Αποστολέας Θέμα: B5N1 ''KATE'' 1/48 HASEGAWA.ΤΕΛΟΣ παντα με πινελο...  (Αναγνώστηκε 6283 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
B5N1 ''KATE'' 1/48 HASEGAWA.ΤΕΛΟΣ παντα με πινελο...
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 10:42:01 πμ »
....η κατασταση οσον αφορα την μοντελιστικη διαθεση του τελευταιου καιρου εμπεριεχεται στο εξης...
...''ειπανε του τρελου να χε... και αυτος εκατσε και ξεκωλ.....'' :mrgreen: :mrgreen:
...μετα την ολοκληρωση των GIGANT και ''WICK''...με των οποιων την θεματολογια ημουν ασχετος...ειπα να ασχοληθω με κατι στο οποιο ειμαι εντελως ασχετος επισης...ιαπωνικο α/φ ΒΠΠ....
......το συγκεκριμενο κιτ αποκτηθηκε απο το τεραστιο αποθεμα του mastora(που πρεπει να επαρκει για 1-2 αεροπλανοφορα.....).στα ματια τα δικα μου το 48αρι της ΗASEGAWA ειναι απλα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ......ειδικα το εσωτερικο ειναι...ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΟ....ειναι βεβαια και ο τυπος του α/φ(τριθεσιο βομβαρδιστικο τορπιλοπλανο)....που λογικο ειναι να διαθετει τοσα προσοντα.....
.....ας ξεκινησω λοιπον με τις πρωτες ερωτησεις......(που εισαι gkontooooooog...?)
....αυτες αφορουν καταρχην τον χρωματισμο......θα ηθελα να μαθω (γιατι οσο και αν εψαξα για τα συγκεκριμενα) συμπερασμα δεν εβγαλα......σε τι κωδικους(ΗUMBROL κατα προτιμιση) αντιστοιχουν  τα κατωθι....
1.cockpit colour(nakajima)...?...(εχω δει και κατασκευες με μια περιεργη αποχρωση του κιτρινου...ισχυει?
2.earth..?
3.cowling colour..?
4.ijn green(nakajima)..?
...ακολουθουν φωτο απο το κιτ

ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: B5N1 ''KATE'' 1/48 HASEGAWA...ΞΕΚΙΝΗΜΑ...παντα με πινελο...
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:31:22 πμ »
Ωπ, νάτα τα όμορφα! Πολύ καλή επιλογή, αεροσκάφος με πλουσιότατη ιστορία και εκπληκτικά επιτεύγματα όπως η βύθιση των αεροπλανοφόρων Lexington, Yorktown, Hornet το 1942 αλλά και τρομερές αποτυχίες από το 1943 και μετά.

Λοιπόν για το cockpit υπάρχει το Nakajima cockpit green από την White Ensign, όπως επίσης και τα περισσότερα χρώματα για το εξωτερικό. Τα White Ensign είναι σαν τα Humbrol και στρώνουν όμορφα με το πινέλο. Ξέρω οτι υπάρχουν σίγουρα στο GEHobbies, πάρε ένα τηλέφωνο (www.gehobbies.gr).

Σε ενδιαφέρει υλικό για το συγκεκριμένο αεροσκάφος; Ολο και κάτι θα υπάρχει...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 11:34:21 πμ »
Ωπ, νάτα τα όμορφα! Πολύ καλή επιλογή, αεροσκάφος με πλουσιότατη ιστορία και εκπληκτικά επιτεύγματα όπως η βύθιση των αεροπλανοφόρων Lexington, Yorktown, Hornet το 1942 αλλά και τρομερές αποτυχίες από το 1943 και μετά.

Λοιπόν για το cockpit υπάρχει το Nakajima cockpit green από την White Ensign, όπως επίσης και τα περισσότερα χρώματα για το εξωτερικό. Τα White Ensign είναι σαν τα Humbrol και στρώνουν όμορφα με το πινέλο. Ξέρω οτι υπάρχουν σίγουρα στο GEHobbies, πάρε ένα τηλέφωνο (www.gehobbies.gr).

...κωδικοι σε ΗUMBROL παιζουν πουθενα?......
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:16:15 μμ »
...με αυτο το κιτ θα γινω μεγαλος ''πρηχτης''.... :twisted: :twisted:
επισης...
4.για το εσωτερικο των φωλεων του συστηματος προσγειωσης...alluminiun η αυτο το περιεργο μεταλλικο γαλαζοπρασινο(κωδικος..?)....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:42:29 μμ »

...κωδικοι σε ΗUMBROL παιζουν πουθενα?......
Μάλλον όχι για όλα :( Για το IJN green σου κάνει το Humbrol 149 (FS34092) και για το IJN grey (κάτω επιφάνειες) κοντά είναι το Humbrol 64 ξανοιγμένο λίγο, αλλά για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένεις να γίνει κάποιο ψάξιμο... Πάντως κάνε μια δοκιμη με τα White Ensign, εγώ έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος.

...με αυτο το κιτ θα γινω μεγαλος ''πρηχτης''.... :twisted: :twisted:
Για να σε δούμε ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

4.για το εσωτερικο των φωλεων του συστηματος προσγειωσης...alluminiun η αυτο το περιεργο μεταλλικο γαλαζοπρασινο(κωδικος..?)....
Κοίτα, σκέτο αλουμίνιο και αεροσκάφος σε θαλάσσιο περιβάλλον = διάβρωση μέχρι το μεδούλι :!:
Το πιο πιθανό ήταν το aotake, μία γαλαζοπράσινη ημιδιαφανής λάκα που ψεκαζόταν ως προστατευτικό σε όλα τα μέρη των αεροσκαφών αεροπλανοφόρων τα οποία δεν ήταν εκτεθειμένα στο ρεύμα του αέρα, τουτέστιν εσωτερικό, φωλιές προσγείωσης κλπ. Το χρώμα το δίνει έτοιμο η Gunze (H63) αλλά δε δουλεύεται με το πινέλο με τίποτα. Μπορείς να περάσεις Humbrol 56 alouminium και στη συνέχεια να ανακατέψεις 1:1 Humbrol 91325 clear green και κάποιο enamel clear blue και να περάσεις από πάνω, θα έχεις πάνω κάτω αντιγράψει την ίδια διαδικασία που εφάρμοζεκαι ο κατασκευαστής.

Τέλος μπορείς να δανειστείς έναν αερογράφο! Ή ακόμα καλύτερα να αγοράσεις έναν!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:46:00 μμ »
Το  Aotake κυκλοφορεί επίσης και από την White Ensign αλλά και από την Xtracolor σε enamel.
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:52:26 μμ »
1....οσον αφορα το interior green διαφερει πολυ απο αυτο των αμερικανικων α/φ?
2....τον ''οδικο χαρτη'' που πειεγραψες για το aotake θα προσπαθησω να τον υλοποιησω...και ο θεος βοηθος.....
3....αερογραφο....?οκ στο υποσσχομαι...οταν το κομμα καταφερει να εχει κοινοβουλευτικη πλειοψηφια...
και οχι 151....αυτη των 180 που χρειαζεται για προεδρο δημοκρατιας.... ::glossa:: ::glossa::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 12:55:40 μμ »
Το  Aotake κυκλοφορεί επίσης και από την White Ensign αλλά και από την Xtracolor σε enamel.
Από την Xtracolor κυκλοφορεί με το λωδικό Χ355 αλλά τη μοναδική φορά που προσπάθησα να το περάσω με πινέλο συνέβει συφορά, δεν έστρωνε με τίποτα, κάθε πινελιά άφηνε σαφή και αντιαισθητικά ίχνη! Πιθανότατα να είναι δικό μου λάθος...

Για την White Ensign έχεις κωδικό; Ή καλύτερα κάποιο site μήπως και κατεβάσω τίποτα αντιστοιχίες;

1....οσον αφορα το interior green διαφερει πολυ απο αυτο των αμερικανικων α/φ?
2....τον ''οδικο χαρτη'' που πειεγραψες για το aotake θα προσπαθησω να τον υλοποιησω...και ο θεος βοηθος.....
3....αερογραφο....?οκ στο υποσσχομαι...οταν το κομμα καταφερει να εχει κοινοβουλευτικη πλειοψηφια...
και οχι 151....αυτη των 180 που χρειαζεται για προεδρο δημοκρατιας.... ::glossa:: ::glossa::
1. Επιφυλάσσομαι...
2. Καλή τύχη!
3. Πλειοψηφία στη Βουλή; Πια Βουλή; ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:00:46 μμ »

Για την White Ensign έχεις κωδικό; Ή καλύτερα κάποιο site μήπως και κατεβάσω τίποτα αντιστοιχίες;

Δυστυχώς όταν γυρίσω στο σπίτι, δεν το θυμάμαι απ'έξω και είμαι στη δουλειά τώρα (λέμε τώρα  :mrgreen:  )
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:03:00 μμ »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι :

Αυτό το κίτ έχει καμμιά σχέση με το παλαιότερο της Nichimo ?

Ρωτάω γιατί έχω της Nichimo και "τρώγωμαι" να το ξεκινήσω.
Βαγγέλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:25:37 μμ »
...παιδες τελος προβληματισμου...πηρα στο ge hobbies.....τα χρωματα υπαρχουν απο την white ensig και τα παρηγγειλα ηδη.... :D :D :D
...μαζι με το 48/αρι mirage iii της eduard.... :twisted: :twisted:
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:47:08 μμ »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι :

Εάν ρωτάς αν το κιτ της Hasegawa προέρχεται από καλούπια της Nichimo, όχι.
Το Nichimo, το οποίο βγήκε στην αγορά κάπου στη δεκαετία του '70, ήταν για την εποχή του υπερλεπτομερές κιτ, με πολύ καλή εξωτερική και εσωτερική λεπτομέρεια (αν και κάπως χοντροκομμένη στα του κόκπιτ) και μάλιστα πιστεύω ότι στέκεται άνετα και με τα σημερινά δεδομένα. Με λίγη δουλίτσα παραπάνω στην περιοχή του cockpit, μπορείς να έχεις υπέροχα αποτελέσματα.
Από την άλλη, το Hasegawa, είναι ένα σύγχρονο κιτ (2001 νομίζω) με όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα  και κυρίως υπερτερεί του Nichimo στην περιοχή του cockpit όπου κάποιος με λιγότερο κόπο μπορεί να πάρει καλά αποτέλεσματα, αλλά και οι εξωτερικές γραμμώσεις και πιρτσίνια είναι λιγότερο χοντροκομμένα από αυτά του Nichimo.
Γιάννης Γιαβάσης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:49:07 μμ »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι :

Το Nichimo, το οποίο βγήκε στην αγορά κάπου στη δεκαετία του '70, ήταν για την εποχή του υπερλεπτομερές κιτ, με πολύ καλή εξωτερική και εσωτερική λεπτομέρεια (αν και κάπως χοντροκομμένη στα του κόκπιτ) και μάλιστα πιστεύω ότι στέκεται άνετα και με τα σημερινά δεδομένα. Με λίγη δουλίτσα παραπάνω στην περιοχή του cockpit, μπορείς να έχεις υπέροχα αποτελέσματα.
Από την άλλη, το Hasegawa, είναι ένα σύγχρονο κιτ (2001 νομίζω) με όλα τα σχετικά πλεονεκτήματα  και κυρίως υπερτερεί του Nichimo στην περιοχή του cockpit όπου κάποιος με λιγότερο κόπο μπορεί να πάρει καλά αποτέλεσματα, αλλά και οι εξωτερικές γραμμώσεις και πιρτσίνια είναι λιγότερο χοντροκομμένα από αυτά του Nichimo.
...το κιτ ειναι του 2003..
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 01:57:29 μμ »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι :

Thanks  jogiav ::salut::
Βαγγέλης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:13:45 μμ »
....παιδες ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση και βοηθεια.. ::salut:: ::salut::..τα χρωματα θα ερθουν τις επομενες μερες οποτε ξεκιναω... :D :D
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:15:10 μμ »
Αμαν,θα παρουν τα πινελα φωτια.Γιαννη καλη αρχη :wink: ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:17:19 μμ »
...παιδες τελος προβληματισμου...πηρα στο ge hobbies.....τα χρωματα υπαρχουν απο την white ensig και τα παρηγγειλα ηδη.... :D :D :D
Θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος!

Ωρα είναι τώρα να μας πεις πως εμείς φταίμε που ξοδεύτηκες :!: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και πως το έμαθες οτι έχει το Mirrage :?:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:21:00 μμ »
Θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος!

Ωρα είναι τώρα να μας πεις πως εμείς φταίμε που ξοδεύτηκες :!: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και πως το έμαθες οτι έχει το Mirrage :?:
....το ειχε στο site....22e(το χαλβαδιαζα καιρο)....τα χρωματα 2,5e το ενα....
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 04, 2008, 02:56:16 μμ »
Aotake βγαζει και η ModelMaster σε enamel.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 06:48:38 μμ »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑ...προλογος
..πραγματικα αισθανομαι πολυ συγκιινημενος που εχω ξανα τον χρονο και την δυνατοτητα να συμμετεχω ενεργα στην μοντελιστικη μας παρεα......διαφορα προβληματα και εγνοιες με κρατησαν μακρια για 2 χρονια αλλα πλεον γυρναω απο εκει που ειχα σταματησει......εχουμε λοιπον και λεμε.........
.....εχει ηδη ολοκληρωθει το κοκπιτ τ οποιοο και βαφτηκε με το nakijima interrior grey green της white ensign...καθως επισης και ο κινητηρας.....φωτο δεν υπαρχουν ακομα λογω απροσμενης βλαβης της φωτογραφικης μηχανης....βρεθηκε ομως προχειρη λυση και θα ακολουθησουν φωτο αμεσα........
...οσον αφορα το κυριως βαψιμο το α/φ θα παρει την καφε-πρασινη παραλλαγη με την οποια εδρασε στον σινο-ιαπωνικο πολεμο....συμφωνα λοιπον με την βαση δεδομενων gkontog-ipedia...(και με δομενο οτι βαφω μονο με πινελο)....μαλλον θα χρησιμοποιηθουν τα HUMBROL 160 ,116 και για τις κατω γκρι επιφανειες μια ανοχτοτερη αποχρωση του humbrol 64.......αν εχει καποιος οποιαδηποτε προταση ειμαι ολος αυτια........μοναδικο μεγαλο εωτημα που παραμενει ειναι.....για τις φωλεες....alluminium η aotake...?
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος apostolos

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Θεσ/νίκη - Λουτράκι πάνω κάτω
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:18:51 μμ »
ʼσε τον πρόλογο και πέρνα γρήγορα στις φωτό  :mrgreen:. Τώρα για τις φωλέες από ότι είδα στην βιβλιογραφία aotake  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 07:57:28 μμ »
Καλώς τον! Ελπίζω η απουσία να ήταν για καλό.

Λοιπόν, μιας και έχεις ερωτευτεί το πινέλο, τι να κάνουμε, κανείς δεν είναι τέλειος, σου προτείνω τα χρώματα της White Ensign. Εχουν συμπεριφορά ίδια με αυτά της Humbrol και έχουν όλες τι αποχρώσεις που χρειάζεσαι έτοιμες. Υπάρχουν στην Αργυρούπολη σίγουρα (πλήρης σειρά από ότι ξέρω), ίσως και αλλού. Κάνε μία δοκιμή, θα ενθουσιαστείς.

Οι φωλιές. Τα αεροσκάφη αυτά κατασκευαζόντουσαν για αεροπλανοφόρα και το γυμνό αλουμίνιο με το θαλασσινο νερό δεν τα πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά, οπότε η ύπαρξη προστατευτικού στρώματος ήταν ζωτικής σημασίας. Αρα, aotake, το οποίο και αυτό υπάρχει στη σειρά της White Ensign.

Ρίξε μια ματιά και εδώ http://www.whiteensignmodels.com/acatalog/Online_Catalogue_Colour_Prints_18.html

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 08:53:42 μμ »
Καλη συνεχεια κ απο μενα φιλε μου! Αντε να αυξησουμε κ τη Γιαπωνεζικη παροικια!!! ::eusa_dance:: ::eusa_dance::

Με την συγγνωμη κ την ανοχη του Γιαννη, :oops: :oops: gkontog τι γινεται με τις αντιστοιχες επιφανειες της Μπετυς? Σωστα νομιζω αοτακε? Γιαννη κ παλι καλα τελειωματα!!! ::icon_thumright:: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:12:56 μμ »
Με την συγγνωμη κ την ανοχη του Γιαννη, :oops: :oops: gkontog τι γινεται με τις αντιστοιχες επιφανειες της Μπετυς? Σωστα νομιζω αοτακε? Γιαννη κ παλι καλα τελειωματα!!! ::icon_thumright:: ::salut::
Εξαρτάται από την εποχή κατασκευής. Γενικά μέχρι και τις αρχές του 1943 τα πρόσεχαν τα αεροσκάφη, μετά με τις απώλειες στο Ν. Ειρηνικό να έχουν πάρει τον ανήφορο κύριο μέλημα ήταν η γρήγορη παραγωγή, οπότε αν κάτι δεν ήταν για αεροπλανοφόρο έπαιρνε μόνο τα απαραίτητα και οι φωλιές μάλλον έμεναν σκέτο μέταλλο.

Αυτό σα γενική αρχή αρχή, εξαιρέσεις με το κιλό, μόνο αν έχεις φωτογραφία του συγκεκριμένου αεροσκάφους και ξεχωρίζουν τα χρώματα είσαι σίγουρος...

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 23, 2010, 09:19:42 μμ »
Ευχαριστω ::icon_thumright::
 ::spam_emoticon:: ΤΕΛΟΣ! ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Tags: