Αποστολέας Θέμα: Hs-129 B-2 της Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 8102 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Απ: Hs-129 B-2 της Hasegawa 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 03, 2007, 05:03:52 μμ »
Φιλε jogiav δυστυχως τιποτα καλυτερο δεν μπορεσα να εντοπισω,ελπιζω παντως οτι εστω και λιγο βοηθησα στην πολυ καλη προσπαθεια σου.
Καλη συνεχεια και αν χρειαστεις κατι αλλο,εδω ειμαστε... ::icon_thumright::

Farao Mike σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου και για τα καλά σου λόγια.  :D
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 03, 2007, 05:20:21 μμ »
Υστερα από πολύ καιρό (ένα μήνα :() να και ένα update από εμένα και μία παρ' ολίγο καταστροφή:

Γιώργο, όχι και ένα μήνα, μισό μήνα (από 19/5)... :D
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ για το υλικό που μου έδωσες σχετικά με το Hs-129... ::icon_thumright::

Πάντως, μια χαρά τα πας με το 110, το κιτ δεν είναι και ό,τι καλύτερο (τι ευγενικός που είμαι με τις εταιρείες)... Παλιότερα είχα αποπειραθεί κι εγώ να το συνεφέρω αλλά τελικά τα νεύρα μου δεν άντεξαν και ο χωρισμός ήταν μοιραίος... :evil:
Το revell δεν ξέρω γιατί αργεί τόσο πολύ να στεγνώσει. Εγώ αν και όποτε χρειαστεί να ψεκάσω revell (σπάνια) το αραιώνω με white spirit και στεγνώνει αρκετά γρήγορα/ Ίσως το colormix έχει λίγο λαδάκι περισσότερο (για το άναμα της καντήλας... :lol:).
Καλό κουράγιο (άντε, λίγο έμεινε - ...λέμε τώρα!)
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 05, 2007, 05:32:29 μμ »
Update για το Hs-129.

Κατ'αρχήν, παρατηρώντας τον κινητήρα διαπίστωσα ότι δεν έιχα υπολογίσει σωστά και έκανα λάθος κόλληση των εξαγωγών με αποτέλεσμα να είναι στραβός... :evil: :evil: :evil:
Αφού  ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: ::eusa_wall:: και  ::pop:: την τύχη μου διαπίστωσα ότι είναι προτιμότερο να μην προσπαθήσω να ξεκολλήσω τις εξαγωγές γιατί τα αποτελέσματα θα ήταν μάλλον ολέθρια. Έτσι λοιπόν έκοψα με πολύ προσοχή το εμπρός τμήμα του κινητήρα και το ξανακόλλησα στη σωστή θέση. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Κατόπιν, προστέθηκαν μερικές ακόμη καλωδιώσεις και μάλλον  :roll: ολοκληρώθηκε ο κινητήρας.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μην εγχειριστεί περισσότερο το κιτ για να μπει το κομμάτι που δίνει ο Verlinden για το ατρακτίδιο του κινητήρα και επιλέχθηκε να διαμορφωθεί αντίστοιχα το κομμάτι του κιτ ώστε να δεχτεί την εισαγωγή αέρα...

Κατόπιν, είπα να δοκιμάσω τα "φώτο-έτσι"  :lol: όργανα που έδινε η cmk για τα ατρακτίδια του κινητήρα. Διαπιστώθηκε ότι εάν κολλούσα όπως ήταν τη ζελατίνα στο frame των οργάνων (εννοείται κομμένη στο μέγεθος του frame), αυτή θα φαινόταν ανάμεσα στα bezels, πράγμα που δεν έδειχνε ωραία οπότε ανά χείρας το σετάκι του Waldron (punch and die) και τα όργανα κόπηκαν ένα-ένα και κολλήθηκαν στα bezels. Αφού και αυτό τελείωσε χωρίς παρατράγουδα, τρίφτηκαν τα καλουπαρισμένα όργανα της Hasegawa για να εξαφανιστούν, αποκαταστάθηκαν οι γραμμώσεις που χάθηκαν και τα όργανα φυλάχθηκαν για να τοποθετηθούν στο τέλος της κατασκευής.

Σειρά τώρα είχαν οι φωλέες του συστήματος προσγείωσης. Η Hasegawa τις δίνει εντελώς γυμνές (η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν φαίνονται και πολλά πράγματα όταν μπουν τα σκέλη) αλλά με έτρωγε να βάλω κάτι. Βέβαια υπήρχε και η εναλλακτική αγοράς του αντίστοιχου σετ της cmk αλλά δεν ήθελα να αγοράσω ακόμη ένα βελτιωτικό. Μετά από πολύ ψάξιμο και την συνδρομή των gkontog και Farao Mike (ευχαριστώ παιδιά) δεν βρέθηκαν φωτογραφίες των φωλέων για την δουλειά που τις ήθελα, οπότε έγινε επιδρομή στα περισσεύματα και αυτοσχεδίασα. Το σύνολο ψεκάστηκε με RLM02 της Gunze και έγινε wash με raw umber λάδι και στεγνό πινέλο με RLM02 και λάδια Naples Yellow και White.

Σειρά είχαν τα σκέλη τα οποία ξύθηκαν για να φύγουν οι γραμμές από το καλούπι, στοκαρίστηκαν με blanco κάποια σημάδια από τα pins του καλουπιού και στη συνέχεια ψεκάστηκαν με RLM02 και έγινε παλαίωση όπως και στις φωλέες. Βάφτηκε επίσης και ο ουραίος τροχός. Τέλος, με ζεσταμένο, τεντωμένο και βαμμένο μαύρο μήκος πλαστικού έγιναν και οι καλωδιώσεις στα κύρια σκέλη.

Τέλος, με modelling mesh της trimaster αναπαραστάθηκαν οι σίτες στα φτερά και στο ένα cowling που θα τοποθετηθεί στην κατασκευή

Αυτά λοιπόν προς το παρόν, στο επόμενο update θα φτάσω μέχρι το σημείο πριν το βάψιμο.

Πάντα φιλικά,.

Γιάννης
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 05, 2007, 07:09:22 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννη, εξαιρετική δουλειά και άψογη παρουσίαση! Μπράβο!

Αντε τώρα μετά από κάτιο τέτοια να ποστάρω μοντέλο... Κάτι σε σταυροβελονιά ίσως και πολύ μου είναι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 05, 2007, 07:27:59 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά για τα καλά σας λόγια.
gkontog εσύ πάλικάρι μου με το χτικιό που παλεύεις (Me 110) αξίζεις περισσότερα μπράβο.
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 06, 2007, 09:17:04 πμ »
Μπράβο jogiab, το πας πολύ δυνατά το θέμα!!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 12, 2007, 11:23:10 μμ »
Update HS-129 B2...

Κολλήθηκαν τα φτερά, ανοίχτηκε τρύπα στο ατρακτίδιο όπου θα φιλοξενηθεί ο κινητήρας, και το σύνολο κολλήθηκε στην άτρακτο.
Κατόπιν ετοιμάστηκαν και κολήθηκαν τα slats...

Σειρά είχε η καλύπτρα η οποία σε 3 δόσεις μασκαρίστηκε και βάφτηκε εσωτερικά με RLM66 (δεν θα πολυφαίνεται στο τέλος, αλλά νά'χαμε να λέγαμε...)

Κολλήθηκαν οι εξατμίσεις στον κινητήρα και με ταινία της Tamiya αναπαραστήθηκαν οι ταινίες που τις ασφάλιζαν.

Διαπιστώνοντας ότι οι εξατμίσεις της Hasegawa, αν και δίνουν τις ταινίες ασφάλισης είναι κάπως παχύτερες (δυστυχώς ο Verlinden στο σετάκι του δίνει ένα ζευγάρι ίσιες και ένα ζευγάρι κυρτές εξατμίσεις), λεπτύνθηκαν με ψιλή φρεζούλα και ταχυτροχό, όπως φαίνεται στη φωτό

Σειρά είχαν οι έλικες. ΠΡΟΣΟΣΧΗ! Για όσους το κατασκευάσουν και δεν το ξέρουν, οι έλικες στο HS-129 γυρνούσαν με αντίθετες φορές (η μια δεξιόστροφη και η άλλη αριστερόστροφη), οπότε ακολουθήστε επακριβώς τις οδηγίες τις εταιρείας. Αφού κολλήθηκαν, σημειώθηκαν ποιά είναι ποιά για να μη γίνει κάποιο λάθος στο τέλος.

Στη συνέχεια κολλήθηκε η loop antenna και το αλεξινέμιο, και το μοντέλλο μασκαρίστηκε με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, maskol για να κολληθούν οι θυρίδες πυροβόλου, ασυρμάτου, η καλύπτρα και το καπάκι του τεπόζιτου. Η καλύπτρα μασκαρίστηκε με μάσκες βινυλίου της Eduard. Το cowling του κινητήρα προσαρμόστηκε με blue tack για να διευκολυνθεί το μασκάρισμα κατά το βάψιμο.

Τέλος, λίγα λόγια για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί:
Το μοντέλο θα βαφτεί με την κλασική σπλίντερ παραλλαγή 65/70/71. Χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα χρώματα Gunze, εκτός αν δεν βρίσκω κάτι, οπότε προτιμώ xtracolor (enamel - τα ακρυλικά της δεν μου άρεσαν). Επίσης, το συγκεκριμένο έχει κίτρινο στο κάτω μέρος των cowlings των κινητήρων (άρα στην περίπτωσή μου μόνο στο ένα) και την κλασική κίτρινη μπάντα στην άτρακτο.
- ΔΕΝ ψεκάζω primer. Τρίβω όλο το μοντέλο με το πράσινο τμήμα από σφουγγαράκι scotchbright το οποίο δημιουργεί μικροσκοπικές γρατσουνίτσες και το χρώμα γραπώνει πολύ καλά επάνω. Μόνο στην περίπτωση του κίτρινου, θα ψεκαστεί από κάτω ένα λευκό γιατί όπως όλοι ξέρουμε το κίτρινο είναι άτιμο χρώμα.
- ΔΕΝ κάνω preshading. Προτιμώ το post shading.
Το υπόλοιπο workflow είναι λίγο πολύ κοινό με όλους (ψέκασμα παρκετίνης, χαλκομανίες, ψέκασμα παρκετίνης, wash, βερνίκι ματτ ή semi gloss, ίσως φθορές με σκόνες)

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου, θα ακολυθήσουν φυσικά και άλλα updates με βάψιμο, σήματα, φθορές κλπ.

Είμαι τόσο πορωμένος τώρα που μου'ρχεται να το πλακώσω και να τελειώσω το βάψιμο μέχρι το πρωί :twisted: :twisted: :twisted:
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 12, 2007, 11:53:06 μμ »
Πολυ ωραια δουλεια εως τωρα! ::icon_thumright::

Ευχαριστώ!
Αλλά και το δικό σου Yak είναι πανέμορφο... ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 13, 2007, 12:12:28 πμ »
Πολύ καλή η προσπάθεια Γιάννη... Περιμένω να δω και το βάψιμο σου...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 13, 2007, 08:42:27 πμ »
Τι είπες τώρα! Και οι γρατζουνιές κλείνουν με το χρώμα και δεν φαίνονται; Κάποτε είχα προσπαθήσει κάτι ανάλογο με σύρμα κουζίνας αλλά δε θες να ξέρεις πως κατεληξε η προσπάθεια :(

Ναι Γιώργο. Χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο εδώ και χρόνια και επειδή εφαρμόζεται λίγο λίγο κατά τη διάρκεια της κατασκευής δεν το καταλαβαίνω καν σαν επιπλέον εργασία. Οι γρατζουνιές είναι μικροσκοπικές, μη φανταστείς τίποτα χαράδρες. Το σύρμα κουζίνας είναι πιο σκληρό υλικό από το σφουγγάρι και φαντάζομαι ότι ίσως με λίγη πίεση παραπάνω θα δημιουργεί πιο βαθιές γρατζουνιές.
Επίσης, το σφουγγαράκι αφαιρεί και ίχνη από λάδια καλουπιών κλπ (οπότε δεν χρειάζεται πλύσιμο το μοντέλο). Πρίν το βάψιμο, ένα πέρασμα με βαμβάκι νοτισμένο με οινόπνευμα για να φύγουν και τα λίπη από τα χέρια και κατά τη διάρκεια του βαψίματος φοράω ελαστικό γάντι στο αριστερό χέρι και με αυτό κρατιέται το μοντέλο.

Θα ξαναμπώ στις 0430. Ελπίζω να σε προφτάσω στα σήματα... ::glossa::

:lol: :lol: Τελικά το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και πήγα για ύπνο γιατί όντως αν έβγαζα αερογράφο θα το ξενυχτούσα.

Πήρα λοιπόν το πινελάκι μου, αυτό με τις δύο τρίχες, πήρα και ηρεμιστικά μου, άνοιξα το Humbrol 34 και άρχισα τις επιδιορθώσεις προσπαθώντας το νέο όριο του λευκού να μοιάζει με την υπόλοιπη παραλαγή:

Γιώργο, πράγματι εξομοιώθηκαν οι περιοχές που είχαν αχνό σβήσιμο με τις υπόλοιπες οπότε τώρα υπάρχει ομοιομορφία.
Μια χαρά μέχρι στιγμής!!   ::icon_thumright::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 16, 2007, 08:36:28 μμ »
Update HS-129...   Βάψιμο

Πρώτα ψεκάστηκε RLM04 (κίτρινο) της Gunze αγού πρώτα περάστηκαν με λευκό (πάλι της Gunze) οι αντίστοιχες περιοχές

Στη συνέχεια μασκαρίστηκαν με ταινία της Tamiya τα κίτρινα και ψεκάστηκε το RLM65 της Gunze.

Αφού μσκαρίστηκαν και οι περιοχές του RLM65, ψεκάστηκαν με RLM71 οι προβλεπόμενες περιοχές του επάνω τμήματος της ατράκτου. Στη συνέχεια το χρώμα ανοίχτηκε με FS36622 και ψεκάστηκαν ορισμένα σημεία των panels και τέλος, πάλι με RLM71 και "σύννεφο" ψεκάστηκαν εκ νέου οι περιοχές για να ατονήσουν λίγο οι διαφορές μεταξύ ανοικτού και σκουρότερου χρώματος οι οποίες είχαν γίνει έντονες γιατί μάλλον ξάνοιξα πολύ το RLM71.

Και μετά άρχισε το  ::mastigoma:: μασκάρισμα για να ψεκαστεί το τελευταίο χρώμα της splinter δηλ. το RLM70. Η διαδικασία, μαζί με τα μικροδιαλείμματα για χαλάρωση κράτησε περίπου 3 ώρες!! και έγινε ως εξής: Γινόταν πρώτα το περίγραμμα με λεπτές λουρίδες από ταινία της Tamiya και στη συνέχεια γέμιζε η περιοχή με μεγαλύτερα κομμάτια ταινίας. Επειδή το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε αρκετές καμπύλες περιοχές, το μασκάρισμα ήταν κομματάκι επίπονο... ::violent1::

Αφού λοιπόν τελείωσε το μασκάρισμα, ψεκάστηκε και το RLM70 και έγιναν έλαφριά ξανοίγματα με ανοικτότερο τόνο. Στη συνέχεια έγινε και το ξεμασκάρισμα το οποίο διήρκεσε άλλη μια ώρα.

Πριν την παρκετίνη, με smoke και λεπτή δέσμη ψεκάστηκαν οι διαχωριστικές γραμμές των panels ώστε να πάρουμε ορισμένες σκιές και να βοηθήσουμε να δείξει περισσότερο τρισδιάστατιο το wash που θα γίνει αργότερα.
Έπίσης, με smoke στην αρχή και με μίξη dark earth και rust στη συνέχεια, έγιναν οι καπνιές των εξατμίσεων.
Το μοντέλο ψεκάστηκε ακολούθως με παρκετίνη και τώρα θα ακολουθήσουν οι χαλκομανίες.

Το επόμενο update θα είναι και το τελευταίο και θα περιλαμβάνει χαλκομανίες, wash, τελικό βερνίκωμα, κόλληση των τελευταίων κομματιών και το τελειωμένο μοντέλο.

Ήδη το μυαλό μου είναι στο επόμενο (αν δεν ήταν και το "σπάσιμο" του splinter και η έλλειψη πληροφοριών...)

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 16, 2007, 10:16:11 μμ »
Σεμινάρια μοντελισμού από τον Γιάννη Γιαβάση!
Φίλε μου άριστη δουλειά σε ένα μοντέλο που έχει πολλές "παραξενιές" στις επιφάνειές του για να πετύχεις την splinter. Πιστεύω οτι είναι το αμέσως πιο δύσκολο μετά το Ju-52 με την κυματιστή λαμαρίνα. Μπράβο!

...και η έλλειψη πληροφοριών...
Τι πληροφορία σας λείπει αγαπητέ; Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι :?: Και τέλος πάντων πιο είναι αυτό το επόμενο;

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:50:20 πμ »
Τελευταίο update για το HS-129 B2...
Περάστηκαν οι χαλκομανίες οι οποίες στρώσανε αρκετά καλά με τη βοήθεια του υγρού της Gunze.
Στη συνέχεια ψεκάστηκε παρκετίνη και έγινε wash με μελάνες της Winsor & Newton, στις κάτω επιφάνειες καφετί απόχρωσης και στις επάνω μαύρης.
Κατόπιν ψεκάστηκε βερνίκι matt + gloss της Gunze, σε αναλογία περίπου 70-30 αντίστοιχα και αραιωμένο με καθαρό οινόπνευμα.
Σειρά είχαν τα ψιλολόγια όπως σύρμα κεραίας, σωλήνας pitot (από σύριγγα και σύρμα), κολλήσεις των θυρίδων που έμεναν ανοικτές, πυροβόλο κοιλιάς, κινητήρας κλπ.
Τέλος, τα μικροσκοπικά φώτα πορείας βάφηκαν πρώτα με chrome silver της Testors και στη συνέχεια με clear red & blue.
Ακολουθούν 4 φωτογραφίες από τη διαδικασία του wash και της τοποθέτησης κεραίας και αρκετές από το τελειωμένο μοντέλο...

Γενικά, ήταν μια ευχάριστη κατασκευή, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σίγουρα αν ήμουν πιο υπομονετικός, κάποια πράγματα θα γινόταν καλύτερα (π.χ. διαπίστωσα ότι δεν είχα λεπτύνει όσο θα έπρεπε το πλαστικό στο σημείο της θυρίδας του ασυρμάτου).
Το σημαντικότερο όλων είναι όμως ότι ήταν το πρώτο μοντέλο μου με τη συντροφιά σας και πιστεύω τα επόμενα να είναι καλύτερα.
Σας ευχαριστώ όλους που με συντροφεύσατε κατά τη διάρκεια της κατασκευής... ::salut::
Οφείλω ιδιαίτερες ευχαριστίες στους Farao Mike και gkontog που ακαριαία ανταποκρίθηκαν σε κάποιες ανάγκες πληροφόρησης που είχα.
Μιχάλη και Γιώργο, ευχαριστώ πολύ!!!  ::icon_thumright::

Η γνώμη σας πάντα ευπρόσδεκτη με χαρά!!

Wash και κεραία:

Και το τελειωμένο μοντέλο:

Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:12:43 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννη φωτιές μου άναψες... Είναι πολύ όμορφο, συγχαρητήρια! Οι εξατμίσεις και οι καπνιές τους είναι για σεμινάριο. Μου αρέσει επίσης και το οτι οι δύο έλικες έχουν διαφορετικούς κώνους, κάτι σύνηθες σε μάχιμες μονάδες όπου τα BLR αεροσκάφη κανιβαλίζονταν δεόντως. Και για το camo τα είπαμε, τέλειο.

Εχω και ερωτήσεις, τι νόμισες, έτσι θα την έβγαζες. Πάμε:

1. Τον κώνο της έλικας με το σπιράλ τον έβαψες; Αν ναι, τα χάπια μου παρακαλώ, πως; Αν είναι σήμα πως το κόλλησεις το γα*^@#&%^& και εγώ δεν μπορώ;
2. Τη ένωση των δύο καλωδίων στην κεραία του ασυρμάτου τη βλέπεις; Ε, πες μας και πως την έκανες!
3. Το διαφανές τμήμα του σκοπευτικού ήταν κάθετο ή είχε κλίση προς τα πίσω;

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:19:08 πμ »
...Π...Α...Ν...Ε....Μ...Ο...Ρ...Φ...Ο...
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:33:44 πμ »
Yπεροχο! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Ειδικα οι εξατμισεις ειναι ολα τα λεφτα! Δεν μας λες και πως τις εβαψες? :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 20, 2007, 11:41:37 πμ »
Δεν μας λες και πως τις εβαψες? :mrgreen:

Κατ΄αρχήν, ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Οι εξατμίσεις είναι βαμμένες με gun metal της Molak και εν συνεχεία dry brush με σκόνες της cmk: Black Smut, Light Rust & Dark Rust
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 20, 2007, 12:17:30 μμ »
Εχω και ερωτήσεις, τι νόμισες, έτσι θα την έβγαζες. Πάμε:

1. Τον κώνο της έλικας με το σπιράλ τον έβαψες; Αν ναι, τα χάπια μου παρακαλώ, πως; Αν είναι σήμα πως το κόλλησεις το γα*^@#&%^& και εγώ δεν μπορώ;
2. Τη ένωση των δύο καλωδίων στην κεραία του ασυρμάτου τη βλέπεις; Ε, πες μας και πως την έκανες!
3. Το διαφανές τμήμα του σκοπευτικού ήταν κάθετο ή είχε κλίση προς τα πίσω;

Γιώργο ευχαριστώ!

Απαντήσεις:
1. Ο κώνος της έλικας είναι χαλκομανία (είπα να δοκιμάσω πριν προσπαθήσω να βάψω). Είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζω να κολλήσω τέτοιου τύπου χαλκομανία και ίσως είχα την τύχη του πρωτάρη (μαζί με το γεγονός ότι οι χαλκομανίες ήταν εξαιρετικές). Πάντως η χαλκομανία, αφού αφαιρέθηκε όσο το δυνατόν περισσότερο φιλμ, κόπηκε σε δύο κομμάτια, ένα (το μεγαλύτερο) για το τμήμα της που είναι μπροστά από τις έλικες και ένα για το τμήμα πίσω από αυτές. ΄Το πρώτο, που είναι και το δυσκολότερο, τοποθετήθηκε από πίσω προς τα μπροστά και στη συνέχια με πινελάκι βρεγμένο με νερό διαμορφώθηκε ώστε να ακολουθήσει το σχήμα του spinner χωρίς να ζαρώνει. Φυσικά καταναλώθηκε αρκετή ώρα και αρκετό Mark Softer!!! Το δεύτερο κομμάτι ήταν μικρότερο και έμπαινε σε ομαλότερη περιοχή οπότε μπήκε πολύ εύκολα.
2. Όπως θα είδες από το τέταρτο thumbnail πριν τις φωτό του τελειωμένου (βέβαια δεν φαίνεται και τρομερά καλά), για τα καλώδια γίνανε τα εξής: Κατ΄αρχήν ανοίχτηκαν δύο τρύπες με τρυπανάκι 0,3mm στις αντίστοιχες θέσεις. Για το οριζόντιο καλώδιο χρησιμοποιήθηκε λεπτό συρματάκι, η μία άκρη του οποίου κολλήθηκε στην τρυπούλα με gel κυανοακρυλική και η άλλη άκρη αφού έφερε δύο βόλτες στο "κερατάκι" του κάθετου σταθερού, σταθεροποιήθηκε επίσης με κόλλα. Για το κάθετο καλώδιο ακολουθήθηκε σχεδόν η ανάποδη τεχνική και εξηγούμαι: το τμήμα αυτό κατ΄αρχήν δεν είναι συρματάκι αλλά ΖΤΠ το οποίο κόπηκε μεγαλύτερο από το μήκος που φαίνεται και περάστηκε από την τρυπούλα της ατράκτου χωρίς κόλλα.Στη συνέχεια μπήκε κόλλα τζελ στο επάνω τμήμα του και κολλήθηκε στο οριζόντιο τμήμα.
3. Γιώργο, ειλικρινά αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι. Είναι πιθανόν να είχε κλίση προς τα πίσω αλλά δεν έδωσα σημασία είναι η αλήθεια διότι:
  α) Ήταν το τελευταίο κομμάτι που μπήκε στο μοντέλο και με είχε πιάσει ανυπομονησία
  β) Το σκοπευτικό (είναι του Verlinden) είχε ένα κερατάκι στο κάτω μέρος του με κλίση προς τα πίσω που ακύρωνε το αντίστοιχο που έδινε η Hase στο διαφανές της κομμάτι (αυτό χρησιμοποιήθηκε).
Τώρα που το καλοσκέφτομαι, σίγουρα είχε κλίση προς τα πίσω (o Verlinden έδινε το σκοπευτικό του με την κλίση για μπει διαφανές πλαστικό ενώ η hasegawa έδινε το σκοπευτικό flat και το clear κομμάτι με κλίση)  :mrgreen: :mrgreen: :oops: :oops: :oops: :oops:
Θα το διορθώσω πάραυτα μόλις φτάσω στο σπίτι το βράδυ (ευτυχώς είναι κολλημένο με άσπρη κόλλα οπότε η διαδικασία θα είναι πανεύκολη.....
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Geokid

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αργος
  • modelclub.gr
    • virtual 335th Greek Squadron
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 20, 2007, 06:04:35 μμ »
Καταπληκτικη κατασκευη τα συγχαρητιρια μου και τα σεβη μου  ::icon_thumright::
Me,i want what's coming to me.
The world Chico, and everything in it
,Scarface
 Hasegawa 1/48 F-14A"Jolly Rogers" 75% Hasegawa 1/48 Spitfire Vb Trop Τελος!!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 20, 2007, 08:57:51 μμ »
Πραγματικά είναι υπέροχο :!: :!: :!:
Τα συγχαρητήρια μου ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 20, 2007, 08:59:15 μμ »
Εξαιρετική δουλειά... Μπράβο Γιάννη...

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse