Αποστολέας Θέμα: "Russia the Frozen Hell"  (Αναγνώστηκε 2840 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
"Russia the Frozen Hell"
« στις: Μαΐου 01, 2008, 06:16:08 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά  :wink: :wink:
 Περιμένοντας να στεγνώσει η ναυλον "κουκούλα - φυσούνα" του άλλου διοράματος (Readiness Μ/Π HAWK), σήμερα κοιτούσα μια παλιά βάση που "κάθοταν και σκονιζόταν".....είχα και στο μυαλό μου μια ιδέα για ενα διόραμα, που "έγραψα" στο topic του Γρηγόρη "King Tiger Hungary".... αυτό ήταν  :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: 
 ʼρχισα να ψάχνω το spare box μου για πραγματάκια.......Ευτυχώς ο φίλος Σταύρος μου είχε δώσει κάτι νεκρά αλογάκια του Verlinden  ::icon_thumright::  + είχα κατι "χαμένα κορμιά" απο Ρώσους της Tamiya και κατι άλλα "ψιλά".....εεεεε να η "μαγιά" για το διόραμα  :mrgreen: :mrgreen:
 Λοιπόν η σκηνή φανταστείτε εξελίσεται χειμώνα κάπου στο ανατολικό μέτωπο κατα την "μεγάλη οπισθοχώρηση" των ναζιστικών στρατευμάτων....Το "παιχνίδι" είναι χαμμένο μιας και οι ρωσικές στρατιές είναι ασταμάτητες πλέον αλλά υπάρχουν κάποιοι μικροί γερμανικοί θύλακες με ισχυρή ακόμα δύναμη που αντιστέκονται.....
 Σαν "αρχικά" υλικά χρησιμοποίησα....terracotta που στεγνώνει με τον αέρα τύπου DAS, που άπλωσα κομμάτια κομμάτια, το νεκρό άλογο του Verlinden και ενα νεκρό ρώσο στρατιώτη που έφτιαξα απο περισσέματα φιγούρων Tamiya.......Ο τοίχος είναι γύψινος με "ψυχή" απο κόλλα πλακιδίων + atlacol + λευκό τσιμέντο....που αφού στέγνωσε, σκαλίστηκε με εργαλείιο που έχουν οι οδοντίατροι (εκείνο για την 'πέτρα" στα ούλα). Έπειτα το τύλιξα με μια πετσέτα και το έσπασα.....(τα θρύψαλα τα κράτησα για "μπάζα"  :wink: )
 Το άλογο και ο στρατιώτης είναι μισο καλυμένοι με das λόγω του οτι θα είναι "καλυμένοι" με μπάζα και χιόνι, και το das θα δώσει "όγκο" σ' αυτά  :wink:
 Το βαρέλι είναι απο το σετ της Tamiya αλλά τσαλακωμένο ως εξής.....έβαλα στο εσωτερικό του ενα σωλήνα πιο λεπτό και το κρατούσα πάνω απο μια φλόγα ενος κεριού....ΑΛΛΑ σε απόσταση 15 εκ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΙΩΣΕΙ  :!: :!: :!: Έπειτα λίγο λίγο με μια μικρή τανάλια το πίεζα ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΑ μέχρι που πήρε το σχήμα που ήθελα.....δεν θέλω να είναι "πλακουτσωτό - πίτα" εντελώς μιας και δεν είναι πατημένο απο άρμα αλλά παραμορφώθηκε απο τον όγκο των μπάζων που έπεσαν.......

το διόραμα είναι ακόμα "πολύ καθαρό"....έχει να πέσει "ΜΠΑΖΟ:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ανάμεσα στο "άνοιγμα" που "κάνει" ο τοίχος θα μπούν δυο φιγούρες της Dragon που ετοιμάζω σιγά - σιγά

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
Απ: "Russia the Frozen Hell"
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 01, 2008, 06:33:09 μμ »
Κατ' αρχήν  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino::
Το σκάλισμα στον τοίχο είναι εκπληκτικό  :!:  :!:  :!:

Κατά δεύτερον εξήγησέ μου λίγο τα του τοίχου...
Έχεις ανακατέψει γύψο + λευκό τσιμέντο;
...Ο τοίχος είναι γύψινος με "ψυχή" απο κόλλα πλακιδίων + atlacol + λευκό τσιμέντο....
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 01, 2008, 10:35:39 μμ »
Φίλε Γιώργο καλησπέρ? :wink:? Λοιπόν? τοίχος έγιν ως εξής....
 Γι εν τοίχ τέτοιο μεγέθους.....? ? εν άδει κουβ χρώμματο Βιβεχρώμ έριξ 1 πλαστικό ποτήρι γι πι?νι κόλλ πλακιδίω superfix λευκ + 1/2 ποτήρι άσπρ τσιμέντο + εν κουτ φίλμ ατλακό αραιωμέν με νερό κα ελάχιστο γύψο καλλιτεχνίας.....? ανακάτεψ πολύ ώρ καλά-καλά κα το άφησ 1'-2' να "σηκωθούν" οι φουσκάλε (το εγκλωβισμένο αέρα). Το έχυσ προσεχτικά σε μι φόρμ (απλά γι το σχήμ κα το άφησ να στεγνώσε?...Σε πρ 15' ήταν "μπετόν" σκέτ? :wink: :wink:
 Αυτό αποτέλεσ τη "ψυχή" το τοίχου μιας κα είνα σκληρό να "σκαλιστε?..........Στην συνέχεια έφτιαξ εν καλούπ με φύλλ πλαστικο (όπως κάνουμ γι τα καλούπια λάστιχ - ρητίνη) με τι τελικέ διαστάσεις πο ήθελ να έχει?  τοίχος μο κα έβαλ μεσα τη "ψυχή" αφού όμως έβαλ πρώτ 1-2 "ποδαράκι? απ μήκο πλαστικο (απ τα "δεντράκι? το kubel? :mrgreen: ) ώστε να "πάει" κα απ κάτω το μίγμ πο θα ρίξω στην συνέχεια.
 Λοιπόν τώρα ανακατεύ γύψο καλλιτεχνίας με ατλακό κα το χύνω στ καλούπ με τη "ψυχή"? :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 01, 2008, 11:24:53 μμ »
.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 01, 2008, 11:34:04 μμ »
καλά πα Πάνο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
συνέχισε
 ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: ::icon_thumright::πόσο χαίρομαι όταν βλέπ πράγματα πο θα σκονίζοντα στ στοκ μο? να αξιοποιούντα  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
??

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2008, 01:31:49 πμ »
S' eyxaristw file Stavro.....kai 'gw trelainomai na anoigw to spare box moy kai na "anakalyptw" pragmatakia kai na prospathw na ftiaksw kati m' ayta.....bebaia ola ayta ta setakia toy Verlinden + CMK ktl me aksesoyar dioramatwn einai moyrlia kai lian xrisima....merikes fores oloklires idees gia dioramata "ksekinane" mono apo tetoia

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2008, 01:34:34 πμ »
oraia idea kai omorfi ulopoiisi mexri tora! ::icon_thumright:: to apotelesma einai eggyimeno! kali synexeia! ::eusa_clap:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 02, 2008, 02:09:09 πμ »
Καλη συνέχεια φίλε Πάνο.. Πολύ καλό το σκηνικ μεχρ τώρα!!  ::icon_thumright:: ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Souplaman

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 02, 2008, 09:45:24 πμ »
Φοβερή έμπνευση φίλε μου ::eusa_clap::

Και φοβερή υλοποιήση :shock:

Περιμένω να δω τη εξέλιξη του διοράματος ::salut::
Αλέξανδρος

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 02, 2008, 12:00:24 μμ »
Καλο μηνα Παναγιωτη.Ξερεις οτι σε αυτο το εξαιρετικο θεμα και κατασκευει την παρασταση θα κλεψει το αλογο. ::icon_thumright::Ξερεις τι πρεπει να κανεις.Καλη συνεχεια ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Trutch

• ΕΛΛΗΝ ΟΠΛΙΤΗΣ - ΑΕΘΝΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • OY ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ..
    • Trutch
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 02, 2008, 12:20:07 μμ »
πολυ ομορφη ιδεα φιλε μου! Αναμενουμε συνεχεια!   ::eusa_clap::   ::salut::
Για τον κοσμο εισαι καποιος....για καποιον εισαι ο κοσμος!!! Με αγαπη..ο καποιος! (το avatar μου φιλοτεχνηθηκε απο τον φιλο Corto)

http://trutch.moonfruit.com

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 05, 2008, 12:37:31 πμ »
Αναμένω "παγωμένος" στην οθόνη τη συνέχεια....

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 05, 2008, 09:15:22 πμ »
Παναγιώτη για ακόμα μια φορά σε βρίσκω άκρως ευρηματικότατο. Αναμένουμε όλοι την συνέχεια και είμαι σίγουρος ότι η "παγωμένη κόλαση" σου θα μας δροσίσει ευχάριστα τις επόμενες ημέρες  ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 11, 2008, 11:52:33 μμ »
Φίλοι μου καλησπέρα  :wink:  Αφού τελείωσα με την Triumph και τις λάσπες της.....ξεκίνησα τις νέες λάσπες  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Στο θέμα μπάζα, λόγω δουλειάς, έχω παρατηρήσει το εξής φαινόμενο το οποίο και θα πειραματιστώ να αποδώσω.......Λοιπόν, τα μπάζα όσο πιο κάτω είναι τόσο πιο σκούρα και σαν "βρεγμένα" είναι (εδώ θα υπάρχει και το χιόνι οπότε κάτι παραπάνω σκούρα)....δεν ξέρω ίσως είναι θέμα σκιών  :roll: :roll:  Όταν η "τσάπα" ή ο "φορτωτής" σηκώνουν τα μπάζα για να ρίξει στο φορτηγό δεν φαίνεται τπτ αλλά σαν στοιβαγμένα υπάρχει αυτό το φαινόμενο....
 Πρώτο βήμα ήταν να οριοθετήσω μέχρι που θα φτάνουν τα μπάζα και να τους δώσω ενα αρχικό και πιο σκούρο υπόστρωμα. Έτσι ανακάτεψα Mig pigments (Russian Earth + Dry Mud + Panzer Grey) με άμμο για γάτες, σύν στόκο με λίγο νερό και ατλακόλ...Το μίγμα ήταν αρκετά υδαρές και το άπλωσα με ενα πλαστικό κουταλάκι, δίνοντας πρπ τα όρια των μπάζων....
 Αφού πέρασαν 30' το υπόστρωμμα αυτό έγινε σαν μπετό διατηρώντας το χρώμμα των pigments.....
Στην συνέχεια άπλωσα με πινέλο αραιωμένη με fixative του Mig, ατλακόλ εκεί που θα έφθαναν τα μεσαίου μεγέθους μπάζα (σπασμένες πέτρες + θρύμματα απο τούβλα). Για μπάζα χρησιμοποίησα....μπάζα  :mrgreen: :mrgreen:  Στις οικοδομές μετά το συνεργείο των σουβατζήδων, κάτω στο πάτωμα μένει ενα ψιλό στρώμμα ξεραμένου και "τριμμένου" σουβά (δλδ ασβέστη + τσιμέντου + άμμου) που για την 1/35 αναπαριστά καλά τα μεσαία μπάζα.
 Αφού τ' άπλωσα προσεχτικά, λίγο πιο μέσα απο το πρίν όριο, πασπάλισα απο πάνω κόλλα υγρή για φύλλα τύπου cmk κτλ......Σ' αυτό το σημείο πρπ στην μέση αυτής διαδικασίας έβγαλα και την φώτο......Το καλό είναι οτι τα μπάζα διατηρούν το αρχικό χρώμμα και δεν αλλάζουν απο την κόλλα  :wink:

στην συνέχεια θα κολληθούν τα "μεγάλα" κομμάτια απο μπάζα καθώς και άλλα υλικά (ξύλα + μαδέρια + λαμαρίνες κτλ).......
* γύρω γύρω απο το όριο των μπάζων θα μπεί χώμα και κάποια άλλα πράγματα (οχι μπάζα αλλά καμμιά ρόδα - τουφέκι)

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 12, 2008, 12:22:52 πμ »
Παναγιώτη αν μείνουν τα μπάζα έτσι, σαν πολύ θαμμένα δεν είναι το άλογο και ο άνθρωπος?

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 12, 2008, 10:56:33 πμ »
Οντος the Frozen Hell. ::icon_thumright:: ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Tags: