Αποστολέας Θέμα: Me-262 της Revell στην 1/72  (Αναγνώστηκε 8695 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Απ: Me 262 της Revell στην 1/72
« Απάντηση #25 στις: Ιουλίου 10, 2007, 01:59:44 μμ »
θα είναι το πρώτο στην ουσία ολοκληρωμένο μοντέλο μετά από αρκετά χρόνια 

...και επειδή πάει πολύ καλά θα σου δώσει το έναυσμα να τελειώσεις και τα υπόλοιπα  :wink:

Όσο για τις βούλες, καλή επιτυχία, μη βιάζεσαι και περιμένω full report :!:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #26 στις: Ιουλίου 11, 2007, 12:25:27 μμ »
Ερώτηση προς τους φίλτατους συμπορευτές και μη:

::arrowred:: Τι χρώμα να βάψω τις φωλέες στο ME...? οεο?  :roll: :roll:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #27 στις: Ιουλίου 11, 2007, 12:42:25 μμ »
Ερώτηση προς τους φίλτατους συμπορευτές και μη:

::arrowred:: Τι χρώμα να βάψω τις φωλέες στο ME...? οεο?  :roll: :roll:

Humbrol 56, αλουμίνιο και τράβα ένα wash με μαύρο για να δείξει η μπίχλα. Κάπου έχω γράψει και τη σχετικά διαταγή που όριζε να μένουν άβαφα όλα τα μέρη του αεροσκάφους που δεν ήταν εκτεθιμένα στη ροή του αέρα, αλλά δε θυμάμαι που. Η ηλικία βλέπεις...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 11, 2007, 12:49:23 μμ »
Είχε βγει τέτοια διαταγή ε? Μάλιστα! :roll:

Ευχαριστώ για άλλη μια φορά μέγιστε... ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:03:54 πμ »
Revell Me 262 1/72 update:

Το μοντέλο μασκαρίστηκε με Tamiya masking tape ώστε να δεχθεί το τρίτο χρώμα του camo (RLM 82, UA511). 60% χρώμα, 40% άζαξ, και avanti maestro! Όλα καλά μέχρι που ξύπνησε ο διάολος των Lifecolor και πάπαλα!  :evil:
Εξηγούμαι: είχα παρατηρήσει σε ένα από τα προηγούμενα χρώματα ότι στον πάτο από το μπουκαλάκι είχε σχηματιστεί ένα είδος ζελατίνης (!)  :?: Έτσι και σε αυτό είχε κάποια υπολείμματα τα οποία αφαιρέθηκαν. Μεταφέρθηκε το χρώμα στο μπουκαλάκι του αερογράφου και ανακατεύτηκε μέχρι θανάτου.  Έλα όμως που μικροσκοπικά κομματάκια αυτής της ζελατίνης συσσωρεύτηκαν στο μπεκ του αερογράφου και τα κάναμε...   Το "νεροπίστολό" μου άρχισε να φτύνει πάνω στο μοντέλο και το χρώμα να ρέει ανεξέλεγκτο...

Για να μην τα πολυλογώ τελικά ύστερα από καθάρισμα, νέο χρώμα στον αερογράφο και πολλά Γαλλικά κατάφερα και έβαψα. Το κακό είναι ότι το μοντέλο "έφαγε" αρκετό χρώμα με αποτέλεσμα να χτίσει αρκετά αυτή την φορά κατά μήκος της masking tape. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά το στοκάρισμα της καλύπτρας είναι άστα να πάνε...

Και για του λόγου το αληθές:

Κάποιες photo γενικής άποψης του μοντέλου:

Κατά τ' άλλα τα lifecolor συμπεριφέρθηκαν άψογα με λεπτή δέσμη. Οι βούλες που έκανα εμένα τουλάχιστον με ικανοποίησαν πάρα πολύ.  ::painting:: Ήταν η πρώτη φορά που καταφέρνω κάτι τέτοιο. Όχι ότι είναι δύσκολο αλλά χρειάζεται μια κάποια εμπειρία και έναν καλό αερογράφο, πράγματα που δεν διαθέτω...

Anyway, που λένε και εις την βαρβαρικήν, λέω να προσπαθήσω να διορθώσω το χτίσιμο του χρώματος και το στοκάρισμα της καλύπτρας χωρίς να καταφύγω σε έσχατες λύσεις ξεβαψίματος και ξανά μανά απ' την αρχή.

Την γνώμη σας συμπορευτές, την έχω ανάγκη!

Υ.Σ 1: όλα χθες υπολειτούργησαν! Και οι φωτογραφίες θεοσκότεινες βγήκαν!  ::eusa_wall::
Υ.Σ 2: μπορεί να μου κάποιος τι είναι αυτή η ζελατίνη μες στο χρώμα?  :roll:

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:19:59 πμ »
Μη μασάς για το χτίσιμο... Μεγάλων βαθμών ντουκόχαρτο και τριψιματάκι τοπικά... Θα έρθει στα ίσα του γρήγορα... Και οι βούλες πολύ καλές μου φαίνονται αν και δεν έχω άμεση σχέση... Πιθανότατα η ζελατίνα να είναι τμήμα του χρώματος που έχει ξεραθεί από την ακινησία του χρώματος μέσα στο μπουκάλι, και η οποία δεν επανέρχεται στην υγρή μορφή επειδή το διάλυμα χρώματος-διαλυτικού μέσα στο μπουκάλι έχει κορεστεί και δεν επαρκεί για να το "λιώσει"...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 12, 2007, 10:26:57 πμ »
Γιάννη, δεν καταλαβαίνω τι δεν σου αρέσει. Οι βούλες είναι τέλειες, βάλε και μερικές RLM81, αν είχει το πραγματικό αεροσκάφος, και είσαι άψογος. Τώρα το οτι έχτισε το χρώμα έχει να κάνει με τη γωνία που ψέκαζες σε σχέση με το maskinh tape. Ποτέ δεν ψεκάζουμε κόντρα στο μασκάρισμα. Μικρό το κακό πάντως, άσε τα χρώματα 24 ώρες να τραβήξουν και με λίγο ντουκόχαρτο 1200 εξομάλυνε τα πράγματα. Αποψή μου είναι όμως να μην πειράξεις τίποτα αν το χτίσιμο είναι μικρό, πέρνα μία παρκετίνη, βάλε τα σήματα και με το ματ βερνίκι δε θα φαίνεται τίποτα.

Το φιάσκο με τη ζελατίνα μου έχει τύχει αν υπάρχει έστω και ελάχιστο white spirit στο μπουκαλάκι με το χρώμα του αερογράφου και ρίξω μέσα ακρυλικά. Είναι απόλυτα σπαστικό αλλά τελικά μόνο χρόνο σου τρώει. Και ναι, όπως πολύ σωστά έκανες, η μόνη λύση είναι καθάρισμα μέχρι το μεδούλι, νέο χρώμα και πάμε πάλι.

Για βγάλε φωτό με τα προβλήματα στην καλύπτρα. Μπορεί τα πράγματα να διορθώνονται με λίγη Ατλακόλ και μπατονέτες με νερό.

Είναι πολύ όμορφο! Αντε καλή συνέχεια και στέλνε updates να βλέπουμε.

ΥΓ
Εγώ την πρώτη φορά που πήγα να κάνω βούλες, έγιναν 1 τετραγωνικό μέτρο η κάθε μία. Τουλάχιστον... Μου πήρε 1 χρόνο για να τα καταφέρω σχετικά καλά.

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 12, 2007, 11:54:04 πμ »
Πιθανότατα η ζελατίνα να είναι τμήμα του χρώματος που έχει ξεραθεί από την ακινησία του χρώματος μέσα στο μπουκάλι, και η οποία δεν επανέρχεται στην υγρή μορφή επειδή το διάλυμα χρώματος-διαλυτικού μέσα στο μπουκάλι έχει κορεστεί και δεν επαρκεί για να το "λιώσει"...

Τι λες τώρα!  :shock: Δε σε λένε τσάμπα il fantastico...  ::salut::

Γιάννη, δεν καταλαβαίνω τι δεν σου αρέσει.

Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει απλά με την όλη διαδικασία ξενέρωσα λίγο... Ξέρεις όλα μέχρι τώρα έβαιναν καλώς, είχα και την Γιάννα χθες να με κυνηγάει να δοκιμάσω την τυρόπιτα που έφτιαξε και το χρώμα να μην κάθεται!!  :mrgreen: :mrgreen:
Θα προσπαθήσω να το διορθώσω με ντουκόχαρτο το χτίσιμο. Όντως μέσα στην χθεσινή αναμπουμπούλα έφαβα όπως να 'ναι, λογικό να χτίσει το χρώμα. 
Ομολογώ ότι τις βούλες δεν ξέρω πως βγήκαν έτσι.  ::glossa:: Δοκίμασα για λίγο σε ένα test kit, πήρα μια βαθιά ανάσα και... Χρειάζονται άλλες λίγες με RLM 81 για να δείξει καλύτερα.

Για βγάλε φωτό με τα προβλήματα στην καλύπτρα. Μπορεί τα πράγματα να διορθώνονται με λίγη Ατλακόλ και μπατονέτες με νερό.

Σήμερα το βράδυ θα δω σε τι φάση είναι να δω τι μπορώ να κάνω.

Υ.Σ. Η τυρόπιτα ήταν όλα τα λεφτά... :mrgreen: :mrgreen: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:08:35 μμ »
Πιθανότατα η ζελατίνα να είναι τμήμα του χρώματος που έχει ξεραθεί από την ακινησία του χρώματος μέσα στο μπουκάλι, και η οποία δεν επανέρχεται στην υγρή μορφή επειδή το διάλυμα χρώματος-διαλυτικού μέσα στο μπουκάλι έχει κορεστεί και δεν επαρκεί για να το "λιώσει"...

Τι λες τώρα!  :shock: Δε σε λένε τσάμπα il fantastico...  ::salut::

Γιάννη, δεν καταλαβαίνω τι δεν σου αρέσει.

Δεν είναι ότι δεν μου αρέσει απλά με την όλη διαδικασία ξενέρωσα λίγο... Ξέρεις όλα μέχρι τώρα έβαιναν καλώς, είχα και την Γιάννα χθες να με κυνηγάει να δοκιμάσω την τυρόπιτα που έφτιαξε και το χρώμα να μην κάθεται!!  :mrgreen: :mrgreen:
Θα προσπαθήσω να το διορθώσω με ντουκόχαρτο το χτίσιμο. Όντως μέσα στην χθεσινή αναμπουμπούλα έφαβα όπως να 'ναι, λογικό να χτίσει το χρώμα. 
Ομολογώ ότι τις βούλες δεν ξέρω πως βγήκαν έτσι.  ::glossa:: Δοκίμασα για λίγο σε ένα test kit, πήρα μια βαθιά ανάσα και... Χρειάζονται άλλες λίγες με RLM 81 για να δείξει καλύτερα.

Σήμερα το βράδυ θα δω σε τι φάση είναι να δω τι μπορώ να κάνω.

Υ.Σ. Η τυρόπιτα ήταν όλα τα λεφτά... :mrgreen: :mrgreen: ::eetsmakelijk:: ::eetsmakelijk::

ΒΑΛΕ φωτό της τυρόπιτας βρεέέέ  ::glossa::
...πάντως από τις φωτό ωραίο φαίνεται το Me 262  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:15:17 μμ »
...είχα και την Γιάννα χθες να με κυνηγάει να δοκιμάσω την τυρόπιτα που έφτιαξε
Το θέμα αυτό άστο πάνω μου... Θα το χειριστώ προσωπικά!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:19:52 μμ »
Ιωάννη, όπως σου είπαν και τα παιδιά παραπάνω, το χτίσιμο διορθώνεται με λεπτό ντουκόχαρτο.
Οι καλύπτρες πράγματι θέλαν λίγη περισσότερη προσοχή στο στοκάρισμα/τρίψιμο.
Για τις βούλες και γενικώς για την ψιλή δέσμη, δεν θα συμφωνήσω ότι δεν είναι δύσκολο. Εγώ το θεωρώ αρκετά δύσκολο διότι εκτός από καλό αερογράφο χρειάζεται και ιδανικές συνθήκες αραίωσης του χρώματος και πίεσης αέρα. Αν η πίεση είναι μεγαλύτερη απ' όσο πρέπει ή το χρώμα αραιότερο απ' όσο πρέπει, τότε θα κάνει τρεξίματα. Αν ψεκάσεις από πιο μακρινή απόσταση Απ' ότι πρέπει θα κάνει overspray. Αν ψεκάσεις κοντύτερα Απ' ότι πρέπει τότε πάλι θα κάνει τραξίματα.
Τα παραπάνω "πρέπει", μιλώντας για μένα, και για χρώματα Gunze ή Xtracolour αφορούν σε μίξη 40/60 χρώμα/διαλυτικό, πίεση 8-12psi και απόσταση του αερογράφου περίπου 5 cm από την επιφάνεια του μοντέλου. Ο αερογράφος που χρησιμοποιώ για τις δουλειές αυτές είναι ένας Iwata Eclipse ενώ για φαρδύτερες δέσμες (βερνίκια, παρκετίνες κλπ) χρησιμοποιώ έναν Badger Anthem 155.

Anyway, μην απογοητεύεσαι, με κάποιες διορθώσεις μπορείς να παρουσιάσεις ένα αξιόλογο μοντέλο.   ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:25:27 μμ »

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 12, 2007, 12:39:54 μμ »
ΒΑΛΕ φωτό της τυρόπιτας βρεέέέ  ::glossa::

Εεε ξέρεις δεν έμεινε και τίποτα! :mrgreen: :mrgreen:

Γιάννη και εγώ θεωρώ ότι οι βούλες είναι κάτι πολύ δύσκολο να γίνουν σωστά και εξαρτώνται από τους παράγοντες που μόλις ανέφερες.  Για πρώτη φορά ίσως στάθηκα λίγο τυχερός και τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φαίνονται αξιοπρεπείς.  ( "αξιοπρεπείς βούλες"!!!  :shock: Είμαστε καμμένοι!  :mrgreen: :mrgreen:)

::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 12, 2007, 01:47:22 μμ »
Για πρώτη φορά ίσως στάθηκα λίγο τυχερός και τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φαίνονται αξιοπρεπείς.

Γιάννη, είναι αξιοπρεπέστατες οι βούλες  ::icon_thumright::
Αν λάβουμε και υπόψη ότι είναι 1/72 και είναι πρώτη προσπάθεια, τότε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 14, 2007, 08:05:37 μμ »
Γιάννη (siva) πολύ ωραία δουλειά φίλε μέχρι τώρα... ::icon_thumright::

Όπως σου είπαν και τα παιδιά με λίγο τρίψιμο και πέρασμα με βερνίκι θα έρθει και το χρώμα στα ίσα του. :wink:

Πάντως αυτό με τα υπολείμματα "ζελατίνας" μου είχε τύχει κι εμένα και δεν το ρισκάρισα, αλλά σούρωσα το χρώμα ώστε να κρατήσει τα μικροσκοπικά κομματάκια.

Καλή συνέχεια Γιάννη!!! ::salut:: 

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 29, 2007, 03:41:57 μμ »
Revell Me 262 1/72 update:

Μετά από καιρό είπα να πιάσω κοπίδι! Και για να είμαι ακριβής έπιασα τον αερογράφο και έβαψα κατά μήκος της ατράκτου βουλίτσες με RLM 81 (Lifecolor UA 510). Αυτή την φορά δεν συνάντησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με το χρώμα. Ίσως θα έπρεπε να το αραιώσω λιγότερο γιατί μετά από 5 - 6 βούλες το μπεκ μπούκωνε. Οπότε έμπαινα στην διαδικασία να ανεβάζω την πίεση ανοίγοντας και την δέσμη στον αερογράφο για να ξεμπουκώσει. Τέλοσπάντων, πταίσμα...  Αφού τελείωσα με το βάψιμο διόρθωσα όσο μπορούσα το στοκάρισμα στην καλύπτρα και με μικρό πινελάκι με χρώμα, διόρθωσα τυχών απώλειες από το τρίψιμο. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αλλά σταμάτησα νιώθοντας ότι το επόμενο βήμα ήταν η καταστροφή. Ελπίζω στο επόμενο μοντέλο να βγει καλύτερη. Ακολούθησαν δυο χέρια παρκετίνης με ένα χοντρό πινέλο και ιδού κάποια αποτελέσματα πριν την τοποθέτηση των χαλκομανιών...

Χαλκομανίες! Χμμ...  :roll: Να σας εξομολογηθώ ότι η χειρότερη μου εργασία κατά την διάρκεια της κατασκευής ενός μοντέλου δεν είναι το τρίψιμο αλλά οι χαλκομανίες! Δεν ξέρω, τις είχα πάρει από μικρός με κακό μάτι. ʼντε στην καλύτερη περίπτωση να κολλούσα κανα δυο σήματα το πολύ! Τα υπόλοιπα κατέληγαν στα δάχτυλα μου... Τέλος πάντων, κάποια στιγμή βρέθηκα στο σπίτι του ανθρώπου που μου κόλλησε το μικρόβιο του μοντελισμού και μου εξήγησε λίγο την διαδικασία που πρέπει να ακολουθώ. Μάλιστα μου έδειξε και ένα μαγικό υγρό σε ένα διάφανο μουκαλάκι με πράσινο καπάκι το οποίο κυριολεκτικά ρουφούσε το φιλμ πάνω στο πλαστικό! Βελτιωτικό της GUNZE!! Όλα αυτά διαδραματίστηκαν γύρω στο 1995-1996. Αγόρασα και εγώ βελτιωτικό αλλά δεν το χρησιμοποίησα ποτέ λόγω του ότι σταμάτησα να ασχολούμαι... Και ιδού το μαγικό υγρό, αχρησιμοποίητο, με την τιμή σε δραχμές...

H καρτέλα σημάτων της Revell:

Εξοπλισμένος λοιπόν με τα κατάλληλα μέσα (το τσιγάρο το έχω κόψει εδώ και καιρό)...  ::glossa::

...με τόλμη και αποφασιστικότητα, και έχοντας διαβάσει φυσικά οτιδήποτε έχει γραφτεί στο forum για τις χαλκομανίες έριξα το πρώτο σήμα στο νερό...  ::pop:: ::pop::

Το πρώτο σήμα μια χαρά, το δεύτερο ακόμα καλύτερα, στο τρίτο μας πήρε και μας σήκωσε!  :evil: Ο λευκός σταυρός στο πίσω δεξιό μέρος της ατράκτου κατέληξε με την συνοδεία αρκετών Γαλλικών στα σκουπίδια. Τι το ήθελες Γιαννάκη το δαχτυλάκι πάνω στην χαλκομανία..????  ::eusa_wall::

Με αρκετή υπομονή, συνέχισα με τις υπόλοιπες και ύστερα από κανα δυο ώρες και αφού ο ιδρώτας είχε αρχίσει να κάνει γκέιλ στις λιγοστές τρίχες της κεφαλής μου, τελείωσα!!  ::mpr:: Εν κατακλείδι, να πω ότι δυσκολεύτηκα αρκετά στις διακεκομμένες κόκκινες λωρίδες στις πτέρυγες.

Τώρα όσον αφορά τον λευκό σταυρό λέω να τον τυπώσω εγώ μαζί με τους αγκυλωτούς σταυρούς της ουράς τους οποίους δεν δίνει η Revell. Εσείς τι λέτε έχετε κάποια ιδέα?

Αυτά! Το επόμενο update λογικά θα είναι μετά τις διακοπές αφού οι μέρες είναι λίγες, 7 και σήμερα...
 ::Laie_41:: ::moshi44x42:: ::planeemoticon:: ::hlioskaytos:: ::badgood:: ::badgood:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5:: ::Alcooli5::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 29, 2007, 04:11:17 μμ »
Γιάννη μια χαρά είναι! Και οι βούλες τέλειες για την κλίμακα. Και τα σήματα μια χαρά πήγαν, εγώ τελικά τις λωρίδες στην άτρακτο τις έκανα τόσο χάλια που τις ξεκόλλησα και τις έβαψα :oops:.
Δώσε μου μια διεύθυνση να σου στείλω σήματα ίδια με αυτό που χάλασες. Αντε, θα βάλω και δυο αγκυλωτούς σταυρούς.

Και πρόσεχε που βάζεις το δάχτυλό σου ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #42 στις: Ιουλίου 29, 2007, 04:16:59 μμ »
Δώσε μου μια διεύθυνση να σου στείλω σήματα ίδια με αυτό που χάλασες. Αντε, θα βάλω και δυο αγκυλωτούς σταυρούς.

Ω μέγιστε, τεράστιε gkontog  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::

::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::058love::

To Σάββατο θα είσαι στο καφέ? Θα κατέβω μάλλον...

Και πρόσεχε που βάζεις το δάχτυλό σου ::glossa::

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #43 στις: Ιουλίου 29, 2007, 06:05:14 μμ »
Συνονόματε, ωραία το πηγαίνεις το 262!
Οι βούλες μια χαρά και απ'ότι βλέπω και η καλύπτρα διορθώθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Όσο για τις χαλκομανίες, δεν πειράζει, ατυχήματα συμβαίνουν πάντα!
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #44 στις: Ιουλίου 30, 2007, 09:14:49 πμ »
...το μπεκ βούλωνε γιατί αραίωσες με την φραπεδιά Γιάννη, δεν μπορεί να τον ρούφιξες τόσο γρήγορα...  ::glossa::
τα υπόλοιπα στα είπαν και οι άλλοι, ως αεροπλανάδες ξέρουν καλύτερα, οπότε προσυπογράφω αβίαστα.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
(Κρίμα που δεν θαμαι το Σάββατο να σε ξαναδώ από κοντά...καλές διακοπές!!!)

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #45 στις: Ιουλίου 30, 2007, 09:36:43 πμ »
Σας ευχαριστώ φίλοι μου!  ::salut:: ::salut:: Σιγά σιγά με την αμέριστη βοήθειά σας τελειώνει!  ::icon_thumright::

...το μπεκ βούλωνε γιατί αραίωσες με την φραπεδιά Γιάννη, δεν μπορεί να τον ρούφιξες τόσο γρήγορα...  ::glossa::
Όταν είμαι σπίτι η διαδικασία του φραπέ έχει ως εξής: 2-3 καλές ρουφηξιές και φτάνει στην μέση, γρήγορα γρήγορα στην τουαλέτα για αποσυμπίεση  ::toualet:: , προσθήκη ενός ακόμη πάγου στον καφέ αφού μισή ώρα στο WC έγινε ζουμί και μετά μικρές απολαυστικές τζούρες. Αν είμαι έξω απλά σφίγγομαι...  ::mpr::

(Κρίμα που δεν θαμαι το Σάββατο να σε ξαναδώ από κοντά...καλές διακοπές!!!)

:cry: :cry: :cry: Δεν πειράζει Φίλιππε! Την επόμενη φορά αν και υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για Θεσσαλονίκη  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #46 στις: Ιουλίου 30, 2007, 09:44:23 πμ »
Γιάννη κι εγώ το βάψιμό σου το βρίσκω πολύ καλό και πολύ επιτυχημένο. Όπως και τα σήματα καλά μου φαίνεται ότι έστρωσαν  ::icon_thumright:: Μόνη ένσταση ξέρεις ποια είναι ;;; Μη μας αφήνεις έτσι στην αναμονή, τέλειωσέ το και μετά διακοπές  ::glossa:: άντε να τα πούμε και από κοντά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 02:38:38 πμ »
Revell Me 262 1/72. Επιτέλους τελείωσα!
Το πρώτο τελειωμένο μοντέλο ύστερα από πολλά χρόνια είναι γεγονός!!

Από το τελευταίο post πέρασαν κάτι μήνες... Τέλως πάντων, περιληπτικά τελείωσα με τις χαλκομανίες χάρη στον απίθανο αυτό άνθρωπο ονόματι gkontog που μου έστειλε αυτές που κατέστρεψα καθώς και δύο σβάστικες επιπλέον!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ακολούθησε wash με λάδια, στεγνό πινέλο και διάφορες βρωμιές με pastel. Όλα σφραγίστηκαν με ματ βερνίκι της Gunze. Όπως έλεγα και στον Greg το Σάββατο στον Κίτσο, πρώτη φορά βερνίκωσα μοντέλο και έπαθα πλάκα το πόσο διαφορετικό δείχνει...  :shock:

Το τελικό αποτέλεσμα φανερώνει ένα μοντέλο με πάρα πολλές ατέλειες και κακοτεχνίες αλλά το γουστάρω τρελά γιατί με αυτό ολοκληρώθηκε το πρώτο ουσιαστικά βήμα στην νέα μου πορεία στον μαγευτικό κόσμο του μοντελισμού. Ελπίζω τα επόμενά μου μοντέλα να τα χαρώ όσο αυτό και ακόμα περισσότερο. Τέλος, να τονίσω ότι η βοήθειά σας στάθηκε καταλυτική για το πέρας της κατασκευής και χαίρομαι γιατί είμαι σίγουρος ότι με εσάς που έχω μπλέξει θα γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος! Σας ευχαριστώ όλους!   ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος pinboy

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νικαια
  • Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΧΤΕΣ
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 04:23:59 πμ »
Πολυ ομορφο συγχαρητηρια! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 22, 2007, 09:12:29 πμ »
Μπράβο Γιάννη... Εξαιρετικό... ʼλλη μια συμμετοχή τελειωμένη στο GB...

Tags: