Αποστολέας Θέμα: Maskol και επαναφορα του ?  (Αναγνώστηκε 6859 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθήνα, Ζωγράφου
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Maskol και επαναφορα του ?
« στις: Νοεμβρίου 30, 2005, 01:03:21 πμ »
...ποίο είναι το διαλυτικό του εν λόγω προϊόντος?? Το είχα αγοράσει πριν περίπου κανά 3μηνο και τώρα που πήγα να το χρησιμοποιήσω ήταν σχεδόν αποξηραμένο...  :?  :cry:  :cry: . Υπάρχει τρόπος επαναφοράς του?? (Τσάμπα τα 4ευρώ που έδωσα αν όχι  :evil:  :evil: ).

Αν ξέρετε διαλυτικά και γι'άλλα maskols εταιριών μην διστάσετε να τα ονομάσετε.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Maskol και...
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2005, 07:45:55 πμ »
Δε νομιζω να μπορει να ελθει στην αρχικη του κατασταση :?

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Maskol και...
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 12:03:04 πμ »
Και γω δεν το νομίζω....
Εγώ έχω πάρει πριν λίγο καιρό το μασκόλ της Gunze,το οποίο έχει νέα σύσταση και ονομάζεται Neo
Απ ότι ξέρω δεν είναι κατάλληλο για καλύπτρες όπως το παλιό της,αλλά μόνο για βαμμένες επιφάνειες!!!
Σε πρώτη δοκιμή που έκανα (πάλι καλά που μου ήρθε),το μασκόλ δεν κοβόταν με τον κόφτη,κόλλαγε στο πιάσιμο και άφηνε πολλά κομμάτια στο βγάλσιμο,όπου δεν καθάριζαν με τίποτα...
Κανένας να ξέρει περισσότερα?
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Maskol και...
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 01:42:59 πμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
Maskol και...
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 03:51:56 μμ »
Μητσο το Micromask της Microscale το εχω εδω και 3 χρονια (ενα και μοναδικο μπουκαλακι αγορασα και κοιτα να δεις ποσο κρατησε!!!) Ειναι μπλε διαφανες, το βαζεις με πινελο, καθαριζεται με νερο (πριν στεγνωσει) δεν λεκιαζει τις καλυπτρες, και οταν στεγνωσει γινεται μια διαφανης λεπτη ζελατινη, που μπορεις να την κοψεις σε οτι σχεδιο θες. Δεν σηκωνει χρωμα (ακρυλικο η σμαλτου). Γενικα λογω του οτι ειναι λιγο παχυρευστο, κραταει πολυ καιρο. Αν εισαι στο επομενο meeting, θα το φερω να το δειτε
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Maskol και...
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 03:54:02 μμ »
Aγορασμένο απο Ιπποκράτους, ή παραγγελία Κώστα??
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος Heater

• Don't phuck with the niners
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: inside a purple haze
Maskol και...
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 03:59:43 μμ »
Απο αγγλια Αντρεα
1/32 F-16D 52+
1/32 TA-7C

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
Maskol και...
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 05:44:41 μμ »
Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε άλλον αλλά εγώ είχα μια τραγική εμπειρία με το Maskol της Humbrol.
Στο 1/72 Μ8 Greyhound πήγα να μασκάρω με βρεγμένο χαρτομάντιλο όλο το έτοιμο εσωτερικό (ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ Δηλ. βάψιμο, Wash, φθορές και αξεσουάρ όλα τοποθετημένα και έτοιμα). Μερικές δύσκολες γωνίες που ήταν αδύνατον να μασκαριστούν με χαρτομάντιλο η ταινία και έβαλα ο Μ@Λ@ΚΑΣ maskol.
Όπως θα ξέρετε το εσωτερικό του M8 είναι λευκό!!!
Μετά την απομάκρυνση του maskol το λευκό είχε γίνει ένα απαίσιο ανοιχτό μωβ :shock:  :shock:  :shock:  :evil:  :cry:  :cry:
Τρελάθηκα.. αλλά αφού δεν μπορούσα να κάνω κάτι (Έπρεπε ή να ξεβάψω ή να πετάξω) έκανα Greek PATENDA με απανωτά wash και φίλτρα λευκού χρώματος και κάπως το συμμάζεψα.

Όλα αυτά μια βδομάδα πριν καταθέσω το μοντέλο στο διαγωνισμό της IPMS!

Οπότε αν με ρωτάτε τι γνώμη μου για πιο maskol να αγοράσετε η απάντησή μου είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ HUMBROL!!!

Αποσυνδεδεμένος JohnMet

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κρήτη
  • Πάντα μ'αρέσει να πετώ με κόντρα τον αέρα...
Maskol και...
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 05:48:28 μμ »
το maskol της humbrol μπορεί να μπει σε διαφανές πλαστικό σαν την καλύπτρα??

Αποσυνδεδεμένος zimmerman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Melbourne-Australia
Maskol και...
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 05:57:51 μμ »
παιδια το νεο μασκολ της gunze με πεθανε.ενω ειχα μασκαρει και βαψει μια χαρα οταν τελειωσα δεν ελεγε να αποχωριστει την καλυπτρα του harrier..
το παλιο ηταν μια χαρα...ειχα αμφιβολιες μηπως εκανα καμμια πατατα αλλα απο τη βλεπω την πατατα την εκανε η gunze ..........το μπουκαλακι καινουριο ετσι?για να μην παρεξηγηθω....ισχυει δηλαδη οτι το προιον φταιει ή εγω  ειμαι ασχετος?
Γιώργος Παπανικολάου

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
Maskol και...
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 06:12:35 μμ »
Kαλά το ότι είσαι άσχετος είναι πέρα για πέρα σίγουρο  :lol:  :lol:  :lol: , κατά τ'άλλα ισχύει πως είναι προβληματικό μασκόλ και για να δουλέψει σωστά χρειάζεται ελεϊνό κούνημα. Ίσως και πάλι όμως να μην αποδώσει σωστά!! Μας δουλέψανε οι σχιστομάτιδες, μου φαίνεται κάποιος πρέπει να τους ταρακουνίσει!!  :evil:  :evil:
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος vagos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Aπο Καρέα μεχρι Αγγλία.
  • Come And Get IT.
Maskol και...
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 12, 2005, 06:47:29 μμ »
Παράθεση από: Nikos Tsitsos
Δεν ξέρω αν έχει συμβεί και σε άλλον αλλά εγώ είχα μια τραγική εμπειρία με το Maskol της Humbrol.
Στο 1/72 Μ8 Greyhound πήγα να μασκάρω με βρεγμένο χαρτομάντιλο όλο το έτοιμο εσωτερικό (ΟΛΟ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΟ Δηλ. βάψιμο, Wash, φθορές και αξεσουάρ όλα τοποθετημένα και έτοιμα). Μερικές δύσκολες γωνίες που ήταν αδύνατον να μασκαριστούν με χαρτομάντιλο η ταινία και έβαλα ο Μ@Λ@ΚΑΣ maskol.
Όπως θα ξέρετε το εσωτερικό του M8 είναι λευκό!!!
Μετά την απομάκρυνση του maskol το λευκό είχε γίνει ένα απαίσιο ανοιχτό μωβ :shock:  :shock:  :shock:  :evil:  :cry:  :cry:
Τρελάθηκα.. αλλά αφού δεν μπορούσα να κάνω κάτι (Έπρεπε ή να ξεβάψω ή να πετάξω) έκανα Greek PATENDA με απανωτά wash και φίλτρα λευκού χρώματος και κάπως το συμμάζεψα.

Όλα αυτά μια βδομάδα πριν καταθέσω το μοντέλο στο διαγωνισμό της IPMS!

Οπότε αν με ρωτάτε τι γνώμη μου για πιο maskol να αγοράσετε η απάντησή μου είναι ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ HUMBROL!!!

Μεχρι τωρα δεν ειχα προβλημα με το μασκολ της Humbrol, το μονο που μου την δινει ειναι τραβαει χρωμα, δεν ξερω ακριβως πως να το αποφυγω. Αλλα γενικα αρχισα masking tape αντι για μασκολ οποτε καθαρισα απο το θεμα. Λεκεδες κ διαφορα οπως προανεφερες δεν μου εχει κανει ποτε.

Μονο πανω απο το πτωμα μου θα παρεις αυτο το κιτ.

Αποσυνδεδεμένος thomasofluton

• Scale 1/144
  • *
Απ: Maskol και...
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 16, 2006, 12:56:06 πμ »
To Maskol tis HUMBROL araionetre (os ena vathmo) me nero, to xrisimopio xronia kai den eixa provlima, tis microscale einai ligo dinato kai kamia fora sikonei xroma

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 16, 2006, 09:15:26 πμ »
Οταν λες αραιωνεται? οπως ειναι μεσα στο κουτι? αντεχει?και ποσο αραιωνεται?
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 16, 2006, 10:36:29 πμ »
To Maskol tis HUMBROL araionetre (os ena vathmo) me nero, to xrisimopio xronia kai den eixa provlima, tis microscale einai ligo dinato kai kamia fora sikonei xroma

Χειρότερο υλικό για μασκάρισμα δεν έχω δει... Δεν κόβεται, βάφει αν το περάσει πάνω από καλύπτρα με future και βγαίνει και πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα. Βέβαια δεν είναι και εύκολο να βρείς άλλων εταιρειών στην Ελλάδα, αλλά καλύτερα με ταίνια όπου χρειάζεσαι κι ας κάνεις μια βδομάδα, παρά με αυτό το άχρηστο (κατά τι γνώμη μου) υλικό...

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 16, 2006, 11:32:35 πμ »
γιατί δεν μας λές για το νεοαποκτηθέν  υλικό που έφερες απο έξω... :?: :wink: :wink:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 16, 2006, 12:31:34 μμ »
Αφού το έχει αναλύσει ο Heater πιό πάνω...

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 16, 2006, 12:41:27 μμ »
Agapite file melpas ta parales!!!

Den exo dokimasei future anyway... opote den ekfero apopsi... Alla xromata den mou exei peiraxei pote kai opos su exo pei to xrisimopio xronia, isos na epitithete ligo sto aspro kamia fora alla to aspro einai evesthito xroma kai borei na epireastei apo pola pragmata...

Oso gia to araioma, areonete me nero (leo kai tonizo os ena vathmo) diladi gia na gini opos vgike apo to ergostasio oxi gia na psekastei me aerografo exalou afto den einai kai mistiko afu to grafei kai epano stin siskevasia!!!!

Pantos gia na po tin kakioula mou kalo einai na kratame tin psixremia mas kai na min trexume na vgalume kapia ilika axrista!!!!!

Kalimera!!!

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Απριλίου 16, 2006, 01:03:54 μμ »
Είμαι απολύτως ψύχραιμος γενικότερα, οπότε οι πράξεις μου και τα λεγόμενά μου κάθε άλλο παρά εν βρασμό πραγματοποιούνται. Είναι γεγονός πώς η maskol της Humbrol, μπροστά στο τίποτα είναι κάτι. Είναι όμως πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό της. Την χρησιμοποιόυσα πολλά χρόνια,(δεν γνώριζα την ύπαρξη άλλων υλικών και φυσικά δεν είχα τις γνώσεις που έχω τώρα), οπότε έχω ίδια άποψη... Προσωπικά αφού δοκίμασα άλλες λύσεις έμεινα απολύτως ευχαριστημένος και δεν πρόκειται να το ξαναχρησιμοποιήσω.
Το βρίσκω πολύ δυσχρηστο υλικό, αν και όπως λές δεν κάνει κακό στα χρώματα.Και ένα ακόμα αρνητικό του... Δεν έχω βρει υλικό που να μυρίζει χειρότερα...(αν και δεν είναι λόγος μη χρήσης)...

Αποσυνδεδεμένος Brutalos

• Scale 1/35
  • *
  • Αθήνα, Ζωγράφου
« Απάντηση #19 στις: Απριλίου 16, 2006, 01:21:38 μμ »
Η πραγματικότητα γύρω από το Maskol της Humbrol, είναι πως πρόκειται για ένα από τα χειρότερα υλικά μασκαρίσματος στην αγορά, και πρέπει γενικά να αποφεύγεται η χρήση του πάνω σε φρεσκοβαμμένα μοντέλα (εκτός και αν είναι βαμμένα με χρώματα ενάμελ), σε καλύπτρες περασμένες με FUTURE και ακόμη για μασκάρισμα μικρών και ευαίσθητων κομματιών (όπως προείπε την εμπειρία του ο αγαπητός φίλος Νίκος Τσίτσος) , και βέβαια η γνώμη αυτή δεν είναι αποκλειστικά δική μου, αλλά και μερικών εκατοντάδων ξένων μοντελιστών που το κατονομάζουν πεντακάθαρα. Βέβαια μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για πρόχειρα μασκαρίσματα και σε επιφάνειες που είμαστε σίγουροι πως δεν θα επηρεαστούν από τη χρήση του εν λόγω προϊόντος. Πέραν τούτου, δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν για την αχρηστία του Maskol, απλά να επιστήσω την κάποια προσοχή στη χρήση του. Ο καθένας χρησιμοποιεί αυτό που τον βολεύει και τον εξυπηρετεί καλύτερα πάνω απ'όλα.
Ανδρέας Αποστολόπουλος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Απριλίου 16, 2006, 01:40:00 μμ »
Λοιπόν,
το maskol της Humbrol,δεν είναι φτιαγμένο για να μασκάρουμε καλύπτρες ούτε και ακρυλικά,καθότι απευθυνόταν για τα χρώματα της εταιρείας,τα οποία ως γνωστόν ήταν μόνο σμάλτα εκείνη την εποχή.
Σαν βασική του χρήση,θεωρείται το πρόσθετο μασκάρισμα σε παραλλαγές.
Επίσης η σύσταση του προιόντος έχει αλλάξει κατά καιρούς όπως και ο στόκος της εταιρείας.
Γενικότερα δεν είναι ιδανικό για καλύπτρες καθότι είναι υπερβολικά ελαστικό στο κόψιμο,αφήνοντας κάποια κατάλοιπα στο σημείο κοπής.
Επίσης είναι ιδανικό για μασκαρίσματα σε συνδυασμό με βρεγμένη χαρτοπετσέτα σε οποιαδήποτε περιοχή του μοντέλου,γλυτώνοντας έτσι ακριβότερα υγρά μασκαρίσματος.
Τέλος σαν καλύτερο υγρό αυτή την στιγμή στην χώρα μας θα πρότεινα της Winsdor & Newton αν και δεν είναι και πολύ καλό στο μασκάρισμα και κόψιμο στην καλύπτρα.Ένας συνδιυασμός λουρίδων Tamiya Tape στο όριο της καλύπτρας με μασκόλ της Winsdor είναι ότι καλύτερο πιστεύω...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Απριλίου 16, 2006, 08:09:06 μμ »
Ego exo dokimasei kata kairus:

Microscale

Gunze

Windsor & Newton

kai epimeno humbrol, vevea opos legan kai oi progonoi mas i sinithia ginete defteri fisi....

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Απριλίου 21, 2006, 12:35:19 πμ »
μετά την σημερινή μου περιπλάνηση στα μαγαζιά γύρισα σπίτι με 2 μπουκαλάκια MICRO MASK ( ναι ναι υπάρχει και εδώ..... :lol: :lol: και με δυο ακόμα προιόντα της έταιρίας  ) απο μοντελιστικό μαγαζί και το αντιστοιχο της winsor & newton απο το πλαίσιο (αγοράστηκε πρώτο απο τα παραπάνω :? :?)....θα τα δοκιμάσω και θα αναφέρω  :wink: :wink:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
« Απάντηση #23 στις: Απριλίου 21, 2006, 12:40:10 πμ »
μετά την σημερινή μου περιπλάνηση στα μαγαζιά γύρισα σπίτι με 2 μπουκαλάκια MICRO MASK ( ναι ναι υπάρχει και εδώ..... :lol: :lol: και με δυο ακόμα προιόντα της έταιρίας  ) απο μοντελιστικό μαγαζί και το αντιστοιχο της winsor & newton απο το πλαίσιο (αγοράστηκε πρώτο απο τα παραπάνω :? :?)....θα τα δοκιμάσω και θα αναφέρω  :wink: :wink:

ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ MICRO MARK?? EXEI KAI TA MICRO SOL/SET  :?: :?: :?: :?: (πες ναι :!: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Απριλίου 21, 2006, 12:45:14 πμ »
αν τα SOL / SET είναι με λεφκά και πορτοκαλί χρώματα στη συσκευασία αντιστοιχα ΝΑΙ έχει......
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Tags: maskol