Αποστολέας Θέμα: British Strongpoint in Normandy 1/72  (Αναγνώστηκε 4287 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
Απ: British Strongpoint in Normandy 1/72
« Απάντηση #25 στις: Μαΐου 24, 2008, 03:54:49 μμ »
Μικρη προοδος στο διοραμα αλλα την μοιραζομαι μαζι σας.. το παω βημα-βημα :mrgreen: 

Τα σακια μετα το πρωτο χερι

Τα σακια ετοιμα ( κακος φωτισμος κ δεν φαινονται καλα-στις απο κατω φωτο φαινεται καλυτερα η δουλεια :wink: )

Τοποθετηση σακιων και τοιχων

Επιστρωση με χωμα και βαφη χωματος κοντα στους τοιχους-σακια.

Και τρεις φωτο για να δειτε περιπου πως θα ειναι η σκηνη... Λειπουν παρα πολλα ακομα. Οι φιγουρες δεν ειναι βαμενες, οπλα πεταμενα κατω κλπ. Χαλασματα στο εδαφος.  Α,λειπει και ενα tiger :mrgreen:   

Δεν ξερω αν ειναι καλη ιδεα, να βαλω καθολου χορταρι? 
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #26 στις: Μαΐου 24, 2008, 03:59:18 μμ »
Φιλε Νικο με ικανοποιούν ::icon_thumright::  Γκρι πρωτο χερι και μετα φθορες με καφε και κεραμυδι?   Για δωσε τα φωτα  ::salut::

Είναι βαμένα με βασικό το κλασσικό 127 της humbrol.Δεν θεωρώ πως είναι το μόνο σωστό χρώμα καθώς σίγουρα "παίζουν" καί μαύρα βαρέλια αλλά καί πρασινωπά.

Αφού στέγνωσε το γκρι,τα έκανα μιά βουτιά στο dark weathering της promodeller καί μετά από λίγη ώρα αφαίρεσα όσο περίσσευε (κατά την γνώμη μου).Αυτό δημιούργησε το σκούρο εφέ που βλέπεις στις φωτό.

Αντί αυτού μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαύρο ή πολύ σκούρο γκρι ακρυλικό.Το αποτέλεσμα θα είναι ανάλογο.

Αφού στέγνωσε κι αυτό,πήρα ελάχιστο καφέ χρώμα.Μ΄ένα λεπτό πινελάκι ακουμπούσα μιά κουκίδα χρώμα καί μ΄ένα άλλο πινελάκι νοτισμένο σε διαλυτικό "τράβήχτηκαν" οι κουκίδες προς τα κάτω.
    Στο πάνω μέρος των βαρελιών τοποθετήθηκε λίγο περισσότερο χρώμα καί "ανακατεύτηκε" με μιά νοτισμένη σε διαλυτικό μπατονέτα.

Μ΄αυτόν τον εύκολο καί γρήγορο τρόπο πέτυχα την επιθυμητή ανομοιομορφία που ήθελα.Δεν χρησιμοποίησα ενδιάμεσο βερνίκι καί γι αυτό ήμουν λίγο "γρήγορος" στο σκούπισμα μεταξύ των βαψιμάτων γιά να μην "αντιδράσουν" τα διαλυτικά.

Το αποτέλεσμα δεν είναι άσχημο.Οι φωτογραφίες το αδικούν.Αν έχεις άλλες απορίες ρώτα.

Ελπίζω να βοήθησα.Καλή επιτυχία.

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #27 στις: Μαΐου 24, 2008, 04:09:46 μμ »
Ευχαριστω Νίκο! ::eusa_clap::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 14, 2008, 06:19:35 μμ »
Με ρυθμούς χελώνας αλλα προχωράει και αυτό :mrgreen:

Για πλαστικές φιγούρες φίλοι μου ενας είναι ο τρόπος να βγούν απο την βάση.. τα ξυραφάκια Astor... που οι εποχές που μου έβγαινε η πίστη με τον κόφτη..  :mrgreen:

Το διόραμα οπως ειναι τώρα.. δεν εχει βαφτεί καλα ολο το έδαφος ακομα :wink:  Οσο αναφορα τα χαλάσματα..τα βάζω πειραματικα και μου φαίνονται λιγο ακυρα.. θα ποσταρω δυο τρεις εκοδοχές για να μου πείτε την γνώμη σας μαλλον  :roll:

Αποσυνδεδεμένος Syzygy

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 14, 2008, 06:23:00 μμ »
Χαχαχαχα....Λοιπόν στο θέμα μας...Τα χαλάσματα πού είναι?Όλο το σκηνικό είναι μιά χαρά αλλά πόρσταρε τα χαλάσματα  :twisted:
Traceur for a life...

Tags: