Αποστολέας Θέμα: Κάποιος ας βοηθήσει....σχετικα με Ελληνικο Μ-60  (Αναγνώστηκε 1544 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος chrispireas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Κάποιος ας βοηθήσει....σχετικα με Ελληνικο Μ-60
« στις: Απριλίου 01, 2008, 02:50:02 μμ »
Είμαι σχετικά νέος στον μοντελισμό και θέλω τα "φώτα" των παλαιών. ::salut::Φτιάχνω ένα Μ-60 ελληνικό πως θα καταφέρω να βάψω την παραλλαγή του χωρίς να βγαίνει άχνα στο άλλο χρώμα ? Πρέπει οποσδήποτε να μασκάρω ? Πώς θα καταφέρω να σβήσω τα χρώματα ? Ευχαριστώ προκαταβολικά... ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
Απ: Κάποιος ας βοηθήσει....σχετικα με Ελληνικο Μ-60
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 03, 2008, 02:37:13 μμ »
Γεια χαρα στην μεγαλη μοντελοπαρεα.Βασικος κανονας ειναι το μιγμα του χρωματος η αποσταση ψεκασματος και η πιεσει του κομπρεσερ.Καθε αερογραφος εχει και τον δικο του χαρακτηρα,ετσι πρωτα δοκιμες.Τωρα πολλα Μ-60 ηταν και με πινελο βαμενα εαν δεν κανο λαθος.Ετσι εχεις ελευθερια με τι τροπο να βαψεις.Μπορεις και να μασκαρεις με διαφορους τροπους αλλα μαλακες καμπιλες στην παραλαγη.Για την αχνα(over sprai)να μην στεναχωριεσε,εαν δεν ειναι υπερβολικο δεν πιραζει,γιατι υπαρχει και στα κανονικα.
Καλα τα λεω κ.Φανη 8)
Αρε τεμπελιδες ::bad_01::τοσοι το διαβασαν το θεμα και ουτε ενας δεν εδοσε μια συμβουλη ακομα ::mastigoma:: ::eusa_whistle:: :mrgreen: :wink:
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 03, 2008, 06:37:13 μμ »
Τάσο συμφωνώ μαζί σου.
 ::icon_thumright::
Για το overspray μετά το βρώμισμα δε φαίνεται τίποτε.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 03, 2008, 07:39:12 μμ »
Να ρωτησω κατι κι εγω μιας και ανοιξε το θεμα? ποιος ειναι ο κωδικος του χρωματος για τα πρασινα Μ-60 σε ακρυλικο? (Tamiya-Gunze) Ευχαριστω!
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος chrispireas

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 07, 2008, 01:12:18 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε DJ ANAS και leopard για τις συμβουλές σας πιστεύω σύντομα να έχω και photos απο την πρώτη προσπαθειά μου για οποιαδήποτε κριτική και διόρθωση. :!: :!: :!:
Φίλε Θανάση εγώ χρησιμοποίησα το olive drab (ακρυλικό) της TAMIYA είδα κάποιες φώτο από παρελάσεις και νομίζω ότι είναι αυτό.Mπορεί και να κάνω λάθος γιατί μπορεί να είναι και το olive green όμως. Ας περιμένουμε κάποιον πιο ειδικό όμως...

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 07, 2008, 12:01:08 μμ »
Να ρωτησω κατι κι εγω μιας και ανοιξε το θεμα? ποιος ειναι ο κωδικος του χρωματος για τα πρασινα Μ-60 σε ακρυλικο? (Tamiya-Gunze) Ευχαριστω!
φιλε Θαναση ολα τα μονοχρωμα Μ-60 και τα ολα τα μονοχρωμα οχηματα αμερικανικης προελευσης εφεραν το forest green νομιζω σε κωδικο fs34079 αν κανω λαθοσ ας με διορθωσει καποιος.
τωρα πολυ καλη αναπαρασταση εδινε το 102 η και το 105 της HUMBROL δεν ξερω ομως αν υπαρχει ακομα μπορεις  να κανεις συγκριση σε εναν πινακα αντιστοιχισης χρωματων
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 07, 2008, 06:02:28 μμ »
Για το πράσινο παίζει πολύ και το XF-61 DARK GREEN της TAMIYA.

Tags: