Ο κ. Σ.Σ. ορίζεται αντιπροσωπεία (χε χε). Έτσι κι αλλιώς κάποιος πρέπει να φάει τις σφαλιάρες γιατί οι Αθηναίοι δε μπορούν να καταλάβουν ότι:
1) Η μπουγάτσα βασίζεται σε διαφορετικό είδος φύλλου, δεν είναι "Μήτσος Μικρογεύματα". Οι ψαγμένοι την τρώνε με κιμά, ειδικά όταν κάνει κρύο ή μετά από "ξύδια"!
2) Το σουβλάκι είναι ένα ξύλο που οι ιθαγενείς του νότου το λένε καλαμάκι και με το οποίο τρυπιέται το κρέας (για τους ανίδεους το καλαμάκι δεν τρώγεται). Το άλλο με την πίτα και το τζατζίκι δεν λέγεται σουβλάκι, επειδή έτσι το λένε οι Αθηναίοι.
3) Το καλαμάκι είναι για τα ροφήματα και τα αναψυκτικά. Στη Λάρισα λέγεται και "Πουρουφάν".
4) Τα τρίγωνα Πανοράματος δεν έχουν σχέση με τα Mirage 2000. Επίσης όσα είναι με παγωτό δεν είναι -5.
5) Η "ολίγη" δεν είναι σοφιστικέ μπαράκι, είναι παραγγελία σε πατσατζίδικο.
6) Ο μπακαλιάρος τρώγεται με σκορδαλιά.
7) Ο Σταύρος είναι από τα καλύτερα παιδιά και μαθαίνει γρήγορα.
Τι δώρο θα έχει το φλουρί mr. LIVERPOOL;
Bogac (Μπογάτς ) στα τουρκικά σημαίνει "Πάμφυλλο " ήτοι πολύ λεπτό φύλλο. Όταν στερήσε γέυσεις, τρώς αυτό που σου δίνουν και μόνον αυτό ξέρεις

Η πίτα ( με γύρο και άλλα εδέσματα βλ. σουβλάκι ) εμείς οι Σμυρνιοί την λέμε και τυλιχτό απο τον τρόπο που ετοιμάζονταν.
Τον Αθανάσιο Διάκο ,......δεν τον καλαμάκωσαν!!!

Το Πάσχα δεν ψήνουν.....καλαμιά!!!

Το υποκοριστικό την λέξεως " σούβλα" είναι
καλαμάκι σουβλάκι!!

Ο αόριστος της λέξεως " μπορώ , πηδώ , αγαπώ , τραγουδώ" είναι....................
Πέραν της πλάκας μεταξύ μας, βέβαια ,στην ομιλία μας γενικώς σε όλη την Ελλάδα, έχουμε οικειοποιήσει τρομακτικά συντακτικά λάθη, δίχως να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε, διότι απλά, έτσι τα μάθαμε! Πάντα η ίδια δικαιολογία!
Εγώ παραδέχομαι , πως, τα " με - σε - τε " τα χρησιμοποιούμε λάθος ", με βάση το κοινό γραμματικό σύστημα. Σύμφωνα με το ίδιο σύστημα , δείτε κι εσεις οι νότιοι τί λαθάρες κάνετε. Και όσο για το Λάμδα το "βαρύ" , το ύιοθέτησαν οι ʼγγλοι και οι Αμερικάνοι στην γλώσσα τους

Στο κάτω-κάτω, εσείς το λέτε πιο βαριά ( με βουλωμένη μύτη

)
Μετά απο αυτά, άς σκευτούμε τις διαλεκτικές συνήθειες του κάθε τόπου ανά την Ελλάδα!
Αυτά με καλή πάντα διάθεση και πλάκα να γίνεται ( και όποιος θύμωσε μ΄όλα αυτά,...ξύδι )
Το όνομά μου είναι Βασίλης Φινέλλης έχω και φωτογραφία

ΥΓ. Σταύρο ετοιμάσου ( ξέρεις εσύ )