Αποστολέας Θέμα: 9η Αθηναϊκή έκθεση φιγούρας από το Star Club  (Αναγνώστηκε 10548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
Απ: 9η Αθηναϊκή έκθεση φιγούρας από το Star Club
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:19:25 μμ »
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντας και ιδιαίτερα στους βραβευθέντες!!
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:23:52 μμ »
  συγχαρητήρια και από μένα για όλους τους συμετέχοντες (διακριθέντες και μη) για τις δημιουργίες τους. ελπίζω του χρόνου να μην υπάρχει το πρόβλημα του φωτισμού του χώρου.
   Ευχαριστώ και τα μέλη του φόρουμ που δημοσίευσαν τα μοντέλα που διακρίθηκαν, αφού στην απονομή δεν αναφέροταν για ποιό έκθεμα απονέμοταν το αντίστοιχο βραβείο. Μπορεί να γίνει το ίδιο και για τις φιγούρες; Για μένα τουλάχιστον που δεν ξέρω τους "φιγουράδες" καλό θα ήταν να ακόυω ποιό έκθεμα βραβεύεται (όπως στην έκθεση της IPMS) γιατί χθές ρώταγα τους υπόλοιπους μήπως ξέρουν. Ούτε για ποιό δικό μου δεν ήξερα μέχρι που είδα τα ποστ του Νίκου και του Στάυρου.

άντε και του χρόνου.

Αποσυνδεδεμένος Stratos Mavroudis

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 02, 2008, 03:55:36 μμ »
Συγχαρητήρια και από μένα στους βραβευθέντες και στους συμμετέχοντες. Παρά τον επιεικώς πανάθλιο φωτισμό (σχεδόν ανύπαρκτο), βραβεύτηκαν αρκετά αρματικά θέματα, πράγμα που αποδεικνύει την ποιότητα των κατασκευών, που και υπό αντίξοες συνθήκες βραβεύονται.

Προσωπικά θα τολμούσα να προτείνω ΟΜΑΔΙΚΗ αρματική ''απόβαση'' στο επόμενο Scale modelword στο Telford μετά των συζύγων ή των ετέρων ημισέων - για να μην πλήξουμε κιόλας - για να δείξουμε τις δουλειές μας, ευελπιστώντας ίσως και σε κάποιο βραβείο...

P.S Η πρόταση αυτή είναι σοβαρή.

Στράτος Μαυρουδής

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 02, 2008, 03:56:02 μμ »
Συγχαρητηρια σε ολους που βραβευτηκαν. Εξαιρετικες δουλειες. ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 02, 2008, 06:01:24 μμ »
Γιαννο αρχικα μας ειπαν οτι επιβραβευτηκε το ολο στησιμο. Συγκεκριμενα σε εμενα αντιστοιχει ο Τελευταιος Επιζων (ενας ιπποτης μεσα στα αιματα). Επισης βοηθησα τον Χρηστο στο διοραματακι με τους Σπαρτιατες στην 1/72 :wink:
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 02, 2008, 07:14:55 μμ »
Γιαννο αρχικα μας ειπαν οτι επιβραβευτηκε το ολο στησιμο. Συγκεκριμενα σε εμενα αντιστοιχει ο Τελευταιος Επιζων (ενας ιπποτης μεσα στα αιματα). Επισης βοηθησα τον Χρηστο στο διοραματακι με τους Σπαρτιατες στην 1/72 :wink:

Συγχαρητήρια φίλε  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
(βάλε και καμιά φωτογραφία)

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:25:40 μμ »
Οι φωτογραφιες ειναι πολυ κακες λογω του μη-φωτισμου και την ελειψη σταθερης στηριξης.
Το διοραμα:

και ο ιππότης:
   (πιο κουνημένη δεν γινοταν :mrgreen:)
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:37:45 μμ »
Γιατί εγώ τα πήγα καλύτερα :?: :?: :oops: :oops:
Να ένα όχημα που μου άρεσε πάρα πολύ. Ποιανού να ναι άραγε :?: :D :D

Οι Σπαρτιάτες που αν τους δείτε και από άλλες πλευρές φαίνονται καλύτεροι.

Και λογικά η βραβευμένη φιγούρα του Κώστα.

Κυριολεκτικά βουτηγμένη στο αίμα  :!:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:48:57 μμ »
Γιατί εγώ τα πήγα καλύτερα :?: :?: :oops: :oops:
Να ένα όχημα που μου άρεσε πάρα πολύ. Ποιανού να ναι άραγε :?: :D :D

::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Ευχαριστούμε Κώστα - Trutch, τώρα κατάλαβα με τι συμμετείχες, και τα δύο είναι από αυτά που μου τράβηξαν την προσοχή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:51:55 μμ »
Ευχαριστούμε Κώστα - Trutch, τώρα κατάλαβα με τι συμμετείχες, και τα δύο είναι από αυτά που μου τράβηξαν την προσοχή  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut::
Ευχαριστω πολυ! Μα να τονισω οτι το διοραμα με τους Σπαρτιατες ουσιαστικα ανηκει στον Χρηστο.. εγω απλα βοηθησα :wink:  Μην κλεβουμε και ξενη δοξα  :mrgreen: :mrgreen:

Οσο για το τροχοφορο δεν το συζητω! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος JOHNGE

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:54:09 μμ »
Η 9η  Εκθεση Φιγούρας υπήρξε μια σοβαρή αποτυχία που έφερε τη φιγούρα και γενικότερα το Διαγωνισμό 10 χρόνια πίσω.
Ορισμένοι το είχαν προβλέψει , για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Δυστυχώς οι Κασσάνδρες επιβεβαιώθηκαν. Διαβάζω μερικούς φίλους να είναι τρισευτιχισμένοι μάλλον λόγω της μη γνώσης της πραγματικής κατάστασης.
Ορισμένες καλοπροαίρετες παρατηρήσεις και χωρίς αίσθημα αντιπαράθεσης και εύκολης κριτικής.
1. Το στήσιμο της Εκθεσης ήταν λάθος από πολλές πλευρές. Ελάχιστος φωτισμός, δηλαδή σκοτάδι. Τεράστιος χώρος σε σχέση με τον αριθμό και τον όγκο των εκθεμάτων έμοιαζε (και ήταν )ακόμα πιο άδειος. Κυριολεκτικά χάθηκαν τα εκθέματα.
2. Η συμμετοχή ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά, χωρίς πολλά νέα θέματα. Μάλιστα ξαναεκτέθηκαν φιγούρες , βγαλμένες από το παρελθόν.
3. Η συμμετοχή ξένων ανύπαρκτη. Κάτι ακούσθηκε για WORLD EXPO στην GIRONA, Ισπανία όπου θα συμμετείχαν. Μα κάθε χρόνο έχει ΕΧΡΟ.
4. Η οργάνωση έπασχε δραματικά, χειρότερη και από τη λαική που γίνεται κάθε Σάβατο.
5.Η συμμετοχή των πωλητών - καταστημάτων σε οριακό επίπεδο , 4-5 συνολικά , χωρίς πολλά και νέα θέματα. Πρέπει να έχασαν και το χρόνο τους και τα χρήματα που πλήρωσαν.
6. Απαράδεκτο το γεγονός της συμμετοχής του πωλήτή με τις μαιμού φιγούρες. Είχε θέση σε μια Εκθεση - Διαγωνισμό ιστορικής μινιατούρας ; Γιούσουρουμ κατήντησε.
Δυστυχώς έχω την αίσθηση ότι  αν δεν γίνει μια νέα αναγεννητική προσπάθεια με φαντασία, σχεδιασμό, καλή θέληση και οργάνωση  η φιγούρα στην Ελλάδα , σε συνδυασμό με τη γενικότερη κρίση που μαστίζει τις εταιρείες αλλά και την τσέπη των νεαρών μοντελιστών, οδεύει το δρόμο της οριστικής παρακμής.
Προσωπικά ελάχιστα αισιοδοξώ. Και πραγματικά είναι τόσο κρίμα.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
Απ: Απ: 9η Αθηναϊκή έκθεση φιγούρας από το Star Club
« Απάντηση #61 στις: Ιουνίου 02, 2008, 09:58:13 μμ »
Ευχαριστω πολυ! Μα να τονισω οτι το διοραμα με τους Σπαρτιατες ουσιαστικα ανηκει στον Χρηστο.. εγω απλα βοηθησα :wink:  Μην κλεβουμε και ξενη δοξα  :mrgreen: :mrgreen:

Οσο για το τροχοφορο δεν το συζητω! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Να ρίξω και την καλοπροάιρετη μπηχτή μου προς τους 2 φίλους μου. Αυτή την φορά υπήρξε εγκράτεια και δεν κατακαρφώθηκαν από βέλη οι Σπαρτιάτες   :wink:  :mrgreen:  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #62 στις: Ιουνίου 02, 2008, 10:13:28 μμ »
εμένα απο την έκθεση μου άρεσαν αυτά

και στα αρματικά και αυτό που δεν ήταν του Αξονα

Για τα οργανωτικά που ανέφερε ο φίλος JOHNGE παραπάνω, εγώ δεν διάβασα κάποιον τρισευτιχισμένο, απλά τα μέλη του modelclub χάρηκαν για την ευκαιρία της μοντελιστικής εκδήλωσης και όχι για το αντικειμενικά πολύ άσχημο αποτέλεσμα.
Τους λόγους γι αυτό, προσωπικά θα ήθελα να τους ακούσω και απο κάποια "επίσημα" χείλη (εννοώ κάποιο μέλος του Star Club) όχι με διάθεση "κουτσομπολιού" αλλά για να μάθω τα πραγματικά αίτια έτσι ώστε να μην επαναληφθούν και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (εννοώ άλλων συλλόγων).
Το γεγονός με τις "μαιμούδες" είναι κατακριταίο. Ο συγκεκριμένος είχε κατέβει και με δική του "ομάδα". Φαντάχομαι όλοι θα προσέξατε τα σχετικά ταμπελάκια σε κάποιες συμμετοχές. Δεν γνωρίζω την αρχική προέλευση αυτών των φιγουρών (λόγω θεματολογίας) αλλά ξέρω ότι αρκετές εταιρείες μέσω των σελίδων τους ψάχνουν τέτοιες περιπτώσεις.
Ευχομαι του χρόνου πολύ καλύτερα.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #63 στις: Ιουνίου 03, 2008, 10:37:32 πμ »
Η φετινή έκθεση σε σχέση με πέρισυ ήταν σαν τη νύχτα με τη μέρα. :( Παρακολουθώ την έκθεση εδώ κ' 6 χρόνια κ' πραγματικά φέτος ήταν απογοητευτική, λίαν μικρών εξαιρέσεων την κατάσταση έσωσαν κάπως τα άρματα & διοράματα. Μπράβο στα παιδιά του club για τις συμμετοχές τους. ::eusa_clap::
Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου τα μέλη του Star club θα διοργανώσουν μια έκθεση αντάξια των προηγούμενων ετών.

Αποσυνδεδεμένος GRmodeler

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 03, 2008, 12:52:57 μμ »
και στα αρματικά και αυτό που δεν ήταν του Αξονα

(Image removed from quote.)

Και μένα αυτό μου άρεσε... :) :). Και από τα μοντέλα του ʼλεξ προσωπικά προτιμώ το Tiger I (F13), παρόλο που το ΚΤ εντυπωσιάζει με τις φθορές του. Και από τις φιγούρες τα δύο μπούστα που λες και συ, συν του Έκτορα και επίσης οι δύο ίδιες φιγούρες του σαμουράι (αυτή στο κάτω ράφι περισσότερο) . Επίσης στο ράφι με τις φιγούρες συλλεκτών αυτή με το ριγέ βαμμένο ρούχο (άσπρο-γαλάζιο), ξέρει κανείς ποιού είναι;

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:55:03 μμ »
Μπραβο σε ολους σας και του χρονου παραπανο συμμετοχες ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Tags: