Αποστολέας Θέμα: Wing Gundam Zero: Endless Waltz Version WIP (Finally Finished)  (Αναγνώστηκε 4423 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Mazerius1st

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
Απ: Wing Gundam Zero: Endless Waltz Version WIP (Finally Finished)
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 06, 2009, 10:34:12 πμ »
Thx για το link. Αν και έχω αρκετά blogs για Gundam αυτό δεν το είχα. :D

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΡΣΑΡΟΣ78

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Bari Italia και Χανια
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 06, 2009, 02:41:08 μμ »
Είναι πώρωση τα άτιμα και μένα μου αρέσουν πολύ έχω σκοπό στο μέλλον να φτιάξω ένα PG!!!
FLY LOW HIT HARD

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 21, 2009, 09:47:42 πμ »
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.Δεν υπάρχουν σε μορφή κιτ άβαφτα;Ενδιαφέρομαι για kitbashing για sci fi projects και διαθέτουν αρκετά πολύ καλοσχεδιασμένα τμήματα.Πρέπει να κάθομαι να ξεβάφω;Βγαίνει εύκολα η μπογιά τους;

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 21, 2009, 11:58:56 πμ »
Να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά.Δεν υπάρχουν σε μορφή κιτ άβαφα;Ενδιαφέρομαι για kitbashing για sci fi projects και διαθέτουν αρκετά πολύ καλοσχεδιασμένα τμήματα.Πρέπει να κάθομαι να ξεβάφω;Βγαίνει εύκολα η μπογιά τους;

ʼβαφα Gundam θα βρεις μόνο στα κιτ ρητίνης. Πάντως για αν δες να τα βάψεις δεν χρειάζεται η αφαίρεση χρώματος αν και βγαίνει σχετικά εύκολα.
Από όσο ξέρω μερικοί από τους κορυφαίους μοντελιστές για Gundam απλά περνάνε όλα τα κομμάτια με 2-3 λεπτά στρώματα primer και μετά τα βάφουν.
Π.χ. σύμφωνα με τον FichtenFoo από τους πιο παλιούς στο χώρο:
"Is priming necessary? It really depends. Most of my Gundam kits are not primed. Priming helps the paint stick better and helps to avoid paint scratching later. It also keeps the plastic color from showing through.  Some plastics and most resin require priming for the paint to stick."

Όπως βλέπεις δεν τα ξεβάφει καν, απλά τα καλύπτει με primer.  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 21, 2009, 02:06:06 μμ »
Ευχαριστώ φίλε μου αλλά ρώτησα διότι δεν καταλαβαίνω αν είναι σε χρωματισμένο πλαστικό ή βαμμένο όπως κάποια easy snap tite kits Star Wars της Revell.Εφόσον θα υποστούν κάποιες μετατροπές και θα κολληθούν επάνω τους αρκετά τμήματα πλαστικού για να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμα , το χρώμα είναι πρόβλημα.Αν είναι απλά τα sprues σε διάφορες αποχρώσεις δεν με νοιάζει.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 21, 2009, 03:57:37 μμ »
Ευχαριστώ φίλε μου αλλά ρώτησα διότι δεν καταλαβαίνω αν είναι σε χρωματισμένο πλαστικό ή βαμμένο όπως κάποια easy snap tite kits Star Wars της Revell.Εφόσον θα υποστούν κάποιες μετατροπές και θα κολληθούν επάνω τους αρκετά τμήματα πλαστικού για να μην είναι εύκολα αναγνωρίσιμα , το χρώμα είναι πρόβλημα.Αν είναι απλά τα sprues σε διάφορες αποχρώσεις δεν με νοιάζει.

Δικο μου λάθος τότε. Κατάλαβα αλλιώς την ερώτηση σου. Τα κομμάτια ειναι χρωματιστό πλαστικό και όχι βαμμένο. Αυτό που θα σου πρότεινα ειναι αν πάρεις κάποιο Gundam kit για kitbashing να προσέξεις μόνο ειδικά αν είναι master grade ή perfect grade να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας μετά το 2003 ώστε να φέρει τον βελτιωμένο ενδοσκελετό. Πολλοί χρησιμοποιούν μόνο το σκελετό ο οποίος προσφέρει μεγάλο εύρος κινήσεων και σκρατσάρουν τα κομμάτια για το armour.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 22, 2009, 08:24:53 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις.Κάτι άλλο.Ο ενδοσκελετός είναι έτοιμος μέσα στο κιτ ή είναι σε κομμάτια;Έχει ωραία σχεδίαση απ' ότι έχω δει και αν είναι τμηματικός κάνει μια χαρά δουλειά για προσθήκη λεπτομέρειας σε διαστημικά θέματα.Με ενδιαφέρουν τα πολλά και ψιλά κομμάτια.
Πως θα καταλάβω την ημερομηνία κυκλοφορίας αν είναι μετά το 2003;Οι τιμές τους για τα MG είναι ας πούμε γύρω στα 28 Ε στα site των εταιρειών;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 22, 2009, 12:19:46 μμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου.Πολύ κατατοπιστικές οι απαντήσεις.Κάτι άλλο.Ο ενδοσκελετός είναι έτοιμος μέσα στο κιτ ή είναι σε κομμάτια;Έχει ωραία σχεδίαση απ' ότι έχω δει και αν είναι τμηματικός κάνει μια χαρά δουλειά για προσθήκη λεπτομέρειας σε διαστημικά θέματα.Με ενδιαφέρουν τα πολλά και ψιλά κομμάτια.
Πως θα καταλάβω την ημερομηνία κυκλοφορίας αν είναι μετά το 2003;Οι τιμές τους για τα MG είναι ας πούμε γύρω στα 28 Ε στα site των εταιρειών;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο ενδοσκελετός είναι σε κομμάτια και χρειάζεται κατασκευή. Για ημερομηνίες δες στο www.hlj.com. Για κάθε μοντέλο Gundam αναγράφουν και ημερομηνία κυκλοφορίας.
Όντως οι τιμές είναι γύρω εκεί περίπου, Η βασική διαφορά MG με PG είναι ότι το δεύτερο προσφέρει τριπλάσια λεπτομέρεια.

Tags: