Καταρχήν
ευχαριστώ για τις ειλικρινείς απόψεις σας, χαίρομαι μάλιστα που σας αρέσει.

Βλέπω ανοίξατε και σχετική κουβέντα σε σχέση με τα wash & chipping (κατά το wash & go...

)
Λοιπόν, αν και πολύ νεότερος

μοντελιστικά από τους προλαλίσαντες θα μου επιτρέψετε να απαντήσω και εγώ

Το παρακανες πολύ καλά 

...και εσύ τα παραλές

ευχαριστώ τα μέγιστα.

Μια χαρα εισαι Φιλλιπα!!!

Εκει που σου "εφυγε" λιγο παραπανω,(κατα την γνωμη μου παντα,ετσι?!)ειναι στο σκονισμα των τζαμιων...παρα πολυ...
Επειδη ειναι λιγακι δυσκολο να το διορθωσεις(εκτος αν παρεις μια μπα;τονετα με αζαχ και το περιλαβεις..)θα πρεπει να φερεις και το υπολοιπο οχημα στην ιδια σκονισμενη κατασταση..
Εκει,ιδιως, που κανει το κοντραστ ειναι στα σηματα που ειναι πολυ πιο καθαρα...
Α,σκονισε και λιγο ακομα τα φτερα απο κατω και γενικα το σασι απο κατω! 
Βεβαια απ'την αλλη ειναι κριμα να χασεις τα ΠΟΛΥ ωραια τσιπινγκ κλπ οποτε θα πηγαινα πρωτα μια στην μπατονετα 
Οβερόλ....Ζερ γουελ μον αμι!!!

Τάσε, σκόνισα με buff σε μορφή σύννεφου, από σχετικά ψηλά, ότι κάθισε στα τζάμια κάθισε και στο υπόλοιπο αμάξωμα, βέβαια στα τζάμια φαίνεται πιό πολύ. Επίσης το έκανα έτσι γιατί ένα τζάμι πόρτας μου έγινε χάλια από zap με μία αδέξια κίνηση...
Το σκέφτομαι πάντως να τους δώσω μία μορφή λες και προσπάθησε κάποιος να τα καθαρίσει λίγο με πανί.
Το περίεργο είναι με τα σήματα, λες και δεν γουστάρανε το buff, παρ΄ όλα αυτά το σκονισμά τους καθώς και το από κάτω έμεινε πίσω για να δέσει με την απόχρωση του εδάφους της βάσης που θα γίνει.
Δεν το παραέκανες.. Νομίζω οτι είσαι οριακά και σταμάτησες ενα κλίκ πρίν απο το "παραέκανα" ... Ισως θα έπρεπε να κάνεις λίγο chipping στα σημεία που εφάπτονται οι πορτες λόγο του ανοιγοκλείνω...
Για τα διάφανα μέρη ο Τασος εχει κάποιο point αλλά επειδή την έχω πατήσει και εγώ ουκ ολίγες φορές με το θέμα, μην το πειράξεις διότι θα γίνει χειρότερα..
Πες μας λίγο μόνο την τεχνική που χρησιμοποιείς στο μπροστινό παμπρίζ με τους γυαλοκαθαριστήρες.. Το κάνεις πολύ καλά πάντα.
Γρηγόρη, ως προς το παρμπριζ, με το χαρακάκι που φαίνεται σε προηγούμενη σελίδα, υπολόγισα ποιός κύκλος έχει ίδια ακτίνα με τον καθαριστήρα και έκοψα ένα μισοφέγγαρο σε ταινία μασκαρίσματος και την κόλλησα στα τζάμια και ψέκασα buff πριν τοποθετηθούν στο αμάξωμα.
Στις πόρτες η δεξιά έχει σχεδόν γύρο-γύρο chipping η αριστερή λιγότερο...

Το γενικό αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Ξέφυγαν ίσως κάποια σημεία, όπως κάποια τρεξίματα σκουριάς που πάνε λίγο λοξά (3η φωτό) και σε κάποια άλλα που το σβήσιμό τους φαίνεται λίγο "χοντρό" (καμιά σχέση με ΓΚΟΝΤΟΓΚ βέβαια
) και όντως το παράκανες με τα σκονίσματα των τζαμιών (είναι πιο σκονισμένα σε σχέση με το υπόλοιπο όχημα). Ίσως αν κάνεις αυτό με την μπατονέτα που λέει ο dedalos να διορθωνόταν, αλλά πάλι κι αυτό που λέει ο Γρηγόρης με βάζει σε προβληματισμό ως προς το αποτέλεσμα.
Και μια ερώτηση σε όλους τους λασποσκονιδιάριδες (πάλι καινούργια λέξη έβγαλα
), γιατί πρώτα κάνετε το wash και μετά το chipping ? Δεν θα έπρεπε να γίνεται το αντίθετο ώστε να washάρονται (καινούργια λέξη πάλι
) και τα σημεία με το chipping ? Εγώ στα πετούμενα έτσι τα κάνω, μήπως είναι λάθος ? 
Στελάρα, με τα τρεξίματα της σκουριάς. Το έχω ψάξει πολύ και όπου κοιτάω τρεξίματα πάντα βλέπω ότι ξεκινούν από το σκουριασμένο κτύπημα και όλο και ανοίγει η ροή όσο πάει προς τα κάτω, σαν βεντάλια. Μάλιστα κάθε μέρα, από το παράθυρο της κουζίνας μου, βλέπω απέναντι μία υποδειγματική ροή σκουριάς και αυτό με έκανε να παρατηρήσω το φαινόμενο και κατά 90% έτσι γίνεται. Όσο για την λοξή προς τα πίσω ροή, υποθέτω ότι τα οχήματα αυτά άλλαζαν θέσεις ως επί το πλείστον βραδινές ώρες, δηλαδή όταν το αφρικανικό κλίμα βγάζει την έντονη υγρασία, οπότε σκέφτηκα ότι με την κίνηση του οχήματος η ροή μάλλον προς τα πίσω θα ήταν

μπορεί βέβαια να είναι λάθος η σκέψη μου

Στέλιο για την σειρά των τεχνικών θα πω τη γνώμη μου πάρα κάτω.
Μου αρέσει πάρα πολύ 

Χαίρομαι πάρα πολύ φίλε μου και ευχαριστώ.

Μια χαρα σου βγηκε,και οπως γραφει ο Τασος :wink:λιγο σκονισμα και ειναι ενταξει. 
Τασος 
Τάσο ευχαριστώ πολύ

Φίλιππε φίλε εξαιρετικό μοντέλο
Εγώ πάλι πιστεύω οτι στον πόλεμο όλα μα όλα τα παράθυρα θα ήταν κατασκονισμένα και μπίχλικα.....σιγά μην καθόντουσαν να τα καθαρίσουν
Δείτε λίγο τα παράθυρα σε λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ / Ο.Α.Σ.Α. και θα καταλάβετε, τώρα το '40-'45 με τις συνεχείς μάχες θα ήταν κοινώς 
Πολύ πετυχημένη η "Mickey Mouse" σου παραλλαγή
Χμμμμ θα την "κατασκοπεύσω" για να "κλέψω" τεχνική και ιδέες, μιάς και ετοιμάζω και 'γώ κατιτίς
Σχετικά με το chipping πιστεύω οτι είσαι ok
Φίλε Παναγιώτη ευχαριστώ
Εννοείται ότι δεν έχω πατεντάρει εγώ κάτι στην παραλλαγή, οπότε μην θεωρείς ότι "κλέβεις"

Τώρα για την σχετική κουβέντα που ανοίξατε. Και εγώ θεωρώ ότι και οι δύο σειρές εφαρμογής των τεχνικών παίζουν εξίσου. Εγώ προτιμώ να κάνω μετά το wash το chipping διότι ξεστραβώνομαι να κάνω κάτι ψιλές γραμμούλες (για να μη μου φωνάζει ο Greg ) και αν κάνω μετά το wash πάει το μαμημένο το λαδάκι και μου βουλώνει την ωραιότατη αυτή ψιλή γραμμούλα...και δεν φαίνεται...ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗ ΒΑΡΑΕΙ...σαφές;;;; Γιαυτό προτιμώ και συνιστώ ( ; ) εγώ αυτή τη σειρά εφαρμογής. Και μετά, με το σκόνισμα παίρνει και αυτό την ταλαιπωρία του...

Τα λέμε...