...ένα απο τα πράγματα που με ενοχλεί στην απόδοση ενός αυτοκινήτου σε κλίιμακα , είναι τα μπροστινά φανάρια που προσφέρουν συνήθως οι εταιρείες.Σε κάποιες περιπτώσεις (όπως το S2000 παρακάτω) δεν υπάρχει πρόβλημα , λόγω του τρόπου που είναι φτιαγμένα τα πραγματικά (με housing δηλαδή) , αλλά τι να πούμε για τα υπόλοιπα παραδείγματα??

Έδω σημειώνω οτι οι φωτο είναι απο το site της Tamiya απο προφανώς, υψηλού επιπέδου μοντελιστές και φαντάζομαι τα μοντέλα είναι ΟΟΒ.
Το πρόβλημα είναι οτι αυτοκίνητα που έχουν "παλαιού" τύπου φανάρια (με τις χαρακτηριστικές γραμμές) δίνονται πολύ χοντρά με αποτέλεσμα να είναι τελείως θολά και γι αυτο καταστροφικά για την τελική εμφάνιση του μοντέλου.
Ποιούς τρόπους έχετε για να αντιμετωπίζετε αυτο το πρόβλημα? Κάποια τεχνική , επεξεργασία του αυθεντικού κομματιού , αντικατάσταση με after market (εγω προσωπικά δεν έχω κάτι τέτοιο υπόψη μου).
Φαντάζομαι πως αυτό είναιένα πρόβλημα που αποσχολέι και άλλους εκτος απο τους αυτοκινητάδες. Π.χ. ο προβολέας εδάφους στην 1/24 για ενα Ρ-51 που είχα προσπαθήσει πριν καιρό είχε το ίδιο πρόβλημα.Γι αυτο ανεξαρτήτως σε ποια κατηγορία ανήκετε ακούω τις λύσεις σας.
Αν μπορείτε δειξτε και φωτο απο βελτιωμένα μοντέλα σ αυτόν τον τομέα, δικές σας ή άλλων μοντελιστών...
Παραθέτω μερικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές..

και το πραγματικό φανάρι..

Ενο 6

Celiga GT4

Skyline R33

και τέλος το S2000 που φαίνεται μια χαρα..(τι μια χαρα , τέλειο το κανε ο ιάπωνας

)

Εδώ να θυμίσω οτι τα παραπάνω παραδείγματα είναι όλα απο Tamiya.Αν έβαζα κάτι απο Fujimi,Heller,Airfix,AMT κ.λ.π. θα κλαίγαμε όλοι με μαύρο δάκρυ,αλλά έχετε χάρη που είμαι μεγαλόψυχος και σας λυπήθηκα...