Αποστολέας Θέμα: Mεταλλικη φιγουρα  (Αναγνώστηκε 2187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ekptoth

• Scale 1/144
  • *
Mεταλλικη φιγουρα
« στις: Απριλίου 05, 2008, 08:10:22 πμ »
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΒΑΝΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ.

ΘΑ ΗΘΕΛΑΤΗΝ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΕΡΩΤΗΜΑ:

ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΜΑΛΤΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ;

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: μεταλλικη φιγουρα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 05, 2008, 09:12:05 πμ »
Καλώς ήρθες!

Αρχικά μία παράκληση, μην γράφεις με κεφαλαία, είναι σαν να φωνάζεις :wink:

Τώρα χρώματα σμάλτου σίγουρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε μεταλλικές επιφάνειες. Καλό θα ήταν η επιφάνεια να είναι ασταρωμένη με κάποιο υλικό, πχ Hycote. Για περισσότερες λεπτομέρειες περίμενε να απαντήσουν και οι φιγουράδες του forum.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 05, 2008, 09:34:55 πμ »
Καλώς ήρθες Βάνα!
Ναι,σε μεταλλικές φιγούρες καλύτερα να ασταρώνεις με κάποιο σμάλτο,για να πιάνει καλύτερα το χρώμα!
Γενικότερα τώρα στο βάψιμο,και πάλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις,είτε σμάλτα είτε ακρυλικά!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος ekptoth

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 05, 2008, 10:16:25 πμ »
Σας ευχαριστω πολυ
και κατι αλλο πως μπορω να κανω σκιασεισ?
ελπίζω να μην κουραζω

Αποσυνδεδεμένος sirhogr

• Για τους φιλους Γιωργος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • To create something you must be something.
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 05, 2008, 12:32:05 μμ »
Για σκιες χρησ/ποιεις σκουροτερους τονους του αρχικου χρωματος (οσο πιο βαθια η σκια τοσο πιο σκουρο το χρωμα), και προσπαθεις να σβηνεις ομαλα το χρωμα πανω στο προηγουμενο στρωμα (τα στρωματα πρεπει να ειναι λεπτα για να μη "χτιζει" το χρωμα). Τωρα βεβαια με χρωματα σμαλτου ειναι δυσκολο αυτο λογω του οτι στεγνωνουν σχετικα γρηγορα για αυτου του ειδους τις δουλειες (προσωπικα δε τα χρησιμοποιω καθολου). Κοιτα στο παρακατω link να παρεις μια ιδεα σε βαψιμο flesh.

http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=2208.0
When we accept tough jobs as a challenge and wade into them, miracles can happen!

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Mεταλλικη φιγουρα
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 23, 2008, 01:21:00 μμ »
...για να δούμε αν κατάλαβα καλά και εγώ. Δηλαδή ασταρώνουμε με λευκό ή γκρι σμάλτο, το αφήνουμε να στεγνώσει και μετά βάφουμε καπάκι απο πάνω πάλι σμάλτα;; ή το ασταρώνω με κανα acrylic primer της tamiya που είναι και σε σπρέι και μετά περνά απο πάνω σμάλτα. Ρωτάω γιατί φοβάμαι μην σηκώσει το σμαλτο που θα βάψω το σμάλτο που θα χω βάλει για Primer..
Ολα είναι δρόμος

Αποσυνδεδεμένος dimitrisd

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Δραμα
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 23, 2008, 01:36:50 μμ »
Γεια σου Βανα.
Λοιπον ασταρωνεις με ενα ανοιχτο χρωμα κατα προτιμηση σμαλτου που αντεχει πιο πολυ απο τα ακρυλικα και εχει πιο χοντρο κοκκο.Μετα βαφεις με σμαλτα η ακρυλικα τα χρωματα της φιγουρας.Εδω η επιλογη ειναι δικη σου.Πανατα να περιμενεις ενα 24ωρο να στεγνωσουν καλα τα χρωματα ειδικα αν βαψεις με σμαλτα.Ο καλυτερος τροπος για σκιασεις και ισως ο πιο ευκολος, στην αρχη τουλαχιστον, ειναι τα λαδια ζωγραφικης γιατι αργουν πολυ να στεγνωσουν και ετσι μπορεις να σβησεις με το πινελο τις εντονες αντιθεσεις.Ειδικα αν μιλαμε για φιγουρες σε μεγαλες κλιμακες τα λαδια βοηθουν πολυ.Αν φτιαχνεις μικρες φιγουρες τοτε μπορεις και με τα σμαλτα να κανεις σκιες.Σ'αυτη την περιπτωση αφου πχ βαλεις σε μια πτυχωση του ρουχου το σκουρο χρωμα με ενα πινελο ΕΛΑΦΡΑ νοτισμενο στο διαλυτικο(το σκουπιζεις σε χαρτι αφου το βουτηξεις στο διαλυτικο) μπορεις να κανεις τα σβησιματα για να μην φαινονται εντονα τα ορια.Στα λαδια μεχρι να τελειωσεις την φιγουρα δεν ξαναχρησιμοποιεις διαλυτικο ουτε καν με πινελο σκουπισμενο.Πρεπει να εισαι σιγουρη οτι το πινελο ειναι στεγνο αλλιως ολα θα γινουν μια μουντζουρα.

Ψαξε στο ιντερνετ για τεχνικες βαψιματος και εχε υπομονη.Παντα οι πρωτες δουλειες δεν ειναι ικανοποιητικες αλλα πρεπει να επιμενεις αν σου αρεσει το χομπυ.Εγω θυμαμαι εχω βουτηξει πολλες φορες τις  πρωτες μεταλλικες φιγουρες σε διαλυτικο νιτρου για να τις ξανακανω απο την αρχη  :mrgreen:

καλη αρχη

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 23, 2008, 01:46:11 μμ »
Γεια σου Βανα.
Λοιπον ασταρωνεις με ενα ανοιχτο χρωμα κατα προτιμηση σμαλτου που αντεχει πιο πολυ απο τα ακρυλικα και εχει πιο χοντρο κοκκο.Μετα βαφεις με σμαλτα η ακρυλικα τα χρωματα της φιγουρας.Εδω η επιλογη ειναι δικη σου.Πανατα να περιμενεις ενα 24ωρο να στεγνωσουν καλα τα χρωματα ειδικα αν βαψεις με σμαλτα.Ο καλυτερος τροπος για σκιασεις και ισως ο πιο ευκολος, στην αρχη τουλαχιστον, ειναι τα λαδια ζωγραφικης γιατι αργουν πολυ να στεγνωσουν και ετσι μπορεις να σβησεις με το πινελο τις εντονες αντιθεσεις.Ειδικα αν μιλαμε για φιγουρες σε μεγαλες κλιμακες τα λαδια βοηθουν πολυ.Αν φτιαχνεις μικρες φιγουρες τοτε μπορεις και με τα σμαλτα να κανεις σκιες.Σ'αυτη την περιπτωση αφου πχ βαλεις σε μια πτυχωση του ρουχου το σκουρο χρωμα με ενα πινελο ΕΛΑΦΡΑ νοτισμενο στο διαλυτικο(το σκουπιζεις σε χαρτι αφου το βουτηξεις στο διαλυτικο) μπορεις να κανεις τα σβησιματα για να μην φαινονται εντονα τα ορια.Στα λαδια μεχρι να τελειωσεις την φιγουρα δεν ξαναχρησιμοποιεις διαλυτικο ουτε καν με πινελο σκουπισμενο.Πρεπει να εισαι σιγουρη οτι το πινελο ειναι στεγνο αλλιως ολα θα γινουν μια μουντζουρα.

Ψαξε στο ιντερνετ για τεχνικες βαψιματος και εχε υπομονη.Παντα οι πρωτες δουλειες δεν ειναι ικανοποιητικες αλλα πρεπει να επιμενεις αν σου αρεσει το χομπυ.Εγω θυμαμαι εχω βουτηξει πολλες φορες τις  πρωτες μεταλλικες φιγουρες σε διαλυτικο νιτρου για να τις ξανακανω απο την αρχη  :mrgreen:

καλη αρχη

συνονόματε η Βάνα ξεκίνησε το thread και εγώ το συνέχισα   :D πάντως σε ευχαριστώ... σκεφτόμουνα την εξής διαδικασία. Πρώτα Priming με λευκό enamel humbrol καλό στέγνωμα και μετά βάψιμο με enamels. Οι φιγούρες είναι κάποιες πολύ μικρές μεταλλικές http://www.cs.cmu.edu/~tpope/sol/metal-magic/images/C1701.jpg (αλλά πολύ μικρές λέμε!!! σε όρια αύξησης της μυωπίας!) τα λάδια (εχω υδατοδιάλυτα της Wnsor &Newton) σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω μετά για wash και για να δώσω τονισμούς σε δέρμα και τα ρέστα... Μην φαντάζεσαι και πολλά (δεδομένης της κλίμακας) και για να με ειλικρινής η αρραβωνιαστικιά μου θα τις φτιάξει. Εγώ ανέλαβα να την δασκαλέψω...  :) Λέω κάτι λάθος στην παραπάνω διαδικασία;;; (οι φιγούρες είναι μεταλικές...)
Ολα είναι δρόμος

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 23, 2008, 09:12:14 μμ »
Χαχα και γω το ειδα μετα ποιος συνεχισε το ποστ.Σορρυ φιλε  :mrgreen:

Τεσπα ,για τις φιγουρες που λες,ι ειναι σωστη η διαδικασια.Ασε το ασταρι για 24ωρο να στεγνωσει και μετα αφοβα αδιαλυτα τα σμαλτα.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 24, 2008, 11:14:36 πμ »
αδιαλυτα;;; δεν θα χτίσουν???? :shock:
Ολα είναι δρόμος

• Δημητρης Πετρου
  • Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 24, 2008, 11:41:05 πμ »
Χμμ δεν ειχα τετοιο προβλημα αλλα παντα εβαφα απο πανω με λαδια.Οποτε για μενα τα σμαλτα ηταν η βαση και οχι το φινιρισμα.Αν θελεις μπορεις να τα βαψεις διαλυμενα δεν εχουν προβλημα αρκει να στεγνωσει καλα το ασταρι.

Αποσυνδεδεμένος psilos

• Προσπαθώ...
  • Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 24, 2008, 11:47:45 πμ »
thanks  ::icon_thumright:: πειραματίζομαι και σε ενημερώνω....
Ολα είναι δρόμος

Tags: