Αποστολέας Θέμα: Landsverk M38  (Αναγνώστηκε 2586 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Landsverk M38
« στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 10:46:49 πμ »
 Καλημέρα φίλοι μου. Μετά το Plutos, το επόμενο που αποφάσισα να φτιάξω είναι το ολλανδικό Landsverk M38 της ολλανδικής εταιρείας Scale - Line.
 Μετά την κατάληψη της Ολλανδίας απο τους γερμανούς, κατα τον Β' Π.Π., πολλά θωρακισμένα οχήματα του ολλανδικού στρατού "πέρασαν" στα χέρια του ναζιστικού στρατού. Οι ολλανδοί δεν διέθεταν μεγάλη και δυνατή "πολεμική μηχανή" την εποχή εκείνη. Απο θωρακισμένα υπήρχαν μόνο οχήματα και αυτά ήταν 3 τύπων, τα Μ36, τα εξελιγμένα Μ38 και τα Μ39. Όλα ήταν βέβαια ξεπερασμένης τεχνολογίας ήδη, οπότε οι γερμανοί τα χρησιμοποιούσαν στα μετόπισθεν για την αντιμετώπιση των ανταρτών.
 Αυτή την "τύχη" είχε και το Μ38. Δόθηκε σε ομάδες της στρατιωτικής αστυνομίας ώστε να αντιμετωπίσει τις πρώτες ομάδες ανταρτών στην Ολλανδία. Επειδή έμειναν σχεδόν ανέπαφα απο τις συγκρούσεις με αυτές τις ομάδες, πήραν μέρος στην μάχη της γέφυρας του ʼρνεμ.
 Το κιτ είναι της ολλανδικής Scale - Line και είναι σε τελείως περιορισμένη παραγωγή (μόλις 1000 κομμάτια). Είναι δώρο απο μια φίλη απο την Ολλανδία  :mrgreen: που το "πέτυχε" σε ενα κατάστημα εκεί και ξέροντας την "τρέλα" μου  μου το πήρε :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Το κουτάκι
και το κιτ
τώρα άλλα Μ38 ήταν βαμμένα σαν το εξώφυλλο του κουτιού (κάτι σαν Olive Drub) και άλλα με panzer grey  :roll: :roll: :roll: .............

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
Απ: Landsverk M38
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 10:47:46 πμ »
Συνεχίζεις να μας εκπλήσεις Παναγιώτη :!:
 ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Nikos Tsitsos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Athens
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 10:55:49 πμ »
Παναγιώτη ξέρεις ότι η συγκεκριμένη εταιρία που έχει έδρα ένα γνωστό μοντελομάγαζο της Ολλανδίας είχε κατηγορηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου στο M-L για κακής ποιότητας αντίγραφα φιγούρων με θεματολογία ΒΠΠ??? (Κυρίως παλιά θέματα Verlinden)

Από της φωτό που έβαλες βλέπω ότι είναι μια χαρά σαν κιτ (αν και ρητίνη)

Πολύ ωραίο θέμα... Καλή συνέχεια! ::salut::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:07:42 πμ »
Παναγιώτη ξέρεις ότι η συγκεκριμένη εταιρία που έχει έδρα ένα γνωστό μοντελομάγαζο της Ολλανδίας είχε κατηγορηθεί πριν από ένα χρόνο περίπου στο M-L για κακής ποιότητας αντίγραφα φιγούρων με θεματολογία ΒΠΠ??? (Κυρίως παλιά θέματα Verlinden)

Από της φωτό που έβαλες βλέπω ότι είναι μια χαρά σαν κιτ (αν και ρητίνη)

Πολύ ωραίο θέμα... Καλή συνέχεια! ::salut::
  :shock: :shock: :shock: αυτό δεν το 'ξερα  :!: :!: Πάντως είχα μιλήσει τηλ. με τον κύριο αυτό και μου είχε πεί οτι τα κατασκευάζει ο ίδιος στην σοφίτα του σπιτιού του  :roll: Μετά "χάθηκε"  :evil: Σε ταξίδι μου στην Ολλανδία μετά απο χρόνια πήγα στην διεύθυνση που μου είχε δώσει και μου είπε οτι την έκλεισε την εταιρεία  :!: :!: Αυτό άμα προσέξετε είναι το Νο 5 σαν μοντέλο, τον ρώτησα ποιά είναι τ' άλλα 4 και είπε οτι θα βγούν........ Μάλιστα αντιγραφέας δλδ......Ελπίζω να μην δεί κανένας το post μου και κατηγορηθώ οτι τα φέρνω απο Σιγκα.... Ολλανδία  :mrgreen: :mrgreen:
Υ.Γ Σαν κιτ ρητίνης είναι σε "καλά πλαίσια"

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:19:14 πμ »
Δεν σε προλαβαίνουμε ρε Παναγιώτη  :o :!:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:38:42 πμ »
O γνωστός πιά Παναγιώτης με τα περίεργα...  :shock:
άντε να δούμε και αυτό που προιδεάζει για πολύ ταλαιπωρία  :wink:
όρμα φίλε  ::icon_thumright::

Αποσυνδεδεμένος Κωστας Τσιγαριδας

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: farwest
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:50:45 πμ »
 ::director:: H πλαινη θυρα μενει και σε ανοιχτη θεση :?:αν ναι,δεν βαζειs καμια φιγουριτσα να μαs κανειs  ::Alcooli5::  Προχωρα                  

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 12:42:13 μμ »
Εδώ Πανικούλη θα πρέπει να δουλέψεις λίγο διαφορετικά (λόγο του olive drab/khaki drab)...

Καταρχάς το χρώμα δεν έχει πάντζερ γκρί στο εξώφυλλό, σου φαίνεται έτσι επειδή ο τύπος έχει κάνει fading με αερογράφο.. Ειναι Olive drab της Ταμιγια με ελαχιστότατο khaki drab..

Για πάμε:

1. Αστάρωμα (το έκανες)
2. Peshading με μαύρο.
3. Ψεκασμα aραιά χεράκια Olive drab me khaki drab (θα έλεγα αναλογία 3:1)
4. Πάνελινγκ (δηλαδή ψέκασμα στα πάνελς) με το βασικό σου + .... Dark yellow ή buff (τόσο ώστε να ανοίξει το χρώμα).. Εδώ τώρα για να κάνεις σωστή δουλίτσα (πλέον και σε εσένα δεν χαρίζομαι) θα πρέπει να φανταστείς το όχημα κάτω απο τον ήλιο. Τι σημαίνει αυτό? Ότι το "ξασπρισμα" στο πάνω μέρος του οχήματος θα πρέπει να είναι πιό έντονο απο τα πλαινά τα οποία έχουν λιγότερη έκθεση στο ηλιακό φώς και άρα είναι πιό "σκούρα". Αν λοιπόν φανταστούμε οτι καπό και ο πύργος είναι πιό ανοιχτά στο πάνελιγνκ τότε σταδιακά οσο πάς προς τα πλαινά θα μειώνεις στο βασικό σου το dark yellow..

5. Τα γνωστά λάδια/ξύδια.

Πάντος εχω να πώ οτι ο λόγος για τον οποίο έχεις βελτιωθεί σημαντικά (και πιστεύω οτι μαζί με τον Φίλιππα συντομα θα κάνετε παπάδες) είναι οτι ακούς (Βέβαια έχεις πέσει σε καλή παρέα που δεν λέει τα μισά απο αυτά που πρέπει να γίνουν) και εφαρμόζεις/πειραματίζεσαι.. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας στο χόμπυ και οχι η Ελληνική ατάκα "τα ξέρω όλα" και δεν ακούω τίποτα..

Κάλή συνέχεια φιλαράκο μου  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Περικλής

• Περικλής Σαλεσιώτης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο - Newcastle
  • Καλημέρα σας απο Newcastle!!!!!!!!!
    • My Home Page
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 12:46:30 μμ »
Συγνωμη Πανο για να καταλαβω...

Δεν τρως?
Δεν κοιμασε?
Δεν......?
Δεν....?

Εισαι μηχανη μοντελισμου φιλε μου!!!!!!!!!!!!!

::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Περικλης Σαλεσιωτης
http://periklissalessiotismodels.webs.com/

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 02:22:26 μμ »
Μετά από αυτό σου προτείνω να πάρεις ρεπό για καμιά βδομάδα για να μην πάθεις και καμιά υπερκόπωση βρε αδερφέ  :lol: :lol: :lol:

Ο Γρεγόρης σου είπε τι πρέπει να κάνεις (αν και πιστεύω ότι ήδη τα είχες στο μυαλό σου ) οπότε δεν θα πω τίποτα μέχρι το τέλος της κατασκευής.

Μετά θα πέσουν οι παρατηρήσεις και το κρα κρα  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 04:15:41 μμ »
Λοιπόν.........preshadding με μαύρο Gunze, 2 χέρια πολύ αραιό Olive Drab + Khaki Drab (2:1) όλο το όχημα, "ξάνοιγμα" του βασικού με λίγο Buff και πέρασμα στα κέντρα των επιφανειών (και τα επάνω) και τέλος το 2ο με ακόμα πιο πολύ Buff τις επάνω επιφάνειες (όλα tamiya).

πρώτα πειραματίστηκα σ' ενα κομμάτι φύλλου πλαστικού, όπου έκανα τον "χρωμματικό οδηγό" μου ::arrowred::
 ΕΡΩΤΗΣΗ Μήπως παρα-ξάνοιξα το χρώμμα στο επάνω μέρος  :roll: :roll: ........ εάν όλα ok τότε πρωχωρώ σε φίλτρα - λάδια κτλ κτλ

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 04:34:29 μμ »
Γεια σου Παναγιώτη υπερηχητικέ   ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Τα χρώματα εγώ τα βλέπω παρα πολύ καλά. Μία μόνο παρατήρηση, αν μπορέσεις να σβήσεις λίγο την διαφορά τονικότητας πάνω από τους μαρσπιέδες...αλλά πάλι αυτό μπορεί να γίνει με τα λερώματα-λασπώματα-σκονίσματα, ότι τέλος πάντων επιλέξεις.
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 04:37:32 μμ »
Τι θα γίνει με εσένα βρε?
Κάθε μοντέλο που παρουσιάζεις όλο και καλύτερο, αλλά όλο και πιο κουφό θα είναι!!!!
Μια χαρά βγήκε!
Προχώρα ακάθεκτος!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος LIVERPOOL

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 04:38:01 μμ »
Είπα δεν θα σχολιάσω, αλλά δεν κρατιέμαι.

Σαν να φαίνεται πολύ το μαύρο της προσκιάς ρε Παναή, ιδίως στις γρίλιες από τον εξαερισμό της μηχανής και παρακάτω στους μαρσπιέδες  :?
ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 09:11:39 μμ »
Ασε βρε τον αεροπλανάκια να λέει !!  ::glossa::

Για εμένα είναι μιά χαρά!! Το μάκρο της μηχανής δεν τα βγάζει πάντα οπως είναι..

Προχώρα δικέ μου και πόσταρε μας άμεσα!  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 09:14:16 μμ »
To είδα γκρι στην αρχή, νόμισα ότι έφτιαξες πλαστικό μοντέλο και τρόμαξα!!!! Μια χαρά πάει!!! Καλή συνέχεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 09:21:19 μμ »
 :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Παναγιώτη η πρόδός σου είναι εκθετική! Φοβερό βάψιμο, ζωντανή ταλαιπωρία! Ρίχτου γερά θα γίνει κουκλί και δίνε φωτογραφίες να χαζεύουμε...

ΥΓ
Κομπρεσέρ άλλαξες;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 10:29:16 μμ »
::director:: H πλαινη θυρα μενει και σε ανοιχτη θεση :?:αν ναι,δεν βαζειs καμια φιγουριτσα να μαs κανειs  ::Alcooli5:: 
Φίλε sorry ου δεν απάντησα νωρίτερα  :oops: Δεν δίνεται καμμιά θυρίδα ανοιχτή μιάς και το "έδινε" μασίφ κομμάτι το όχημα  :evil:
 Τους μαρσπιέδες τους "ξάνοιξα" μιάς και υπέθεσα οτι σαν οριζόντιες επιφάνειες θα τις "χτυπούσε" ο ήλιος περισσότερο άρα θα ξεθώριαζαν πιο πολύ  :roll: :roll:
 Τις γρίλιες Στέλιο επίτηδες τις άφησα με το preshadding, μιας και απο 'κεί "βγαίνει" ή ζέστη και κάποια κάπνα απο το μοτέρ  :roll: :roll: Πρός Θεού και οι δυο αυτές "εξηγήσεις" είναι αυτά που σκέφτηκα.......μπορεί να είναι λάθος  :mrgreen: :mrgreen:
 Λοιπόν συνέχεια στο μοντελάκι.......
Περάστηκαν 2 διαφορετικά φίλτρα του Mig, brown για Dark Green (πλαινές θωρακίσεις) + tan για tricolor camo (οριζ. επιφάνειες). Έπειτα έγινε wash με ivory black + raw umber και τέλος "στεγνό πινέλο" με ochre yellow. Τα πολυβόλα Lewis και η κάννη του πυροβόλου "μαύρισαν" με το shoot της "κασετίνας" της tamiya. Επόμενο βήμα ήταν το chipping με panzer grey και ενα "πέρασμα" με βερνίκι matt της Gunze.
 Ξέχασα οτι πρίν γίνουν ακόμα τα φίλτρα ψέκασα λευκό της Lifecolor πάνω απο μια "μάσκα" του Verlinden μ' ένα balkenkreuz.....όμως αραίωσα πολύ το λευκό και έκανε overspray σε κάποια σημεία  :evil: :evil:

σειρά έχει το σκόνισμα..........

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 10:38:42 μμ »
Λοιπόν τα balkenkreuz εμένα μου αρέσουν πολύ. Επεσε στα χέρια τους το όχημα, δεν έκατσαν να το καλοπίσουν, εβαλαν τον Φριτς να πετάξει πάνω στα γρήγορα μερικά balkenkreuz και βουρ το όχημα να κάνει το δερβέναγα στις διασταυρώσεις στα μετώπισθεν, άντε να φυλάει και καμμιά γέφυρα. Και στη συνέχεια από συντήρηση δε πρέπει να σκίστηκαν, ίσα να περπατάει... Εχω μερικές φωτό από αιχμαλωτισμένα Renault FT-17 που φύλαγαν αεροδρόμια και οι γερμανοί τα είχαν αφήσει να γίνουν χάλια.

Μπράβο Παναγιώτη!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος soumi

• Scale 1/48
  • *
  • >Για ολους τους φίλους Γιώργος
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:34:38 μμ »
μπράβο Παναγιώτη πολύ ωραίο έγινε ,είχα την τύχη να το δω να κατασκευάζετε εχτές το απόγευμα  στο εργαστήρι από χοντρό κατασκευασμένα κομμάτια ρητίνης  το έκανες ένα ωραίο και μοναδικό  κομμάτι για την συλλογή σου   και   πάλι μπράβο  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::  καλή συνεχεία   ::salut::
[img width=202 height=120]http://i481.photobucket.com/albums/rr175/TheiosNontas/airfix%20the%20new%20era_zpsm6mcf13p.gif[

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 29, 2008, 11:50:46 μμ »
 ::tsekouri::
Λέγε με το καλό τι πίνεις;;;;
Πάρα πολύ ωραίο το βάψιμο σου, ενθουσιάστηκα, τα balkenkreuz μια χαρά ταιριάζουν.  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 30, 2008, 10:47:29 μμ »
Φίλιο μου καλησπέρα, ευχαριστώ και πάλι για τα ενθαρρυντικά σας λόγια  :wink:
Κομπρεσέρ άλλαξες;
Όχι Γιώργο δυστυχώς  :cry: :cry: Μόνο ενα φιλτράκι υγρασίας έβαλα....μόλις τα οικονομικά "ανθίσουν"  :mrgreen: θα πάρω ενα καλό.....
 Τώρα για τα balkenkreuz πρέπει να ομολογήσω οτι δίνουν πολύ ρεαλιστικό αποτέλεσμα, ΑΜΑ βαφτούν καλά  :oops: , έχουν ενα ωραίο "σβήσιμο" στις άκρες και είναι ανεπηρέαστα απο διάφορα υγρά (σε σχέση με τα decals)....απλά ο "μ@π@ς" έκανα οverspray εδώ  :evil:
::tsekouri::
Λέγε με το καλό τι πίνεις;;;;
  :mrgreen: :mrgreen: λίγο καφέ με καλή παρέα όταν μοντελάρω  :wink: Σε περιμένω να πιούμε μαζί φίλε  :wink: :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 31, 2008, 12:27:20 πμ »
 ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 02:35:05 μμ »
Τι θα φτιαχναμε χωρις τον Παναγιωτη εδω μεσα. ::icon_thumright:: ::icon_thumright::
Οπως παντα τα λογια ειναι λιγα.Μπραβο ωραιο φινιρισμα ::eusa_clap::
Τασος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 01, 2008, 10:50:49 μμ »
Για ακόμα μια φορά  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Tags: