Το έπιασε αμέσως ο Γιώργος. Οιπόν,
Τκιτ είναι το γνωστό ρητινένιο (από πολυεστερική ρητίνη) ΚΔΠ της White Tower Models στην 1/35. Σημειώνω ότι το είχα λάβει ταχυδρομικά πριν κάποια χρόνια και δεν είχε καθόλου σπασμένα κομμάτια μέσα.
Η κατασκευή ξεκίνησε κανονικά. Είχα ολοκληρώσει το κύριο σκάφος και όλα τα χαμηλά (αναρτησεις, τροχούς, ερπύστριες κλπ.) μαζί με κάποιες ψιλοπροσθήκες. Οι κολλήσεις είχαν γίνει με εποξική και το μοντέλο είχε αφεθεί για πάρα πολύ καιρό στο ... χρονοντούλαπο, μέσα στο κουτί του, με κομματάκια φελιζόλ κλπ στα πλάγια και πάνω-κάτω για να μην κουνιέται και να είναι ασφαλές.
αμ δε. κάποια στιγμή που θέλησα να το ξαναξεκινήσω, μου γλίστρησε το κουτί από τα χέρια και έπεσε από ύψος μισού μέτρου στο πάτωμα. Ισα που προλαβα να κόψω λίγο την ταχύτητα πτώσης με το πόδι μου.
Οταν άνοιξα το κουτί έβγαλα απο μέσα αυτό που βλέπετε.
Το κιτ διαλυμένο (σπασμένο) σε δεκάδες κομμάτια όπως αυτά που βλέπετε και εκατοντάδες μικρότερα θρύψαλα ρητίνης.
Πιθανότατα η πολύ εύθραυστη ρητίνη σε συνδυασμό με την εποξική έκαναν τη ζημιά.
Εννοείται πως δεν πρόκειται να το φτιάξω ποτέ. Το θυμήθακα τώρα με το σχετικό τόπικ (
http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2210.0;topicseen).
Το συγκεκριμένο θα το δώσω στο Φάνη (Leopard) για ένα ακόμη "total reset".
φχαριστώ για τις απαντήσεις.
ΥΓ. κάτι ξέρει και ο Νίκος. ο γιός μου (2,5 ετών τότε, τώρα 4 και κάτι) θεώρησε το laptop μου ..εχθρικό και του επιτέθηκε με το ...ακόντιό του ή κάτι τέτοιο. αποτέλεσμα: σπασμένη οθόνη και ...1300 ευρώ να ζητάει η compaq για αντικατάσταση. τώρα το presario είναι στο πατάρι και αναπαύεται για πάντα.
Σ.Σ.