Που ήσουνα τόσο καιρό; Πολύ καλή προσπάθεια και πολύ καλή επιλογή για εισαγωγή στα αεροσκάφη του Α ΠΠ μιας και έχει ελάχιστο rigging. Η προπέλα σου είναι άψογη, για δώσε λεπτομέρειες σχετικά με το πως την έβαψες.
Επειδή με το συγκεκριμένο τύπο έχουν γίνει αρκετές παρανοήσεις, επέτρεψέ μου μερικά tip:
- Αν θες να βελτιώσεις τον κινητήρα μπορεία να το κάνεις και τώρα, παίρνεις ένα κινητήρα από κάποιο μοντέλο της Roden ή από το άψογο Sopwith Pup της Airfix, το κόβεις και τον τοποθετείς, σε ενδιαφέρει μόνο το κομμάτι που φαίνεται. Πιο απλή αλλαγή αλλά σημαντική οπτικά είναι να ανοίξεις τις δύο οπές ψύξης στο cowling.

Αν όμως θες να κάνεις το αεροσκάφους σου "καλοκαιρινό" πρέπει να μεγαλώσεις τις οπές ψύξης

- Αν το αεροσκάφος που θα φτιάξεις είναι του 1918 μπορεία να προσθέσεις το reflector σκοπευτικό με το οποίο εφοδίασαν τα Dr.1.

- Στα πολυβόλα μπορείς να βάλεις τις ταινίες τροφοδοσίας από αλουμινόφυλλο και τον καθρέφτη που πρόσθεταν για να βλέπουν τι γίνεται πίσω τους.

- Το ξύλινο κομμάτι κάτω από τα ακροπτέρυγα ήταν προστατευτικό ώστε αυτά να μην ακουμπούν στο έδαφοα και παθαίνουν ζημιές κατά τις άτσαλες προσγειώσεις. Συνήθως έμεναν στο χρώμα του ξύλου, Αν θες να κατασκευάσεις το αεροσκάφος του Voss, για το οποίο αν θυμάμαι καλά δίνει σήματα η Airfix, δεν πρέπει να τα τοποθετήσεις γιατί το Fokker του Voss ήταν F1, δηλαδή ένα Dr.1 προπαραγωγής.

- Με το μοντέλο της Airfix μπορείς να φτιάξεις οποιδήποτε Dr.1 από το V4 και μετά. Για τα πρώτα τρία πρωτότυπα σε περιμένει τρελλή δουλειά...

- Εύκολη βελτίωση, μιας και βλέπω πως δεν τις φοβάσαι, είναι να προσθέσεις τις θήκες για τις φωτοβολίδες δεξιά του cockpit.

- Πάρε ένα διάγραμμα του Dr.1 που δείχνει και το ελάχιστο rigging που είχε

- Πριν το κόκκινο, πέρνα στα πρόχειρα ένα άσπρο γιατί δεν θα βλέπεις που βάφεις και θα έχεις τρεξίματα στο χρώμα, εγώ την έχω πατήσει αντίστοιχα με το μπλε πλαστικό στο F6F της Revell

Το μοντελάκι για την ώρα είναι φρεσκοπλυμμένο και αισίως αύριο θα περάσω το κοκκινάκι...
Ωπ! Αν πας για το αεροσκάφος του Manfred von Richthofen λάβε υπ' όψη σου ότι οι κάτω επιφάνειες ήταν γαλάζιες (Humbrol 65, Tamiya XF23, Revell 55, Gunze H67).
Αυτά, ελπίζω να μη σε κούρασα

Αντε, συνέχα το να παίρνουμε μάτι!