Αποστολέας Θέμα: Messerschmitt Bf 109G-6 (I./JG 4, Maniago, Italy)  (Αναγνώστηκε 1760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kido

• Χριστόδουλος Κυδωνιεύς IPMS Newbie 1294
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κ. Πατήσια
Messerschmitt Bf 109G-6 (I./JG 4, Maniago, Italy)
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:08:05 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Αισίως το πρώτο μου post ... και ελπίζω όχι το τελευταίο  :mrgreen: αφορά την ανακατασκευή ενός BF109, οπου βρέθηκε στην ντουλάπα ενός φίλου και το οποίο ενώ προοριζόταν για σκουπίδια, δοκίμασα να του κάνω μια ανακατασκευή. Το kit είναι της Revell στην 1/32. Χαλκομανίες και λοιπά δεν υπήρχαν, έτσι έψαξα στο net και βρήκα μια "βολικη" για τη περίπτωση ιστορία.

Εμπενευσμένος λοιπόν απο το παρακάτω site http://www.clubhyper.com/reference/bf109g6ge_1.htm, όπου αναφέρει μια πολύ ωραία ιστοριούλα, ξεκίνησα τη κατασκευή, ή μάλλον το ξήλωμα. Το μοντέλο είχε αρχικά κακοκατασκευατεί επομένως το όλο εγχείρημα ήταν λίγο ζόρικο..

Τα περισσότερα κομμάτια που είχαν κολληθεί με UHU ξεκόλλησαν σχετικά εύκολα και τρίφτηκαν.. Οι παρακάτω φωτό είναι απο την αρχή της διαδικασίας

Και απο τη διαδικασία του μασκαρίσματος για τα διακρητικά.... Οι σταυροί και το κίτρινο τέσσερα, έγιναν όλα απο το μηδέν με αερογράφο και μασκάρισμα

Και κάποια στγμή τελείωσε.....

Τίποτα το τραγικό και σίγουρα δε μπορεί να συναγωνιστεί αρκετά topic κατασκευών που έχω διαβάσει....αλλά πιστεύω πως τουλάχιστον μπορεί να πάρει μια θέση δίπλα σε άλλα μοντέλα και σίγουρα καλύτερη απο τα σκουπίδια που προοριζόταν.

ΥΓ. Ο φίλος πού ήθελε να το πετάξει έπαθε πλάκα απο τη μεταμόρφωση!!  :shock:
The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
Απ: Messerschmitt Bf 109G-6 (I./JG 4, Maniago, Italy)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:16:10 μμ »
Εσωσες ένα ιστορικό αεροσκάφος απο τα σκουπίδια και μάλιστα με αξιέπαινη μεταμόρφωση!!!

Σίγουρα και μπορεί να σταθεί στο ράφι σου!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:17:07 μμ »
Πολύ καλή ιδέα...
Το κόκπιτ γιατί το έθαψες? Υπάρχουν aftermarket προϊόντα με τα οποία θα μπορούσες να κάνεις θαύματα.
Αυτό στο λέω, γιατί το εξωτερικό σου φινίρισμα είναι πάρα πολύ καλό, και σίγουρα στο ίδιο επίπεδο με πολλούς από εμάς :)
Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:25:06 μμ »
Το κοκπιτ είναι έντως καλό, έλειπαν όμως πολλά κομμάτια, η καλύπτρα ήταν πάρα που θαμπή, μάλλον λόγω της κυανοακυρλικής που φαντάζομαι θα είχε κολληθεί στο παρελθόν και έτσι βρήκα τη βολική λύση να το σκεπάσω..πολλά καομμάτια κεραίες κλπ έλειπαν και έπρεπε να δω πολλές φωτό για να βρώ τις θέσεις τους και το σχήμα τους για να προσπαθήσω να τις φτιάξω..

The world is full of kings and queens who blind you eyes and steal you dreams is HEAVEN AND HELL

Αποσυνδεδεμένος Παναγιώτης Μαυροειδής

• Δεν είναι ψέμα, τελείωσα μοντέλο!!!
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:34:25 μμ »
Καταπληκτική αξιοποίηση ενός κατά τα άλλα άχρηστου κιτ!!!

Το ίδιο ακριβώς το έχω κι εγώ σε πολύ χειρότερη κατάσταση και σκέφτομαι να το βάλω κατεστραμμένο (από κατάρριψη) σε διοραματάκι...

Μπράβο για τη δουλειά σου!!! ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος STARFIGHTER

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Ελληνικη Ομαδα Διασωσης Αττικης
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 12:40:22 μμ »
....στειλε το στην αμερικανικη εκπομπη που τις βαζουν μπαζα και τις βγαζουν κουκλες........ευγε.... ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
πατησια/αθηνα

Αποσυνδεδεμένος Moufas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Stonecity
    • http://www.opelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 01:14:36 μμ »
Ο φίλος σου έπρεπε να το πετάξει με το που το έφτιαξε  ::tsekouri::

Πολύ κάλη ανακατασκευή και ωραίο θέμα,  ::good_job_smilie::
Ηλίας

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 28, 2008, 02:12:11 μμ »
Εντάξει μωρέ, φαντάσου πως ξεκινήσαμε όλοι τα πρώτα μας μοντέλα και σε τί ηλικία..... :roll:

Όσους έχω ρωτήσει το πρώτο μοντέλο τους, συνήθως το έφερε ο νονός - θείος - θεία - ξάδερφος σε ηλικία το πολύ 12 επομένως διακιολογείται. Το μοντέλο ήταν φτιαγμένο εδώ και τουλάχιστον 13 χρόνια μέχρι να το πάρω στα χέρια μου.  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 29, 2008, 06:59:11 μμ »
Αγαπητέ kido καλώς όρισες... Πολύ καλή η προσπάθεια ανακατασκευής... Περιμένουμε να σε δούμε και σε κάτι που θα προέρχεται απευθείας από τη γραμμή παραγωγής μοντελοεταιρείας...

Αποσυνδεδεμένος kido

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 01, 2008, 12:27:14 πμ »

χε χε καλά τα λές, με τα διάφορα τρεχάματα, μου πήρε τόσο καιρό να το τελειώσω....που τώρα που πλησιάζω να βάλω τις χαλκομανίες σε ένα Fokker DR1 της airfix....έχω ξεχάσει πως μπαίνουν.... :lol: :lol: Ευτυχώς δεν έχει και πολλές  :mrgreen:

Πρέπει να μπω σε εντατικό πρόγραμμα επανένταξης μου φαίνεται.....

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 01, 2008, 11:10:18 πμ »

...και εγώ, μετά από τρία χρόνια απραξίας ξεκίνησα πάλι. Αλλά μην ανησυχείς. Τελικά είναι πράγματι σαν το ποδήλατο :)
DIO
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: