0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αφού μπήκα στο τρυπάκι εξαιτίας του jtrip (καλά να' ναι ο άνθρωπος ), ψάχνω κιτ για F-4E στην 1/48, για να γίνει ελληνικό φυσικά! Είμαι ανάμεσα σε ένα της Monogram ή Tamiya. Τί προτείνετε?
(Image removed from quote.)Αυτο το μικρο μακροστενο πτερυγιο στο σηκωμενο τμημα στο ακρο της πτερυγας αυτο ειναι το slats και το εχουν μονο τα late production F-4E ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΙΤ
Παράθεση από: Γιαννης στις Ιανουαρίου 27, 2008, 02:25:57 μμερωτηση... τι ειναι τα slats? τα εχω ακουσει απειρες φορες αλλα δεν παει το μυαλο μου τι μπορει να ειναι... Τα slats είναι μικρές αεροδυναμικές επιφάνειες στο μπροστινό τμήμα (leading edge) της πτέρυγας,τα οποία όταν εκτείνονται επιτρέπουν την πτέρυγα να λειτουργεί σε υψηλότερες γωνίες προσβολής.Ο υψηλότερος συντελεστής άντωσης παράγεται ως προϊόν της γωνίας προσβολής και της ταχύτητας, έτσι με την ανάπτυξη των slats ένα αεροσκάφος μπορεί να πετάξει πιο αργά ή να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε μια πιο σύντομη απόσταση.Χρησιμοποιούνται συνήθως στην προσγείωση/απογείωση και κατά την εκτέλεση ελιγμών σε χαμηλές ταχύτητες κοντά στο stall και ''μαζεύονται'' στην κανονική πτήση για να ελαχιστοποιηθεί η οπισθέλκουσα.(Image removed from quote.)
ερωτηση... τι ειναι τα slats? τα εχω ακουσει απειρες φορες αλλα δεν παει το μυαλο μου τι μπορει να ειναι...