Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση αρχάριου για κομπρεσέρ & αερογράφο.  (Αναγνώστηκε 3706 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ανάγνος

• Scale 1/144
  • *
Ερώτηση αρχάριου για κομπρεσέρ & αερογράφο.
« στις: Απριλίου 01, 2008, 01:53:04 μμ »
Αγαπητοί φίλοι γεία σας,είναι πρώτη φορά που ποστάρω σε αυτό το site αλλά το παρακολουθώ καθημερινά.Πρόσφατα άρχισα να μοντελίζω και είμαι ακόμα στο στάδιο που απόκτησης "πάγιου" εξοπλισμού.Περισσότερο για την ώρα ασχολούμε με αυτοκίνητα έχοντας φτίαξει μέχρι τώρα ένα bmw z8 και ένα vitara.Έχω διαπιστώσει ότι είναι αναγκαία η αγορά αερογράφου & κομπρεσέρ κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 200 - 300 EUR.(τα δύο αυτοκινητάκια προσπάθησα να τα βάψω με πινέλο αλλά απέτυχα οικτρά και κατόπιν προμηθεύτικα spay gun και φιάλη με αέρα και έτσι κάτι έγινε).Έδώ λοιπόν θελω να θέσω κάποιες ερωτήσεις :
α) αντί για μοντελιστικό κομπρεσέρ μπορώ να προμηθευτώ ένα "κοινό" μικρό κομπρεσέρ σαν αυτά που πωλούνται στο praktiker ή στο alex pack και έχουν 40 EUR και φουσκώνουν μπάλες βάρκες λάστιχα αυτοκινήτου κτλ.? ( θα παρακαλούσα μη γελάτε με την απορία μου)
β) και έστω οτι δεν κάνει το κοινό κομπρεσέρ , θα με κάλυπτε ένα κομπρεσερ που έχει 150 EUR περίπου και ένας αερογράφος με 100 EUR ή μετά από κάποια εξοικίωση με τη χρήση αυτών ( αφού δηλαδή "παρω τον αέρα" τους ) θα πρέπει να τα αντικαταστήσω με καλύτερα?
γ) ένας αερογράφος μπορεί να λειτουργήσει σωστά με φιάλη αέρα αντί για κοπρεσέρ?

Αναφέρω σαν κριτίριο την τιμή γιατί στα μάτια μου είναι η μόνη διαφορά που μπορώ να εντοπίσω.Δεν ξέρω δηλαδή πώς βάφει ένας αεροφράφος μονής και πως ένας διπλής λειτουργίας η την διαφορά της χρήσης ενός κομπρεσέρ ανάλογα με την πίεση αφού δεν έχω χρησιμοποιείσει ποτέ κάτι απο αυτά.

ευχαριστώ προκαταβολικά για την προσοχή σας και τις απαντήσεις σας , 
 είσαστε μια πολύ όμορφη παρέα.

[modbreak]ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΕΝΟΤΗΤΑ,ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ[/modbreak]

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
Απ: Ερώτηση αρχάριου για κομπρεσέρ αερογράφο.
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:00:08 μμ »
Ανάγνο καλώς ήρθες στην παρέα. Αν ο αερογράφος που θες ν'αγοράσεις προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για βάψιμο αυτοκινήτων, τότε κάνεις άνετα την δουλειά σου μ'έναν μονής λειτουργίας με max κόστος 50EUR. Επισης ξεχνάς μπουκάλες που δεν ενδείκνυνται αλλά μακροπρόθεσμα είναι και ΠΟΛΥ ακριβή λύση και κοιτάς για ένα απλό μικρό κομπρεσεράκι διαφράγματος. Δηλαδή μιλάμε για συνολικό κόστος αερογράφου + κομπρεσέρ ίσως και κάτω των 200EUR. Κάνε μια βόλτα και στα μοντελιστικά καταστήματα να δεις τι υπάρχει και σίγουρα κάτι θα βρεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Ερώτηση αρχάριου για κομπρεσέρ αερογράφο.
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 01, 2008, 02:29:07 μμ »
Την φιάλη ξέχνα την. Χώρια που είναι ακριβή, δεν επαρκεί για το εκτεταμένο ΄βαψιμο ενός αυτοκινήτου. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο απο το να μείνεις χωρίς αέρα στο μεσο της διαδικασίας.
Υπάρχουν μελη που χρησιμοποιουν τα ημιεπαγελματικά κομπρεσέρ απο τα καταστήματα που ανέφερες και είνια ευχαριστημενοι με την επιλογή τους.
Η βασική διαφορά τους είναι οτι είναι θορυβώδη και δουλεύουν σε πολύ υψηλές πιέσεις για τους αερογράφους που χρησιμοποιουμε, οπότε χρειαζεται ρυθμιστής πίεσης. Στα μοντελιστικά καταστήματα, υπαρχουν απλά κομπρεσερ συνεχους λειτουργία με ρυθμιστή πίεσης στα 130Ε ή και λιγότερα.
Για αερογράφους οτι έιπε ο Νικος.
Μια βασική κατασκευή είναι αυτό που πουλά ο Συμεών και έχει ανεβάσει Φωτογραφίες για να καταλάβεις τι συζητάμε.

Tags: