Αποστολέας Θέμα: Aκονισμα λεπιδων  (Αναγνώστηκε 5928 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stefanoathens

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Aκονισμα λεπιδων
« στις: Μαρτίου 29, 2008, 06:40:16 μμ »
Δεν ειναι πολυ σπαστικο να ανακαλυπτεις τη στιγμη που ''δημιουργεις'' οτι σου εχουν τελειωσει οι καινουργιες λεπιδες; Προσωπικα σε αυτες τις περιπτωσεις ακονιζω λιγακι τις παλιες, για να με βγαλουνε οσο χρειαζεται... Ο τροπος που προσωπικα εφαρμοζω, ειναι ο εξης:
Αρχικα με το τροχο κοπης του ντρεμελ, επαναφερω το πλατος της κοψης στο αρχικο( ή και πλατυτερο), ακουμποντας απαλα τη λεπιδα και τραβωντας τη:

Στη συνεχεια, παιρνω το ''λαδακονο'' μου (το οποιο ειναι μια λιασμενη λεπτοκοκη πετρα, αγορασμενη απο τα εργαλειαδικα στην οδο αθηνας, κοστους 5 ευρω) και αφου σταξω πανω του δυο σταγονες οποιουδηποτε ειδους λαδιου, τριβω πανω του τη λεπιδα, με τη φορα που φαινεται στις φωτο για 5 περιπου λεπτα. (κατι σαν αυτο που βλεπουμε στις ταινιες να κανουν οι παλιοι κουρεις) :

Αυτο ηταν.

Αποσυνδεδεμένος stefanoathens

• Scale 1/144
  • *
Απ: Aκονισμα λεπιδων
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 29, 2008, 08:04:06 μμ »
Να συμπληρωσω οτι με λιγη εξασκηση μπορειτε να το ακονιζετε και προς οποιαδηποτε φορα, αλλα στην αρχη καλο ειναι προς την μια μονο

Αποσυνδεδεμένος Dkotz

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Budapest
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 01, 2008, 12:36:15 πμ »
Υπάρχει κι άλλη λύση.  εγώ χρησιμοποιώ νυστέρια ιατρικά. Μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία σε μεγάλες ποσότητες. ένα κουτάκι έχει μέσα 100 λεπίδες και κρατάνε αρκετά καλά. αν στομώσουν την αλλάζετε και έχετε 99 ακόμα... :lol: Το καλό όμως είναι οτι υπάρχουν πολλά σχέδια λεπίδων δηλαδ: τα μοντελιστικά μας σχέδια είναι το μυτερό όπως αυτό που δείχνεισ στι φοτο stefanoathens. αυτό είναι το νούμερο 11 και 14 στα ιατρικά νυστέρια και επίσης υπάρχει και το 25 με μικρότερο μήκος λεπίδας για πιο λεπτοδουλειές. στρογγυλά γαμψά και ελλειψοειδή είναι επίσησς διαθέσιμα.

Συνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 01, 2008, 12:47:06 πμ »
.... Μπορείτε να τα βρείτε στα φαρμακεία σε μεγάλες ποσότητες. ένα κουτάκι έχει μέσα 100 λεπίδες και κρατάνε αρκετά καλά. ..

και απο τιμη ποσο πανε περιπου?

Αποσυνδεδεμένος Dkotz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 01, 2008, 01:23:21 πμ »
 :roll: τώρα με τσάκωσες. αν σου πω πως δε θυμάμαι. είχα πάρει πριν πολύ καιρό 3 πακέτα κι ακομα να μου τελειώσουν. νομίζω.... οτι είχαν 5 ευρώ το πακέτο άντε 7. δε νομίζω παραπάνω... τωρα μπορεί να πήγαν και 20 το πακέτο έτσι οπως πάμε ::glossa::
Να σημειώσω όμως κάτι σημαντικό. Αυτά τα νυστέρια επειδή είναι λεπτά είναι πολύ πιο καλά στερεωμένα στις δικές τους λαβές (πάνω και κάτω λαβή)και σας δίνει πολύ σταθερό χειρισμό (χειρουργικής ακρίβείας) αλλιώς μπορείτε να τις εφαρμόσετε και στις κανοικές που όλοι έχουμε.(μεσαία)
για μένα είναι το μόνο μειονέκτημα.

1. πολλά ανταλλακτικά ( 100 λεπίδες το κουτί)
2. πολύ κοφτερά ( αν το δοκιμάσετε προτείνω το 11 και το 25) (τα στρογγυλά είναι πολύ καλά για την αποκόλληση απ τα πλαίσια οπου με κυκλικές κινήσεις κόβουν με μεγάλη ακρίβεια χωρίς να αφήνουν γλωσσες)
3. μεγάλη γκάμα με μύτες. για πολλές χρήσεις
4. Και αν δεν τα πήρε σβάρνα κι αυτά η ακρίβεια  ::glossa:: αρκετά φθηνά αν υπολογίσετε τις λεπίδες που παίρνετε.

Αποσυνδεδεμένος spyros

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο
    • Ibiza Mania Club
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:06:28 μμ »
Εγώ πάλι νομίζω ότι η 12 είναι καλύτερη για να βγάζεις κομμάτια από τα πλαίσια...
Πολύ καλό! Θα τις δοκιμάσω  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:36:49 μμ »
Εγώ πάλι νομίζω ότι η 12 είναι καλύτερη για να βγάζεις κομμάτια από τα πλαίσια...
::webmaster::
Καλύτερα για αυτή τη δουλειά να πάρετε ένα κοφτάκι/ψαλιδάκι ή ακόμα και νυχοκόπτη παρά να χρησιμοποιείτε λεπίδες και δή τις χειρουργικές! ʼν ξεφύγουν (και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξεφύγουν) θα κάνουν ΜΕΓΑΛΗ ζημιά...
Επίσης λόγω του ότι είναι πιό λεπτές απο τις κοινές μοντελιστικές, σπάνε πιό εύκολα ειδικά άν δέν είναι προσαρμοσμένες στη δική τους λαβή... Γι'αυτό ΜΗΝ ΤΙΣ ΖΟΡΙΖΕΤΕ!!!
Ένα επιπλέον "σύν" για τη χειρουργική λαβή είναι ότι έχει πλακέ σχήμα και δέν πρόκειται να κυλίσει στον πάγκο... :wink:

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:41:21 μμ »

Καλύτερα για αυτή τη δουλειά να πάρετε ένα κοφτάκι/ψαλιδάκι ή ακόμα και νυχοκόπτη παρά να χρησιμοποιείτε λεπίδες και δή τις χειρουργικές! ʼν ξεφύγουν (και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα ξεφύγουν) θα κάνουν ΜΕΓΑΛΗ ζημιά...

να σου πω,λες μεγαλη αληθεια,το σκεφτομουν να παρω ενα κουτι χειρουργικες αλλα κανα δυο φορες εχω κοπει με τις απλες,οποτε ας αφησουμε τις χειρουργικες,πανω απ'ολα η σωματικη μας ακεραιοτητα,μη παθουμε καμια λαχταρα :shock:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:49:10 μμ »

να σου πω,λες μεγαλη αληθεια,το σκεφτομουν να παρω ενα κουτι χειρουργικες αλλα κανα δυο φορες εχω κοπει με τις απλες,οποτε ας αφησουμε τις χειρουργικες,πανω απ'ολα η σωματικη μας ακεραιοτητα,μη παθουμε καμια λαχταρα :shock:

ʼν τις χρησιμοποιήσεις μιά φορα δέν θα ξαναγυρίσεις στις απλές... Είναι σάν να έχεις ρίξει με G3 και Μ1 και να μου λές πώς προτιμάς το G3!!! :lol:
Απλά θέλουν τον τρόπο τους και ΠΡΟΣΟΧΗ μέχρι να σου γίνει βίωμα ότι κόβουν πολύ! :wink:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 01, 2008, 03:51:14 μμ »
Λαμπρο μην φοβασαι!Παρε μια λαβη και μερικες λεπιδες για δοκιμη και σου υπογραφω οτι δεν θα ξαναπιασεις Χacto!Oι λεπιδες εχουν περιπου 7 ευρω η 100αδα.

Αποσυνδεδεμένος ss4gogeta

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 01, 2008, 04:57:48 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ χειρουργικές προτιμώ από τότε που χρησιμοποίησα για πρώτη φόρα δεν έβαλα ξανά λεπίδα άλλου τύπου τις συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα αλλά προσοχή!!! κόβουν δάχτυλο για πλάκα...

Παναγιώτης Μπιλάλης

Αποσυνδεδεμένος Dkotz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 01, 2008, 05:39:52 μμ »
χεχε  :D νυστερια ειναι...εννοειται οτι κοβουν.Ιδίως όταν βάζετε τον αντίχειρα κόντρα!!!!  καποιος όμως ανέφερε οτι σπάνε πιο εύκολα. όντως. είναι πολυ πιο λεπτα. και είναι επίσης αλήθεια οτι δε θα ξεκολλάτε μετα απ αυτές. Τη λαβή τώρα δεν ξέρω αν μπορειτε να τη βρείτε κι αυτή στα φαρμακεία. ίσως να μπορείτε να την παραγγείλετε. αλλιώς σίγουρα θα βρείτε στα μαγαζιά γύρω απ την ιατρική σχολή στο γουδί (όσοι είστε αθήνα) που έχουν τέτοιες για το φοιτητόκοσμο. Με τη λαβή είναι πολύ πιο σταθερά ::icon_thumright::
Επίσης κάτι άλλο σημαντικό είναι το ότι υπάρχουν δύο μεγέθη Λαβων!! προσοχη!  :!:
τα 15 15c και 16 για αυτή με τη μικρή μύτη και το 21 22 που είναιτ αμεγάλλα πάνω πάνω δεξιά θέλω αυτή με τη μεγάλη μύτη.

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 01, 2008, 05:41:03 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ χειρουργικές προτιμώ από τότε που χρησιμοποίησα για πρώτη φόρα δεν έβαλα ξανά λεπίδα άλλου τύπου τις συνιστώ και εγώ ανεπιφύλακτα αλλά προσοχή!!! κόβουν δάχτυλο για πλάκα...

Για αυτο καλό είναι να χρησημοποιούμε και χειρουργικά γάντια που περιορίζουν την πιθανότητα αιματηρών ατυχημάτων.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 01, 2008, 06:22:14 μμ »

Για αυτο καλό είναι να χρησημοποιούμε και χειρουργικά γάντια που περιορίζουν την πιθανότητα αιματηρών ατυχημάτων.

Και πιστεύεις ότι τα χειρουργικά γάντια θα σε προστατέψουν ?  Η μόνη προστασία που προσφέρουν είναι να μην λερώνουν τα χέρια.

Τα νυστέρια όντως είναι πολύ κοφτερά ΑΛΛΑ και άκρως επικίνδυνα. Λόγω της δουλειάς μου είχα την δυνατότητα κατά καιρούς να δοκιμάσω όλους τους τύπους από πολλές εταιρείες, ΚΑΝΕΝΑ δεν με βόλεψε και αυτό γιατί η λεπίδα τους είναι πολύ λεπτή και δεν επιδέχεται πολύ ζόρισμα κατά το κόψιμο, γι αυτό προτιμώ τις μοντελιστικές λεπίδες.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος AlexanderTheGr

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα-Μαρουσι
    • warcraft.gr
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 01, 2008, 07:02:36 μμ »
Νομίζω οτι υπάρχουν ειδικα γάντια που χρησιμοποιούν οι χειρουργοί για τις επεμβάσεις και σε προστετέυουν κάπως έκτος τον άλλων.

Αλλα όντως τα νυστέρια ειναι άκρως επικίνδυνα και θέλει πολύ προσοχή. Καλό να αποφεύγουμε την χρήση τους. Εξάλου μια χαρά κάνουν και τα άλλα την δουλεία μας.
When your life is defined by a single action, it changes the concept of time.

Αποσυνδεδεμένος Dkotz

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 01, 2008, 07:18:37 μμ »
Όχι δεν υπάρχουν τέτοια γάντια. Το ξερω απο πρώτο χέρι. είναι κι αυτά LATEX απλά λίγο πιο χοντρά. εκτος κι αν πάρετε αυτά του κηπουρού ::glossa:: χεχε