Αποστολέας Θέμα: Λίγη βοήθεια παρακαλώ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)  (Αναγνώστηκε 1183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΔΗΜΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΣΚΥΡΟΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Λίγη βοήθεια παρακαλώ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
« στις: Απριλίου 22, 2008, 10:40:12 πμ »
Έχω το πλοίο Santa Maria της HELLER σε 1:75 .
Έχω διαβάσει για τη λίστα υλικών που γραφετε στον locust. Βοηθάει πολύ...αλλα... Πότε βάφουμε με enamel(τα χρώματα που έχω) και πότε με ακρυλικά και πώς? Πόσο τα αραιώνουμε? Όσον αφορά τις κόλλες..λέω να πάρω μια με πινελάκι και μια σε σωληνάριο αλλά πότε θα χρησιμοποιώ την καθεμία και τι να προσέξω στη χρήση τους? Επιπλέον, αργότερα βέβαια θα χρειαστώ και σχοινάκια με διατομες 0,3  0,6 και 0,9mm φαντάζομαι οτι θα υπάρχουν σε μοντελιστικά καταστήματα, έτσι δεν είναι??
Και το χειρότερο... τους κόμπους που θέλει δεν έχω ιδέα πώς να τους κάνω.

Viper, μπήκα στο HOBBYGALLERY.GR καλό είναι,  βέβαια το πρόβλημά μου είναι το τι κάνουν όλα αυτά τα πράγματα εκεί μέσα..( αν με καταλαβαίνεις), δεν λέει κάτι που να περιγράφει λίγο το κάθε είδος.

Λένε ότι δεν βλέπεις καράβι στο βουνό... εγώ τα βλέπω και τα δυο μπροστά μου.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: Λίγη βοήθεια παρακαλώ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 22, 2008, 03:01:16 μμ »
Λοιπόν φίλε μου πρώτα απ' όλα καλή αρχή  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::  Τα μοντέλα της Heller να ξέρεις εξ' αρχής οτι είναι λίγο δύσκολα λόγω εφαρμογής αλλά ΜΗΝ πτοείσε  :wink: :wink:  Τα enamel που έχεις είναι μια χαρά για την αρχή. Λοιπόν αφού θα βάψεις με πινέλο το κιτ σου, απλά ανοίγεις το κουτάκι της μπογιάς, θα ανακατέψεις μ' ενα ξυλάκι καλά καλά το χρώμμα και απλά θα βουτάς το πινέλο - θα το "στραγγίζεις" στα πλαινά του χείλους του κουτιού και θα βάφεις απαλά απαλά το κιτ, πάντα με μια φορά για να "κάτσει" ομοιόμορφα το χρώμμα. Τα enamel θα τα "ξεπλύνεις" (τα πινέλα σου) με διαλυτικό (οχι νίτρου  :!: )
 Τώρα κόλλα.....πάρε 3 ειδών κόλλες μιας και θα σου χρειαστούνε και οι 3. Πάρε μια υγρή κόλλα με μύτη βελόνα (τύπου Revell / UHU / Aztec) για μικρή ποσότητα (σταγόνες) και καθαρή δουλειά. Μ' αυτήν θα κάνεις το 90% πρπ των κολλήσεων.
 Πάρε επίσης μια υγρή με πινέλο (υπάρχουν δεκάδες μάρκες). Αυτή στεγνώνει σαν "οινόπνευμα" = αμέσως δλδ. Μ' αυτήν θα κάνεις κολλήσεις όπου απαιτείται κόλληση μέσω του "τριχοειδούς φαινόμενου", λόγω του οτι είναι πολύυ λεπτόρευστη "κυλά" ανάμεσα στα 2 μέρη που θέλεις να κολλήσεις, π.χ. στο καράβι σου στα 2 μισά της καρίνας.
 Τέλος ΠΑΝΤΑ χρειάζεται μια super κόλλα (κυανοκρυλλική) δλδ τύπου Logo. Υπάρχουν υλικά (μέταλλο - φύλλο χαλκού - φυλλο πλαστικού) που δεν κολλάνε με καμμιά άλλη μοντελλιστική κόλλα. Επίσης υπάρχουν και κιτ που δεν "θέλουν" να κολλήσουν άρα ορίστε η χρήση της super κόλλας.
 Σχοινάκια πρέπει να "δίνει" η Heller αλλά και να μην έχει (  :roll: ) μπορείς να βρείς σε καταστήματα που έχουν ξύλινα πλοία  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ΔΗΜΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΣΚΥΡΟΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ
Απ: Λίγη βοήθεια παρακαλώ (ΑΡΧΑΡΙΟΣ)
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 23, 2008, 11:15:38 πμ »
Raw Shooter, ευχαριστώ πολύ.

Tags: