Αποστολέας Θέμα: Fokker DR1 Airfix 1/72  (Αναγνώστηκε 3795 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Fokker DR1 Airfix 1/72
« στις: Μαρτίου 07, 2008, 12:19:58 πμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!

Μετά απο πολύ καιρό απραξίας στη κατασκευή καινούργιου μοντέλου και όχι ανακατασκευής, αποφάσισα να χωθώ σιγά σιγά και απο τα εύκολα....έτσι ξεκίνησα με το Fokker, πρώτο αεροπλάνο που φτιάχνω ʼ Π.Π..

Κλίμακα 1/72 Airfix, σταθερή αξία για εύκολο ξεκίνημα. Τα καλούπια δεν είναι και τόσο καλά με εμφανής ατέλειες στο κάτω μέρος. Δεν επιχείρησα να τρίψω τα σημεία αυτά για να αποφύγω να χαλάσω την ανάγλυφη λεπτομέρεια του υφάσματος.

Ξεκίνησα λοιπόν απο το βάψιμο της έλικας και του πιλότου και μετά προχώρησα στο υπόλοιπο μοντέλο. Στην έλικα τοποθετήθηκε μπροστά το κεφάλι μιας καρφίτσας αντιπροσωπεύοντας το κεντρικό παξιμάδι της ένωσης της έλικας,λίγο μεγάλο βέβαια μου φαίνεται αλλά δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο για τη κλίμακα  :?

Πρόσθεσα τα σκοπευτικά στα πυροβόλα, με φύλο πλαστικού έφτιαξα τις βάσεις στις οποίες έδιναν κίνηση μέσω των ντιζών στα κινητά σημεία των πτερύγων και στο κάθετο σταθερό. Επίσης έκοψα και ξαναέφτιξα τις βάσεις των......δε ξέρω τί είναι αυτά.. :oops:....στο κάτω μέρος στα ακροπτερύγια, καθώς επίσης και με λεπτό σύρμα τα σημεία ανθρώπινης πρόσβασης στην άτρακτο....έτσι λέγονται???. :oops:...... Κάτω απο τις πτέρυγες υπήρχαν τρύπες στις οποίες θηλύκωναν οι ενώσεις των τριών πτερύγων. Αυτές γέμισαν με στόκο και απλά τα μονοκόμματα κομμάτια των ενώσεων των τριών πτερύγων, κόπηκαν στα τρία και τοποθετήθηκαν ένα ένα με ελάχιστη κόλλα. Σε αρκετά σημεία έχω τεστάρει τις ενώσεις με ανοιχτό γκρί....Δυστυχώς ήθελα να κάνω πιο πολλά και στο χώρο του κινητήρα ή τουλάχιστον στο κομμάτι που φαίνεται, αλλά όταν το σκέφτηκα ήταν αργά...βλέπετε το κομμάτι αυτό το είχα κολλήσει πριν γραφτώ στο forum και να φάω τη πόρωση με τις βελτιώσεις που κάνετε :mrgreen:

Το μοντελάκι για την ώρα είναι φρεσκοπλυμμένο και αισίως αύριο θα περάσω το κοκκινάκι...

Ευχαριστώ για το χρόνο και τα σχόλιά σας  ::salut::
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος thanasis87

• Scale 1/72
  • *
Απ: Fokker DR1 Airfix 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 07, 2008, 02:59:03 πμ »
προσεγμένη κατασκευή! πολύ μερακλής! και καλοστοκαρισμένο και με τις βελτιώσεις του...! περιμένουμε συνέχεια γείτονα! (άνω πατήσια) ::angel4::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 07, 2008, 08:40:33 πμ »
καλη αρχη και ακομα καλυτερη συνεχεια!

::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 07, 2008, 10:06:53 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Που ήσουνα τόσο καιρό; Πολύ καλή προσπάθεια και πολύ καλή επιλογή για εισαγωγή στα αεροσκάφη του Α ΠΠ μιας και έχει ελάχιστο rigging. Η προπέλα σου είναι άψογη, για δώσε λεπτομέρειες σχετικά με το πως την έβαψες.

Επειδή με το συγκεκριμένο τύπο έχουν γίνει αρκετές παρανοήσεις, επέτρεψέ μου μερικά tip:

- Αν θες να βελτιώσεις τον κινητήρα μπορεία να το κάνεις και τώρα, παίρνεις ένα κινητήρα από κάποιο μοντέλο της Roden ή από το άψογο Sopwith Pup της Airfix, το κόβεις και τον τοποθετείς, σε ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι που φαίνεται. Πιο απλή αλλαγή αλλά σημαντική οπτικά είναι να ανοίξεις τις δύο οπές ψύξης στο cowling.

Αν όμως θες να κάνεις το αεροσκάφους σου "καλοκαιρινό" πρέπει να μεγαλώσεις τις οπές ψύξης

- Αν το αεροσκάφος που θα φτιάξεις είναι του 1918 μπορεία να προσθέσεις το reflector σκοπευτικό με το οποίο εφοδίασαν τα Dr.1.

- Στα πολυβόλα μπορείς να βάλεις τις ταινίες τροφοδοσίας από αλουμινόφυλλο και τον καθρέφτη που πρόσθεταν για να βλέπουν τι γίνεται πίσω τους.

- Το ξύλινο κομμάτι κάτω από τα ακροπτέρυγα ήταν προστατευτικό ώστε αυτά να μην ακουμπούν στο έδαφοα και παθαίνουν ζημιές κατά τις άτσαλες προσγειώσεις. Συνήθως έμεναν στο χρώμα του ξύλου, Αν θες να κατασκευάσεις το αεροσκάφος του Voss, για το οποίο αν θυμάμαι καλά δίνει σήματα η Airfix, δεν πρέπει να τα τοποθετήσεις γιατί το Fokker του Voss ήταν F1, δηλαδή ένα Dr.1 προπαραγωγής.

- Με το μοντέλο της Airfix μπορείς να φτιάξεις οποιδήποτε Dr.1 από το V4 και μετά. Για τα πρώτα τρία πρωτότυπα σε περιμένει τρελλή δουλειά...

- Εύκολη βελτίωση, μιας και βλέπω πως δεν τις φοβάσαι, είναι να προσθέσεις τις θήκες για τις φωτοβολίδες δεξιά του cockpit.

- Πάρε ένα διάγραμμα του Dr.1 που δείχνει και το ελάχιστο rigging που είχε

- Πριν το κόκκινο, πέρνα στα πρόχειρα ένα άσπρο γιατί δεν θα βλέπεις που βάφεις και θα έχεις τρεξίματα στο χρώμα, εγώ την έχω πατήσει αντίστοιχα με το μπλε πλαστικό στο F6F της Revell :evil:

Το μοντελάκι για την ώρα είναι φρεσκοπλυμμένο και αισίως αύριο θα περάσω το κοκκινάκι...
Ωπ! Αν πας για το αεροσκάφος του Manfred von Richthofen λάβε υπ' όψη σου ότι οι κάτω επιφάνειες ήταν γαλάζιες (Humbrol 65, Tamiya XF23, Revell 55, Gunze H67).

Αυτά, ελπίζω να μη σε κούρασα :oops: Αντε, συνέχα το να παίρνουμε μάτι!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 07, 2008, 11:04:21 πμ »
Πώ πω καλά είστε φοβεροί παιδιά.......όχι μόνο δε με κουράσατε αλλά με πορώσατε κιόλας....ρε γμτ και έλεγα να το βάψω σήμερα...

Τις τρύπες του αερισμού του κινητήρα τις άνοιξα με ψιλό τρυπανάκι...τώρα για το άν είναι καλοκαιρινό δε το ξέρω..βασικά θα το φτιάξω όπως φαίνεται και στη φώτο του κίτ...ένα απο τα οποία πέταγε ο κόκκινος βαρώνος τον Απρίλη του 1918 αλλά όχι όμως αυτό στο οποίο τον βρήκε ο θάνατος......έ ρε μελλόδραμα....στο κοκπιτ δε θα σχοληθώ ιδιαίτερα, μιας που θα βάλω το βαρώνο μέσα και δε θα μείνει πολύς χώρος για βελτιώσεις.

Την έλικα εαν και έπρεπε να είχα ασχοληθεί λίγο παραπάνω....την έβαψα με sand της humbrol και μετά με ένα καφετί που δε θυμάμαι ακριβώς...πάει και καιρός ρε παιδιά.....και ψιλό πινέλο έκανα τα νερά....μετά πέρασα γεναίες δόσεις gloss βερνικιού και μετάμ, έκοψα ένα μικρός πλαίσιο απο τα πλαισιάκια που υπάρχουν με τις αριθμήσεις στο πλαίσιο του κίτ το έφερα με ντουκόχαρτο σε στρογγυλό σχήμα και μετά έκοψα το κεφάλι της καρφίτσας....όλα μαζί τα κόλλησα σαντουιτς με μία στάλα κόλλας.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις φωτό.....σίγουρα θα κάνω κάτι στα πυροβόλα...το μόνο που έχω κάνει για την ώρα εκτός απο το σκοπευτικό, τα έλουσα με διαλυτικό νίτρου και μετά τα χτύπησα με μια οδοντόβουρτσα να αγριέψουν λίγο.....έκοψα και λίγο τις κάννες που μου φάνηκαν υπερβολικές για τη κλίμακα.....αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα κάνω....αυτή τη διάττρητη επιφάνεια στο μπροστινό σημείο....κατέβασα πολλές φωτό ελπίζω να βγει άκρη....

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 07, 2008, 11:27:29 πμ »
Τώρα μόλις πρόσεξα πως οι φωτοβολίδες μπαίνουν εξωτερικά του κόκπιτ επομένως θα δώ πως θα τις φτιάξω...ρε γμτ μπερδεύτηκα με αυτό που μου είπες πως ήταν βαμμένο μπλέ τις κάτω επιφάνειες....αυτές οι φωτό που έχω το δείχνουν κόκκινο...παντού :roll: :roll:

Έχω πάντως την εντύπωση πως ακριβώς αυτό θέλω να φτιάξω..

Πρέπει να το τσεκάρω με τις χαλκομανίες το απόγευμα να δω τον αριθμό στο πλάι εαν είναι 477/8

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 07, 2008, 11:45:23 πμ »
Καλημέρα και καλές δουλειές πάντα ::icon_thumright::
Για τις ψύκτρες των καννών των πολυβόλων για δοκίμασε  φωτοχαραγμένο (photoetched) πλέγμα τυλιγμένο σε μεταλλικό σωληνακι σύρριγας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 07, 2008, 03:05:18 μμ »
Τώρα μόλις πρόσεξα πως οι φωτοβολίδες μπαίνουν εξωτερικά του κόκπιτ επομένως θα δώ πως θα τις φτιάξω...ρε γμτ μπερδεύτηκα με αυτό που μου είπες πως ήταν βαμμένο μπλέ τις κάτω επιφάνειες....αυτές οι φωτό που έχω το δείχνουν κόκκινο...παντού :roll: :roll:

Είναι μία άποψη και πολές εταιρείες την ακολουθούν. Λοιπόν από βιβλιογραφία το γαλάζιο αναφέρεται ξεκάθαρα στο In Action της Squadron, μόλις γυρίσω σπίτι θα σου πω και σελίδα. Επίσης αν θυμάμαι καλά και στο Aircraft of the Aces της Osprey γίνετε αναφορά στο γαλάζιο, και πάλι πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι το βράδυ. Τώρα όπως και σε κάθε περίπτωση στο χόμπυ μας υπάρχει και αντίλογος, καταξιωμένοι μοντελιστές όπως ο Tom Cleaver πιστεύουν πως ήταν όλο κόκκινο (http://www.modelingmadness.com/reviews/w1/tc/tmc32dr1.htm). Πιστεύω πως η γενική τάση είναι προς το γαλάζιο, που ήταν και το χρώμα με το οποίο άφηναν το εργοστάσιο τα Dr.1.

Αυτά. Καλώς ήλθες στον κόσμο των αναπάντητων ερωτήσεων, όπως πχ τι χρώμα είχαν τα ελληνικά Wildcat, τι σήματα είχε το Zero του Nishizava, τι απέγινε ο Marion Carl, ποιος τελικά βούλιαξε το Bismarck κλπ...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 07, 2008, 03:09:46 μμ »

Είναι μία άποψη και πολές εταιρείες την ακολουθούν. Λοιπόν από βιβλιογραφία το γαλάζιο αναφέρεται ξεκάθαρα στο In Action της Squadron, μόλις γυρίσω σπίτι θα σου πω και σελίδα. Επίσης αν θυμάμαι καλά και στο Aircraft of the Aces της Osprey γίνετε αναφορά στο γαλάζιο, και πάλι πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι το βράδυ. Τώρα όπως και σε κάθε περίπτωση στο χόμπυ μας υπάρχει και αντίλογος, καταξιωμένοι μοντελιστές όπως ο Tom Cleaver πιστεύουν πως ήταν όλο κόκκινο (http://www.modelingmadness.com/reviews/w1/tc/tmc32dr1.htm). Πιστεύω πως η γενική τάση είναι προς το γαλάζιο, που ήταν και το χρώμα με το οποίο άφηναν το εργοστάσιο τα Dr.1.

Αυτά. Καλώς ήλθες στον κόσμο των αναπάντητων ερωτήσεων, όπως πχ τι χρώμα είχαν τα ελληνικά Wildcat, τι σήματα είχε το Zero του Nishizava, τι απέγινε ο Marion Carl, ποιος τελικά βούλιαξε το Bismarck κλπ...

ΩΩΩΩΩΩΩΧΧΧΧΧΧΧΧΧ  :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: θα καλέσω τα πνεύματα να ρωτήσω τον ίδιο το βαρώνο  ::glossa:: ::glossa:: σε ευχαριστώ πολύ πάντως...φυσικά και θα περιμένω νέα σου...Σε ευχαριστώ πολύ.....

Πάντως όλα τα site που έχουν φωτογραφίες απο το Fokker του βαρώνου, τα έχουν όλες τις επιφάνειες κόκκινες...θα περιμένω όμως....σε ευχαριστώ πολύ και πάλι  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 11, 2008, 09:20:47 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!!

Μετά απο πολύ ψάξιμο στο internet βρήκα αυτή τη φωτό που παρουσιάζει το Fokker του Βαρώνου λίγο πριν τη τελευταία του πτήση....Φαίνεται ξεκάθαρα το λευκό κάθετο σταθερό, ενώ στο εξώφυλλο του κιτ, παρ'όλο που δίνει το ίδιο μοντέλο, με σειριακό 425/17, φαίνεται να είναι όλο κόκκινο. Επίσης οι σταυροί που δίνει το κιτ, είναι με καμπύλες σε σχέση με τους σταυρούς που φαίνονται στη φωτό.

Όπως και να έχει το κόκκινο το πέρασα τη Παρασκευή και εχθές πέρασα το λευκό στο κάθετο σταθερό.....στα κόκκινα σημεία που μάσκαρα όμως για προστατέψω απο το λευκό, όταν σήκωσα τη ταινία της 3Μ, σηκώθηκε και λίγο χρώμα....:twisted: :twisted:...επομένως τρίφτηκε, στοκαρίστηκε το συγκεκριμένο σημείο και σήμερα τρίβω στόκους ψεκάζω το κόκκινο και μεχρι να καθαρίσω τον αρερογράφο θα το αφήσω να στεγνώσει και καπάκια θα ρίξω το ένα χέρι βερνίκι για να προετοιμάσω το έδαφος για τις χαλκομανίες....Αν όλα πάνε καλά αύριο θα έχετε κάποια φωτό εξέλιξης.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 12, 2008, 10:36:00 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!!

Σας παραθέτω μερικές φωτό απο την εξέλιξη....πέρασα και ένα χέρι gloss βερνίκι, αλλά μου παραβγήκε γυαλιστερό, αρα μετά τις χαλκομανίες θα του ρίξω matt για να ακολουθήσουν και κάποιες φθορές...τί λέτε και εσείς γυαλιστερό το τελικό χέρι ή matt??

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια - παρατηρήσεις σας  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 12, 2008, 09:51:35 μμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Λοιπόν σίγουρα ματ! Και το κόκκινο σου έκατσε άψογα, τι χρώμα χρησιμοποίησες;

Τώρα στο χρώμα των κάτω επιφανειών. Δύο αξιόπιστες πηγές δίνουν δύο διαφορετικές απόψεις. Στο Fokker Dr.I In Action της Squadron Signal, στη σελίδα 19 αναφέρεται σε σχετική φωτογραφία πως το 425/17 είχε τις κάτω επιφάνειες γαλάζιες και μάλιστα το στηρίζει στο ότι στην φωτογραφία οι κάτω επιφάνειες όντως φαίνονται πιο ανοικτές από τις πάνω. Η Osprey στο Fokker Dr.I aces of WW1 στις σελίδες 35 και 36 έχει δυο profiles του 425/17, το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 1918 όπου αναφέρει πως το αεροσκάφος ήταν όλο κόκκινο και μάλιστα πως ήταν βαμμένο έτσι από το εργοστάσιο!  Θες και λίγο από τα υπόλοιπα;

- Kagero, Legends of aviation 003 - Richthofen's Eleven, γαλάζιες.
- Albatros Productions Ltd, Windsock Datafile Special - Fokker Dr.1, κόκκινες.
- Profile Publications Ltd, Aircraft Profile 055 - Fokker DR 1, γαλάζιες.

Συμπέρασμα; Είσαι μια χαρά! Μόνο αν επιστρέψει ο χειριστής, πράγμα απίθανο, θα μπορέσουμε να είμαστε σίγουροι, οπότε διαλέγεις και παίρνεις...

Βιβλιογραφία
[amazon]http://www.amazon.com/Fokker-Dr-I-action-Aircraft-No/dp/0897472292/ref=sr_11_1?ie=UTF8&qid=1205351185&sr=11-1[/amazon]
[amazon]http://www.amazon.com/Fokker-Aces-World-Osprey-Aircraft/dp/1841762237/ref=sr_11_1?ie=UTF8&qid=1205351245&sr=11-1[/amazon]

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 13, 2008, 08:43:50 πμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες σου......φαντάζομαι έχεις δίκιο για τις κόκκινες επιφάνειες θα τις αφήσω όπως είναι  ::salut::

Μόλις περάσω τις χαλκομανίες και περάσω και τις λεπτομέρειες ε ρε θα φάει ένα matt να είναι όλο δικό του....  ::glossa:: Για το κόκκινο χρησιμοποίησα της Tamiya....γενικά απο τότε που έμενα στο πατρικό μου και η αδερφή μου είχε αλλεργία χρησιμοποιούσα για αερογράφο μόνο ακρυλικά χρώματα και πλέον τα προτιμώ  :lol:

Αν όλα πάνε καλά σήμερα θα ξεμπερδέψω με χαλκομανίες και κάποιες λεπτομέρειες και θα ανεβάσω φωτό  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 13, 2008, 10:38:01 πμ »
Αν όλα πάνε καλά σήμερα θα ξεμπερδέψω με χαλκομανίες και κάποιες λεπτομέρειες και θα ανεβάσω φωτό  ::salut::
Ακόμα :?: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αντε ρε παιδί μου!

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 13, 2008, 10:51:34 πμ »
έλα ντε, όχι τίποτα άλλο αλλα είναι και 8 κομμάτια όλες και όλες  :oops: :oops: άντε να δούμε σήμερα  :oops:

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 18, 2008, 10:41:54 πμ »
Καλημέρα σε όλους!!!!!

Επιτέλους τέλους....το χάρηκα το μοντελάκι μέχρι τα μπούνια :lol: :lol: Ελπίζω να σας αρέσει.. Σας ευχαριστώ πολύ το μέλος gkontog για τις λεπτομερές φωτό που μου έστειλε  ::salut::

Μου φαίνεται βέβαια ότι το παράκανα λίγο με τις φθορές - wash μαύρου - και ξηρά pastel. Τρύπα για την εξάτμιση του κινητήρα έγινε με πυρωμένη καρφίτσα και η εξάτμιση έγινε με κομμάτι σύριγγας και συρματόσχοινα με τεντωμένο πλαστικό

Πάμε για το Viggen τώρα  ::salut::  ::salut::  

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 18, 2008, 10:50:37 πμ »
Ωραίος ::icon_thumright::
Τελικά το έβαψες όλο κόκκινο. Ωραίο βάψιμο αλλά πιστεύω οτι ήθελε περισσότερη προσοχή στην φάση της συναρμολόγησης. Πας και για το κόκκινο viggen τώρα :?:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 18, 2008, 11:44:00 πμ »
Ωραίος φίλε μου, πολύ καλή προσπάθεια!

Το παράκανες λίγο με τις φθορές για δύο λόγους, τα αεροσκάφη στον Α ΠΠ δεν ζούσαν τόσο ώστε να παρουσιάσουν τόσες φθορές και το συγκεκριμένο αεροσκάφος λόγω του πιλότου του σίγουρα θα είχε προτεραιότητα στο καθάρισμα και στην αποκατάσταση του φινιρίσματος. Λαδιές στο χώρο γύρο από τον κινητήρα είχαν μπόλικες λόγω διαρροών από τις πρωτόγονες φλάντζες.

Πάντως το έχεις! Λίγο προσοχή και θα δούμε θαύματα από σένα. Πιάσε τώρα ένα Dr.1 της Revell να ησυχάσεις από κατασκευαστικά προβλήματα και δώστα όλα, υπάρχουν δεκάδες παλαβές παραλλαγές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 18, 2008, 01:31:13 μμ »
Πας και για το κόκκινο viggen τώρα :?:

Μπααα, όχι για το κόκκινο αλλά για το μεταλλικό πρωτότυπο.....

Πιάσε τώρα ένα Dr.1 της Revell να ησυχάσεις από κατασκευαστικά προβλήματα και δώστα όλα, υπάρχουν δεκάδες παλαβές παραλλαγές για το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Έχω ακόμα και άλλα μοντελάκια για να ξεστοκάρω  ::glossa:: αργότερα ίσως.....πάντως και με το Viggen έχω απογοήτευση...παντελής έλλειψη λεπτομέρειας  :( βέβαια ότι πληρώσεις παίρνεις...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 18, 2008, 01:43:32 μμ »
Μπααα, όχι για το κόκκινο αλλά για το μεταλλικό πρωτότυπο.....
Heller είναι; Θα σου βγάλει τα συκώτια για το στρώσεις για μεταλλικό...

...πάντως και με το Viggen έχω απογοήτευση...παντελής έλλειψη λεπτομέρειας  :( βέβαια ότι πληρώσεις παίρνεις...
Ναι καλά, μασάς εσύ στο να προσθέσεις λεπτομέρειες. Και μη γκρινιάζεις γιατί θα σου δώσω ένα της Pavla και μετά θα λατρέψεις το Viggen... Και μιας και λέμε για Viggen, αυτό το έχεις δει φαντάζομαι http://www.ipmsstockholm.org/magazine/1998/04/stuff_eng_detail_viggen.htm
Αντε, να δεις που θα με πορώσεις και θα πιάσω και το δικό μου που θέλω να το κάνω την τρελλοπαραλλαγή με τα 1500 πράσινα ::eusa_wall::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 18, 2008, 02:42:26 μμ »
 :D το Viggen kit είναι της Airfix, αγορασμένο όταν υπήρχαν οι δρχ ακόμα, εαν δεν κάνω λάθος το κουτί γράφει κάπου γύρω στο Χιλιάρικο  ::glossa::

Έχω φάει το web για φωτό και οι φωτό απο το συγκεκριμένο site έχουν κατέβει ήδη και επεξεργάζονται  :mrgreen: δε με βλέπω όμως να μπορώ να κάνω πολλά πράγματα.

Το καλό είναι ότι με το Fokker μου άνοιξε η όρεξη για τα καλά και πλέον δε με βλέπω να παραγκωνίζω το hobby ξανά. Με ταλαιπώρησε πολύ το άτιμο, είναι και πολύ μικρό και μου βγήκαν τα μάτια...για τις λεπτομέρειες. Tο kit πολύ ιδιότροπο και στις ενώσεις αλλά και στο καλούπι φαίνεται κιόλας απο τις φωτό που δείχνουν το μόντέλο απο κάτω  :twisted:

Στα ίδια χάλια είναι και το kit της Airfix για το Viggen....θα ανοίξω και σχετικό topik  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 26, 2008, 11:04:09 μμ »
Πολύ ωραία κατασκευή  ::icon_thumright:: μπράβο φίλε μου.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: Δεδομένου μάλιστα ότι το συγκεκριμένο πρέπει να είναι μισή χούφτα στο μέγεθος, όσο ότι και το κόκκινο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά χρώματα στο βάψιμο έκανες θαύματα. Το όλο θέμα μάλιστα ως ένα από τα πιο ρομαντικά, "ατμοσφαιρικά" και ενδιαφέροντα αεροπορικά θέματα, κυριολεκτικά ήταν απόλαυση.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 27, 2008, 04:28:06 μμ »
Δεδομένου μάλιστα ότι το συγκεκριμένο πρέπει να είναι μισή χούφτα στο μέγεθος, όσο ότι και το κόκκινο είναι ένα από τα πιο απαιτητικά χρώματα στο βάψιμο έκανες θαύματα.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Η αλήθεια είναι ότι μου βγήκαν τα μάτια  :shock: :shock: εαν σκεφτείς ότι στο μήκος είναι όσο ένα μανταλάκι, το απόλαυσα όμως να βάλω όσο λεπτομέρεια μπορούσα.....οι φωτό απο το Internet πάντως βοήθησαν αρκετά, καθώς επίσης και του μέλους gkontog.

::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 27, 2008, 04:49:39 μμ »
Ωπ, που λουφάρεις εσύ; Που είναι το Viggen;
Καταλαβαίνεις, δεν θέλω να είμαι πιεστικός ::glossa:: αλλά μας την άνοιξες την όρεξη. Ασε που ψάχνω και μια δικαιολογία για να αρχίσω το δικό μου...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 28, 2008, 08:45:48 πμ »
Ωπ, που λουφάρεις εσύ; Που είναι το Viggen;
Καταλαβαίνεις, δεν θέλω να είμαι πιεστικός ::glossa:: αλλά μας την άνοιξες την όρεξη. Ασε που ψάχνω και μια δικαιολογία για να αρχίσω το δικό μου...
ΩΩΩΩΩΩ δε λουφάρωωωωωω  :oops:  :oops: το έχω αρχίσει αλλά προσπαθώ να βρώ :oops: ένα καλό ρυθμό να το προχωρήσω λίγο εεεεε ξέρεις τώρα...Πιστεύω το ΣΚ θα ανοίξω σχετικό topic...έλεγα να χαράξω και τις γραμμώσεις, γύρισα εχθές όλη την ιπποκράτους και δε βρήκα πουθενά template για να κάνω τις καμπύλες και τα στρογγυλά πάνελ......ʼμα δε σε θέλει.....

Tags: