Αποστολέας Θέμα: QUAD (Tamiya 1/35) & Chevrolet (Italeri 1/35) GUN TRACTORS  (Αναγνώστηκε 21749 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: QUAD (Tamiya 1/35) & Chevrolet (Italeri 1/35) GUN TRACTORS
« Απάντηση #75 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 09:52:54 πμ »
Φίλιππε,εύγε!!!
Πάρα πολύ καλή απόδοση του Βρεταννικού πράσινου και εξαιρετικές φθορές!
Είμαι πολύ περίεργος να δω και την βαμμένη φιγούρα!
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος BLACK SHEEP

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σουρλής Γιώργος
« Απάντηση #76 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 10:18:49 πμ »
Φίλιππα είσαι προφέσορας, κάθε νέο μοντέλο σου είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Νέες τεχνικές, νέες εμπνεύσεις και όπως λέει πιο πάνω ο nino το ΕΧΕΙΣ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πάλι.  ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::proskino:: ::eusa_dance::

Υ.Γ. Για το μ@μΩτο φτιάξε και ένα Α/Φ.

Αποσυνδεδεμένος Getsa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ερμούπολη
  • YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΣΥΡΟΥ
« Απάντηση #77 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:20:50 πμ »
Φίλιππε ξεκίνα να κάνεις χώρο στους τοίχους του σπιτιού σου.
Επίσης αγόρασε μερικές κορνίζες να βρίσκονται.

Χαίρομαι πραγματικά να βλέπω τις δουλειές σου. Τι άλλο να πω...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!  ::eusa_clap::
"Μη φοβάσαι το μοντέλο. Εσύ είσαι αυτός που κρατάει το κοπίδι..."

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #78 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:31:24 πμ »
Είναι χάλια! Το λάστιχο στον δεξιά καθαρηστήρα είναι ΧΑΛΙΑ! Εχω απογοητευτεί πλήρως... ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

ΥΓ
Φίλιππε εγώ τα λέρωσα τα χέρια μου και έπιασα άρμα και θα τα λερώσω παραπάνω στην 1/35, το υποσχέθηκα. Πιάσε βρε ένα αεροπλάνο να χαζέψουμε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #79 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:43:03 πμ »
Φίλιππε είναι πραγματικά καταπληκτικό!!!! Συγχαρητήρια!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jogiav

• ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ
  • Scale 1/35
  • *
  • Innocence is no excuse
« Απάντηση #80 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:46:51 πμ »
Μπράβο βρε Φίλιππε!
Εξαιρετικό, μου άρεσε πάρα πολύ!!!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Γιάννης Γιαβάσης

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #81 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:47:22 πμ »
Βρε Φίλιππε κανένα μοντέλο καθαρό θα φτιάξεις επιτελούς όλα μες την βρώμα και τη δυσωδία είναι.  :mrgreen:
Καταπληκτικό!!!!!!!!!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsamba

• d-ημήτρης samba-νης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πεύκη
  • NH-90 TGRA
    • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ (ανεπίσημη ιστοδελίδα)
« Απάντηση #82 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 11:53:17 πμ »
Φίλιππε, τρομερή αληθοφάνεια η κατασκευή σου. ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Δεν είναι το κομμάτι μου όπως σου είπα, οι δρόμοι, αλλά σου βγάζω το καπέλλο...

ΕΥΓΕ  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

ΤΟ ΙΠΤΑΣΘΑΙ ΤΟΛΜΗΡΟΝ
 http://armyaviation.wordpress.com

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #83 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 12:12:13 μμ »
Φίλιππε δεν έχω λόγια!
Κάθε μοντέλο σου με αφήνει πλέον άφωνο!!!!!

Πέρα από το λάστιχο του δεξή καθρέφτη που λέει και ο ΓΚΟΝΤΟΓΚ, σκούριασε και την εξάτμιση και θα είναι εντελώς τέλειο!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #84 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 03:34:26 μμ »
Βρομιάρηηηηηηη !!!!!!!!!!!!!

Πολύ καλές οι φθορές και τα σκονίσματα που του έκανες Φιλιππό  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Στο μόνο που θα κολλήσω λίγο (όχι που δεν θα το έκανα) είναι  η πάνινη οροφή του που μου φαίνεται πολύ πλαστικούρα. Λες βέβαια ότι φταίνε οι φωτό, οπότε ή βγάλε καλύτερες φωτό ή λέρωσέ την περισσότερο (κάποιοι λεκέδες, σε μερικά σημεία να είναι πιο ξεθωριασμένο το χρώμα, τέτοια) για να φαίνεται ταλαιπωρημένη.

Βρομιάρη !!!!!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #85 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 03:37:17 πμ »
Στη συνέχεια μετά τη Chevy το Quad.
Έγιναν 2 wash με burnt sienna  και στη συνέχεια έγινε το chipping (με tank gray) και σε επιλεγμένα σημεία με metal coat) και τέλος σκόνισα με ακρυλικό buff  της Tamiya. Ενδεικτικά έχω βάλει και τη φιγουρίτσα του  (Hornet).
Αυτή τη φορά δεν είμαι σίγουρος αν μου αρέσει το αποτέλεσμα, είναι στιγμές  που πιστεύω ότι το... παράκανα, ίδωμεν...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #86 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 09:53:07 πμ »
Μια χαρα εισαι Φιλλιπα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εκει που σου "εφυγε" λιγο παραπανω,(κατα την γνωμη μου παντα,ετσι?!)ειναι στο σκονισμα των τζαμιων...παρα πολυ...
Επειδη ειναι λιγακι δυσκολο να το διορθωσεις(εκτος αν παρεις μια μπα;τονετα με αζαχ και το περιλαβεις..)θα πρεπει να φερεις και το υπολοιπο οχημα στην ιδια σκονισμενη κατασταση..
Εκει,ιδιως, που κανει το κοντραστ ειναι στα σηματα που ειναι πολυ πιο καθαρα...
Α,σκονισε και λιγο ακομα τα φτερα απο κατω και γενικα το σασι απο κατω! :wink:
Βεβαια απ'την αλλη ειναι κριμα να χασεις τα ΠΟΛΥ ωραια τσιπινγκ κλπ οποτε θα πηγαινα πρωτα μια στην μπατονετα :roll:
Οβερόλ....Ζερ γουελ μον αμι!!!
 ::101:: ::101:: ::101::
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #87 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 10:06:00 πμ »
Δεν το παραέκανες.. Νομίζω οτι είσαι οριακά και σταμάτησες ενα κλίκ πρίν απο το "παραέκανα" ... Ισως θα έπρεπε να κάνεις λίγο chipping στα σημεία που εφάπτονται οι πορτες λόγο του ανοιγοκλείνω...

Για τα διάφανα μέρη ο Τασος εχει κάποιο point αλλά επειδή την έχω πατήσει και εγώ ουκ ολίγες φορές με το θέμα, μην το πειράξεις διότι θα γίνει χειρότερα..

Πες μας λίγο μόνο την τεχνική που χρησιμοποιείς στο μπροστινό παμπρίζ με τους γυαλοκαθαριστήρες.. Το κάνεις πολύ καλά πάντα.

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 10:47:12 πμ »
Το γενικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ξέφυγαν ίσως κάποια σημεία, όπως κάποια τρεξίματα σκουριάς που πάνε λίγο λοξά (3η φωτό) και σε κάποια άλλα που το σβήσιμό τους φαίνεται λίγο "χοντρό" (καμιά σχέση με ΓΚΟΝΤΟΓΚ βέβαια  :lol: ) και όντως το παράκανες με τα σκονίσματα των τζαμιών (είναι πιο σκονισμένα σε σχέση με το υπόλοιπο όχημα). Ίσως αν κάνεις αυτό με την μπατονέτα που λέει ο dedalos να διορθωνόταν, αλλά πάλι κι αυτό που λέει ο Γρηγόρης με βάζει σε προβληματισμό ως προς το αποτέλεσμα.

Και μια ερώτηση σε όλους τους λασποσκονιδιάριδες (πάλι καινούργια λέξη έβγαλα  :mrgreen: ), γιατί πρώτα κάνετε το wash και μετά το chipping ?  Δεν θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο ώστε να washάρονται (καινούργια λέξη πάλι  :lol: ) και τα σημεία με το chipping ? Εγώ στα πετούμενα έτσι τα κάνω, μήπως είναι λάθος ?  :?
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #89 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 10:54:01 πμ »
Μου αρέσει πάρα πολύ :!:
 ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #90 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 11:27:10 πμ »

Και μια ερώτηση σε όλους τους λασποσκονιδιάριδες (πάλι καινούργια λέξη έβγαλα  :mrgreen: ), γιατί πρώτα κάνετε το wash και μετά το chipping ?  Δεν θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο ώστε να washάρονται (καινούργια λέξη πάλι  :lol: ) και τα σημεία με το chipping ? Εγώ στα πετούμενα έτσι τα κάνω, μήπως είναι λάθος ?  :?

Και εγώ έτσι το κάνω Στέλιο.. Πρώτα chipping k μετά φιλτρα, wash και τα σχετικά...

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #91 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:37:52 μμ »
Προσωπικη μου αποψη παντα...
Πρωτα ολα τα wash κλπ γιατι αυτο που επιδιωκεις ειναι να "παλαιωθει" το χρωμα του οχηματος.
Υστερα τα γδαρσιματα,chipping γιατι εκει πλεον ασχολεισαι με περιοχες που εχει φυγει το χρωμα.
Εκει δεν θελεις παλαιωση,οπως ξεθωριασμα χρωματος μιας και μιλαμε πλεον για bare metal η υποστρωμα αλλου χρωματος.
Το μονο που θα συμπληρωσεις ειναι τυχον τρεξιματα σκουριας απο τα ιδια τα γδαρσιματα η μια περιοχη που ετρεξε,σκουρια/λασπη/βροχη κλπ,αφου ειχε προηγηθει το γδαρσιμο του χρωματος.
Ετσι ξεχωριζεις παλαιοτερα με νεοτερα γδαρσιματα
Οταν ολοκληρωθει αυτη η διαδικασια τοτε ο μονος τροπος για να δεσουν ολα μαζι ειναι μονο το σκονισμα!
Τουλαχιστον αυτο θεωρω εγω σαν μια λογικη συνεχεια των γεγονοτων.
Προηγειται η φθορα του χρωματος απο ηλιο κλπ και τα γδαρσιματα/σπασιματα ερχονται κατα καιρους και αποκαλυπτουν περιοχες που δεν εχουν ερθει σε επαφη με το περιβαλλον... :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #92 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:49:31 μμ »
Μια χαρα σου βγηκε,και οπως γραφει ο Τασος :wink:λιγο σκονισμα και ειναι ενταξει. ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #93 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:54:10 μμ »
Φίλιππε φίλε εξαιρετικό μοντέλο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Εγώ πάλι πιστεύω οτι στον πόλεμο όλα μα όλα τα παράθυρα θα ήταν κατασκονισμένα και μπίχλικα.....σιγά μην καθόντουσαν να τα καθαρίσουν :roll: :roll: :roll: Δείτε λίγο τα παράθυρα σε λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ / Ο.Α.Σ.Α. και θα καταλάβετε, τώρα το '40-'45 με τις συνεχείς μάχες θα ήταν κοινώς  ::toualet::
 Πολύ πετυχημένη η "Mickey Mouse" σου παραλλαγή  :shock: :shock: Χμμμμ θα την "κατασκοπεύσω" για να "κλέψω" τεχνική και ιδέες, μιάς και ετοιμάζω και 'γώ κατιτίς  ::077devil:: ::077devil:: Σχετικά με το chipping πιστεύω οτι είσαι ok  :wink: ::icon_thumright::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #94 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 03:02:45 μμ »
Προσωπικη μου αποψη παντα...
Πρωτα ολα τα wash κλπ γιατι αυτο που επιδιωκεις ειναι να "παλαιωθει" το χρωμα του οχηματος.
Υστερα τα γδαρσιματα,chipping γιατι εκει πλεον ασχολεισαι με περιοχες που εχει φυγει το χρωμα.
Εκει δεν θελεις παλαιωση,οπως ξεθωριασμα χρωματος μιας και μιλαμε πλεον για bare metal η υποστρωμα αλλου χρωματος.
Το μονο που θα συμπληρωσεις ειναι τυχον τρεξιματα σκουριας απο τα ιδια τα γδαρσιματα η μια περιοχη που ετρεξε,σκουρια/λασπη/βροχη κλπ,αφου ειχε προηγηθει το γδαρσιμο του χρωματος.

Τάσο, οχι πως είσαι λάθος και εγώ σωστός ή το αντίστροφο αλλά:

Πώς θα γίνει η ομαλή μετάβαση στα χρώματα απο το "βρώμικο" στο πεντακάθαρο του chipping αφού το βάφεις μετά? Μήπως καταλήξεις σε ταλαιπωρημένο όχημα με καθαρές γρατζουνιές?

Δηλαδή μετά το γδάρσιμο του χρώματος το όχημα σταματά να κινείται? Δεν μαζεύει μπίχλα πάνω του στην συνέχεια της "ζωής" του?

Εννοείται πως ο καθείς έχει τις δικές του τεχνικές.. Με λίγα λόγια κάνετε οτι σας αρέσει στο μάτι ..  :lol:

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #95 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 06:45:08 μμ »
Καταρχήν ευχαριστώ για τις ειλικρινείς απόψεις σας, χαίρομαι μάλιστα που σας αρέσει::salut::
Βλέπω ανοίξατε και σχετική κουβέντα σε σχέση με τα wash & chipping (κατά το wash & go...  ::glossa:: )
Λοιπόν, αν και πολύ νεότερος  :shock: μοντελιστικά από τους προλαλίσαντες θα μου επιτρέψετε να απαντήσω και εγώ  :roll:

Το παρακανες πολύ καλά ::icon_thumright::

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

...και εσύ τα παραλές  :lol: ευχαριστώ τα μέγιστα.  ::icon_thumright:: ::salut::

Μια χαρα εισαι Φιλλιπα!!! ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Εκει που σου "εφυγε" λιγο παραπανω,(κατα την γνωμη μου παντα,ετσι?!)ειναι στο σκονισμα των τζαμιων...παρα πολυ...
Επειδη ειναι λιγακι δυσκολο να το διορθωσεις(εκτος αν παρεις μια μπα;τονετα με αζαχ και το περιλαβεις..)θα πρεπει να φερεις και το υπολοιπο οχημα στην ιδια σκονισμενη κατασταση..
Εκει,ιδιως, που κανει το κοντραστ ειναι στα σηματα που ειναι πολυ πιο καθαρα...
Α,σκονισε και λιγο ακομα τα φτερα απο κατω και γενικα το σασι απο κατω! :wink:
Βεβαια απ'την αλλη ειναι κριμα να χασεις τα ΠΟΛΥ ωραια τσιπινγκ κλπ οποτε θα πηγαινα πρωτα μια στην μπατονετα :roll:
Οβερόλ....Ζερ γουελ μον αμι!!!
 ::101:: ::101:: ::101::

Τάσε, σκόνισα με buff σε μορφή σύννεφου, από σχετικά ψηλά, ότι κάθισε στα τζάμια κάθισε και στο υπόλοιπο αμάξωμα, βέβαια στα τζάμια φαίνεται πιό πολύ. Επίσης το έκανα έτσι γιατί ένα τζάμι πόρτας μου έγινε χάλια από zap με μία αδέξια κίνηση...
Το σκέφτομαι πάντως να τους δώσω μία μορφή λες και προσπάθησε κάποιος να τα καθαρίσει λίγο με πανί.
Το περίεργο είναι με τα σήματα, λες και δεν γουστάρανε το buff, παρ΄ όλα αυτά το σκονισμά τους καθώς και το από κάτω έμεινε πίσω για να δέσει με την απόχρωση του εδάφους της βάσης που θα γίνει.

Δεν το παραέκανες.. Νομίζω οτι είσαι οριακά και σταμάτησες ενα κλίκ πρίν απο το "παραέκανα" ... Ισως θα έπρεπε να κάνεις λίγο chipping στα σημεία που εφάπτονται οι πορτες λόγο του ανοιγοκλείνω...

Για τα διάφανα μέρη ο Τασος εχει κάποιο point αλλά επειδή την έχω πατήσει και εγώ ουκ ολίγες φορές με το θέμα, μην το πειράξεις διότι θα γίνει χειρότερα..

Πες μας λίγο μόνο την τεχνική που χρησιμοποιείς στο μπροστινό παμπρίζ με τους γυαλοκαθαριστήρες.. Το κάνεις πολύ καλά πάντα.

Γρηγόρη, ως προς το παρμπριζ, με το χαρακάκι που φαίνεται σε προηγούμενη σελίδα, υπολόγισα ποιός κύκλος έχει ίδια ακτίνα με τον καθαριστήρα και έκοψα ένα μισοφέγγαρο σε ταινία μασκαρίσματος και την κόλλησα στα τζάμια και ψέκασα buff πριν τοποθετηθούν στο αμάξωμα.
Στις πόρτες η δεξιά έχει σχεδόν γύρο-γύρο chipping η αριστερή λιγότερο...  :roll:

Το γενικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ξέφυγαν ίσως κάποια σημεία, όπως κάποια τρεξίματα σκουριάς που πάνε λίγο λοξά (3η φωτό) και σε κάποια άλλα που το σβήσιμό τους φαίνεται λίγο "χοντρό" (καμιά σχέση με ΓΚΟΝΤΟΓΚ βέβαια  :lol: ) και όντως το παράκανες με τα σκονίσματα των τζαμιών (είναι πιο σκονισμένα σε σχέση με το υπόλοιπο όχημα). Ίσως αν κάνεις αυτό με την μπατονέτα που λέει ο dedalos να διορθωνόταν, αλλά πάλι κι αυτό που λέει ο Γρηγόρης με βάζει σε προβληματισμό ως προς το αποτέλεσμα.

Στελάρα, με τα τρεξίματα της σκουριάς. Το έχω ψάξει πολύ και όπου κοιτάω τρεξίματα πάντα βλέπω ότι ξεκινούν από το σκουριασμένο κτύπημα και όλο και ανοίγει η ροή όσο πάει προς τα κάτω, σαν βεντάλια. Μάλιστα κάθε μέρα, από το παράθυρο της κουζίνας μου, βλέπω απέναντι μία υποδειγματική ροή σκουριάς και αυτό με έκανε να παρατηρήσω το φαινόμενο και κατά 90% έτσι γίνεται. Όσο για την λοξή προς τα πίσω ροή, υποθέτω ότι τα οχήματα αυτά άλλαζαν θέσεις ως επί το πλείστον βραδινές ώρες, δηλαδή όταν το αφρικανικό κλίμα βγάζει την έντονη υγρασία, οπότε σκέφτηκα ότι με την κίνηση του οχήματος η ροή μάλλον προς τα πίσω θα ήταν  :roll: μπορεί βέβαια να είναι λάθος η σκέψη μου  :oops:
Στέλιο για την σειρά των τεχνικών θα πω τη γνώμη μου πάρα κάτω.

Μου αρέσει πάρα πολύ :!:
 ::icon_thumright::

Χαίρομαι πάρα πολύ φίλε μου και ευχαριστώ.  ::icon_thumright:: ::salut::

Μια χαρα σου βγηκε,και οπως γραφει ο Τασος :wink:λιγο σκονισμα και ειναι ενταξει. ::icon_thumright::
Τασος ::salut::

Τάσο ευχαριστώ πολύ  ::icon_thumright:: ::salut::
Φίλιππε φίλε εξαιρετικό μοντέλο  ::icon_thumright:: ::icon_thumright:: Εγώ πάλι πιστεύω οτι στον πόλεμο όλα μα όλα τα παράθυρα θα ήταν κατασκονισμένα και μπίχλικα.....σιγά μην καθόντουσαν να τα καθαρίσουν :roll: :roll: :roll: Δείτε λίγο τα παράθυρα σε λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ / Ο.Α.Σ.Α. και θα καταλάβετε, τώρα το '40-'45 με τις συνεχείς μάχες θα ήταν κοινώς  ::toualet::
 Πολύ πετυχημένη η "Mickey Mouse" σου παραλλαγή  :shock: :shock: Χμμμμ θα την "κατασκοπεύσω" για να "κλέψω" τεχνική και ιδέες, μιάς και ετοιμάζω και 'γώ κατιτίς  ::077devil:: ::077devil:: Σχετικά με το chipping πιστεύω οτι είσαι ok  :wink: ::icon_thumright::

Φίλε Παναγιώτη ευχαριστώ  ::icon_thumright:: ::salut::
Εννοείται ότι δεν έχω πατεντάρει εγώ κάτι στην παραλλαγή, οπότε μην θεωρείς ότι "κλέβεις"  ::glossa::

Τώρα για την σχετική κουβέντα που ανοίξατε. Και εγώ θεωρώ ότι και οι δύο σειρές εφαρμογής των τεχνικών παίζουν  εξίσου. Εγώ προτιμώ να κάνω μετά το wash το chipping διότι ξεστραβώνομαι να κάνω κάτι ψιλές γραμμούλες (για να μη μου φωνάζει ο Greg   ) και αν κάνω μετά το wash πάει το μαμημένο το λαδάκι και μου βουλώνει την ωραιότατη αυτή ψιλή γραμμούλα...και δεν φαίνεται...ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΒΑΡΑΕΙ...σαφές;;;; Γιαυτό προτιμώ και συνιστώ ( ; ) εγώ αυτή τη σειρά εφαρμογής. Και μετά, με το σκόνισμα παίρνει και αυτό την ταλαιπωρία του...  :? :roll:

Τα λέμε...  ::icon_thumright:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #96 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 07:16:02 μμ »
Εγώ πάντως το βρίσκω κλασσική κατασκευή Φίλιππου και μ'αρέσει πολύ.  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #97 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 07:31:55 μμ »
Εγώ πάντως το βρίσκω κλασσική κατασκευή Φίλιππου και μ'αρέσει πολύ.  ::icon_thumright::
Το βρίσκεις έτσι γιατί είσαι άρρωστος nine39 (πυρετό)  ::glossa::
Ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σ΄ αρέσει και  περαστικά σου και πάλι. (Πολύ γέλασα με το χθεσινο βραδινό σου pm)  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #98 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 09:02:28 μμ »
Φίλιππε και εμένα μου αρέσει πάρα πολύ!
Λίγο τις λοξές σκουριές διόρθωσε και θα είναι σούπερ!

Αποσυνδεδεμένος siva

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη - Σπάρτη
« Απάντηση #99 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 09:35:33 μμ »
Προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου έναν μετριότατο μοντελιστή ώστε να κάνω κριτικές σε κατασκευές συναδέλφων, οπότε εκφράζω την άποψη μου μόνο όταν κάτι μου αρέσει ή βρω κάποιο θέμα να μου κινήσει το ενδιαφέρον.
Στην περίπτωση σου ρε Φίλιππε προσπαθώ να αποφύγω να πω αυτό που αισθάνομαι μην μας παρεξηγήσουν!  ::058love:: :mrgreen: 

Απλά απολαμβάνω να βλέπω τις κατασκευές σου  ::icon_thumright:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Γρηγόρη, ως προς το παρμπριζ, με το χαρακάκι που φαίνεται σε προηγούμενη σελίδα, υπολόγισα ποιός κύκλος έχει ίδια ακτίνα με τον καθαριστήρα και έκοψα ένα μισοφέγγαρο σε ταινία μασκαρίσματος και την κόλλησα στα τζάμια και ψέκασα buff πριν τοποθετηθούν στο αμάξωμα.

Thanks για το tip! ::icon_thumright::

Υ.Σ. Το τσίμπησες το δωράκι σου πάλι!! ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::