Update HS-129 B2...
Κολλήθηκαν τα φτερά, ανοίχτηκε τρύπα στο ατρακτίδιο όπου θα φιλοξενηθεί ο κινητήρας, και το σύνολο κολλήθηκε στην άτρακτο.
Κατόπιν ετοιμάστηκαν και κολήθηκαν τα slats...

Σειρά είχε η καλύπτρα η οποία σε 3 δόσεις μασκαρίστηκε και βάφτηκε εσωτερικά με RLM66 (δεν θα πολυφαίνεται στο τέλος, αλλά νά'χαμε να λέγαμε...)

Κολλήθηκαν οι εξατμίσεις στον κινητήρα και με ταινία της Tamiya αναπαραστήθηκαν οι ταινίες που τις ασφάλιζαν.

Διαπιστώνοντας ότι οι εξατμίσεις της Hasegawa, αν και δίνουν τις ταινίες ασφάλισης είναι κάπως παχύτερες (δυστυχώς ο Verlinden στο σετάκι του δίνει ένα ζευγάρι ίσιες και ένα ζευγάρι κυρτές εξατμίσεις), λεπτύνθηκαν με ψιλή φρεζούλα και ταχυτροχό, όπως φαίνεται στη φωτό

Σειρά είχαν οι έλικες. ΠΡΟΣΟΣΧΗ! Για όσους το κατασκευάσουν και δεν το ξέρουν, οι έλικες στο HS-129 γυρνούσαν με αντίθετες φορές (η μια δεξιόστροφη και η άλλη αριστερόστροφη), οπότε ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες τις εταιρείας. Αφού κολλήθηκαν, σημειώθηκαν ποιά είναι ποιά για να μη γίνει κάποιο λάθος στο τέλος.

Στη συνέχεια κολλήθηκε η loop antenna και το αλεξινέμιο, και το μοντέλλο μασκαρίστηκε με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, maskol για να κολληθούν οι θυρίδες πυροβόλου, ασυρμάτου, η καλύπτρα και το καπάκι του τεπόζιτου. Η καλύπτρα μασκαρίστηκε με μάσκες βινυλίου της Eduard. Το cowling του κινητήρα προσαρμόστηκε με blue tack για να διευκολυνθεί το μασκάρισμα κατά το βάψιμο.

Τέλος, λίγα λόγια για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί:
Το μοντέλο θα βαφτεί με την κλασική σπλίντερ παραλλαγή 65/70/71. Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα χρώματα Gunze, εκτός αν δεν βρίσκω κάτι, οπότε προτιμώ xtracolor (enamel - τα ακρυλικά της δεν μου άρεσαν). Επίσης, το συγκεκριμένο έχει κίτρινο στο κάτω μέρος των cowlings των κινητήρων (άρα στην περίπτωσή μου μόνο στο ένα) και την κλασική κίτρινη μπάντα στην άτρακτο.
- ΔΕΝ ψεκάζω primer. Τρίβω όλο το μοντέλο με το πράσινο τμήμα από σφουγγαράκι scotchbright το οποίο δημιουργεί μικροσκοπικές γρατσουνίτσες και το χρώμα γραπώνει πολύ καλά επάνω. Μόνο στην περίπτωση του κίτρινου, θα ψεκαστεί από κάτω ένα λευκό γιατί όπως όλοι ξέρουμε το κίτρινο είναι άτιμο χρώμα.
- ΔΕΝ κάνω preshading. Προτιμώ το post shading.
Το υπόλοιπο workflow είναι λίγο πολύ κοινό με όλους (ψέκασμα παρκετίνης, χαλκομανίες, ψέκασμα παρκετίνης, wash, βερνίκι ματτ ή semi gloss, ίσως φθορές με σκόνες)
Αυτά προς το παρόν φίλοι μου, θα ακολυθήσουν φυσικά και άλλα updates με βάψιμο, σήματα, φθορές κλπ.
Είμαι τόσο πορωμένος τώρα που μου'ρχεται να το πλακώσω και να τελειώσω το βάψιμο μέχρι το πρωί