Τώρα θα προσπαθήσω να κολλήσω τις εξατμίσεις στις μηχανές και να κλείσω τα κενά που ένα πρόχειρο dry fit αποκάλυψε οτι είναι σπηλαιώδη! Θα σας κρατάω ενήμερους...

ΥΓ
Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Τώρα ξέρουμε οτι αίμα μεγάλου ζώου δεν επιρρεάζει το πλαστικό. Ετσι αν αποφασίσετε να κόψετε τις φλέβες σας πάνω από τον πάγκο εργασίας τα μοντέλα σας θα μείνουν αλώβητα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 29, 2007, 12:52:25 πμ »
wash με αίμα....  :shock:
που έχει φτάσει ο μοντελισμός.... :!:  :!:  :!:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 29, 2007, 01:18:07 πμ »
Προς Γιώργο (gkontog)  και Μιχάλη (Farao Mike) συγχαρητήρια  που ολοκληρώνεται τόσο όμορφα Μοντέλα (ζηλεύω.... ::glossa:: ::glossa:: ). Ειδικά η Dora του Μιχάλη δεν παίζετε, πολύ και καλή δουλειά. Έχω σκεφτεί και εγώ ένα αντίστοιχο Project, αλλά το κόψιμο τρίψιμο-στοκάρισμα που χρειάζεται με κάνει να το αναβάλω συνέχεια. Μπράβο και πάλι Μπράβο.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 29, 2007, 01:23:29 πμ »
To μυστικό είναι στο αίμα  :)

Εγώ που έχω σκεφτεί μία παρόμοια Dora στην 1/72 και με τρώει το χέρι μου! Εκεί να δεις αιμοραγία και τσιρότα...
Ομολογουμένως όμως η Dora του Μιχάλη είναι κορυφή  :shock:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 01, 2007, 04:14:06 μμ »
Μικρή πρόοδος για την ώρα αλλά είναι πολλά τα ανοικτά project (πως το έπαθα εγώ αυτό!). Απόπειρα για κλείσιμο των μεγάλων sink marks στην είσοδο του υπερσυμπιεστή. Προβλέπω 3-4 χέρια κυανοακρυλική τουλάχιστον.

Βάφτηκαν και τα σκέλη προσγείωσης τα οποία έχουν τα άπειρα pin marks  :(

Τώρα αναζητώντας νέες εμπειρίες (καλά να πάθω που πήγα και έμπλεξα με το modelclub) είπα να φτιάξω κάτι που δεν το είχα ξανακάνει. Στο ψάξιμο πάνω, μου λέει ένας γνωστό μου "Φτιάξε ένα ελικόπτερο απο αυτά που κληρονόμησε η Luftwaffe με την πτώση της Α. Γερμανίας". Και μου πετάει στa μούτρα ένα Mil Mi-8 της Revell. Αποδέχομαι την πρόκληση, κολλάει και στο group build άλλωστε, αν και ήξερα οτι για να μου το δώσει κάτι ύποπτο συμβαίνει. Αντε διάβασμα, αγορά χρωμάτων για το ρημαδο-cockpit, μελέτη φωτογραφιών οι οποίες ευτυχώς επιβεβαίωσαν οτι και τα πραγματικά είναι καλυμμένα παντού με πιρτσίνια μεγέθους κουμπιού από παλτό και βάλε. Εκανα και ένα dry fit και ήρθα αντιμέτωπος με το τι θα έχω να αντιμετωπίσω:

Και μέσα σε όλα αυτά μου κόλλησε να κάνω ανοικτές τις πόρτες που σημαίνει οτι πρέπει με ΖΤΠ να φτιάξω εσωτερικά τη δομή της ατράκτου. Ποιός, εγώ! που ακούω scratch build και χρειάζομαι κορτιζόνη και τραχειοτομή. Τέλος πάντων, μύνηση στο modelclub για ψυχική οδύνη δε μπορώ να κάνω οπότε θα συνεχίσω και ότι βγει. Θα σας κρατάω ενήμερους (κοινώς θα με ανεκτείτε).

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 05, 2007, 10:29:32 μμ »
Εντάξει, χόμπυ είναι, άρα διασκέδαση! Ξεκίνησα λοιπόν να διασκεδάζω μασκάροντας την καλύπτρα του 110. Λέω, δε κάνω και ένα dry fit, έτσι για να δούμε πως δείχνει με την καλύπτρα. Σφαγή! Το μπροστά μέρος αφήνει στο μπροστινό του τμήμα ένα κενό 1mm με την άτρακτο. Κανένα από τα 5 (!) κομμάτια της καλύπτρας δε έδειχνε να είναι σχεδιασμένο να συνυπάρχει με τα άλλα 4! Βγάζω και εγώ κάτι λίμες και τη συλλογή με τα ντουκόχαρτα και ξεκινάω. 30 sec λιμάρισμα και 10 min δοκιμή προσπαθώντας να κρατήσω με 2 χέρια και 10 δάκτυλα 5 κομμάτια καλύπτρας. Μάλλον το κιτ έχει σχεδιαστεί για ασπόνδυλα, χταπόδια πιο συγκεκριμένα. Και μετά από 2 ώρες, είπαμε, διασκεδάζουμε, έχω την παρακάτω εικόνα:

Το μπροστά μέρος θέλει σίγουρα στοκάρισμα, κάτι που δεν έχω ξανακάνει σε καλύπτρα. Τα υπόλοιπα θυμίζουν καλύπτρα και τα χάσματα έχουν πρακτικά μηδενισθεί. Δεν την πειράζω άλλο. Δεν αντέχω άλλη διασκέδαση!

Στην συνέχεια μασκάρισμα, κόλλημα και στοκάρισμα του μπροστά μέρους. Και να δω πως θα το τρίψω με το ντουκόχαρτο. Εχω μια αίσθηση επερχόμενης καταστροφής...

Αποσυνδεδεμένος Δημητρης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερατσινι
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 05, 2007, 10:35:34 μμ »
Εντάξει, χόμπυ είναι, άρα διασκέδαση! Ξεκίνησα λοιπόν να διασκεδάζω μασκάροντας την καλύπτρα του 110. Λέω, δε κάνω και ένα dry fit, έτσι για να δούμε πως δείχνει με την καλύπτρα. Σφαγή! Το μπροστά μέρος αφήνει στο μπροστινό του τμήμα ένα κενό 1mm με την άτρακτο. Κανένα από τα 5 (!) κομμάτια της καλύπτρας δε έδειχνε να είναι σχεδιασμένο να συνυπάρχει με τα άλλα 4! Βγάζω και εγώ κάτι λίμες και τη συλλογή με τα ντουκόχαρτα και ξεκινάω. 30 sec λιμάρισμα και 10 min δοκιμή προσπαθώντας να κρατήσω με 2 χέρια και 10 δάκτυλα 5 κομμάτια καλύπτρας. Μάλλον το κιτ έχει σχεδιαστεί για ασπόνδυλα, χταπόδια πιο συγκεκριμένα. Και μετά από 2 ώρες, είπαμε, διασκεδάζουμε, έχω την παρακάτω εικόνα:

Το μπροστά μέρος θέλει σίγουρα στοκάρισμα, κάτι που δεν έχω ξανακάνει σε καλύπτρα. Τα υπόλοιπα θυμίζουν καλύπτρα και τα χάσματα έχουν πρακτικά μηδενισθεί. Δεν την πειράζω άλλο. Δεν αντέχω άλλη διασκέδαση!

Στην συνέχεια μασκάρισμα, κόλλημα και στοκάρισμα του μπροστά μέρους. Και να δω πως θα το τρίψω με το ντουκόχαρτο. Εχω μια αίσθηση επερχόμενης καταστροφής...

Έχω ένα σετάκι μάσκες καλύπτρας (Eduard)  για το συγκεκριμένο, αλλά το έχω τάξει στον Ευγένιο.
Πρώην Hartman

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 05, 2007, 10:36:45 μμ »
Πρέπει να το πάρεις απόφαση ! το έχει η μοίρα σου να μπλέκεις σε δύσκολες καταστάσεις. Αλλά εσύ δεν κ@λ@νεις σε τίποτα  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος LAMPAKIAS

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
  • Μ113 IDF Fitter
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 05, 2007, 10:44:02 μμ »
αυτη ειναι διασκεδαση
μετα θα τα θυμασε και θα λες τι ωραια που περασα

υ.γ. ασχετο
ρε λαζαρακη εσυ δεν εφυγες απο το σπιτι μου να πας να κανεις μπανιο ????
που το κανεις στον υπολογιστη??? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Σύλλογος Μοντελιστών Καβάλας
IPMS 1200

[im

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 05, 2007, 11:07:31 μμ »
Έχω ένα σετάκι μάσκες καλύπτρας (Eduard)  για το συγκεκριμένο, αλλά το έχω τάξει στον Ευγένιο.
Αχ, το πρόβλημα δεν είναι το μασκάρισμα αλλά η εφαρμογή που είναι ΤΚ9!

αυτη ειναι διασκεδαση
μετα θα τα θυμασε και θα λες τι ωραια που περασα
Ναι. Και το ξύλο το συνηθίζεις και άμα στο κόψουνε σου λείπει κιόλας  :)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 05, 2007, 11:25:43 μμ »

Γιώργο για τέτοιες καταστάσεις,θα πρότεινα να χρησιμοποιήσεις εποξικό στόκο Μilliput.
Με βρεγμένα εργαλεία ή δάκτυλα(με τις χερούκλες σου δεν νομίζω να κάνεις δουλειά! :mrgreen:)
μπορείς να διαμορφώσεις για πάρα πολύ ώρα στον εποξικό σε ότι σχήμα θέλεις,αφαιρώντας υλικό και λειαίνοντας κατά βούληση.
Στο τέλος ίσως μόνο με ένα πέρασμα με υγρό στόκο,θα είσαι κομπλέ!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 06, 2007, 12:20:19 πμ »

Ναι, έχεις δίκιο και μάλλον εκεί θα καταλήξω. Αλλά τώρα που το μελετούσα έχω νέο πρόβλημα, ο στόκος θα φαίνεται από το εσωτερικό της καλύπτρας και πως θα τον βάψω; Και ο miliput είναι και ανοικτόχρωμος και μέσα στο RLM02 θα φαίνεται σα γάλα πάνω σε μύγα  (mosca domestica) ::cry2::
Μπορώ να του κάνω χρωματιστό; Με τίποτα σκόνες;

Α ρε άτιμη τέχνη, τι τραβάμε για σένα!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 06, 2007, 12:41:02 πμ »

Μπορείς,πριν τον εποξικό να βάλεις κάποιο υλικό (κρυσταλιζέ ατλακόλ),και να βάψεις με RLM 02.
Επίσης,μπορείς να βάλεις εποξικό στα χείλη της ατράκτου,να πιέσεις την καλύπτρα να πατήσει όσο πιο καλά μπορεί,και να την αφαιρέσεις.
Θα μείνει ένα τέλειο αποτύπωμα.Αφύ στεγνώσει ο εποξικός,μπορείς να τρίψεις τα περισσεύματα χωρίς την καλύπτρα πάνω φυσικά!
Βάφεις την επιφάνεια και κολλάς την καλύπτρα,φυσικά με τέλεια εφαρμογή λόγω του εποξικού!
Τυχόν μικροκενά,ραφές ή βαθουλώματα διορθώνεις είτε με εποξικό είτε με υγρό.

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 06, 2007, 12:48:08 πμ »
Τελικά οι μοντελιστές πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες που υπάρχουν, χρησιμοποιούν κάθε τεχνική από ζωγραφική, γλυπιτκή, χημεία, μηχανική κ.α. για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θέλουν.

Μπράβο μας ρε.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 06, 2007, 12:49:46 πμ »
Μπορείς,πριν τον εποξικό να βάλεις κάποιο υλικό (κρυσταλιζέ ατλακόλ),και να βάψεις με RLM 02.
Επίσης,μπορείς να βάλεις εποξικό στα χείλη της ατράκτου,να πιέσεις την καλύπτρα να πατήσει όσο πιο καλά μπορεί,και να την αφαιρέσεις.
Θα μείνει ένα τέλειο αποτύπωμα.Αφύ στεγνώσει ο εποξικός,μπορείς να τρίψεις τα περισσεύματα χωρίς την καλύπτρα πάνω φυσικά!
Βάφεις την επιφάνεια και κολλάς την καλύπτρα,φυσικά με τέλεια εφαρμογή λόγω του εποξικού!
Τυχόν μικροκενά,ραφές ή βαθουλώματα διορθώνεις είτε με εποξικό είτε με υγρό.
Χμμμμ. Αυτό με το αποτύπωμα μου αρέσει. Βάζω στόκο, τον διαμορφώνω στο περίπου, πατάω καλύπτρα, βγάζω καλύπτρα, κάνω την ψιλοδουλειά, βάφω και ξαναβάζω καλύπτρα. ΟΚ, αυτό θα κάνω. Ευχαριστώ Γιώργο!!!

Βόνο που θα συνεχίσω το βοντελάρισβα αύριο γιατί βε έχει πιάσει βια βουργέλα και κλείνουν τα βάτια μου...  ::sleepy2::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 06, 2007, 02:00:54 πμ »
Mπορεις να την στοκαρεις και με σκετη ατλακολ.Το περισευμα το αφερεις πριν στεγνωσει εντελος με βρεγμενη μπατονετα.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 06, 2007, 08:51:29 πμ »
Τελικά οι μοντελιστές πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες που υπάρχουν, χρησιμοποιούν κάθε τεχνική από ζωγραφική, γλυπιτκή, χημεία, μηχανική κ.α. για να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θέλουν.

Μπράβο μας ρε.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Ξέχασες τη Θεολογία. Ποιος δεν έχει κάνει "επικλίσεις" στα Θεία για βοήθεια?  :mrgreen:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Tags: