Αποστολέας Θέμα: Arado Ar-240A 1/72 Revell  (Αναγνώστηκε 5953 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απ: Arado Ar-240A 1/72 Revell
« Απάντηση #25 στις: Απριλίου 09, 2007, 03:17:25 μμ »
Πόση ώρα άφησες να στεγνώσει πριν μασκαρεις :?:
Λόγω Πάσχα μία ολόκληρη μέρα. Μπορεία να το κάνεις όμως με ασφάλεια σε 2 ώρες. Να τονίσω οτι χρησιμοποιώ Tamiya masking tape και μόνο, κάποιες φορές που έβαλα χαρτοταινία την πάτησα από σοβαρά έως τραγικά  :(

Στο δικο μου η Tamiya masking tape το σηκωσε το χρωμα μετα απο 3 μερες  :evil:

Κι εγώ την έχω πατήσει μερικές φορές, ιδίως όταν μάσκαρα πάνω σε μεταλικό χρώμα. Πολλές φορές δε όταν βγάζω την ταινία, η βαμμένη επιφάνεια μοιάζει να είναι ζαγρέ σε ορισμένα σημεία. Πιθανολογώ ότι ή σηκώνεται η γυαλάδα του χρώματος, γιατί μοιαζει να είναι ματ, ή μένουν υπολοιματα κόλλας απο την ταινία. Πάντως όταν φάει μια γερή δόση απο γυαλιστερό βερνίκι πριν τα σήματα και το wash, ξαναέρχεται στα ίσα του.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #26 στις: Απριλίου 09, 2007, 11:02:02 μμ »
Ελα να προχωράμε!

Το αεροπλανάκι στήθηκε στα πόδια του. Τελικά είναι τόσο άσχημο όσο φαίνεται!

Ελάχιστο chipping έγινε με Humbrol 56. Γενικά chipping σε βασικό χρώμα της Luftwaffe, και δε μιλάω για whitewash, έχω δει πολύ σπάνια σε όσες φωτό έχω παρατηρήσει.

Να και το απ' κάτου που λένε και στο χωριό μου!

Πάμε τώρα για εξατμίσεις, καπνιές και διάφορες άλλες δημιουργικές καταστροφές.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 09, 2007, 11:43:29 μμ »
Δύο ερωτήσεις :

1. Η παρκετίνη είναι που το κάνει τόσο γυαλιστερό  :?: Δεν την έχω δουλέψει ακόμα και δεν ξέρω.

2. Δεν θα του κάνεις άλλο chipping  :?: Νομίζω ότι παίρνει λίγο ακόμα (για τα δικά μου μάτια)

Και μια παρατήρηση. Στις κάτω επιφάνειες μάλλον θέλει λίγες διαρροές παραπάνω.

Αλλά φυσικά ο καλλιτέχνης είσαι εσύ και βάζεις το δικό γούστο.  ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 10, 2007, 12:57:42 πμ »
1. Η παρκετίνη είναι που το κάνει τόσο γυαλιστερό  :?: Δεν την έχω δουλέψει ακόμα και δεν ξέρω.
Ναι! Και ξεκίνα να τη δουλεύεις, είναι λες και είναι φτιαγμένη για εμάς τους μοντελιστές.

2. Δεν θα του κάνεις άλλο chipping  :?: Νομίζω ότι παίρνει λίγο ακόμα (για τα δικά μου μάτια)
ΟΚ, θα του επιτεθώ εκ νέου.

Και μια παρατήρηση. Στις κάτω επιφάνειες μάλλον θέλει λίγες διαρροές παραπάνω.
Ναι, θα γίνει νέα επίθεση με τον αερογράφο και smoke.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 10, 2007, 08:01:03 πμ »
Αναμένομεν  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 10, 2007, 05:44:53 μμ »
Εξαιρετικό Γιώργο...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 11, 2007, 02:13:17 πμ »
Λοιπόν ως εδώ έχουμε φτάσει.
Εχουμε και λέμε: έξτρα chipping, καπνιές με μίξη σταγόνων μαύρου Humbrol 33 σε white spirit, βάψιμο οι εξατμίσεις με Humbrol 113 rust και drybrush με Humbrol 27003 steel και τοποθέτηση, κόλλημα των θυρίδων του συστήματος προσγείωσης, κόλλημα αντένες και σωλήνας pitot, κεραία από λεπτή πλαστική κλωστή και βάψιμο με Humbrol 27003 steel και τέλος matt βερνίκι Model Master. Ξεμασκάρισμα η καλύπτρα και voila!

Απομένουν κάποιες ψιλοδιορθώσεις σε κάποια σημεία στο χρώμα, κόλλημα το κάλυμα της δεξιάς έλικας που αποφάσισε να πάει μία βόλτα άνευ αδείας εξόδου, λίγο καθάρισμα στην καλύπτρα, βάψιμο τα navigation lights, βάψιμο η άκρη του pitot και μάλλον τελειώνω. Υστερα θα πρέπει να βρω έναν τρόπο να το βγάλω ανθρωπινές φωτογραφίες...

Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε οτι μπροστά στο Fw-187 του CROW, αυτό είναι κακάσχημο!

ΥΓ
Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο τα φτιάξω τους μονωτές στο καλώδιο της κεραίας; Δοκίμασα με κυανοακρυλική και μπορώ να σας πω οτι τα έκανα χάλια  :oops: Αλλη ιδέα  :?:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 11, 2007, 02:28:52 πμ »
Ξέρει κανείς κάποιο τρόπο τα φτιάξω τους μονωτές στο καλώδιο της κεραίας; Δοκίμασα με κυανοακρυλική και μπορώ να σας πω οτι τα έκανα χάλια  :oops: Αλλη ιδέα  :?:

Και για να μην μου έρθουν τίποτα τρελές απαντήσεις να σας τονίσω ότι:

Βλέπετε το σκοπευτικό από διαφανές πλαστικό και τις ζώνες από Tamiya masking tape; Ε, αυτό για μένα αγγίζει τα όρια του extreme scratch build!  :)

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 11, 2007, 08:08:43 πμ »
Πολύ όμορφη και γρήγορη δουλειά Γιώργο!!!
Για τους μονωτές,δοκίμασε Crystal Clear,πηχτή μπογιά,πηχτή κυανοακρυλική :wink:,μικροσκοπικά κομματάκια στόκου ή BluTac,εως και μικροσκοπικά μπιλάκια από καλάι που γίνονται εύκολα αν κόψεις ένα μικροσκοπικό κομμάτι με τον κόφτη και το ζεστάνεις με το κολλητήρι.
Αυτό θα γίνει αμέσως μια μικροσκοπική μπίλια.Μετά με ένα ξυράφι προσεκτικά πιέσεις και κάνεις μια τομή εώς το μέσον της διατομής του.
Το ανοίγεις ελάχιστα, περνάς την αντέννα ενδιάμεσα και κλείνεις πάλι προσεκτικά.
Η διεργασία είναι ακριβώς ίδια με τα μολυβένια βαρίδια ψαρέματος αν έχεις υπόψην σου...
Αν θέλεις τίποτα πιο extreme πες μου ε? :mrgreen:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 11, 2007, 09:17:39 πμ »
Γεώργιε το μοντελάκι έγινε σουπερ  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Πιο πολύ μάλιστα μου αρέσει το γυάλισμα της καλύπτρας. Πρέπει να είναι αποτέλεσμα της παρκετίνης υποθέτω. Εχθές την δοκίμασα κι εγώ σέ ένα μοντέλο στο οποίο κάνω διάφορες δοκιμές. Αλλά αυτό θα το συζητήσουμε με ΠΜ το απόγευμα ή το βραδάκι.

Κι εγώ τους κάνω με κυανοακρυλική. Με την μύτη μιας οδοντογλυφίδας βάζω ελάχιστη ποσότητα στο σημείο που θέλω και όταν αυτή στεγνώσει ξαναβάζω αν χρειαστεί ή όσες φορές χρειαστεί για να γίνει κάτι σαν μικρή μικρή μπαλίστα και μετά την βάφω με άσπρο. Αν μάλιστα η κυανοακρυλική είναι παχύρευστη τότε ακόμα καλύτερα.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #35 στις: Απριλίου 11, 2007, 01:23:00 μμ »
Τι έφτιαξες βρε άνθρωπα :?: :shock: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::

Μια ερώτηξη: το τελικό φινίρισμα έχει γίνει μόνο με παρκετίνη ή χρησιμοποίησες βερνίκι;

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #36 στις: Απριλίου 11, 2007, 02:44:39 μμ »
Τι έφτιαξες βρε άνθρωπα :?: :shock: ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::salut::

Μια ερώτηξη: το τελικό φινίρισμα έχει γίνει μόνο με παρκετίνη ή χρησιμοποίησες βερνίκι;
Οτι βλέπεις gloss είναι παρκετίνη Long Shine. Το τελικό ματ είναι βερνίκι Model Master.

Ερώτηση προς όλους: Θέλω ένα βερνίκι ματ, αλλά μιλάμε για το απόλυτο ματ! Υπάρχει κάτι που να μην κοστίζει έναν προϋπολογισμό αφρικανικού κράτους;
Ευχαριστώ!

Tags: