Αποστολέας Θέμα: ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! (ΗΟΒΒΥ LEGO)  (Αναγνώστηκε 1118 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος TONY

• Scale 1/144
  • *
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! (ΗΟΒΒΥ LEGO)
« στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:38:04 μμ »
Καλησπερα σε ολους.
Λεγομαι Αντωνης Γιαννουλης και ειμαι 30.
Το δικο μου χομπυ ειναι ο μοντελισμος βεβαια, αλλα σε ενα διαφορετικο ειδος απο το δικο σας.
Το ειδος μου βασιζεται στα παιχνιδια lego, αλλα στην πραγματικοτητα απεχει πολυ απο αυτα που γνωριζουμε ολοι.
Ετσι κι εγω στις αρχες πιστευα οτι οταν λεμε lego εννοούμε αυτα τα πιαχνιδακια που πουλανε στα καταστηματα παιχνιδιων μεσα σε κατι χαρτινα κουτακια και με βαση καποιες οδηγιες μπορεις να κατασκευασεις καποιο μοντελακι (διαστημοπολοια, αυτοκινητα, μηχανες...κ.α).
Αυτο ομως που ανακαλυψα απεχει πολυ απο αυτην την πραγματικοτητα που γνωριζουμε στην Ελλαδα. Το ανακαλυψα στο εξωτερικο βεβαια, σε καποια site μοντελισμου μονο για lego oμως.
Ανακαλυψα οτι γινονται καποιες τεραστιες εκθεσεις μοντελισμου μονο για lego και ενθουσιαστηκα παρα πολυ με τις δημιουργιες που ειδα. Μιλαμε για απιστευτα μοντελα σε κλιμακες ¨1:13 συνηθως ή μεγαλυτερες τα οποια αποτελουν ιδιωκατασκευες και δεν εχουν απολυτως καμια σχεση με τα lego που γνωριζαμε ολοι μας μεχρι σημερα. Μιλαμε για κατασκευες μοντελων κατευθειαν απο την αρχη, χωρις οδηγιες και απολυτως καμια βοηθεια.
Ετσι λοιπον αποφασισα να ασχοληθω και εγω με αυτο το ειδος μοντελισμου εδω και 3 χρονια.
Δυστηχως δεν εχω καταφερει να εντοπισω μεχρι τωρα καποιον αλλον που ασχολειται με αυτο.
Ηθελα να σας ρωτησω σε ποια κατηγορια να καταχωρησω τις φωτογραφιες που εχω, ωστε να μπορεσετε να δειτε για τι ακριβως μιλαω.
Υπ'οψην, τα μοντελα ειναι πιστα αντιγραφα των αληθινων μοντελων σε κλιμακα 1:13 και επισης πληρως κινούμενα. Δηλαδη εκτελει ακριβως τις κινησεις που εκτελει και το αληθινο μοντελο μεσα απο μια σειρα ηλεκτρικων μοτερ, γραναζιων, διαφορικων, κομπρεσσερ αερος και πολλες αλλες λυσεις.
Συνηθως εγω κατασκευαζω μηχανηματα (φορτηγα, μπουλντοζες, γερανους...) που ειναι αρκετα πολυπλοκα.
Το συγκεκριμενο μοντελο που θελω να σας δειξω ειναι ενας εκσκαφεας (τσαπα) για οσους γνωρίζουν, και το οποιο το κατασκέυαζα για 2 χρονια.
Ευχαριστω πολυ
Αντωνης.

Αποσυνδεδεμένος GreekFeta

• ɐʇǝɟʞǝǝɹƃ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Buena Vista...
  • Σεβασμός στον Καλλιτέχνη!!!!!
Απ: ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! (ΗΟΒΒΥ LEGO)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:49:21 μμ »
Καλωσήρθες φιλαράκι, την ίδια πόρωση και εγώ με LEGO, τα παιδικά μου παιχνίδια ήταν αποκλειστικά LEGO... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Δεν το έχω ψάξει παραπέρα όμως, αν μπορείς στείλε κανά link!  ::icon_thumright::

::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:52:00 μμ »
           Καλώς ήρθες ΤΟΝΥ

Πιστεύω πως παρ΄ όλο που κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό από εμάς καί απ΄ότι έχουμε συνηθίσει,σίγουρα καί αυτό το είδος μοντελισμού έχει θέση στο modelclub.
       Κι εγώ όπως κι εσύ,πιστεύω πως δύσκολα θα βρείς συνοδοιπόρο στο χόμπυ που έχεις διαλέξει,εμείς όμως περιμένουμε με χαρά να δούμε τις δημιουργίες σου.
       Έχω επισκεφθεί την legoland στο Λονδίνο καί θυμάμαι πως είχα πραγματικά εντυπωσιαστεί από αυτά που είχα δεί εκεί.Ολόκληρες πόλεις κατασκευασμένες από lego,με μηχανισμούς κίνησης,ήχους κ.λ.π.
        Περιμένουμε να δούμε...........

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:53:49 μμ »
Καλως μας ηθρες Αντωνη! :wink:
Εχει παρει κι εμενα το ματι μου πολλες φορες,κανοντας διαφορα search στο google,κατασκευες αυτου του ειδους και ομολογουμενως ειναι εντυπωσιακες!
Τωρα,λογικα,στην αντιστοιχη κατηγορια πρεπει να μπει και το δικο σου.
Δλδ,εφ'οσον μιλαμε για εκσκαφεα,θα πρεπει να μπει στην κατηγορια "αυτοκινητα-μηχανες"
Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι πλαστικομοντελισμος για να μπει στην κατηγορια.Ειναι η ιδια περιπτωση με τα ξυλινα πλοια και με τις ολομεταλλικες ιδιοκατασκευες κλπ που μπαινουν αναλογως θεματος και οχι υλικου κατασκευης! :wink: ::icon_thumright::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 26, 2008, 08:57:17 μμ »
καλως μας βρηκες Τονυ :) για βαλε καμια φωτο να δουμε περι τεινος προκειτε ::salut::

::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 26, 2008, 09:32:03 μμ »
Καλώς ήρθες Αντώνη. Όπως κατάλαβες μας έχεις εξάψει την φαντασία.
Βάλε γρήγορα φωτό....  :wink:
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Tags: