Αποστολέας Θέμα: Marklin HO  (Αναγνώστηκε 4655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

jim389

• Επισκέπτης
Marklin HO
« στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 02:28:10 μμ »
Γεια σε όλους και καλή χρονιά

Είμαι καινούργιος  και δεν ξέρω  πολλά πράγματα για τα τρένα.
Μόλις πριν από δυο εβδομάδες πήρα το πρώτο μου σετ της Marklin  σε κλίμακα  ΗΟ Digital.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο site στα Ελληνικά να εξηγεί βήμα-βήμα πως μπορείς να φτιάξεις μακέτα ή κάποιο βιβλιο.n

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
Απ: marklin HO
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 02:28:35 μμ »
Στα καταστήματα με είδη τρενο-μοντελλισμού υπάρχουν πολλά βιβλίο σχετικά με μακέτες....Επίσης κυκλοφορούν πολλά ξένα περιοδικά σχετικά με αυτό το είδος hobby (κυρίως γερμανικά) που έχουν καταπληκτικά άρθρα σχετικά με διοράματα  ::icon_thumright:: Τέλος υπάρχουν απ' όσο ξέρω 2-3 που δείχνουν φώτο απο πραγματικούς σταθμούς - διαδρομές κτλ ώστε να "πάρεις" ιδέες για διόραμα  ::icon_thumright::

jim389

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 02:37:31 μμ »
Ευχαριστώ.
Τα βιβλία που έχουν είναι στα Ελληνικά? Πες μου αν ξέρεις κάποιο κατάστημα που έχει .

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 13, 2008, 02:42:29 μμ »
Οχι στα ελληνικά δεν νομίζω.......βλέπεις ο τομέας με τα τρένα δεν είναι πολύ διαδεδομένος στην Ελλάδα (παρόλλο που το πρώτο μας παιχνίδι σίγουρα ήταν τρενάκι). Εγώ μένω Θεσ/νίκη και δεν ξέρω απο Αθηναικά καταστήματα ή "περίπτερα". Εδώ στην πόλη έχουν σχεδόν όλα τα "περίπτερα" του κέντρου που πωλούν και ξενόγλωσσα περιοδικά

Αποσυνδεδεμένος leukonas

• Scale 1/144
  • *
Απ: Marklin HO
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 12:19:19 μμ »
Ειμαι κάτοχος κάποιων γραμμών marklin και 3 τρένων (όχι digital).Πρόσφατα αποφάσισα να φτιάξω και εγώ τη δική μου μακέτα (διορθώστε με αν χρησιμοποιώ λάθος λέξη).Εψαξα στο ιντερνετ αλλά δεν βρήκα πολλές φωτογραφίες και γενικότερα στοιχεία για το πως σχεδιάζεις-υλοποιείς μια τέτοια μακέτα.Μόνο στο youtube βρήκα κάποια βιντεο αλλά δυστηχώς απο αυτά δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά.Επίσης μερικά site που βρήκα ήταν στα Γερμανικά και ως μη γνώστης της γλώσσας αυτής δεν μπήκα στον κόπο να τα δώ.Υπάρχει κάποιος να βοηθήσει??ίσως να κάναμε κάποιον οδηγό για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν??Επίσης φωτογραφίες απο όσους έχετε ήδη δικές σας μακέτες θα ήταν καλό να τις κανετε post κάπου ωστε να πλουτίσουμε λιγακι την φαντασία μας.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2008, 12:26:51 μμ »
Παλαιότερα το περιοδικό ΜΟΝΤΕΛΟ είχε σε κάθε τεύχος αρθρα με τραινα (δεν θυμάμαι πως τον λέγανε τον αρθρογράφο, αλλα το παλικάρι ένιωθε τρελά)..

Νομίζω θα σε βοηθήσουν πολύ.

Αποσυνδεδεμένος F.K

• Σ.Π.Α.Π Αθάνατοι
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Νεάπολη-Νίκαια
  • ModelTrains
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 25, 2009, 02:54:29 μμ »
Φίλε jim389

Πάρε πρώτα ένα set με γραμμές κ.λ.π και μετά, άμα θες να το μεγαλώσεις, άρχισε να παίρνεις τις γραμμές, τις μηχανές κ.λ.π χωριστά. Έτσι μου είχε πει ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος μοντελισμού τρένων, όταν πήγα και του ζήτησα γραμμές και μηχανές χωριστά. Μου είχε πει πως είναι καλύτερο.

Υ.Γ Καλή επιτυχία με τη μακέτα σου. ::salut:: ::salut:: ::salut::
Τρένα και πάλι Τρένα!!!

Αποσυνδεδεμένος vassilios

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 26, 2009, 01:55:53 πμ »
μακέτα είναι το διόραμα που έχει και κίνηση, μία υπό κλίμακα αληθοφανής κοινωνία (π.χ. χωριό, ύπαιθρος, εργοστάσιο, ορυχείο,.....)

...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιο site στα Ελληνικά να εξηγεί βήμα-βήμα πως μπορείς να φτιάξεις μακέτα ή κάποιο βιβλιο...
Αν θες να περιμένεις μέχρι τον Οκτώβριο, η Noch θα βγάλει ένα σετ με έτοιμα τα βασικά υλικά το nr.91000 και το DVD οδηγιών nr.71924.
Για την ώρα δες εδώ http://www.noch.de/en/produktkatalog/listview.php?submenue=n&navi_Kategorie1=NOCH&navi_Kategorie2=Preformed+Terrain+Layouts&navi_Kategorie3=Preformed+Terrain+Layouts&jahrNeuheiten=

Ειδάλως θα σου προτείνω ένα μαγαζί που, μάλλον, θα σου λύσει κάθε απορία είναι όμως στη όμορφη Δράμα. http://maketa-trains.gr/ και δεν ξέρω από που είσαι.
Τέλος όπως έγραψε και ο φίλος ο Raw Shooter πας στο κατάστημα που σε βολεύει και βλέπεις τι έχει από DVD ή βιβλία.

Καλή ευκολία.

...Πρόσφατα αποφάσισα να φτιάξω και εγώ τη δική μου μακέτα (διορθώστε με αν χρησιμοποιώ λάθος λέξη).....Επίσης φωτογραφίες απο όσους έχετε ήδη δικές σας μακέτες θα ήταν καλό να τις κανετε post κάπου ωστε να πλουτίσουμε λιγακι την φαντασία μας.

Παίρνε ιδέες φίλε leukona
Μια έκθεση στο Αμβούργο
 :arrow:  http://www.miniatur-wunderland.com/exhibit/technology/, η σελίδα περί τεχνολογιών με τις υπο-ενότητες

Τρία ολιγόλεπτα μαθήματα του τύπου μάθε πως δουλεύει (ψιλοδιαφήμιση μιας εταιρείας):
 :arrow:  06:51
Spoiler (hover to show)
:arrow:  08:22
Spoiler (hover to show)
:arrow:  06:42
Spoiler (hover to show)

Φίλε μου F.K ...ένα set με γραμμές κ.λ.π...είναι αυτό που θέλει να μας πουλήσει ο κάθε πωλητής, όπως γράφει ένας συ-μοντελιστής, εμείς πρέπει να "σκαρφιζόμαστε" και να αξιοποιούμε ότι έχουμε για να ομορφαίνουμε τα μοντέλα μας.  Εγώ ξαναθυμήθηκα τα τραίνα μετά από χρόνια και εδώ και 3 μήνες ψάχνω υλικό και γνώσεις στο διαδίκτυο για να αρχίσω.
Spoiler (hover to show)
Σε μια επίσκεψη μου σε κατάστημα ο πωλητής μου παρουσίασε ένα μοντέλο της maerklin http://www.maerklin.com/en/service/search/details.html?art_nr=29859, που κυκλοφορούσε από το 2000 και σταμάτησε το 2004 ως ένα από τα καλύτερα μοντέλα, ευτυχώς δεν τσίμπησα γιατί αν προσέξεις θα δεις ότι είναι ψηφιακό αλλά με χειριστήριο το "6021" και όχι το mobile station. :wink: :wink: :wink:.  Η δε τιμή του 700EUR.

Ελπίζω να βοήθησα. ::salut::

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες.
Διώξτε τους πολιτικούς.
ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ - ΓΟΥΔΙ
Η δημοκρατία πηγάζει από το λαό και όχι από τους έμμισθους πολιτικούς και τα φερέφωνα τους.

Tags: